zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: "Bestaan er kleine partijen? Een partij is een partij"

Brunswijk: “Bestaan er kleine partijen? Een partij is een partij”

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident tevens ABOP-leider Ronnie Brunswijk heeft geen probleem met de ongeveer 750.000 SRD die alle politieke partijen als waarborgsom zullen moeten betalen, indien zij mee wensen te doen aan de verkiezingen van 2025. Volgens Brunswijk bestaan er geen kleine partijen.

“De meerderheid heeft gemeend om te komen tot 750.000 SRD, dan gaan we ons daaraan houden. Bestaan er kleine partijen? Het moment dat je een politieke partij opricht, is het een partij. Een partij is een partij. Dus als partij A zich daaraan moet houden, dan moet iedereen zich daaraan houden”, zei Brunswijk woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

De tweede man van het land stelt dat de ABOP vanaf de uitspraak van het Constitutioneel Hof in 2022 direct haar strategie heeft aangepast. En hoewel hij zijn ontevredenheid over de wijziging van het Kiesstelsel niet onder stoelen of banken heeft geschoven, stelt hij zich nu anders op.

“U weet, Suriname is een democratisch land waar de meerderheid bepaalt. En het parlement heeft unaniem besloten om te gaan naar één kiesdistrict, dus we are ready!”, aldus de politicus.

De waarborgsom is 1% van het aantal kiesgerechtigden. Per kiesgerechtigde moeten politieke partijen 250 SRD betalen. De hoogte van de waarborgsom wordt berekend volgens de formule 1% van het aantal kiesgerechtigden vermenigvuldigd met SRD 250. Het exacte bedrag moet nog door de regering worden berekend en bekendgemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Brunswijk beweert: “Een partij is een partij”

    Wat zou deze ongeciviliseerde onbenul in hemelsnaam bedoelen met deze nietszeggende uitspraak?………wist hij verder niets anders te bedenken dat een enigszins positieve bijdrage kon toevoegen aan deze discussie?…….deze uitspraak is het resultaat van zijn uiterst beperkte vocabulaire…..en dit noemt zichzelf “VIEZE PLESIDENT…?😂😂😂…..


    Maak melding
  2. Een partij is inderdaad een partij, maar er moet onderscheid gemaakt kunnen worden.
    Bestaan er grote en kleine huizen? Grote en kleine mensen? Hoe moet je zo iets duidelijk maken.hij praat meer zijn eigen taal dan de Nederlandse, dus bemoei je niet met Nederlands of ga Nederlands leren meneer de Koning!


    Maak melding
  3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Brunswijk: “Bestaan er kleine partijen? Een partij is een partij”

    @Xavier ´d Lorean: Klopt helemaal.

    Deze zich zelf benoemde (KONING), is niet alleen VIEZE PLESIDENT…?😂😂😂…..
    Maar ook een V.P. met VEEL PROBLEMEN. 😂


    Maak melding
  4. Volgens brunswijk zijn theorie “zijn er geen kleine partijen, een partij is een partij.”
    Veranderd je het woord “partij(en)in:
    Rovers.
    Criminelen.
    Dieven.
    Verkrachters.
    Drugsdealers.
    En ook nog het woord “koning”krijgt dan een heel andere betekenis.


    Maak melding
  5. Democratie is ver zoek bij deze man blijkt aan zijn reacties. Zeker kinderachtig als hij reageert met ” ik praat niet tot je”. En sabieso, een kinderlijk verstang wordt een absurde dictator, erger dan een gewone dictator.


    Maak melding
  6. Werkelijk hoor konu, water is water altijd nat. Ijs is ijs maar niet altijd te consumeren. Konu hoeveel ijs kent U dus ij van Gijs niet eis van de rekter en de afkati want die eis is ook eis.


    Maak melding
  7. Als je geld hebt is volgens Kawtere alles makkelijk te verkrijgen. bachelor diploma, voorzitter nationale assemblee, VP van het land, master diploma, adelijke titel en nu weer srd 750.000 om als kleine politieke partij mee te mogen doen met de komende verkiezingen. Geld speelt voor een struikrover/gold digger van stand namelijk geen enkele rol.


    Maak melding
  8. De man heeft gelijk. Bij de inschrijving op het hoofdstemburo worden partijen niet als groot of klein ingeschreven. Achterlijke journalisten zijn zij die dat onderscheid willen maken.


    Maak melding
  9. Animal farm logica.
    Een partij is een partij maar alleen als ze een corrupte financier en/of drugsbaas achter zich hebben staan mogen ze deelnemen!
    De man toont keer op keer wat voor een onbenul hij is en dat hij zelfs niet instaat is de GW te begrijpen. Veroordeeld, drugsbaas, onkundig, machtswellusteling, en erger. Dat hoort niet in de politiek!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES