zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTopman TotalEnergies komt mogelijk met goed nieuws naar Suriname

Topman TotalEnergies komt mogelijk met goed nieuws naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De topman van het bekende Franse energiebedrijf TotalEnergies, Patrick Pouyanné, brengt volgende week een bezoek aan Suriname. Pouyanné liet gisteren weten dat hij het land met mogelijk goed nieuws over de ontwikkeling van olieprojecten bezoekt.

Op de Barclays CEO-Energy Power Conference in New York zei de topman: “We hebben in Suriname een olieveld dat groot genoeg is om een ​​omvangrijke diepwaterontwikkeling op gang te brengen. Maar ik zal alle details aan de Surinaamse president onthullen.”

Pouyanné had eerder dit jaar ook al gezegd dat 2023 een zeer belangrijk jaar zou worden voor TotalEnergies in Suriname.

Volgens analisten zouden TotalEnergies en partner U.S. APA Corp naar verwachting eind 2024 een definitieve investeringsbeslissing nemen voor blok 58, het meest veelbelovende offshore-oliegebied van Suriname. Dit zou het project naar de ontwikkelingsfase kunnen brengen.

Het bedrijf heeft verder niet inhoudelijk gereageerd op de aankondiging van haar CEO.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Eind 2024 dan is het net te laat voor deze president want in 2025 is hij weggestemd en hebben de vernietigers en bepaalde partijen van nu het weer voor het zeggen. En om het volk te bekoren gaan al de rijkdommen van het land heel goedkoop van de hand ,en kunnen onze kleinkinderen over 10 jaar weer opnieuw beginnen.


    Maak melding
  2. Met of zonder de oliedollars, Sranan nô ô waka. Het ligt aan de politieke leiders (lees ouders) fu meki a baby Leri waka. De intenties van onze leiders zijn discutabel en niet gespeend van deskundigheid. Ook de jongeren laten het enigszins afweten, gaan studeren in het buitenland en blijven weg. Ze willen jaren later als diaspora ineens wel komen helpen, hoe wrang wil je het hebben.

    Wie gaat met zijn Ferrari over de broko stratie rijden, maw hoe kan ontwikkeling slagen met onze krakkemikkige institutionele ondersteuning in dit proces. De oliedollars gaan niks veranderen aan onze situatie, het wordt misschien nog erger. De hebzucht zal eerder toe-dan afnemen.
    Wij moeten andere manieren (leiders) zoeken om ontwikkeling te brengen. No pain, no gain.

    Velen hopen dat het in stand houden van onze leef milieu-klimaat de overhand gaat krijgen. Laat de olie in de grond, dan leven wij gezonder.
    De jongens van Macron spreken met dubbele tong, pres Macron moet ‘ De topman van het bekende Franse energiebedrijf TotalEnergies, Patrick Pouyanné, aan zijn kloten pakken en vragen waarmee hij bezig is.


    Maak melding
  3. De spanningen in Suriname zullen hoog oplopen. Ik hoop dat Santhoki een goeie luier aanheeft. Ik zelf hoop dat er goed nieuws voor Suriname op komst is. Alleen gun ik de boevenpartij ABOP en PL dit niet. Na de verkiezingen van 2025 moet er een goeie en gedegen regering aan de slag met rijkdommen van het land. Nu is het stelen, stelen, stelen en family and friends, family and friends, family and friends.


    gemodereerd
  4. Dan is het helaas te laat voor Z.E. Santokhi, want de afride “koning” gaat het land overnemen, samen met de moordenaar, heel erg jammer voor de toekomst van dit land, dat helaas Haitiaanse taferelen gaat vertonen, maar ja gedane zaken nemen geen keer. De onafhankelijkheid is niet meer terug te draaien. Ba feni ba tjari !!!!!!


    Maak melding
  5. 4 -boorputten in blok 58 zijn met de kleur groen aangegeven net als de gebieden in Guyana en dat daar dus aardoliebronnen zijn, net als in Guyana dat ook met groen is aangegeven.

    1 boorput van een bron in blok 58 is heeft de kleur zwart.Wat is de naam van deze put en waarom is het met de kleur zwart aangeven?

    Journalisten moeten zich heel goed voorbereiden en de juiste vragen stellen aan de topman van het bekende Franse energiebedrijf TotalEnergies, Patrick Pouyanné, die volgende week een bezoek aan Suriname.

    Het Surinaamse volk wil volledig en goed geïnformeerd worden:

    Wat is de totale hoeveelheid barrels aardolie in blok 5 voor de kust van Suriname?
    Is blok 58 verbonden met de aardoliebronnen in Guyana?, Zo, ja wat betekent dit voor Total& Apa als concurrent van Exxon?

    Exxon pompt/ wint al aardolie uit deze bron/gebied, maar geeft niet 1 US-$ aan de regering en Staatsolie, terwijl het om een grollSuriname of Guyana?

    Wanneer begint Total-Apa met het boren/winnen van aardolie in Suriname? Hebben ze al olietankers met de vlag vd republiek Suriname op de boeg/voorsteven van Suriname en het wapen van Suriname op de achterzijde laten maken? ja?, nee, waarom niet en wanneer zullen de eerste olietankers olie dat naar boven worden gepompt in deze tankers in het ruim worden gepompt?

    Gaat Total/Apa nog meer aardolie bronnen boren?, Wanneer en waar/ welke blokken?

    Hoe is de samenwerking met Staatsolie Suriname die ook voor een bepaalde percentage gaat deelnemen in de samenwerking van Apa-Total.

    Wat gebeurt er met de gasbronnen? Wat is Apa-of Total van plan met de gasvoorraden te doen? Nu men duurzame energie wil opwekken en gas veel gevraagd is, door de oliecrisis in de olie wereld, co2 vervuiling vh milieu en er een Bonanza van gas in de bodem ligt in oa blok 58 waar nu aardolie door hen wordt gewonnen, is dit toch ook een kans om in te springen of is gas niet iets van Total-Apau

    Suriname heef valuta nodig, wanneer zal Suriname haar eerste US-$ aan valuta ontvangen? En van gas?

    Als jullie niet weten u niet weet wat te doen, wanneer, dag, tijd, jaar, enz is het dan niet beter dat u zich terug trekt uit blok 58 en dit weer aan de regering, Staatsolie Suriname terug geeft. U doet te veel aan kontendraaierij / draaikonterij/ draaikonten en daar beginnen onze ogen helemaal ook van door te draaien.

    Schiet toch een keer op, want Suriname heeft valuta nodig.


    Maak melding
  6. Wij hebben valuta nodig !!!!! kijk wat er nu met de aanwezige valuta gebeurd. Het is niet meneer valuta die het voor ons gaat doen, het zijn onze leiders die zullen moeten veranderen in eerlijke en oprechte leiders.


    Maak melding
  7. Heel mooi om dit te lezen maar als we naar de wetten gebasseerd op “mining companies” hebben wij als bevolking geen baad bij.
    Terwijl als dat in place gebracht wordt je,we meer voordelen aan hebben dan alleen mooie woorden
    Let wel voor onze natuurlijke hulpbronnen zijn we meer dan kruimels waard.


    gemodereerd
  8. @Passant
    “Journalisten moeten zich voorbereiden en de juiste vragen stellen” Jammergenoeg een illusie. Journalisten die dat zouden moeten doen hebben we niet in Su.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES