vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDronken parlementariër zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Dronken parlementariër zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

-

Does Travel - naar Suriname

Het DNA-lid Renet Wahki (ABOP) heeft deze week een aanrijding veroorzaakt op de kruising gevormd door de Anamoe- en de Mozartstraat in Suriname, nadat hij dronken en zonder rijbewijs achter het stuur plaats had genomen.

Vernomen wordt dat het assembleelid samen met een bijrijder in het voertuig zat. Ze hadden hun voertuig op de berm geparkeerd. Bij het achteruit rijden kwam de parlementariër tegen een ander voertuig aan.

Na de klap stapte de bijrijder uit en knoopte een gesprek aan met de benadeelde. De benadeelde was bereid de zaak buiten proces af te doen, maar de veroorzaker was het er niet mee eens.

De benadeelde eiste 50 USD voor de schade, maar het DNA-lid raakte verwikkeld in een woordenwisseling, waarna de benadeelde de Surinaamse politie inschakelde.

De wetsdienaren constateerde tijdens het onderzoek dat de veroorzaker symptomen van dronkenschap vertoonde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij onderworpen werd aan een blaastest.

Het resultaat van de test wees uit dat de parlementariër het maximale alcoholpercentage had overschreden. Ook reed hij zonder rijbewijs.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de veroorzaker heengezonden, omdat er geen sprake is van ernstige aanrijding waarbij slachtoffers verwondingen hebben opgelopen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. En wat gebeurt er met mij, als ik geen ongeluk maak, maar aangehouden wordt zonder rijbewijs en dronken. Mag ik dan gewoon verder rijden?? Dit is echt ongelooflijk!!!!! Wat een voorbeeld!!!


    Maak melding
  2. Deze P#nis dat voorbeeld moet geven doet dit, en wij moeten dan
    respect voor ze tonen ?? ”ik dacht van niet”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  3. A rijden zonder rijbewijs en dronken aanrijding veroorzaken?? Boete??
    Is natuurlijk een uitwerpsel van de koning dus rijden maar….. amok-si broeia ….


    gemodereerd
  4. Meneer waki yu swaki.
    Achteruit rijden is en blijft een byzondere verrichting en gezien je geen theorie examen hebt afgelegd is het inderdaad de schuld van de tegenpartij. Hoe speel je het klaar dan in het parlement.


    Maak melding
  5. Weet de politie niet dat rijden zonder rijbewijs volgens de Surinaamse wet strafbaar is?? Over rijden onder invloed wil ik nu niet praten ik laat karma zijn werk rustig doen. En ik kijk toe hoe heel Suriname naar zijn verdoemenis gaat. Als je dingen tegen beter weten toe laat, dan gaat karma zijn werk doen. Denk men dat wat zich in Suriname afspeelt een andere reden heeft??


    Maak melding
  6. Hij dacht dt hij op Kwama was. Je bent in Paramaribo.
    Had de benadeelde betaald. Maar in feite goed zo want hij had met zn dronken kop een voetganger kunnen aanrijden. Brunsie gi ding wagi.


    gemodereerd
  7. @Theo 16 november 2023 Bij 19:49
    Beter lezen. Hij is heengezonden, Dwz de deur gewezen maar echt niet naar zijn auto gebracht!

    Domme parlementariër. De boete gaat hopelijk al meer dan 50 USD zijn en daarnaast de schade vergoeden.
    Sommige mensen denken dat ze god zijn. Moet snel en duidelijk afgeleerd worden.


    Maak melding
  8. …….want hij is”parlementariër he.En ik zou boete moeten betalen en misschien n paar uurtjes de bak in.Tja…….
    Moksi alesi nanga kownie sa sabi…….


    gemodereerd
  9. Hij dacht…in kwamalasemutu heb ik geen rijbewijs nodig…dus in foto ook niet. En ik mag gerust kasiri drinken. Okone, kom vechten dang zei de muis tegen de olifant, nadat hij uit wijnvat viel.
    Stel een voorbeeld en straf hem dubbel.


    Maak melding
  10. Fantastische zin: Dronken Parlementarier Zonder Rijbewijs, en dat allemaal in dezelfde zin. Hij had tenminste zijn roes moeten uitslapen in de cel, omdat hij dubbeldom is. Je bent fout, nu probeert iemand de zaak in het minne te schikken en te sussen en je protesteert. Je snapt er niets van. Je bent een schande voor je stam!


    Maak melding
  11. In alle beschaafde landen treedt een volksvertegenwoordiger af nadat hij een strafbaar feit heeft gepleegd, vooral met alcohol op rijden is een misdaad van de eerste orde. Als wettenmaker overtreedt je de wetten van het land niet, je neemt je verantwoordelijkheid. Nu lopen we een grote kans mis om een goed voorbeeld te stellen, fu hari a strepi. Dronken achter het stuur een aanrijding veroorzaken moet afgestraft worden, zo wordt er weer een onnodig precedent geschapen.Toen de politieke activist Neus enkele jaren geleden ook dronken achter het stuur zat wer zij aangehouden en waarom deze gladjanus niet? Dit noemt men willekeur en is niet goed voor de ontwikkeling van een gezonde maatschappij.


    Maak melding
  12. A kon moro mofo now nanga de tambura kasiri drinkers diesi. k’ba ba. Betre wajono go baka na boitie/buiten Groot Stad – Paramaribo, play in poko tapu in tan bura, dring ing kasiri en dansi pok.

    A her tambura fac(i)e fu a man sori dat a no kan rijdt auto. A hangmat ligger dringt a kasiri fu kies dekaai fu go Sidon baka a stuur, met alle gevolgen van dien.

    A kasiri, a ne woko!


    Maak melding
  13. In de rechtspraak moet er sprake zijn van “gelijke monniken, gelijke kappen en de vraag rijst wie voor rechter mag spelen. In dit geval blijkt het de politie te zijn en die passen de regels van “names and faces” toe. Wat mijn probleem is? Hier is sprake van je reinste klassejustitie of genderdiscriminatie.
    De fouten van deze man, te weten: dronkenschap en rijden zonder rijbewijs worden met het kleed der liefde bedekt. Ik kan mij herinneren dat de voorzitter van een politieke partij (een vrouw) om zeer onduidelijke redenen en zonder harde meetresultaten (ze mocht zelfs haar auto naar het politiebureau rijden?) niet alleen juridisch (6 maanden ontzegging rijbewijs), maar ook publiekelijk nog steeds wordt afgestraft. Als ik dus naar beide gevallen kijk moet ik onwillekeurig achter mijn oren krabbelen. Is dit geen klassejustitie of worden vrouwen in Suriname nog steeds zwaar gediscrimineerd? U mag het zeggen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES