zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameAsabina: "Brokopondo in rep in roer na aanvraag Staatsolie in dat gebied"

Asabina: “Brokopondo in rep in roer na aanvraag Staatsolie in dat gebied”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Ronny Asabina heeft dinsdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) aangegeven dat bewoners van het district Brokopondo in rep in roer zijn, nadat bekend is geworden dat Staatsolie een deel van het district heeft aangevraagd.

“In die locatie zijn er verschillende woongemeenschappen, zoals Bronsweg, delen van Baling Soela en andere plekken”, zei de BEP-fractieleider. Naar zeggen van de politicus wordt hij platgebeld door bewoners uit het gebied. Vandaar dat het nodig is dat de Surinaamse regering duidelijkheid brengt over de aanvraag van Staatsolie.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf als reactie hierop aan dat hij alleen weet dat er een bufferzone is gemarkeerd, waar er geen activiteiten mogen worden uitgevoerd. “Maar wat betreft aanvragen voor uitgifte, dat weet ik niet. Dat is niet bekend bij ons”, aldus de vp.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Suriname heeft tegengestemd op de gehouden meeting tegen ontbossing. Zo kan huidige en toekomstige regering het oerwoud in Suriname blijven ontbossen tegen de afs[praken in met de plaatselijke bevolking.
    Zo zie je maar weer dat de coalitrie een tweede agenda heeft door ook nu weer tegen ontbossing te stemmen.
    Blijven jullie maar lekker al jullie kostbare bomen verkopen aan al die houtexporterende landen zoals China en India etc
    Stelletje ezels


    gemodereerd
  2. De vp weet bij hekele kwesties nooit wat er aan de hand is in su. Gold diggen daar houdt hij zich vrnml mee bezig. Su kaster.


    gemodereerd
  3. Deze mensen zijn niet goed in hun koppie. Wat zou Staatsolie daar willen doen? Waarom willen ze een stukje ontwikkeling tegenhouden? Onvoorstelbaar de opstelling van sommigen in onze gemeenschap.


    gemodereerd
  4. Eerst verzuipen ze jullie en nu blijkt dat ze het gebied willen. Is de servicestation intussen weg?? Is voor veiligheid van herl Suriname.
    Ik hoop dat ze dat van de illegale Jaguar vangsten ook aanpakken.
    Roep hulp in van de Fransen. Alles platschieten vanuit de lucht.
    Er moeten geen chinezen en brazilianen in ht binnenland


    gemodereerd
  5. Brokopondo is niet van de Marron. Deze mensen denken Brokopondo is Bosland van de Bosjesmens en daar mag geen enkele Surinaamse ondermer, overheidsondernemer of andere etniciteit komen. Hebben deze bosjesmensen wel een paspoort als ze in Para Suriname binnen komen?

    Deze mensen bezetten massaal illegaal eigendomsgronden van derden in Paramaribo en eisen deze op. Stelen als raven in Paramaribo, Wanica en SB zit vol met ze.

    Ze zijn niet aangepast en weten niet hoe het hoort, maar willen wel de beste banen bij de Overheid terwijl het niets anders zijn dan bosjesmensen.

    Nu weer dat Staatsolie daar niet mag komen. Amerikaanse ondernemingen in Goud zijn daar aanwezig, chinese ondernemingen zijn daar aanwezig in hout, Brazilianen zijn daar aanwezig, in goud, Surinaamse ondernemingen zijn daar ook aanwezig in hout, goud, enz, enz.

    Nu maken ze stampij. Wat een brutaliteit van deze bosmensen.

    Suriname is niet van de Marrons, Suriname is van alle Surinamers, zowel de overheid, Surinaamse Ondernemingen als Buitenlandse Ondernemingen mogen als alle procedures goed zijn verlopen en ze daarvoor de vergunningen krijgen, daar hun werkzaamheden doen.

    Dus kruipen jullie rustig weer onder jullie steen.

    Weten jullie het nog?

    Toen het stuwmeer in jullie dorpen werd aangelegd moesten jullie uit jullie dorpen opzouten. Dit geldt voor alle Surinamers, als de overheid daar mogelijkheden ziet die nationaal belanger zijn voor het land dan gaat dat voor.

    Alle Surinamers hebben het recht om in Brokopondo te ondernemen. Brokopondo is van alle Surinamers.

    Waarom mogen marrons overal wonen in Suriname, maar als andere groepen in plaatsen komen die niet vd Marrons is, is het altijd stampij. Opzouten.

    Suriname is nooit van jullie geweest, opgrond dat de grenzen van dit gebied nooit door jullie zijn bepaald, bovendien leefden jullie van roofbouw, nooit hebben jullie aangegeven dat het gebied van jullie was. Wie betere wapens heeft, de sterkste is, die mocht het in de koloniale tijd en de tijden ervoor een gebied hebben. Wie verloren heeft en zwak is kan dan weg gaan of zich aan de regels van de overwinnaar in mee gaan. Zo is het altijd in de wereldgeschiedenis geweest, toen en nu.


    gemodereerd
  6. asabina , de vp zal alles weten maar zal jou het toch niet vertellen , asabina waar maak jij je toch druk om , er wordt in brokopondo illegaal goud gewonnen , illegaal hout gekapt , illegaal zandwinning , brokopondo is een en al een vieze troep , toeristen komen niet meer naar berg en dal en het stikt daar van de bendes , asabina en jij bent niet in repen roer , nou wie is asabina
    misschien is het wel beter dat staatsolie daar komt en eerst samen met het leger alle illegale activiteiten verwijderd en schoonschip maakt en dan moeten ze weer vertrekken


    gemodereerd
  7. simpel…als er in dat gebied natuurlijke hulpbronnen voorkomen, waarmee de economie het land vooruit gaat, zal NIEMAND de aanvraag kunnen tegenhouden. OOK DE VP NIET. Natuurlijke hulpbronnen behoren aan het land toe en niet aan de gemeenschap die toevallig daar leeft.
    De bewoners zullen wel gecompenseerd worden zodat ze kunnen verhuizen naar een ander gebied.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES