zaterdag, mei 4, 2024
HomeNieuws uit SurinameECD legt beslag op aardappelen vanwege prijsopdrijving

ECD legt beslag op aardappelen vanwege prijsopdrijving

-

Does Travel - naar Suriname

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname (EZ), heeft naar aanleiding van ingekomen klachten omtrent prijsopdrijving op aardappelen, controlewerkzaamheden verricht.

De ECD heeft op basis hiervan beslag gelegd op aardappelen. Deze controles zijn op woensdag 1 november uitgevoerd in het district Wanica.

In een supermarkt aan de Van Hattemweg, heeft de ECD inderdaad prijsopdrijving op aardappelen geconstateerd. Uit onderzoek is gebleken dat de vergunninghouder geen inkoop bon kon overleggen.

Er is terstond opgetreden en er is beslag gelegd op aardappelen. Verder is er ook prijsopdrijving op uien geconstateerd. De vergunninghouder heeft de wet Economische Delicten overtreden. Er is ook een proces-verbaal opgemaakt en de zaak wordt verder onderzocht.

De Surinaamse samenleving wordt opgeroepen om elk vermoeden van prijsopdrijving en hamsteren door te geven. Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940, Whatsapp +5978530915 en op het telefoonnummer 483949.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Als de winkelier de prijs hoog zet dan laat je ht liggen.
    Niet naar de prijs van aardappelen moeten we kijken.
    Het volk betaald BTW, komt niet eens bij de staat.
    Hoop chinezen heb je niet een een posapparaat.
    Barbier, kappers, verhuurders enz, hoe gaan jullie dt geld halen?? Jullie weten niet eens wat de mensen vragen en hoeveel klanten ze per dag krijgen. Hoe komt de man aan de aardappelen?? Met eigen vervoer 1 of 2 zakken gekocht. Met die dure benzine. De bevolking daar pesten jullie. Als je 10 km moet lopen of rijden vr 2 kg aardappel dan koop je ht srd 70.
    Gewicht van suiker, zout, aardappel klopt nooit. Ga dt wegen.


    gemodereerd
  2. De wortel van dit probleem ligt voor een groot deel bij de importeurs, de welbekende handelselite van de VHP. Deze sponsoren van de VHP worden door de politiek in bescherming genomen. Veel van deze figuren kopen de goederen heel goedkoop in.Vervolgens worden deze goederen voor hoge prijzen doorverkocht aan de winkeliers. De winstmarge van vele winkeliers is minimaal. Dit is de reden waarom vele winkeliers de deur dichtgooien. Vele van deze winkeliers leiden een armoedig bestaan.


    Maak melding
  3. *RobG

    Er staat toch duidelijk dat een supermarkt geen inkoopbon kon overleggen
    dat is dus fraude, hoe kan je anders een goede boekhouding voeren.

    hoe dom moet je zijn om dit niet te lezen

    In een supermarkt aan de Van Hattemweg, heeft de ECD inderdaad prijsopdrijving op aardappelen geconstateerd. Uit onderzoek is gebleken dat de vergunninghouder geen inkoop bon kon overleggen.


    gemodereerd
  4. Djotelal, combemarkt, dassasingh, doekhie, wijlen dilip sardjoe, yokohama van parmessar.
    Zijn die van de vhp, 2 mofogong uit Nederland? Rara, van welke partij dan?


    Maak melding
  5. Aha dus uien en aardappelen.La me denke la me denke
    wie had ook alweer geld geleend van het volk zonder dit te vragen
    Goed zo, inderdaad Adhin
    De volgende vraag is moeilijk en volgt gauw.


    Maak melding
  6. Die achterlijke negatieve paarse ratten roepen weer b**sh** uit hun strot. @ Bileam: je hebt het juiste antwoord gegeven. Dat mag het paarse gespuis in zijn zakken stoppen.


    Maak melding
  7. Waarom die kleine handelaar zijn handelswaren in beslag nemen? Hij is toch niet op roof-pad uit, hij doet tenminste moeite door te werken om te kunnen overleven. PAK DE BOEVEN DIE 100 PAKKETTEN UITDELEN EN 200 VERDUISTEREN. NEEM DRUGS IN BESLAG EN ILLEGAAL HOUT.
    Minister R. Koeldiepsing is precies zo’n zielig persoon als Dinota Vorstwijk. Ministerspost is een maatje te groot voor ze. Evenzo voor Bronto.
    LVV minister praat dubieus. Hij maakt er Herie-herie van, de boel liegen en bedriegen.
    Riad N ik twijfel niet aan je deskundigheid in de bouwmaterie, toevallig ben ik dat ook, Echter jouw aanpak verloochend dat je stafteam niet deskundig genoeg is. Profileer jezelf beter en streel je echo niet!
    Beste mensen die het niet breed hebben, DENK AAN JE HART. LOOP ALTIJD MET EEN FLES WATER, DAN KAN JE TOCH OVERLEVEN DOOR JEZELF NIET DRUK TE MAKEN. VAST EN BID. DE MENS WIKT MAAR GOD BESCHIKT. BLESSINGS


    Maak melding
  8. Nau nau moeten de klant nu bepalen hoeveel aardappelen en uien prijzen zijn ? Waarom vermeld men dan niet gelijk hoeveel de winkelier het moet verkopen


    Maak melding
  9. Zelfs de winkels op vliegveld Zanderij, die alleen aan vertrekkende passagiers mogen verkopen en die dus belastingvrij moeten verkopen brengen BTW in rekening. Zeker weten dat ze deze BTW niet aan de staat afdragen omdat ze onder het 0 % BTW tarief vallen, maar in hun eigen zak stoppen. Belastingdienst van Suriname, voer daar een controle uit door middel van testaankopen en geef ze allemaal een fikse boete.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES