zaterdag, mei 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieArrestatiebevelen voor aanstichters massaal gevecht bij haven in Alabama

Arrestatiebevelen voor aanstichters massaal gevecht bij haven in Alabama

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in de Amerikaanse stad Montgomery, Alabama, heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd voor drie mannen die betrokken waren bij een chaotische vechtpartij op een kade aan de rivier afgelopen zaterdag in bovengenoemde stad. Video’s van het massale gevecht tussen witte en zwarte Amerikanen gingen de wereld rond en waren het onderwerp van gesprek op social media.

Volgens politiechef van Montgomery, Darryl J. Albert, ontstond het gevecht na een geschil over een parkeerplaats aan de kade in Riverfront Park tussen de bemanning van een grote rivierboot en de eigenaren van een kleine privéboot. Op een persconferentie gaf hij aan dat drie witte mannen worden beschuldigd van mishandeling.

Deze drie mannen zijn ook te zien in een video, welke begint met een slaande ruzie tussen de zwarte co-kapitein van de rivierboot en een witte man van een privéboot. Binnen enkele tellen vielen meerdere witte mannen van de privéboot de co-kapitein aan, die al liggend op de grond werd geschopt en geslagen door de agressievelingen (foto).

Op de video is te zien dat vervolgens meerdere zwarte mannen als reactie hierop de kade bestormen om de co-kapitein te helpen, waarna een massaal gevecht uitbrak tussen zwarte en witte Amerikanen. Een van de mannen sprong zelfs het water in om de kapitein te helpen.

De burgemeester van Montgomery eiste dat de bootbezitters die volgens hem ‘een man aanvielen die zijn werk deed’ flink gestraft zouden worden. In totaal werden zaterdag 13 mensen vastgehouden en enkele uren ondervraagd voordat ze werden vrijgelaten, zei de politiechef. Albert zei dat het onderzoek aan de gang is en dat er waarschijnlijk meer aanklachten komen.

Op de persconferentie zei de politiechef dat de autoriteiten ook op zoek zijn naar een man die in een video te zien was met een klapstoel waarmee hij zwaaide en iemand sloeg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Goed zo. De blanke lafaard moeten niet denken dat ze zwarten maar kunnen aftuigen.
    Vb voor de rest


    gemodereerd
  2. Rassen oorlog in amerika, ik hoop het niet maar het is niet o.k. In nl ook racisme en intimidatie en haat maar ook door grote ratten allochtonen en mix kinderen geboren in nl maar ouders geboren in het buitenland veelal. Hongerige ratten kruipen overal en maken babies ratten ook in toiletpot niets aan te doen. Stink stront mensen zijn het. Niet te veel aandacht geven.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES