dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameRusland over beschuldiging Mangre 36 aangetrokken NPS-beleidsadviseurs: “Soso ley!”

Rusland over beschuldiging Mangre 36 aangetrokken NPS-beleidsadviseurs: “Soso ley!”

-

Does Travel - naar Suriname

“Soso ley! Soso ley!”. Zo reageert NPS-voorzitter Gregory Rusland op de beschuldiging van vakbondsleider tevens VHP-parlementariër Reshma Mangre over de 36 of meer adviseurs die onder het bewind van een andere partij, doelende op de NPS, op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (MINOWC) zijn aangetrokken.

Mangre stoort zich eraan dat er 100 miljoen US dollars gestopt is in het doorstroomsysteem, terwijl er in de praktijk enorm veel problemen zijn. Tijdens de viering van de 77ste jaardag van de NPS vrijdagavond in Grun Dyari merkte Rusland op dat er allerlei verhalen worden rondverteld, omdat men een drang heeft om de NPS ook te plaatsen in de rij van partijen waar het volk van Suriname op dit moment problemen mee heeft.

“Dus die persoon roepen wij op om het bewijsmateriaal te leveren. Maar ik ga die persoon ook vragen dat wanneer je dat doet, laten wij ook zien hoeveel beleidsadviseurs op het kabinet van de president, op het kabinet van de vp, over de hele regering met ministeries, zijn aangetrokken”, aldus Rusland.

De groene partij wordt volgens Rusland als het alternatief gezien bij de verkiezingen in 2025. “Dan moet u ook weten dat de aanvallen op de NPS heviger gaan worden. De aanvallen zullen vooral van politieke tegenstanders komen . Maar vergist u zich niet. Die aanvallen komen ook zelf van binnen de NPS. Omdat men ziet welke ontwikkelingen zich voordoen. Maar wij moeten als NPS’ers berekend zijn dat wanneer die aanvallen komen, wij ook weten hoe wij daarmee omgaan”, stelde hij.

Rusland zei ook heel vreemde zaken van binnenuit de partij te hebben opgemerkt. Het enige wat hij hierover losliet, is dat er mensen zijn die dichtbij het beleid betrokken zijn geweest en plotseling een ander liedje zingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Opmekring Rusland: Maar ik ga die persoon ook vragen dat wanneer je dat doet, laten wij ook zien hoeveel beleidsadviseurs op het kabinet van de president, op het kabinet van de vp, over de hele regering met ministeries, zijn aangetrokken”, aldus Rusland.

    Met andere woorden als de andere het doet moeten wij het ook doen. Daarom is / blijft Suriname onderontwikkeld land het wordt niks met Suriname. Alle politieke partijen denken aan hun eigen elite groep. VHP is nu aan de macht, NPS/NPD heeft daarentegen jaren misbruik gemaakt van hun macht. Hoeveel keer heeft VHP na de onafhankelijkheid president geleverd. Wie/ welke partijen heeft Suriname onafhankelijke en bijna failliet gemaakt Op de wereld waar veel Afrikaanse rots wonnen kan men geen ontwikkeling verwachten in zo een land. Deze mensen leven dag op dag, en een kleine groep maakt misbruikt van de massa en houden de mensen dom. Kijk naar Zimbabwe, Mali, Niger, Ghana, Gongo, Senegal, Kenia, Uganda enz. de koning of de stam hoofden bepalen alles.
    De meeste Surinamers hebben de genen en de IQ van de Afrikanen. Wereldwijd is bewezen dat deze mensen zijn niet ondernemend en ook niet ontwikkeld . Met een paar uitzondering


    Maak melding
  2. Dat is het puntje vd ijsberg, want ex-minow heeft buitenlandse consults binnengehaald, die verdienen valuta, omgerekend meer dan de locals.
    Daarnaast zijn die benoemde nps’ers onprofessioneel en dat wringt. Ze zijn niet in staat om eenvoudige rapportages op te leveren en melden zich ziek.
    Op zich valt 38 mee, mits ze hun werk goed doen.

    Had mevr Venetiaan jr. benoemd tot minister, dan was het een totaal ander verhaal, nu is er intern gerommel, eigen schuld.

    Aftreden!


    Maak melding
  3. Elk partij denkt om in 2025 te komen trekken, waarom nu niet, op z’n minst helpen trekken uit de diep dal nu. Je zult meer genieten van een top wanneer je weet hoe diep een dal kan zijn.


    Maak melding
  4. Als het klopt wat Rusland zegt, dan is het verwijt dat deze regering vele ambtenaren in dienst heeft genomen niet uit de lucht komen vallen. En de NDP maar verwijten van laksheid, het vergroten van een onwerkbare groep ambtenaren. Dat men het over de NPS gaat hebben wil alleen maar zeggen dat zij een machtsfactor is om rekening mee te houden. Heel veel slim stemmers op de VHP zijn misschien van plan weer op de NPS te gaan stemmen, dus de oranje helden zijn gewaarschuwd.

    Keneth, waarom kom je niet met hetzelfde verwijt, wanneer jullie oranje helden zulke opmerkingen maken als “ Met andere woorden als de andere het doet moeten wij het ook doen. Daarom is / blijft Suriname onderontwikkeld land het wordt niks met Suriname”. Waarom niet!!! Dan blijk je ineens niet meer van deze wereld te zijn.

    Jouw verwijt dat er geen presidenten met Hindostaanse roots zijn geweest snijdt geen hout. Sranan heeft vanaf 1988 tot nu drie presidenten gekend van Hindostaanse origine, vier of meer VP’s. De Creolen slechts vier presidenten en drie VP’s. Als jij je best had gedaan had je dit ook kunnen weten. Voor je gemoed, het zijn allemaal Sranansma, geen Creool, Javaan of Hindostaan, met kumbaté in Sranan Doti.

    Als je met een schuldvraag rondloopt betreffende onze onafhankelijkheid, laat je eerst goed voorlichten (doorlichten mag ook). Sranan werd onafhankelijk met goedkeuring van alle partijen, OOK van de VHP. Dus lopen miereneuken, zoals de oranje helden die een zondebok zoeken voor hun onderbuik gevoelens, heeft geen enkele zin.

    Over Afrika zit je verkrompen te kletsen, ga je eens verdiepen in het werelddeel Afrika, alvorens jij je bekrompenheid wilt botvieren.
    Zo te zien heb je weinig contact met Creolen (hé, het zijn ook Surinamers zoals jij) nu en voorheen, anders kun je nooit zulke onzin opschrijven of je bent een racist. Wat is het, wat zal het zijn!!!

    Een raad, hou jij je bij India, ruim anderhalf miljard mensen met IQ van 150 en hoger, daarom zijn ze allemaal rijk en vooruitstrevend (doden geen moslims voor de lol), geen armen en paupers in India. Vergeet Afrika, we leven immers in Sranan en niet in Mali, Uganda of Gabon.

    Keneth, (ook de oranje helden) je beeldt je in, namens de Hindostanen, dat ze beter zijn dan de anderen, een eeuwen oude waanvoorstelling. Jouw ongelooflijke overtuiging aangaande jouw eigen deugdzaamheid riekt naar Bekrompenheid, chauvinisme en etnisch.

    “Ook mensen zeggen dingen die stinken als een grote kerel”

    Jip en Janneke


    Maak melding
  5. Over en weer inhoudsloos oddergooien zonder transparantie en feiten
    Hopelijk worden/zijn de kiezers verstandig en nemen ze er afstand van
    Hopelijk worden politici beoordeeld op hun resultaten, hun constructieve inbreng en geoofwaardige, onderbouwde programma’s.


    Maak melding
  6. Het is toch prachtig om te zien hoe de voormalige ” blood brothers and blood sisters ” al rollend over straat bagger naar elkaar toe smijten en elkaar schaamteloos beschuldigingen.Die Mangre mag ik echt niet, maar deze amateur toneelspeelster spreekt dit keer de waarheid.Dat zou je niet verwachten van deze corrupte, hardnekkige leugenaar en bedriegerster.

    De NPS heeft mensen uit hun innerlijk cirkel gefaciliteerd op het minister van Omderwijs.Ze maken zich allemaal aan schuldig. De VHP regering heeft samen met de partners ruim 9000 nieuwe ambtenaren aangesteld.Dit heeft men gedaan vanwege het gebrek aan kader bij de overheid.Dit is dan ook de reden waarom het land zo slecht wordt bestuurd.


    Maak melding
  7. Als je zoiets prachtig vindt dan is er iets mis met je, behoorlijk mis ook. Ik weet niet of geestelijke hulp hiervoor onder de dekking van de basisverzekering valt
    BTW
    Wat is innerlijk cirkel?
    Ik ken wel inner circle.😁😁
    ma los daarvan.
    had bouterse niet meer dan 10000 extra ambtenaren aangesteld? hij zei hierover====
    je weet toch voor de verkiezinge, je beloof wat, hihihi🐴🐴🐴
    welke dombo werd ook alweer 1 ja 1 dag voor overdracht, dus RUIM na de verkiezingen nog aangesteld als advizeur en zeur niet
    ik kan wel begrijpen dat er een paar mannetjes bij moeten.
    ten eerste om de teringzooi van de ndp op te ruimen en ten tweede wegens gebrek aan kennis bij de zittende ambtenaren
    9000 nieuwe slaat als dit getal klopt gewoon nergens op max 100


    Maak melding
  8. Met Pokie alleen win je geen verkiezingen. Gregory moet opstappen, want hij vormt het grootste obstakel. Zodra hij plaats maakt win NPS de verkiezingen 2025 grandioos. Wanneer komt er binnen de partij een opstand


    Maak melding
  9. Straks wordt het een onregeerbare zooi omdat geen enkele partij meer dan 10 zetels haalt.
    De cowboys krijgen dan de grootste invloed.
    Wie worden de Wyatt Erp of Billy the Kid?


    Maak melding
  10. @Brow, ik vind het prachtig dat de VHP op alle fronten faalt.¹ Dat deze mislukkelingen door de mand valken is een geschenk van de goden. De goden zorgen ervoor dat de VHP op haar bek valt.De leugen mag en kan nooit zegevieren. Jullie VHP-ers leven in een andere wereld. De leugen is door de VHP tot een waarheid verheven.Jullie van de VHP zijn gehersendpoeld omdat de VHP bestaat uit beroeps leugenaars, notoire bedriegers,oplichters en corruptelingen.


    Maak melding
  11. De grootste vloek die op Suriname rust is de verdeeldheid van de bevolking. Zelfs onder de eigen partij of afkomst, is eenheid ver te zoeken. Dat mek a kondre e ka, oe dong boerikie…


    Maak melding
  12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    @Pony 1 oktober 2023 Bij 15:05

    Ik heb je reactie gelezen. Je bent heel duidelijk geweest t.o. de reguurder @Keneth.
    Ik hoef niets meer aan toe te voegen.
    Met zulke figuren die niet nadenken, zal Suriname nimmer echt vooruit komen.

    Het is alom bekend, dat Meta Malti Randjana Reshma Sewnundun-Mangre, steeds van twee walletjes eet.
    Maar dat even terzijde.

    Maar dat de “JAKNIKKERS” bij de NPS nog steeds niet durven om een nieuwe integere en transparante voorzitter te kiezen, is mij nog steeds onbegrijpelijk.
    De heer Gregory Rusland, is tot op heden niet de juiste persoon voor de NPS.

    Maar zijn de Surinaamse (zogenaamde) politici Integer, Transparant, Dienstbaar en Waakzaam voor de totale Surinaamse bevolking en het Land?
    Reeds decenia is het IKKE en de rest van volk steeds voor de gekhouden.

    Recent heb ik geluisterd naar een (intervieuw) met de heer Steven Couthino.
    De Nieuwe Politiek Live: gewezen DSB directeur keihard over politici in Suriname.


    Maak melding
  13. haha rob je vindt het prachtig, je komt niet meer bij van het lachen en daarom mag je dit nog heel heel lang doen. Minstens 10 jaar lang. Minstens 10 jaar zal jouw partij de bermen mogen schoonmaken (figuurlijk), maar regeren, nee jong dat zit er niet meer in. NOOIT meer. Ook niet als Bouterse op zijn blote knieën aan de koning om hulp vraagt

    Je schrijft over de goden. hiermee geef je aan dat je dus niet hetzelfde geloof aanhangt als je afgod
    Jij schijnt te geloven in goden. bouterse gelooft nergens in.
    Alhoewel hij riep eens dat alleen een god hem van zijn positie kon afhalen. zo onaantastbaar achtte hij zich, al was er in eigen kring behoorlijk wat oppositie tegen hem
    Misiekeba en Sergio Akiemboto, geen domme jongens
    De heer Santoki heeft hem weggehaald. Is santokhi nou een god? In mijn ogen niet, wel in de ogen van bouterse/de ndp. warrig allemaal daar bij jullie
    Zolang de onschuldige voortvluchtige crimineel boefdraad van jouw partij zich niet meldt blijft de partij een clubje onbetrouwbare sujetten. Het volk weet nu veel en veel meer


    Maak melding
  14. Paniekvoetbal bij de Hollandse aanhang vd ndp-oppositie!

    Laatste wanhopige tactiek van robg, soso ley.

    Enkele voorbeelden:
    De onlangs verstrekte tranche vh IMF. Deze lening wordt strikt gemonitord door IMF specialisten, dus voldoe je niet, dan krijg je niets.
    Verder 1 miljard US dollar schuld afgelost, en dat in crisistijd.
    Plus de Isdb bank geeft alweer een lening voor de verbouwing vh Academisch ziekenhuis. Alweer, omdat de lening verstrekt aan de Vorige regering is verdampt.
    Verder krijgen de ook de ndp’ers een moniekarta en langzaam druppelen investeerders binnen etc. etc.
    Reikhalzend kijken we uit naar de verdere ontwikkelingen ihb deze maand.

    En dit in twee jr. tijd.
    Budgetteren is een kunst, je moet het maar kunnen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES