dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPersconferentie over plan Mennonieten groep om zich te vestigen in Suriname

Persconferentie over plan Mennonieten groep om zich te vestigen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De groene NGO’s, zijnde vertegenwoordigers van binnenlandse gemeenschappen en overige milieubewuste partners, organiseren aanstaande vrijdag een persconferentie om in te gaan op het voorgesteld plan van een Mennonieten groep om zich te vestigen in Suriname en de werkwijze die hun eigen is.

Sinds vorig jaar draait de geruchtenmolen over de vestiging van Mennonieten in Suriname in volle gang, terwijl vanuit de overheid weinig transparantie is hieromtrent.

Blijkbaar zal deze buitenlandse groep zich vestigen in delen van ons primair bos om aan grootschalige landbouw te doen. Heel recent werd er tijdens een DNA- vergadering door een lid aangehaald dat er 400 hectare beschikbaar gesteld wordt voor het uitvoeren van deze vorm van landbouw door de Mennonieten richting Apoera.

Berichten die nergens geverifieerd kunnen worden en de gemeenschappen blijven in het ongewisse. bestuur en het recht op informatie. Er zijn tevergeefs pogingen gedaan om meer openheid van de regering te verkrijgen hieromtrent.

Als collectief van groene NGO’s vinden CIS, WWF, GHFS, ACT, SAFE, GGS het hun plicht de gemeenschap en met name de pers, te informeren over de bedreigingen die de voorgestelde werkwijze bij grootschalige landbouw zal hebben op ons bos. En met name de negatieve impact in andere landen en de desastreuze gevolgen voor het milieu en de economie van het land, waarin zij zich vestigen.

In dat kader is er een persconferentie op vrijdag 27 oktober van 9:30am – 11:00am in de Aula van IGSR aan de Leysweg 86.

De mennonieten of menisten, in Nederland meestal doopsgezinden genoemd, vormen de oudste nog bestaande “doperse” kerk. Tot het begin van de 20e eeuw bestonden de mennonieten in essentie uit twee groepen: doopsgezinden van Nederlands-Noord-Duitse afkomst en doopsgezinden van Zwitsers-Zuid-Duitse afkomst. De laatste groep werd in 1525 in Zürich opgericht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
  1. Mennonieten hebben misschien geen slechte voornemens, maar de figuren die het geheel organiseren zijn dubieuze personen die mislukkelingen zijn geweest in de agro sector in suriname. Hopelijk zal men ook ingaan op deze mensen ( met naam) en hun achtergrond.


    Maak melding
  2. Ze moeten niet komen.
    Houden jullie rekening dat die gast van een Ramdin in USA woont. Hij last die hebie voor ons echte Surinamers. Nergens wilt men ze. Ze komen met hoop onschuldige jongeren en houden ze verborgen in verre streken.
    Racisten, pedofielen, incestplegers. Eerste wat ze doen, hoge omrastering maken.


    Maak melding
  3. Deze mennonieten worden al zeker 6 maanden begeleid in suriname door een groepje “deskundigen” die maandelijks fors worden betaald in usd. Vanwaar komt het geld.


    Maak melding
  4. Santokhi de christen haalt liever christenen naar Suriname dan bijv. Indiërs die ook kunnen bijdragen op het gebied van de landbouw.
    Deze man bevoordeelt alleen de christenen. Echt een anti-VHP’er.


    Maak melding
  5. Als je ontwikkeling wil zal je toch mensen moeten importeren die aantoonbaar ontwikkeling kunnen brengen.

    Als je achteruitgang, verpaupering, criminaliteit, voodoo en roof wil moet je mensen importeren die aantoonbaar meesters zijn hierin.


    Maak melding
  6. Ze kunnen toch al dat grond van die zo genaamde palmolie project aan deze mensen geven . Want die Chinezen hadden alleen die hardhout nodig.
    En daar krijgt Bouta nog iedere jaar miljoenen dollars van deze oplichter uit China.

    Ps hoogstwaarschijnlijk wordt mijn commentaar wel weer verwijderd zo als vele van mijn comments.wkt fawaka daar mee.


    Maak melding
  7. Er zijn heel wat verlaten plantages in Commewijne ook aan de rechteroever van de Commewijne rivier. Nieuwe sluizen en dammen aanleggen krijg je een mooi land voor terug.
    Geen tribaal of inheems grondgebied. Is van Lanti.


    Maak melding
  8. Leny zullen wij beiden een Mennoniet in huis halen, dan hoeven we niet meer te werken, dan kunnen we de hele dag ons geloof belijden, want dat doen deze mensen, ze planten niet voor de export.

    Trouwens, LVV heeft landbouwers genoeg. Haal Chinezen, hindostanen of Haïtianen maar geen kerki sma en helemaal geen Mennonieten.

    Natuurlijk zal Sranan buitenlandse arbeiders nodig hebben, maar geen Mennonieten, die bemoeien zich niet met de bevolking. Mennonieten zijn gelovige christenen die in Sranan willen komen wonen maar niet zullen integreren, zulke mensen hebben wij niet nodig. En dat beetje landbouw mogen zij zelf opeten. Sranan heeft seculiere mensen nodig die willen komen helpen samen met ons welvaart te brengen, geen geloof. Wij zijn al gelovig genoeg.

    Minister Ramdin “de regering is niet rechtstreeks betrokken”, ik vraag mij af wie dan visa gaat verstrekken aan deze mensen. Wie is eigenaar van de grond die de Mennonieten gaan krijgen, ik dacht onze overheid.
    En de regering is volgens deze man niet betrokken bij deze plannen. Deze regering neemt vaak een loopje met de waarheid, ze liegen en bedriegen en doen (toch) hun eigen ding.


    Maak melding
  9. Bij seculier= lees niet kerkelijken. Seculier wordt tegenwoordig meestal gebruikt als het tegenovergestelde van religieus, godsdienstig of specifiek kerkelijk.


    Maak melding
  10. Mennonieten? Echt niet!
    Die kleine christelijke secten zijn vaak suïcidaal. Ze hebben een leider die ze gelijk stellen aan Jezus en zo moet die ook worden behandeld door de volgelingen.
    Maar….. misschien goed voor de marrons om hun blanke vrouwen te stelen. Marrons zijn dol op alle vrouwen die niet gitzwart zijn.


    gemodereerd
  11. Als ik alleen maar naar die foto kijk, word ik al verdrietig! Dit soort volk met een religieuze inslag, heeft veel weg van een sekte! Ze zouden goed passen in een enge film productie uit Hollywood! Ik snap niet wat de regering bezielt om deze mensen toegang te geven tot ons (binnen)land. Dan zeg ik… accomodeer liever de Haïtianen die zichzelf al hebben bewezen op agrarisch vlak! Chan speelt de bezorgde vader over Haïti, maar heeft geen plan om het land uit de problemen te halen. Geef ze hier de mogelijkheid om grootschalige landbouw te doen, dan creëer je een win-win situatie..! Maar nee.. we gaan in zee met ‘ de mennonieten ”… Pffff


    Maak melding
  12. A boi bijna Halloween pompoenen weer versierd buiten zetten met enge ogen enz bad traditie. In Suriname al genoeg religies vind ik. Ik hoop dat het geen enge racistche zooitje is die aan zijn eigen leven en kleur denkt en alle andere bosland bewoners gaat uitroeien want heel veel blanke willen nooit dood alleen de gekleurde moeten dood dat geeft blanke dikke pret heb ervaring mee ook gelovige christenen denken zo. Liever groenten importeren veel goedkoper zoals NL het doet uit Spanje importeren tegen lage prijs vele malen goedkoper.


    Maak melding
  13. Tuurlijk zijn sommige misbaksels het hier niet mee eens. Deng no gwentie ‘huisje boompje beestje”, zelfs vd foto krijgen ze de creeps. Een normaal lieflijk gezinsleven kenne ze niet.

    De Mennonieten onderhandelen zelfstandig met de lokale inheemse bevolking. Die beslissen of ze in hun hangmat blijve ligge en inkope wille doen bij deze landbouwers of zelf het initiatief nemen.


    Maak melding
  14. @pony deze mennonieten komen naar Suriname “maar niet zullen integreren.”
    Dat is volgens mijn het beste dat ze niet integreren,want dan gaan ze ook roven en stelen net als die paarse ratten.

    Ps mennonieten is een verkeerde naam het lijkt sterk op termieten.


    Maak melding
  15. Tuurlijk Esmeralda…. Hahaaaaa! Geloof je echt alles wat Bibis je verteld???.. Ze zullen zelf met de binnenland bewoners gaan onderhandelen over een plek, terwijl die overhoop liggen met de staat over hun grondrechten! En nog sterker.. de overheid bemoeit niet, maar geeft wel hun zegen aan het project??? Blijf lekker daar op 3 hoog achter, meer onzin pennen..! Het hele project stinkt.. geloof me… Ergens wan njang meki.. dus kunnen ze niet terug krabbelen…


    Maak melding
  16. Esmeralda, je wil niet eens in Sranan komen wonen maar je hebt het grootste denigrerend woord, je bent geestelijk niet honderd. Sari tori. Gaan we ineens schelden, Kijk in de spiegel, je bent zelf een M…F… 🖕de m staat voor vader.


    Maak melding
  17. Dus zomaar, dit laat ik echt niet over mij heen komen. No way!

    Opperhoofd kawtere is ontwaakt uit zijn dubbeldekker hangmat aan de Laetitia vrede straat.
    Klaar om als een groot stinkvarken tekeer te gaan om 7:00 uur s’morgens.

    Jij liegt dat het gedrukt staat, jij en ik praten geen torie, dus ik kan nooit iets over mijn persoonlijke beweegredenen aan jou hebben verteld.
    Jij bent On-interessant, jij bent niets, je was niets en het wordt niets met jou.

    Ook voor jou geldt Fuck you, ziekelijke kawtere.


    Maak melding
  18. Esmeralda, je geeft vaak af op remigranten, je cynisme (cynische reacties, lezen lekker) spreekt boekdelen.
    “Jij bent On-interessant, jij bent niets, je was niets en het wordt niets met jou”.@@
    Deze uithaal doet mij denken aan een sterk gefrustreerde konijn, je laat zien hoe jij in het leven staat.
    Haha, voor een (srefidensi) vluchteling heb je veel praatjes, vinden de Hollanders.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES