dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo: "Leeuwen gaan met leeuwen, olifanten met olifanten, black panthers met black...

Somohardjo: “Leeuwen gaan met leeuwen, olifanten met olifanten, black panthers met black panthers”

-

Does Travel - naar Suriname

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken tevens zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo, verwacht dat de Pertjajah Luhur (PL) weer 5 tot 6 zetels zal binnenhalen bij de Surinaamse verkiezingen in 2025.

“Het spel begint bij het maken van je verkiezingslijst. Wie zet je waar? Suriname is een land waar stemmen worden gebaseerd op datgene bij wie je je thuis voelt. Net als in het dierenrijk. Leeuwen gaan met leeuwen, olifanten gaan met olifanten, black panthers gaan met black panthers. Je ziet ze zelden mixen. Zo ook hier. We hebben verschillende groepen, waaronder Javanan, hindostanen, creolen, marrons, moslims en christenen. Dus het wordt heel interessant”, aldus de PL-topper vrijdag in ABC-actueel.

Volgens de politicus moet erkend worden dat elke partij een basis heeft. De bewindsman voerde aan dat het perfect zou zijn als Surinamers op basis van de ideologie van partijen een keuze zouden maken. Maar voor nu is het land daar nog niet klaar voor. Daar is er volgens Somohardjo ook niets mis mee.

Het is ondertussen al bekend dat de ABOP en PL weer op basis van een lijstverbinding de verkiezingen zullen ingaan. Volgens Somohardjo heeft de rood-witte partij geen behoefte meer om een Jawa-blok te gaan vormen, aangezien het gros van de Jowo’s al terug is bij de PL.

“Net als hoe dat altijd is. Wij zijn voornemens om met ABOP in zee te gaan. Waarom? Als we samen gaan, dan kunnen we de grootste worden. Dan kunnen we de formateur zijn. Ik heb het dan niet over het leveren van de president, maar over de grootste worden. Maar het hangt van de leiders af hoe dat uitpakt”, aldus de PL’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Wat een wijsneus is deze…******….en DIT beweert minister te zijn?……..met een dergelijke ****** als minister, zal alles op zijn ministerie mede vanwege zijn bovenvermelde “wijsheden”, ongetwijfeld op rolletjes lopen😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂……..


    Maak melding
  2. PL hft geen andere keus dan te hangen aan de staart van Abop. Droom door over 5 of 6 zetels. PL is dood. Moet alleen nog omvallen.
    Een simpel ID projekt kan je niet afmaken


    gemodereerd
  3. Baby Somohadjo, staat er niet bij stil dat PL mede verantwoordelijk is voor het totale desastreuze regeringsbeleid.Die man droomt over het aantal te behalen zetels alsof het beleid van de VHP/ABOP/PL regering erg succesvol is voor Suriname.Baby Somohardjo denkt dat de welvaart van zijn achterban is toegenomen mede dankzij de baanbrekende inzet van PL. Niets is minder waar. De kwaliteit van het leven van de mensennin Suriname is aantoonbaar afgenomen na de verkiezingen van 2020.


    gemodereerd
  4. Dit komt uit een strot van een minister, zulke uitspraken gedaan door een minister geeft aan hoe triest het gesteld is met Sur, verdeeldheid zaaien in fase waarin Su nu zit is fout. Niet alleen black panters en leeuwen moet je meer hebben maar het hele gemeenschap. Ook buitenlanders kijken en luisteren naar je onzin en het geeft weinig vertrouwen richting Su.


    Maak melding
  5. Als leeuwen met leeuwen en olifanten met olifanten gaan, moeten de PL en de ABOD beide aasgieren of hyenas zijn. Op.het eerste gezicht zie ik namelijk weinig overeenkomsten tussen deze twee Surinaamse politieke dieren.


    Maak melding
  6. Degene die beginnen met we willen geen mensen met een strafblad hebben in de politiek van Suriname wel mensen die zichzelf albewezen hebben en mensen met de nodige opleiding ( minimaal hbo ) Dan wil ik die personen serieus nemen. Hoe zal ik dit noemen wat deze man zegt. Kijken naar de strafblad van zijn vader en naar die van degene met wie hij samen werkt. Of is hij bezig te vergelijken wie een langere strafblad heeft. Ik snap het niet. Ook hiervoor heb ik uitleg nodig. Wie help mij??


    Maak melding
  7. Hij heeft natuurlijk gelijk en zegt duidelijk dat de assimilatiepolitiek van de NPS destijds – weergegeven in de film Wan Pipel – gewoon nonsense was. De Surinaamse bevolkingsgroepen willen niet mixen en doglaseren. Gelijk hebben ze, want elke groep heeft haar eigen karakteristiek. Die moet je niet willen uitschakelen d.m.v. vermenging van bloed. Af en toe een uitzondering kan wel, maar dat moet geen regel worden.
    Bovendien, zeg nou eerlijk, wie wil zich nou vermengen met een zwarte of met een Chinees?


    gemodereerd
  8. Wat Nath zegt ruikt naar een racist. Voor men dit soort stellingen poneert en uitkraamt, zou men hun DNA moeten laten onderzoeken. Ik zou volgens mijn DNA nergens bijhoren in deze wereld. Dit zijn stellingen van achterlijk geschoold gebroed. Segregaten. Het zal de mens verbazen als ze denken dat ze volbloed zijn en blijkt dat het niet zo is


    gemodereerd
  9. hij moet oppassen deze keer hij is dezelfde Bravo die zijn vader in Nederland had geklapt. Die Black Panter kan ook die Janpanesie van achteren pakken,dan heb je geen poppen aan het dansen meer


    gemodereerd
  10. Hij wil winnen en formateur worden. Bravo gaat voor Pres en hij voor VP.
    Kijk, een pot gevuld met inhoud geeft minder geluid dan als je een tik geeft tegen een pot die leeg is. Zo is het ook met volle en lege hoofden.


    Maak melding
  11. Bronto zal gelijk hebben met zijn bewering, hij zit tussen de top van het land en is niet doof, uit het geen hij hoort, trekt hij zijn conclusies.

    En wie zit samen met deze “Domme Javanen gaan om met koeien”, in één regering.
    Moet je de oranje helden horen wanneer VP Lonny het over samenbundeling van Creolen heeft, zelfs willen zij geen anderen in hun partij. “VHPers zijn harde werkers, maar onbetrouwbaar naar de anderen toe” zegt van der San.
    Door Stem slim hebben vele kiezers zich laten misleiden, ook van der San. In hun strijd om Bouterse en zijn NDP uit te schakelen heeft men met oogkleppen rondgelopen en niet voldoende kunnen anticiperen op waar het echte gevaar vandaan komt. De VHP is een rechtse partij die zich inzet voor de kapitalistische donoren en het volk laat creperen, zelf haar eigen achterban wordt voor dit doel als stemvee gebruikt (angst aangepraat, de Blaka mang gaan dit en dat doen) berooid achtergelaten. De VHP-achterban klaagt en klaagt, ook zij hebben te lijden onder deze regering, ook voor hen is er nog geen licht in de tunnel, het is te hopen dat zij zich niet voor de zoveelste keer laat misleiden en in het stemhokje verstandig stemmen, stemmen op Surinaamse politici die strijden voor hét algemeen belang. Dit geldt ook voor de ABop/PL. Jip en Janneke.


    Maak melding
  12. Bronto jongen, je hebt gelijk, men stemt normaal etnisch. Maar vader somo (die schreeuwelijk, want op podium kan hij alleen maar schreeuwen) moet niet meer in de politiek, anders gaan jullie niks binnenhalen. Zo ook abob is alleen maar marrons en bravo doet t goed onder zn volk, vhp alleen hindustanen en kapitalisten, behalve die nieuwslezer van samson, die heeft zn dikke bril niet meer op en kan dus niet goed zien, ndp is een samenvloeiïng van moordernaars en dievenbende, nps kan t nog maken met de creolen maar rusland moet eerst verwijdert worden en dan pas kunnen ze meer binnenhalen.


    Maak melding
  13. Javanen hebben over het algemeen door de hele (Surinaamse) geschiedenis heen, bewezen tot op het bot ONBETROUWBAAR te zijn in woorden en daden…..trouwens niet alleen in Suriname is dit het geval maar ook in Indonesië zelf, hebben hun soortgenoten tijdens de politionele acties in de vorige eeuw aldaar met de vijand, dus de HOLLANDERS (de blanda´s) geheuld..!!!!!…..dit zegt meer dan genoeg hoe dit volk qua inborst in elkaar steekt…….geen wonder dat de MOLUKKERS in bijvoorbeeld Nederland, helemaal niets van deze landverraders oftewel DAGGOE´S moeten hebben……vooral de Javanen in Surinamers zijn liever lui dan moe en hebben vanaf hun komst, feitelijk niets wezenlijks bijgedragen aan de opbouw van dat land…….ze sluiten daarom zeker qua arbeidsethos en onbetrouwbaarheid, naadloos aan bij die andere beruchte etniciteit waarvan educatie en eerlijke arbeid (zogenaamd vanwege het SLAVERNIJ -verleden!!!), na 160 jaar nog steeds grote TABOES zijn……niets wat de gemiddelde Javaan zegt of belooft, berust op waarheid…….vanwege hun aangeboren onbetrouwbaarheid, beschikt de gemiddelde Javaan meestal over een driedubbele agenda……..


    Maak melding
  14. Het etnisch denken spat eraf en is misselijkmakend. Surinaamse politici zitten met hun denkwijze nog in de jaren 60/70. Waar zijn toch al die goed geschoolde jonge mensen met visie en inhoud??
    Oh ja,.. in Nederland natuurlijk, de diaspora!
    Dat er een groot tekort aan kader is in Su, is geen geheim. Daarom kan iedereen daar in de politiek. Je begint eerst als activist, moordenaar of bankrover en kan daarna zo de politiek in. En als er eenmaal zit, kan je onzin roepen, het wordt gegeten als bojo of fiadoe😂


    Maak melding
  15. sinds 1975 onafhankelijkheid is de teloorgang van suriname ingezet
    niemand heeft in bijna 50 jaar het tij kunnen keren
    zegt genoeg over elke bevolkingsgroep in suriname
    hoef je niet eens specifieke groepen te noemen


    gemodereerd
  16. Etnische denken niets mis mee alleen het land moet wel vooruit komen, kader is hard nodig. Suriname wacht op diaspora terwijl suriname eigen univeriteit heeft met jonge studenten wat doen hun uit hun neus vreten? Gelukkig is in suriname geen etnische religie oorlog in het groot zoals in israel /gaza en onderling flink slaags om geloof. Sterke israel pakt de islamisten een voor een en ook met hulp van amerika. Amerika versterkt zijn leger in midden oosten om vroeg of laat flink oorlog te voeren tegen islamisten en hun steden plat te bombaderen zelfs dubai en qatar zal niet gespaard worden ik weet het nu al. De islamisten worden ontheemd nu genieten hun in hun rijkdom en slapen uit en letten niet op. India is slim wil geen canadese bemoeienis.


    Maak melding
  17. Ja en een crimineel gaat met een crimineel. Duidelijk toch. Wat een leeghoofd. Als deze leeghoofden met zulke uitlatingen komen, heeft Chan geen andere partij nodig om president te worden bij het volgende verkiezingen.


    Maak melding
  18. Xavier helemaal juist, jampas zijn op alle fronten onbetrouwbaar. Ze kruipen nog steeds voor die bakra. bakra wordt door ze gezien als statusverhogent Dan heb ik liever die blaka mang die ddoet alles openlijk en is het aan jouw of je met ze in zee gaat of niet. Hindoestanen zijn gluiperds. Bakras die zullen je accepetern zo lang je ver onder aan de ladder staat, ver beneden ze, maar o wee als je gaat klimmen dan komt hun ware aard naar boven.


    Maak melding
  19. Dèjà vu na Dèjà vu 28 oktober 2023 Bij 05:14
    Ai baia Bronto met een kronto.
    Het kan wel in Suriname hor.
    Kijk maar een kleine paard “pony” en een paarse rat.@@
    Je spoort niet🤣

    Surined 28 oktober 2023 Bij 13:53
    @Pony je hebt het over verstandig stemmen en politici die strijden voor het algemeen belang. Mijn vraag hierop is op WIE Dan? ????@@
    Ze zitten volgens mij in de VHP, NPS, NDP, de Abop en elders, dus m.a.w. rekruteer mensen met een zuiver blazoen (integer) en geef ze een kans. Maak de politieke partij ‘meer’ democratisch en geef de “boeven” minder kans. Zorg dat politici minder in de verleiding komen een scheve schaats te rijden. Er moet eens een begin gemaakt worden. De politici die strijden voor het algemeen belang merken dan dat hun partij serieus is en komen dan boven drijven. Surined, niet iedereen die lid is van de partij is een potentiële boef. Als jullie oranje helden dat denken dan geven jullie een slecht signaal af aan de familie hier. Laat moedeloosheid niet de overhand krijgen.

    Sjaviee, eerst waren het de Creolen die kennis maakten met jouw onderhuid, nu maak je de Javaanse mens, achtervolgt tot in Indonesië, tot nieuwe slachtoffer van jouw verderfelijke inborst. Sari tori, het komt nooit meer goed. Wanneer komen de Chinezen aan de beurt of wanneer neem jij je eigen soort op de korrel, het jachtseizoen is open tot 25 mei 2025.


    Maak melding
  20. Speciaal voor PONY of POENIE…whatever….

    Dat je echt heel weinig in je bovenkamer hebt is hier op het forum inmiddels bekend…….dat je bovendien ook nog een lafaard bent is mij nu ook duidelijk geworden………waar je een hele lap zoals gewoonlijk uiterst slappe tekst wijdt als reactie op opmerkingen van anderen, zie je vanwege het gebrek aan onweerlegbare argumenten maar vooral door je zéér beperkte taalvaardigheden en kennis kans, om slechts een uiterst clichématige en zeer slappe reactie te destilleren op mijn eerder verstrekte mening ……..met grote waarschijnlijkheid ben je ook in het dagelijks leven, letterlijk (zeker ook bij je vrouw 😂😂😂) een slapjanus…if you know what I mean….😂😂😂…..waarschijnlijk doen ook wat dit laatste betreft, bij haar anderen “jouw werk” zonder dat je hiervan op de hoogte bent..😂😂😂…….je durft het helemaal niet aan om mijn eerdere aanname te weerleggen, dat jij tezamen met de Javanen, uiterst onbetrouwbare schepsels zijn……zoek maar op wat onbetrouwbare figuren zoals bijv. Iding Soemita etc. de samenleving in de vorige eeuw steeds hebben geflikt en berokkend…..ach….je bent het achteraf bezien, feitelijk helemaal niet waard om met jouw bekrompen en kortzichtige opvattingen en beperkte educatie, in discussie te gaan…….


    Maak melding
  21. Zozo
    hier wordt iemand in de hoek gezet door Xavier.
    Als ik de artikelen bekijk die Waterkant ons biedt dan is er heel weinig dat mij boeit.
    Ik lees dan maar wat reacties zoals deze.


    Maak melding
  22. Wat ben jij dan Ari?
    Jij lijkt mij een verward persoon die niet weet waar hij hoort en steeds maar zoekende is en constant switcht. Dan ben je van vader ’s kant, dan weer van moeders kant. Wat ben jij??


    Maak melding
  23. Ik lees een paar mooie scherpe reacties ook over status van bevolkingsgroepen en hun gedrag klopt wel moet ik eerlijk toegeven. Ook in NL is het zo Hindoestanen gedragen en buigen ook veel voor bakra’s en nemen zelfs kinderen en namen etc omdat status het verhogend is en vermoorden zelfs hun eigen bloed om goed lekker te voelen en grote hogere status te hebben bij de bakra’s ook veel etno witte racisten ertussen en dan zogenaamd ziek janken zieke hindoestanen. O God ik heb het zo slecht ik ken heel veel voorbeelden zelfs van een nette vrome moslims vrouwen uit Suriname ze werkt bij een grote bedrijf maar gaan stiekem naar een hotel in NL voor 3 uren seks pret met zijn blonde collega geile bakra ’s haar baas van haar werk alleen voor betere status terwijl zij thuis nette vrouw speelt en vrome moslim vrouw elke week gaat ze koran lezen en naar de moskee etc naar de moskee gaan en moedertje speelt. Van de Javanen kan ik ook niet ontkennen wat wordt gesuggereerd. Dus zelfs moorden werkt status verhogend niet alleen seks met collega en baas met demonen bakra’s en vooral Hindoestanen kwijlen op zulke status.😄😁


    Maak melding
  24. Deze reactie van Sjaviee is een onzinnige aanval op Pony omdat Pony het niet eens is met zijn aanval op een hardwerkende bevolkingsgroep, die onderdeel is van Sranan, de Javanen. Deze srefidensi vluchteling gaat dan schelden als een boerkauw. Hoe gek wil je het hebben. Voor de goede orde, Pony heeft niemand uitgescholden tôg.

    Eigenlijk ben je het niet waard, maar ik ben in een goede zondagse bui, dus zal ik heel kort reageren.
    Even dit, je laat door jouw reactie merken dat jij ongelukkig bent in jouw relatie, ga eens praten met je gezin.
    Wat een uitbarsting, je ego is aangetast, meneer maakt amok, meneer is flink in zijn wiek geschoten, zo gekrenkt dat hij alleen tot onzin kramen in staat is.
    Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk met je donquichotterie act.
    Sjaviee, je bent iemand die andere bevolkingsgroepen als onbetrouwbaar weg zet en zijn eigen soort ophemelt tot in zijn eigen kont. Je bent een bobojantje, heel sneu.
    Sjaviee, als ik jouw onprofessionele tirade leest, volgens mij heb je eerst een halfachste naar binnen gewerkt, zonder een bita durft jouw soort niks klaar te maken, zal maar niet vragen wie er allemaal last van hebben, heb je het duidelijk over jezelf. Niks mis mee, ik had al heel gauw in de gaten met wie ik van doen heb.
    Nogmaals, eigenlijk ben jij het niet waard om van repliek te dienen, het gaat toch niet helpen, immers wat verrot is en vreselijk stinkt (bah bah), komt nooit meer goed. Zo’n “duurzame” walm is fnuikend voor de omgeving, dus ik zou gaan “dokken”. Bij WKT komt vaak stront bovendrijven in de vorm als type Sjaviee, dat is het neveneffect op onze vrijheid van meningsuiting.
    Sjaviee, in jouw bovenkamer heb je alleen ruimte voor je eigen soort, zal maar niet zeggen welke, anders wordt meneer weer boos..
    Op persoonlijk gebied kun je mij niet kwetsen, vraag aan Esmeralda, die zal je wel vertellen in welke positie ik mij bevindt. Jij, daar en tegen moet je nog bewijzen, je haatzaaiende Posts hier op WKT, je suggereren zelf van intellectuele epistels (wat mij betreft in een intellectuele stille omgeving als WKT), zijn alleen geschikt voor je eigen soort, anderen kunnen er niks mee.
    Ik persoonlijk denk dat de Javaanse mens betrouwbaarder is dan een omhoog gevallen kwispelstaartje die zich graag voor sujet uitgeeft of als een warmbloedige gepassioneerd sujet gedraagt.
    Geeft Brow een brassa of een knuffel zoals dat in jouw milieu toegaat.

    Btw, Iding Soemita is in jouw ogen onbetrouwbaar, niet dé Javanen, zoals
    , Jij, Sjaviee een loser is, een sujet, niet zozeer de mens.

    Verder valt mij op dat jij als taalvaardig talent niet in de gaten hebt dat je generaliseert waar het niet taboe is; je hebt het over dé Javanen, terwijl je doelt op de familie Soemita.

    Goede raad tegen beter weten in: wat zal het toch fijn zijn als je éven je irritatieknop uitzet, bij het lezen van mijn eenvoudige stukjes met minder taalvituositeit. Voorkomt heel wat blablablabla van jouw kant.

    Nog even een natrapje, hé hé, Sjaviee, je bent en nestbevuiler, waarlijk dom en arrogant.

    PS, denk aan de irritatieknop!!!


    Maak melding
  25. Bronto, volgens mij ben je net als Brunswijk van de ABOP op een gedekte manier aan het etnisch profileren. Brunswijk heeft gezegd: Creolen, jullie moeten samenbundelen, alsof wij niet weten wat hij bedoelt.
    Zeg het dus openlijk: Javanen stem op deze Javaan.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES