zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameVeel schoonmaaksters en bewakers melden zich ziek; Ori gaat bestand doorlichten

Veel schoonmaaksters en bewakers melden zich ziek; Ori gaat bestand doorlichten

-

Does Travel - naar Suriname

Er komt een doorlichting van het bestand van de honderden schoonmaaksters en bewakers die de afgelopen jaren door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (MINOWC) zijn aangetrokken.

“We hebben honderden schoonmaaksters en bewakers in dienst en ik moet u zeggen dat het een dramatisch bestand is van tijd tot tijd. Werken de mensen wel? Veel melden zich ziek”, zei minister Henry Ori vrijdag in De Surinaamse Nationale Assemblee (DNA). Ori noemt het bestand bij het MINOWC daarom een onbetrouwbaar bestand, omdat scholen recht hebben op schoonmaak en bewaking in de avonduren. Ook het controlemechanisme laat te wensen over.

“Vaak zitten daar mensen die gezet zijn door de politieke partijen. Het is een type functie dat graag weggezet wordt als een bepaalde cadeau aan bepaalde leden. En dat geeft problemen, want heel veel van de mensen in het bestand zijn niet actief werkzaam of ze doen hun werk niet zoals het behoort”, aldus de politicus.

Het ministerie heeft in de afgelopen periode een budget uitgetrokken, waarbij zelfs bedrijven zijn ingehuurd om deze werkzaamheden te verrichten. Maar het blijkt toch altijd dat de kwaliteit van het werk van deze bedrijven te wensen laat. Een aantal van deze bedrijven zijn daarom ernstig hiervoor door het MINOWC aangesproken.

“We zien vaak dat de mensen die ingehuurd worden om schoon te maken en de bewaking te doen, helemaal niet voldoen aan hele specifieke eisen. Ze worden ook slecht betaald, zelfs onder het minimumloon, en dat geeft heel veel spanningen”, vervolgde Ori. Hij benadrukte dat vanaf nu het ministerie een hardere lijn zal hanteren voor bedrijven die contracten willen sluiten. Er zal grondig gekeken worden naar de kwaliteit van de diensten en producten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Orie, een minister moet zijn hoofd of onder direkteur roepen en vragen hoe zit ht met personeel op de scholen.
    1 week vr school begon moest er schoongemkt worden. Wachter krijgen hun werkend geld niet dus dan hoeven ze ook niet te wetken


    Maak melding
  2. debby , kijk er zitten nog honderden vrienden van jou , die door jou vriend bouterse daar zijn gezet en nog nooit gewerkt hebben , spookwerknemers , maar debby, Ori gaat schoonschip maken , en degene die bewust niet gewerkt hebben , en wel salaris hebben ontvangen , alle gelden die ze in die tijd hebben ontvangen zal terug moeten naar het onderwijs , en ze gaan de bak in ,


    gemodereerd
  3. Nu nog steeds komen er, paarse ndp lijken uit de kast vallen.
    Hoe lang gaat het nog zo door mi gado???!!!
    Hoe wil je dat het land vooruit komt door deze soort hébi’s.


    Maak melding
  4. Deze minister zit nauwelijks één jr en heeft al zoveel troep van die vrouw in haar soepjurk ontdekt. Die nps’er ja.

    Een chaotisch onderwijssysteem, ongekwalificeerde leerkrachten en onterechte benoemingen. Plus gesjoemel met schoolvervoer, en werkweigeraars.
    Daarom zien de scholen er zo smerig uit, ze cashen vanuit hun hangmat. Het boeit ze geen seconde dat hun eigen kids op dezelfde scholen zitten.

    Applaus voor diaspora surineds die hun bijdrage leveren aan het onderwijs, de jaarlijkse hartoperaties voor kids en volwassenen, klimaatbeheersing-helden en de vele Nederlandse ministeriële missies met surineds, etc etc.

    Big up & thumbs up!
    Goed nieuws verkoopt niet, daarom extra aandacht!


    Maak melding
  5. Hansje jongen, ik heb het vaker geschreven, wat is er met je aan de hand jong?
    hansje ben je niet geïnteresseerd in de artikelen die Waterkant ons gratis biedt?
    Je hebt een probleem boi. Ik weet niet op psychische hulp onder de basisverzekering valt. De moeite waard om het uit te zoeken
    @Esmerald, Zo is het maar net
    Natuurlijk zullen er simpele zielen zijn die er anders over willen denken.


    Maak melding
  6. Een minister die zich gaat bezighouden met wachter- en schoonmakers bestand zegt meer dan genoeg over de kwalificaties van deze man met zijn gekochte diploma, komt nog bij dat hij zichzelf onterecht professor noemde.

    Het beleid op Minow is een grote janboel, rommel, advocaat besluiten worden genomen zonder ruggespraak, tekort aan leerkrachten, meubilair en schoolboeken en wat doet deze mini-ster, hij gaat zich bezig houden met wachters en schoonmakers, wat doen de aangenomen directeuren van deze afdelingen dan. Ori giem wang Bigi brik, blijven jullie het gepeupel voor de gek houden met nietszeggende zgn daadkracht, wij die kunnen denken weten wel beter. NOOIT MEER VHP zoveel is elke weldenkend Surinamer duidelijk, jullie kunnen het niet, liegen en bedriegen daar zijn jullie goed in.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES