vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmzad Abdoel: "Regering gaat verhoogde btw op brandstof en nutsvoorzieningen niet kunnen...

Amzad Abdoel: “Regering gaat verhoogde btw op brandstof en nutsvoorzieningen niet kunnen terugdraaien”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-NDP-parlementariër Amzad Abdoel denkt niet dat de Surinaamse regering de verhoogde btw op brandstof en nutsvoorzieningen gaat kunnen terugdraaien.

“De verhoogde btw is een prior action geweest van het IMF. Deze regering heeft voldaan daaraan om de laatste tranche, die ze hebben gehad, binnen te halen. Je gaat dat niet meer kunnen terugdraaien”, zei Abdoel in een interview op Culturu TV.

De regering heeft eerder aan de vakbeweging voorgesteld om de uitvoering van de btw op nutsvoorzieningen die per 1 november 2023 zou ingaan, aan te houden gedurende de hele duur van een evaluatie van de BTW-wetgeving. De eis van de vakbeweging om de verhoging van de btw-belasting op brandstof van 5 naar 10 procent aan te houden, staat echter nog steeds overeind.

Abdoel voerde aan dat de werking van de wet in principe ook niet kan worden aangehouden, omdat in die wet er al een ingangsdatum staat. Er zou daarvoor daarom een wijzigingsvoorstel in De Nationale Assemblee moeten worden ingediend, behandeld en goedgekeurd.

“Je kan het dus niet. Je kan de werking niet stopzetten”, aldus de NDP’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
  1. Je lult weer een lo ka in de ruimte, aboel. Alles is terug te draaien en aan te passen., mister 117. Ga terug in die gerimpelde bakasee van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.


    gemodereerd
  2. Typische NDP. Aan de ene kant ondersteunt NDP de huidige actie (BTW moet naar 5%) en aan de andere kant vertelt Assaad dat het niet mogelijk is. Bel svp 117. Hij moet opgenomen worden.


    Maak melding
  3. Dat is dan regering en IMF hun zaak. Dan blijft iedereen thuis. Klaar is kees.
    Deze regering hft gezondheidssector, onderwijs, de lol van het leven al nr de klote geholpen. Dan helpen wij de regerung naar de klote. Hoepelen ze op. NDP kon zg lonen niet betalen 2020. Nu kan deze regering met zoveel onkomsten het ook niet.
    Dan moeten ze ophoepelen.


    gemodereerd
  4. De man van nr 117 weer aan het woord met zijn gekochte diploma. Hij moet geen toegang krijgen tot de media om zijn nonsens uit te kraaien. Hij heeft miljoenen usd gestolen samen met de rest van de schurken bende van de nationale dieven partij , waardoor Suriname in deze situatie is belandt.


    Maak melding
  5. Waarom BTW op de nutsvoorzieningen, als bij de SWM reeds maandelijks op basis van een ander tarief wordt betaald?
    https://swm.sr/wp-content/uploads/2023/07/NIEUWE-TARIEVEN-JULI-2023-JUNI-2024.pdf

    Alle extraatjes die gegeven is, is dan voor niks geweest.
    Ipv dat het leefbaarder wordt voor het volk, zet men de strop nog strakker.
    Laten ze de voorzieningen voor bepaalde personeelsleden van deze bedrijven ook aanpassen. Een ieder moet water of stroom betalen, ongeacht je functie binnen deze bedrijven.
    Geef dan desnoods een korting van 10% bijvoorbeeld.

    Ik heb geen moeite om mijn rekeningen te betalen, maar het moet ook niet absurd zijn.

    De regering heeft ook BTW gezet op bepaalde basisgoederen, waarvoor men toen geen BTW werd betaald.
    Dat hebben ze ook niet bekend gemaakt, maar hebben het wel geimplementeerd. Dit is echt een boevenstreek.
    Daarom gaan de prijzen van de basisgoederen in de winkels ook omhoog.
    Wie moet die lasie weer nemen? Het arme volk.


    gemodereerd
  6. Vraag aan Nurmohammed wie bepaalt in Suriname!! Internationale organisaties hebben geen ‘K’ hier te vertellen. Wij bepalen wat kan en wat niet kan…


    Maak melding
  7. DNA moet gewoon de wet veranderen, niks moeilijks aan! Zodra je weet wat je volk wil moet je dat doen via wetgeving. Anders vertegenwoordig je niks! En niemand zit te wachten op dit wijfje Abdoel om weer te komen schreeuwen in t parlement. Waarom wordt ze geïnterviewd? Onbelangrijk figuur


    Maak melding
  8. De IMF bepaald alles en overal. Onderneemt men geen acties, dan kan men sancties verwachten. Daardoor blijft een 3de wereldland, een 3de wereldland. Nooit in zee gaan met de IMF.


    Maak melding
  9. Sancties? Zoals?
    Suriname is lid van deze organisatie en heeft lidmaatschap gelden betaald. Op basis daarvan kan je
    lenen.
    De eerste 25 van wat je mag lenen is gewoon lenen ZONDER voorwaarden
    Daarna mag je in etappes/tranches lenen waarbij er steeds strengere voorwaarden worden gesteld.
    Hoefdaad heeft alles wat er te lenen viel opgemaakt.

    Wil je niet lenen dan niet. dan heb je NIETS te maken met het IMF
    Als jij niet wil lenen bij een ABNAMRO bijvoorbeeld dan zal je niet met deze bank te maken krijgen. Zo simpel


    Maak melding
  10. @Kalimadjoe
    Het zijn de nep-journalisten die hem en anderen van zijn soort opzoeken. Negativiteit en sensatie verkopen heel goed. Over enkele jaren zullen wij en degenen na ons merken hoe groot en desastreus hun beïnvloeding is geweest.


    Maak melding
  11. Aboel, ga blerren in ocer of aan de patrijsstraat leonsberg. Vraag aan de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname, opa D, pe a moni de en pe boefdraad de. Mr 117. Alles is terug te draaien. Als je maar wil,paarse djamoe ede.


    Maak melding
  12. Altijd met zijn uitgestoken vingers, alsof hij iemand wil f#ngeren!
    Randdebiel, als alle andere NDP,ers! Over de hele wereld betaald
    men Btw, wat lult hij eigenlijk?

    sari tori

    Jaco


    gemodereerd
  13. Jij bent een gepaseerd station. Bemoei je met je eigen partij. Wie gilde er komt geen devaluatie. Je geest zeker. Begin alles terug te geven wat je van het land gestolen heb.


    Maak melding
  14. Niemand is gek om een inkomstenbron terug te draaien of af te sluiten. Ook een regering niet.
    Wanneer op goederen en diensten, naast de kostprijs, een winstpercentage bij komt, waarom is dan btw nodig? Omdat de regering haar aandeel wil. Want de parlementariers en ambtenaren moeten toch ergens van betaald worden. De werklozen moeten betaald worden. De wegen moeten onderhouden worden. De geboortenaktes moeten opgemaakt worden. Enz.


    gemodereerd
  15. Wie zou het anders niet beter weten dan Abdoel, die een vermaarde econoom blijkt te zijn. Hij blijkt een betere econoom te zijn dan Stanley Ragoebarsing. Abdoel wist met gedegen en goed beleid de koers in bedwang te houden.Stanley Ragoebarsing maakt er een puinhoop van omdat hij gedwongen is om het beleid van de Chan uit te voeren.Gaat niet goed met het land.


    Maak melding
  16. De vermaarde econoom heeft ons land in de shit gebracht. Ik geloof best dat hij in ndp kringen vermaard is, maar daarbuiten is hij niets meer dan een ptjieng boi die voortdurend onzin uitkraamt


    gemodereerd
  17. @ RobGay

    Ik dacht dat jij het was, (de beste Econoom) heb het weer glad mis!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  18. zie daar vooruitgang. Je houdt wat over en dan kan je spullen kopen inclusief belasting.
    Dit is de eerste stap, meer zullen er volgen, namelijk ook wat opzij leggen. Niet voor Adin

    Een vermaarde econoom die ons land naar de afgrond duwde. Met zulke economen in de geledingen van de ndp zijn we hier in terecht gekomen.
    Ik voorspel dat hij volgend keer 1 stem krijgt als de ndp nog niet door interne machtsstrijd verscheurd is.hihihihih. je weet toch hihihihi 🐴🐴🐴


    Maak melding
  19. De mega leugens over de vorige regering die Santokhi en zijn roversbende verkondigen, zijn niet langer houdbaar.De regering Santokhi heeft alle subsidies afgeschaft.Ook subdidies t.b.v. de rojstboeren zijn afgebouwd. Belastingen zijn verhoogd waardoor de inkomsten van de overheid enorm zijn gegroeid. Daarnaast zijn de inkomsten uit olie en goud nog nooit zo hoog geweest voor de Surinaamse overheid.Ook schulden aan het buitenland heeft Santokhi niet afgelost. Al dit geld wordt opgepot. Kortom het bulkt bij Santokhi en zijn rovers aan geld.
    Abdoel is daarom de econoom die Suriname nodig heeft.Met een strak economisch beleid wist hij voor de vorige regering de koers onder bedwang te houden.Brovo Abdoel. You are the best.


    Maak melding
  20. Misschien deze regering is slim. Ze hebben gezien dat wordt zoveel geroofd. Die buit wordt vaak niet teruggevonden. Dan als die roofgeld wordt gebruikt, dan tenminste komt deel bij overheid. Die btw deel.


    Maak melding
  21. Tanken aan de pomp moet niet belast worden op het aantal liters, maar per tankbeurt een vast bedrag aan belasting innen.
    Want niet alle auto’s rijden even zuinig. Wie een benzineslurper heeft, moet dus vaker tanken en meer belasting betalen.


    Maak melding
  22. Wat voor gekke dingen roep jij allemaal Robg?? Abdoel was nooit minister van financiën. Welk strak economisch beleid? Er was een straatkoers van 16 voor Bouta aftrad en t zou alleen maar erger worden. Nu is die koers als een tijdje weer stabiel gelukkig alleen zijn de inkomens van de mensen nog niet gestegen dus vandaar ook protesten nu. Niet in abdoel haar achterste kruipen.


    Maak melding
  23. Lamzaad Abdoel econoom? aan m’n hoela!
    Pseudo econoom zeker die uitgerekend had dat Suriname het leenplafond mocht overschrijden en uitkwam op 189% bbp😂
    Als je paarse hersenen hebt, bler je een heleboel paarse rotzooi.


    Maak melding
  24. Abdoel heeft totaal geen verstand van economie, hij kan z’n eigen portemonnee niet eens in het gareel houden en al helemaal niet van de staat Suriname. Hij verteld alleen maar leugens aan het volk en is medeverantwoordelijk aan de chaos en ellende in het land.
    Als je econoom bent en het land onder jou mede bestuur met een schuldenlast van 4 miljard Amerikaanse dollars achterlaat, heb je of niet goed opgelet tijdens je studie of je bent gewoon een dief.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES