zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRaghoebarsing: "We gaan niet terug naar een situatie van brandstofsubsidie"

Raghoebarsing: “We gaan niet terug naar een situatie van brandstofsubsidie”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning in Suriname, is ondanks de enorm gestegen brandstofprijzen in Suriname, niet van plan om deze weer te gaan subsidiëren. Ook de 3,50 SRD aan government-take, waarmee de enorme schulden bij de oliemaatschappijen reeds zijn afgelost, blijft gehandhaafd.

“Natuurlijk, die brandstofprijs doet pijn. Het is hoog en is de laatste dagen wat gestegen. Wij kijken daar heel serieus naar, maar we gaan niet teruggaan naar een situatie van brandstofsubsidie. En we gaan er wel samen uit komen”, zei de Surinaamse bewindsman vrijdag op een persconferentie.

Hoewel de brandstofsubsidie al enkele maanden is afgeschaft, stelt de minister dat de minderdraagkrachtige groepen in Suriname niet zijn vergeten. Deze groep wordt maandelijks middels de 1.800 SRD aan sociale steun gecompenseerd. “In die 1.800 SRD zit een flinke portie compensatie voor brandstofstijgingen”, stelde hij. Gehoopt wordt dat de brandstofprijs spoedig zal dalen.

De brandstofprijzen worden bij elke lading brandstof aangepast. In de prijsberekening zit naast de SRD 3,50 aan government-take per liter ook 5% btw. Dit zorgt voor aardig wat irritatie bij personen die dagelijks hun voertuigen moeten tanken om aan het werk te komen. Met de stijging van de brandstofprijzen gaan ook goederen en diensten de lucht in.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Ragoebarsingh, jullie zijn vervloekte boeven. Jullie stelen 3,50 per liter en BTW. En die vervloekte oliemaatschappijen verkopen een deel van de benzine op zee en een deel smokkelen ze naar Frans Guyana. Geen enkele controle. Deze vhp regering hft zn soortgenoten schatrijk gemaakt over de ruggen van de Surinamers.
    Cambio’s, zg statenmakers, zg maaiers, trenzengravers, servicestationhouders, banken, hun familie’s. Ik stem voor degene die mij kan overtuigen dat deze vervloektelingen de bak ingaan en alles hun afgepakt wordt


    gemodereerd
  2. In Suriname wil men niet begrijpen dat btw in heel de wereld normaal is. Men wil ook niet begrijpen dat de extraatjes die uitgekeerd worden compensaties zijn voor de verhoogde prijzen en niet om te gaan feesten of gokken daarmee want daar zijn ze heel goed in.


    gemodereerd
  3. We zullen blij zijn wanneer deze Vhp bende na 2025 van het toneel verdwijnt. Neks ding mang dies set bung gi a volk! Tot nu toe draait de arme Surinamer op voor alles wat er moet gebeuren in dit land! En dat was niet de afspraak die Chan met ons heeft gemaakt tijdens zijn campagne bij de laatste verkiezingen!

    Die brandstofprijs doet pijn en die pijn word hoe langer dit duurt steeds pijnlijker.


    gemodereerd
  4. De armen hebben een aalmoes gehad van SRD 1800, omgerekend € 45. Daarmee moeten zij alle verhogingen betalen. Dit is echt uitbuiten en uitknijpen van het arme volk. Het is echt schaamteloos dat deze minster nog durft te verwijzen naar de SRD 1800 ter compensatie van de de onmenselijke verhogingen.


    gemodereerd
  5. De brandstofprijs wordt voor eind 2023 SRD.100,-
    De koers zal tegen die tijd boven de 50 of 60 liggen.

    Een land met een import economie gaat met deze marktconforme prijzen helemaal kapot. Het klein beetje productie wat er is gaat ook helemaal kapot. Alleen Staatsolie en de grote bedrijven als Subema en Kuldipsingh gaan overleven. De rest kan je niet als producerend beschouwen want het is voornamelijk import en distributie/doorverkoop.


    gemodereerd
  6. debby , jou soort genoten zijn de grootste boeven en moordenaars , zelfs de massamoordenaar ddb is jou soort , jullie soort zijn een vloek , en hebben ons land ( niet van jou)Suriname naar de kloten gebracht , dat de brandstofprijs hoog is omdat jou soort niet werken en dat jou vriend toen overal subsidie verleende met gestolen geld , op wie gaat jou soort stemmen als jou vriend ddb in de bak zit , ha ha op de vhp


    gemodereerd
  7. @Konsensi,

    Dus jij denkt dat een andere regering niet hetzelfde – of erger – gaat doen?
    Vanwaar gaan zij dan het geld halen?
    🥜


    gemodereerd
  8. Als ze nu eens de straten en wegen beginnen te onderhouden met die 3,50 srd government-take en die 5 % btw die ze bij elke getankte liter ontvangen dan ziet de bevolking nog iets van hun geld terug.
    Tegenwoordig betaald men ook wegenbelasting maar de wegen worden met de dag slechter, onder Bouterse betaalde je dat niet maar de wegen werden wel onderhouden door die Chinezen en lokale ondernemers.


    gemodereerd
  9. Als ze nu eens zouden beginnen met het onderhouden van de straten en wegen met die 3,50 srd government-take en 5% btw die ze ontvangen van elke getankte liter brandstof dan zou volk tenminste iets terug zien van hun geld. Tegenwoordig betaald men ook wegenbelasting maar de wegen worden maar slechter en slechter.


    gemodereerd
  10. Minister Raghoebarsing, ik hoor om mij heen dat velen nog op de 1800 SRD’s zitten te wachten, wanneer vindt de uitbetaling plaats. Ook de AOV verhoging schijnt nog ergens in de pijplijn te zitten.
    Velen kunnen de benzineprijs niet ophoesten. De regering is altijd laat met de uitvoering.
    Weet Raghoebarsing wel wat een kettingreactie betekent in de prijsbeheersing. Geen wonder dat alles duurder wordt, ‘een scheet (lees prijsverhoging) aan de benzinepomp doet de stank (lees prijzen) in de winkel stijgen’.


    gemodereerd
  11. Hij heeft altijd het hoogste woord. Daarom kan hij zo …. rappen.
    Zij hebben zich als legale leugenaar, oplichter gemaakt.


    gemodereerd
  12. Terecht want de subsidie kwam vooral terecht bij de mensen met grote auto’s en ook de BTW is een belasting die vooral door de sterkste schouders opgebracht wordt.
    Het is een goede zaak dat de minister in deze zijn poot stijf houdt.

    @Debby 12 augustus 2023 Bij 11:41
    Maak je liever druk om de miljarden die de paarse criminelen hebben gestolen!
    Daar horen we je nooit over!!


    gemodereerd
  13. Staatsolie hun werknemers en hun heel gezin tankt gratis. Waarom kan de gewone burger dan geen goedkopere olie van Staatsolie kopen??
    We betalen EN BTW EN GT 3,50.
    Maar Staatsolie wilt de lening van de stuwdam niet aflossen.
    Ze maken misbruik op elk front.
    Als Bouterse niet in de goudmijn vr ze had geinvesteerd waren ze nr de klote.


    gemodereerd
  14. We moeten een Afrikaanse visie hebben om tot ontwikkeling te komen, Afrika is booming, Overal waar nazaten van Afrika wonen, zie je vooruitgang, kijk maar goed om je heen, Suriname heeft altijd een Afrikaanse nazaat als president gehad, toen draaide het land economisch heel goed. Nu is er een Aziaat als president, het is klote zooi geworden!!!


    gemodereerd
  15. het is niet de benzineprijs die het probleem is
    het is de koers die het probleem is, de srd is gewoon geen reet waard
    zolang suriname niet leert produceren zal dit een probleem blijven
    maar al die ministers geleerden en economen hebben totaal geen verstand van de huidige gang van zaken anders werd er wel wat aangedaan ipv dat eeuwige geld verspillen wat deze regering constant doet
    ipv van een domme brug naar dat achterlijke guyana bouwen? misschien eens geld gebruiken om te gaan produceren
    in de stad worden er goten aangelegd op diverse locaties?
    maar afwatering e.d. is niet goed geregeld, dus strax in regentijd lopen die goten ook gewoon vol
    gewoon een tijdelijke stunt om zogenaamd te laten zien het probleem te verhelpen
    hoe zit het met de doorvoer?
    er is niemand meer bezig op de doorvoer om de weg te vernieuwen?
    is ook opeens weer gestopt terwijl er nog zat stukken zijn die diep triest zijn en vol met gaten en kuilen
    waarom zijn domme stukken van de doorvoer waar niemand woont gemaakt en waar grote groepen mensen wonen niet?
    waarom is totness nog niet onder handen genomen en vernieuwd?
    en zo zijn er meerdere plekken die achterstallig zijn
    deze regering doet niets meer dan showboaten en geld opvreten


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES