woensdag, mei 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP-fractie gaat in beraad; Bee noemt deze stap een politieke move

NDP-fractie gaat in beraad; Bee noemt deze stap een politieke move

-

Does Travel - naar Suriname

De NDP-fractie in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) heeft besloten om zich terug te trekken en in beraad te gaan. “We gaan ons terugtrekken. We gaan ons beraden. Want ik merk het bij mezelf ook. Ik ben niet in de sfeer”, zei fractieleider Rabin Parmessar vandaag kort na de start van de openbare vergadering.

Aanleiding hiervan was het tragisch incident van maandag bij een goudmijn in het Matawaigebied. Ondanks er een sfeer van rouw door het heel land heerst, kan het bij Parmessar en zijn partijgenoot Ebu Jones niet op dat voorzitter Marinus Bee toch een openbare vergadering heeft uitgeschreven om de Aanbestedingswet 2023 te behandelen. De focus van het parlement zou volgens Jones juist op dit tragisch geval moeten worden gericht. 

“Ik vind dat wij als volksvertegenwoordigers niet kunnen doen alsof er niets aan de hand is”, stelde Jones.

Bee typeerde deze actie als niets anders dan een politieke move. Hij vond het jammer dat men nog steeds zo de politiek bedrijft. De DNA-voorzitter merkte op dat het parlement gelijk na het incident in eenheid heeft opgetreden. Voor de vergadering dinsdag had hij een beroep aan de leden gedaan om in een heel andere sfeer dan normaal te werken.

“Als dit je niet heeft geraakt, dan ben je geen mens. Het heeft ons allen geraakt. En ik twijfel geen moment daaraan. Maar dit is ook een forum om met de regering in contact te blijven en via ons de samenleving met correcte informatie te blijven informeren. Dat neemt niet weg dat we geen gevoel hebben voor  wat zich nu afspeelt. Integendeel hebben we gezegd dat we samen gaan kijken en optreden om zeker een gebaar te maken naar de mensen die direct zijn getroffen en ook de samenleving”, aldus de DNA-voorzitter.

Hij kijkt uit naar de afkondiging van de dag of dagen van nationale rouw. Op die dagen zal het parlement helemaal niet vergaderen.

Bij de start van de vergadering heeft minister Krishna Mathoera van Defensie namens de regering een update gegeven over de situatie. Politie en militairen zijn volgens haar gelijk na de melding in actie gekomen door hulp te verlenen en de openbare orde te handhaven. “Ook medische hulp verlenen en het zoeken naar overlevenden, het borgen van slachtoffers, het traditioneel gezag betrekken en informeren. Natuurlijk ook de sociaal mentale begeleiding van familieleden”, stelde zij. Er is een team gemaakt bestaande uit de ministers van Defensie, Justitie en Politie, Financiën, Natuurlijke Hulpbronnen en ROS. Politie en militairen zijn nog steeds op de locatie. Inmiddels is geconstateerd dat 1 persoon opgenomen is in het ziekenhuis, terwijl 1 persoon vanwege de lichte verwonding naar huis mocht. Er zijn 14 lichamen geborgen en vervoerd naar Paramaribo.

Gisteravond is er ook een ondersteuningsteam vanuit Frans-Guyana aangekomen en de search and rescue werkzaamheden zijn nu aan de gang. Tussen gisteravond en nu zijn er echter geen overlevenden meer gevonden. “Onze concern is nu om echt de orde en rust te blijven handhaven in de omgeving”, stelde Mathoera. Er is ook een team samengesteld onder leiding van de directeur van de Medische Zending dat een plan aan het maken is om de mentale zorg en sociale begeleiding te bieden. Vooral aan de mensen de familie en nabestaanden van zij die omgekomen zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. Wat een ellende voor dit jaar. Zoveel doden elke week. Is niet normaal meer met al de ellende in Su


    gemodereerd
  2. Het gebeuren is inderdaad verschrikkelijk, maar om daarom het landsbestuur stil te leggen is belachelijk en gewoon een smoes om dwars te liggen en belangrijke beslissingen die ze niet bevallen te traineren. Als je niet kan besturen in tijd van crises hef jezelf dan op.


    Maak melding
  3. Eens met A3.

    Meneer Bee heeft gelijk dit is politiek bedrijven over hoofden van slachtoffers.
    Misselijkmakend!

    Wat gaan ze doen als hun afgod wordt afgevoerd: ‘tot de verkiezing rouwen’…
    Stelletje nietsnutten.


    Maak melding
  4. Terwijl het land verzuipt maakt NDP zich zorgen. Ze zouden liever moeten stil staan over 10 jaren wanbeleid van de NDP die het land naar de klote heeft gestuurd. Dit is ook de reden dat armoede de mensen naar de illegaliteit heeft gedompeld naar de goudvelden met desastreuze gevolgen. Dat had een punt moeten zijn in de DNA. Maar nee het tegenovergestelde is waar. Vluchten voor de waarheid. Diep Triest!!
    En nu, de begroting van het kabinet kan niet worden afgerond. Santokhi grijp in en voer je eigen beleid!!
    Doodzonde.


    gemodereerd
  5. BEE heeft grote gelijk.
    Al die moorden die hun afgod didibri heeft gepleegd, dan hoor je ze niet.
    Wat een stelletje idioten die paarse ratten.
    En dan heb je ook nog een paar idioten hier,die hem adoreert .


    Maak melding
  6. Marcus Bee,
    Laat de zitting doorgaan zonder de ndp. Rond de begroting af. Hier heeft de bevolking meer baat bij.
    Ze(ndp) hebben toch geen toegevoegde waarde. Laat die gasten maar rouwen om wie ze niet eens geven. Tranen zullen ook niet vloeien. Is een zet van Parmessar om straks stemmen te trekken. Maar na 10 jaar beleid en de catastrofe zijn de ogen van de burgers open. Ze krijgen alleen nog stemmen van de kiezers die op voedselpakketten zitten te wachten.


    gemodereerd
  7. @@Parmessar en partijgenoot Ebu Jones,Waar waren jullie toen?? DO YOU REMEMBER ?….Wie waren de slachtoffers van de DECEMBERMOORDEN? De slachtoffers waren allemaal VOORAANSTAANDE SURINAMER die openlijk kritiek hadden op of verzet pleegden tegen HET REGIEM VAN DESI BOUTERSE. John Baboeram (36), advocaat Bram Behr (31), journalist Cyrill Daal (46), vakbondsleider Kenneth Gonçalves (42), advocaat en deken van de Surinaamse Orde van Advocaten Eddy Hoost (48), advocaat en politicus André Kamperveen (58), journalist en oud-voetballer Gerard Leckie (39), psycholoog en docent Sugrim Oemrawsingh (42), wis- en natuurkundige Lesley Rahman (28), journalist Surendre Rambocus (29), luitenant Harold Riedewald (49), advocaat Jiwansingh Sheombar (25), militair Jozef Slagveer (42), journalist en directeur van persbureau Robby Sohansingh (37), zakenman Frank Wijngaarde (43), journalist Naast de bovengenoemde slachtoffers, werd ook vakbondsleider Fred Derby gevangengenomen. Hij wist als enige aan de executie te ontsnappen. Zijn verklaring is door de krijgsraad als erg belastend beoordeeld. Derby overleed in 2001 plotseling op 61-jarige leeftijd.


    gemodereerd
  8. Hij kijkt uit naar de afkondiging van de dag of dagen van nationale rouw. Op die dagen zal het parlement helemaal niet vergaderen.
    =========
    Zijn ze gek geworden in Suriname. Het is heel triest wat er gebeurt is, maar het gaat om illegale praktijken daar in het binnenland. De huidige regering treft alle blaam dat er geen maatregelen zijn getroffen tegen deze illegalen. Er moest harde maatregelen genomen worden. Als je een auto fout parkeert dan krijg je een boete ervoor. Als je illegaal gaat vissen dan krijg je ook een boete. Als je de wet overtreedt, dan wordt je ervoor gestraft. Om nu een paar dagen van nationale rouw af te kondigen is zwaar overdreven van de regering. En de NDP moet er geen drama van maken. Ga lekker hard werken in dat land. DNA in Suriname is een grote puinhoop.


    gemodereerd
  9. Parmessar geeft mij een grote brick. Je kan geen dag van Nationale Rouw afkondigen als je nog niet weet om hoeveel slachtoffers het gaat. Laat de lichamen geborgen zijn dan tref je verdere maatregelen. Als je dezelfde gedachte als nu toen op na hield was je langer bij EBS gebleven toen. Want je werd weggejaagd omdat je de stroomvoorziening van de ziekenhuizen had afgesloten omdat ze achter waren met betalen. Waar was je gevoel toen voor duizenden zieke medemens en doden die in het mortuarium lagen. Now ye kon prey awarie domrie.


    Maak melding
  10. Wat zegt Jezus Christus: wie niet voor Mij is, is tegen Mij. Een vrije wil heb ik aan de mens gegeven om te kiezen tussen goed en kwaad. Een nieuw gebod geef Ik aan jullie; hou van je buren zoals je van jezelf hou. De christenen hebben een verbond met Hem afgesloten luidt; vergeef mij mijn schulden zoals ik ook vergeven mijn schuldenaren. ( hierin geeft men aan de Jezus hun moet behandelen zoals zij anderen behadelen) Maak nu een link als je van anderen steelt wat er met je gaat gebeuren. Je hoeft geen christen te zijn maar vergeet karma niet. Jezus Christus geeft aan dat als je niet van Hem bent dan ben je van de duivel en als je van de duivel bent dan ga je alles in het werk stellen om de mensen van je groep te helpen. Ik noem zomaar wat. Als je moorden op je naam hebt ga je kosten wat kost de mensen helpen die bij jou groep horen. Bij voorbeeld Christenen zijn bezig te vergaderen, mensen van de tegenpartij gaan dan zeggen dat ze niet aan meedoen en geven dan een zomaar reden op, maar de echte reden is dat ze hun groepsleden beschermen. Als je illegaal bezig bent dan laat God het toe van wege je vrije wil maar dat houd niet in dat Hij mee eens is dan treedt Karma wet in.


    gemodereerd
  11. Je land zal in oorlog zijn, een grote ramp en er zal dan niet vergaderd worden in een crisis situatie.

    Het leven gaat verder en in beraad gaan is poppenkast vd ndp.

    Alle neuzen moeten altijd in een richting wijzen als het om
    het belang van de republiek Suriname en de Surinamers gaat, ook internationaal.

    Surinamers moeten ophouden met dorpspolitiek/ plein politiek of poppenkast.

    Het algemeen belang moet altijd prioriteit hebben, dat goed is voor de Surinamers.


    Maak melding
  12. De NDP weet dat de goudzoekers illegaal aan het werk zijn geweest maar uit piëteit (eerbied) voor de overledenen was het wel gepast dat het parlement even pas op de plaats maakt.

    Maar zo zie je voor de zoveelste keer.De NDP zet zich in voor de Surinaamse bevolking terwijl VHP en ABOP/PL aan persoonlijke en partijpolitieke belangen denken. De houding van de coalitie kan je ook typeren als hopeloos. Zij denken alle nog beschikbare tijd dringend nodig te hebben om een politieke nederlaag in 2025 te voorkomen.Maar het is te laat om er verandering in te brengen.


    Maak melding
  13. ik ben nie zo goed op de hoogte van de politiek baja maar is parmessar de leider van de ndp? ik dacht dat adhin nu de leider was geworden
    wie helpt me hieruit

    ik geef parmessar trouwens gelijk. je kan beter thuis gaan zitten en wachten in plaats van als leiding van het land te gaan vergaderen. ndp bewijst dat ze er klaar voor zijn


    gemodereerd
  14. Dat foe Sranang, ze hoeven maar een reden te hebben om niet te werken. Je hebt maar eentje hier die het op hemelt, met z’n piëteit, alsof dure woorden hem gelijk geven pffffff. Verstang in je bille met piëteit!


    Maak melding
  15. Aan de ene kant is het begrijpelijk dat het land nog in rouw is. Men zal nu moeten wachten totdat men besluit tot een officiële aankondiging dat we een dag van rouw hebben. Het geeft te denken welke belangen men heeft om koste wat kost die aanbestedingswet er zo snel als mogelijk erdoor heen te krijgen. Terwijl andere dringende zaken zoals de grondrechten van de inheemsen en tribalen maar niet op de agenda kan worden geplaatst!!!

    Dat zouden jullie moeten aankaarten ipv maar blijven afgeven op de Ndp, alsof er niks anders in het land gebeurt om je over op te winden…


    Maak melding
  16. Er is geen tijd voor stagneringen in DNA. Mensen worden elke dag beroofd en mishandeld in hun huis en deze NDP volksvertegenwoordigers willen weer vrij hebben en niet vergaderen. Wat een luie smerige partij! Ga Wetten maken of aanpassen om burgers te beschermen jullie zijn allemaal bedriegers daar die het volk haten en genieten stiekem van elke beroving.


    Maak melding
  17. Als zich een ramp voordoet in Su, gaat de nationale boeven partij in beraad. In beraad voor wat???
    Het zou de partij de sieren als zij de nabestaanden condoleren met het tragisch verlies van hun dierbaren.
    Blijkbaar heeft in beraad gaan meer prioriteit dan medeleven betuigen.


    Maak melding
  18. In beraad, inderdaad, dit geeft aan dat men begaan is met mensen leven verlies het leed van je mede mens. Dat is zeker prijzenswaardig om in beraad te gaan.
    Of is er een andere agenda die wij niet weten of kunnen doorgronden? De één zijn dood is ander zijn nationale vrije dag om naar de kerk te gaan om te bidden en te bezinnen? Hoe dan ook het is goed dat Srananmangs begaan zijn met het leed van derden. De volgende dag leek alsof er neks no fout was bij gowtu veld. Gesproken over tranga yesi of armoede om de lege magen te vullen.


    Maak melding
  19. Laten Parmessar en partijgenoot Ebu Jones nu ook een paar dagen hun eten en sopie staan omdat ze geraakt zijn?
    Ik denk het niet. Die zitten gewoon laf en smakeloos te lachen om de poets die ze gebakken hebben. Deze paarse kennen immers totaal geen empathie! Zijn gewetenloze criminelen!


    Maak melding
  20. Als die parmeSSar zo begaan is met deze mensen , waarom doneert hij niet 2van zijn 3 salariseisen aan deze slachtoffers. Als je dat doet,Dan kan je de hele dag gaan beraden voor mijn part.
    Maar deze paarse poeper zal dat nooit doen grote schijnheilige.


    Maak melding
  21. “We gaan ons terugtrekken. We gaan ons beraden. Want ik merk het bij mezelf ook. Ik ben niet in de sfeer”, zei fractieleider Rabin Parmessar vandaag kort na de start van de openbare vergadering.”
    =============================

    Hahaha is precies hetzelfde wat je lijder ook riep “ik ben niet in de sfeer” nadat hij 15 prominente burgers had gemarteld en overhoop had gesproken. Deze mannen geven zichzelf een brevet van onvermogen. Hoe willen jullie in hemelsnaam een land besturen. Ook in tijden van tragische ongelukken moet je in staat zijn het land te besturen. But then again, dat hebben ze helaas nooit kunnen doen. Ze hebben zelf het land in chaos en ellende achtergelaten.


    Maak melding
  22. Eerst goed lezen wat er staat, voordat je gaat ………………….maar ja ‘Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’ 🙈
    Ook over de ruggen van de slachtoffers speelt men de bal terug, dink a tori.


    Maak melding
  23. Als Parmisser en iedereen dit serieus meent, dan zal hij de komende jaren geen gouden sieraden dragen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES