zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMiskin: "Terwijl andere mensen op straat zijn, zit ik werk te doen...

Miskin: “Terwijl andere mensen op straat zijn, zit ik werk te doen zodat mensen meer geld kunnen krijgen”

-

Does Travel - naar Suriname

“Terwijl andere mensen op straat zijn, zit ik werk te doen zodat mensen meer geld kunnen krijgen”, zegt vakbondsleider Michael Miskin, één van de voorzitters van de Centrale van Landsdienarenorganisatie in Suriname (CLO).

In een interview op D-TV verwees de CLO-topper naar de 50% loonsverhoging die in 2020 is overeengekomen met de Surinaamse regering, die toen onder leiding stond van Desi Bouterse. Hoewel er nu nog geen toezegging voor betaling is gedaan, zijn de exercities reeds gedaan en zijn deze ook vorige week donderdag besproken.

“Er moet 42 maanden met twk betaald worden. En dat is alleen voor de mensen die nog in Fiso zijn, dus de bureauambtenaren en de mensen die in de gezondheidssector zitten. Dus we zijn bezig. We werken. We zitten niet te slapen”, zei Miskin.

Voor de twk-betalingen over het jaar 2020 alleen zal de regering maandelijks een bedrag van 52 miljoen nodig hebben. Ook moet er nog drie maanden twk vanuit de bezoldiging van 2018 gecalculeerd worden. Miskin schat dat dit op 20 miljoen SRD per maand zal komen. Het pakket zal dan ter goedkeuring worden ingediend bij minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning. Miskin ziet graag dat deze twk-betalingen verspreid worden over de komende 3 ½ jaar.

Hoewel de groep Miskin de lidbonden van de CLO toestemming hebben gegeven om de acties te ondersteunen, keurt zij resoluut af de manier waarop andere protesterende vakbondsleiders hem en de rest van het CLO-bestuur steeds aanvallen en negatief bespreken. Ook vindt Miskin de bundeling van deze vakorganisaties rommelig. “De inzet van de actie is de kwestie BTW. Maar bij de individuele mensen gaat het niet om die BTW. Men wil een beter loon hebben. Wij willen gaan praten met de mensen wanneer wij resultaten hebben. Waar wij nu nog op wachten is die 50%”, aldus Miskin.

Hoewel deze overeenkomst in 2020 is overeengekomen, kon deze niet worden uitgevoerd. Volgens Miskin kwam dit omdat door een fout van een ander CLO-bestuurslid alleen de minister van Binnenlandse Zaken (Mike Noersalim) het document had getekend. Voor een correcte overeenkomst moest ook de handtekening van toenmalige Financiënminister Gillmore Hoefdraad erbij zijn. En dit heeft de regering Santokhi-Brunswijk steeds tegen hem gebruikt.

Op 9 juni 2022 is er dan een gesprek geweest met Armand Achaibersing, toen minister van Financiën & Planning, en Maurits Hassankhan van het Overlegorgaan. “Toen heb ik een resolutie op tafel gezet. Daarna is Achaibersing weggegaan en toen Raghoebarsing kwam moest ik het werk opnieuw doen. Maar hij heeft ons tenminste gezegd dat men gaat betalen. We hebben wel nog geen toezegging”, aldus Miskin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Miskun zit mooi en krijg jouw geld van de regering. Je deugd voor geen meter.
    Iedereen kan zo zien dat je liegt. Je deugd geen moer als vakbondsleider


    gemodereerd
  2. Waar waren de actie voerende criminele in 2018. Deze regering moet met twk gaan betalen. Chan betaal niks laat de ambtenaren bij Hoefdraad en Bouta gaan halen


    gemodereerd
  3. Miskin je bent egoïstisch. Jou zakken zijn al gevuld vandaar dat je zo praat. Er zijn ook een paar hier in de groep die ook zo’n egoïstische houding hebben. Weten jullie hoe hard het is voor heel veel ouders geen brood of eten hebben voor hun kinderen. Ondanks ze 2 a 3 werkzaamheden verrichten. So don’t no one


    gemodereerd
  4. Bouta, abrahams en boefie lopen nog vrij rond, wie gaat al dat gestolen geld dat ze hebben toe geëigend bij hun halen? Denk geen enkel denkend mens want dan krijg je een kogel door je hoofd. Hoe dan ook, het volk zal minder moeten krijgen zodat er meer overblijft voor de zittende regering. Dat was altijd zo vanaf de coup in 80jaren. Anders moet men pleiten/staken dat alle lonen in usd of tegen de koers moet worden uitbetaald. Want het gaat langzamer achteruit. All zijn er zoveel grondstoffen en alleen regeringen en kapitalisten gaan goed boeren behalve het volk.


    Maak melding
  5. Miskin de soort van RobG zullen het nooit begrijpen. Ze willen gratis eten en moeten ze de theelepel van de aanrecht verplaat0sen naar keuken, gaan ze klagen want dan wordt het zwaar voor ze. Het lijkt of ze allemaal gehandicapt in Su.


    Maak melding
  6. Met terugwerkende kracht. Krachten werken nooit terug. Eenmaal gebruikt, ben je het kwijt.
    Maar zo zie je dat die sluwe vos 🦊 Bouterse een akkoord sloot en vervolgens een vakbondman omkocht opdat er niets zou gebeuren.


    Maak melding
  7. @ RobGay

    ”Je bent gewoon jaloers, omdat je niet mee kon eten”.
    Vuile profiteur dat je de bent, kruipt terug naar je riool!
    ”Jou baasje” komt in 2025 ook niet meer terug, je zou
    wel willen, jo koeparie jo!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  8. sang deze man rob is geweldig. vanaf bijlmer kan hij op een foto zien of iemand liegt
    Ik heb pas Kees van der Spek gezien een man die je kon genezen door naar je foto te kijken. Hij wwerd ontmaskerd met een door AI gemaakte foto.
    Maar rob kan het egt eg waar. Jonge ga op de kermis staan als warzegger . je gaat rijk worde.
    Hhihihi je weet toch. hihihih.🤣🤣🤣🤣


    Maak melding
  9. @@@Miskin
    Blijf maar lekker hard werken.
    Ben je vergeten wie dit alles om zeep heeft geholpen en het land naar de kloten.
    – suiker plantage mariënburg
    – waterloo in nickerie
    – santoboma bananen plantage
    – jarikaba polder
    – palm olie plantage
    – de binnenlanden

    Ik zal je hersens even opfrissen.
    Dat zijn de bonden geweest met trekker als mr Bruma.
    En onder jouw leiding zal nu hetzelfde gebeuren met de bestaande instellingen.
    Jullie vakbondsleiders weten niet van bouwen maar van breken.


    Maak melding
  10. Deze man begrijpt niet dat we samen sterker staan. Nu wil je eer voor je zogenaamd hard werken…! Ga die mensen die straat opgaan ondersteun!!!! en by the way.. deze regering belooft, belooft, belooft, ik wens je succes met de belofte die ze je hebben gedaan


    Maak melding
  11. Hoezo “TWK” terugwerkende kracht. Dan moet je eerst gewerkt hebben.
    Als ze zo goed gewerkt hadden, was het land nu is volle bloei.
    Winti wai lanti pai.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES