zaterdag, mei 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVES-secretaris: "50% koopkrachtversterking immoreel, onfatsoenlijk en gewoon drei-ai"

VES-secretaris: “50% koopkrachtversterking immoreel, onfatsoenlijk en gewoon drei-ai”

-

Does Travel - naar Suriname

“Het is immoreel, onfatsoenlijk en gewoon drei-ai. Ze hebben eigenlijk niets te maken met het volk”. Zo reageert de econoom Swami Girdhari, secretaris van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), over de manier waarop de president, vicepresident en ministers zichzelf gezegend hebben met 50% koopkrachtversterking.

De econoom stelt wel ermee eens te zijn dat regeringsfunctionarissen wel, op basis van de verantwoordelijkheden die zij hebben, goed moeten verdienen. Echter, gezien de financieel-economische situatie in het land zouden er nu juist betere prioriteiten gesteld moeten worden.

“Als we kijken naar de afgelopen periode met de diverse protestacties, denk ik dat als dit gewoon zo doorgaat de mensen weer op straat zullen komen. Het kan niet anders. Als mensen niet uitkomen en hun kinderen niet kunnen voeden, gaat men de straat opgaan”, aldus Girdhari in een radio-interview.

De VES-secretaris vindt dat de regering de Surinamers met deze handeling juist geen hoop voor verbetering geeft.

“Men geeft mensen juist het gevoel van ‘ik heb lak aan jouw, ik kijk alleen naar mezelf en me directe omgeving’. Dat is geen vorm van goed bestuur. Mensen hebben het verschrikkelijk moeilijk, gepensioneerden en zelf de mensen met een beperking krijgen niet op tijd hun uitkering, mensen klagen steen en been dat ze na een week geen geld meer hebben. En als de regeringslieden al zoveel voorzieningen hebben vanuit de Staat, dan denken wij dat een pas op de plaats hoort. Men moet zich dan niet gaan verrijken met enorme verhogingen. Zeker niet in deze periode waar ook is aangekondigd dat diverse prijzen nog de lucht in zullen gaan”, benadrukt Girdhari.

Hij noemt onder andere de verdere afbouw van de subsidies voor water en elektriciteit en de aankomende verhoging van de kookgasprijzen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Het is een doorn in jullie oog hé!

    Dus volgens jullie moet de Overheid blijven subsidiëren, het is nu al 60% vd inkomsten..
    Wat voor economen zijn jullie?

    Het is aan de ministers of ze deze verhoging accepteren of niet.
    Wie is de eerste die vooralsnog afstand doet van de verhoging.

    Trouwens hoeveel verhogingen hebben die ambtenaren in totaal ontvangen, met al die stakingen?
    Hoe meer verhoging, hoe hoger de inflatie.


    gemodereerd
  2. Goed verdienen?? Ze krijgen alles gratis. Hun salaris is snoepgeld.
    Het zijn ordinaire rovers. Nu hoor ik jullie niet praten over het verpanden van de olie bronnen door deze rovers. Maar leugens over NDP was jullie dagtaak.
    Ik hoor Gayadien ook niet komen praten. Zn bek nu dicht, zichzelf ook verrijkt
    De rechtelijke macht die komt ook niet vrij. Ook stelletje hypocrieten. Om te zwijgen vreet je mee. Schaamteloos. De vloek zal over jullie familie komen.


    gemodereerd
  3. Ai boi de domme leid de blinde in Suriname.in welke economie leid salaris verhoging tot verbetering van jou situaie, de prijzen beteugelen is jou prioriteit.Regering is de weg kwijt.
    terecht dat iedereen boos is .En terwijl de regering en cs al genoeg verdienen,veel priveleges hebben, toelagen, gratis dienstreizen en overnachten in minimaal 4 sterren hotels.triest dit.
    Regering Santhoki/brunswijk heeft laten zien geen visie en beleid te hebben, geld uitgeven kan elke dommie.


    gemodereerd
  4. Het was te verwachten dat iemand, die een geldwolf als Money Hond door dik en dun blijft verdedigen, zichzelf en zijn familie een koopkrachtversterking van 50% wil geven. Maar dat Sheriff, die zogenaamd recht en wet hoog in zijn vaandel heeft staan, ook meedoet met figuren die een bankroversmentaliteit hebben, is ONBEGRIJPELIJK,


    gemodereerd
  5. Daarnaast ook dom en met een groot gebrek aan empathie bij iedereen. Als ze verstandig zijn draaien ze dit terug, maar dat zal wel ijdele hoop zijn, omdat iedereen die uit de rijkstrog mee eet daar en profiteert.


    gemodereerd
  6. De VES is net als makoe.Alle regeringen hebben zich sedert 1980 verhogingen toekent.Onder protest heeft El Vene een paar keer de verhoging moeten bijstellen.
    Nu ze toch een verhoogd salaris krijgen,moeten ze het kopen van hun ambts auto achterwege laten bij het afwaaien.


    gemodereerd
  7. Ik ben het helemaal eens met VES. De huidige regering verzwaard de lasten van het volk door allerlei zware maatregelen. En terwijl het arme volk pienaart verhoogd de regering hun lonen met 50%. Dit is echt schaamteloos gedrag.


    gemodereerd
  8. Uit een bron vernomen (Dbs)
    dat de Overheid jaarlijks 16.8 miljoen srd betaald aan ex-ministers, waarvan 15 miljoen gelinieerd is aan de ndp tss 2010 en 2020.
    In 2018 zijn de lonen vd ministers uit solidariteit bevroren, maar achteraf blijkt dat de lonen op een later tijdstip met twk zijn uitbetaald.

    Conclusie: die quasi verontwaardiging vd ndp mag in de shredder. En zo worden er steeds maar weer waarheden verbloemd om het volk op te hitsen.
    Die 50% behelst (=) koopkrachtversterking en geen loonsverhoging.

    Communiceren jongens, vertel wat voor bende en ellende je hebt aangetroffen en hoe je ministerie het heeft overleefd. Het heeft geen zin om de boeddhist uit te hangen.


    gemodereerd
  9. Wat moeten we met deze stel boeven in Suriname?De vp handelt in goud en drugs en betaalt geen cent belasting (zie de krant): De OM en Rechterlijke macht zo corrupt als… :De dieven van de Sabakoe project nog niet veroordeelt , de lijst is te lang. Volk van Suriname jullie moeten nu handelen, stuur deze regering zo snel als het kan naar huis.


    gemodereerd
  10. Die Swamie toch! Grapjas met een grote mond! Jij zat toch in NL bij de ambassade toen mvr Joella amba was. Nu kan jij je draai niet meer vinden bij de VHP dan ben je aan het loeien. De pot verwijt de ketel! Wanneer jij een post zou krijgen binnen de regering dan ie bo hoor ie bigi mofo. Jullie hebben alleen maar commentaar. Omeng jang oeno meki in het verleden keba. Bahhhh VES jullie worden te perssonlijk!!


    gemodereerd
  11. boykes van ves: gaan jullie bier drinken en zuipen en je bezig houden met savanne rally is beter.


    gemodereerd
  12. De 50% verhoging moet gezien worden als compensatie voor de afschaffing van de dubbele salarissen. Hoe komt men anders aan de 50%, waarom niet 10-15%, dit is nog te doen, maar 50%, dit is echt dre ai. Je hebt een paar oelewappers die het nog begrijpen ook, 🤮
    Slim Suriname is lekker bezig. Ze zouden zo wat alles anders doen, meestal kosteloos, men heeft het nationale hart immer(s) op de juiste plek. Iemand zou zeggen, mi mars, het zijn allemaal graaiers.
    Waar blijven de reacties van de oranje helden. Wat vindt DNA ervan, Gajadien waar blijf je !!! Mevrouw Lente?
    De Pres vraagt aan het volk geloof te hebben in deze regering, want het komt goed. Als je dit afzet tegen de verhoging, man, de sterk gerafelde broek van het verarmde volk zak naar beneden langs de spillebeentjes van de natie.


    gemodereerd
  13. En wie waren als eerste bij om dit goed te keuren in DNA.
    Natuurlijk de dieven van de NDP.
    Daar hoor je De grootste propaganda figuur van NDP “Debby “niets over zeggen.
    Ze zwijgt in alle talen.


    gemodereerd
  14. ves wat voor ves , ga dan de straat op armoezaaiers , maar dat doen jullie niet , jullie zullen dan 50% moeten inleveren stelletje nietsnutters


    gemodereerd
  15. Jammer dat men niet in de media kan lezen dat Santokhi op het Onafhankelijkheidsplen is uitgejouwd.Mensen riepen ” boe ” naar de de president….


    gemodereerd
  16. Dat de Surinaamse staat een eind moet maken aan het eindeloos subsidiëren, is een opgelegde maatregel door het IMF. Dit geldt ook voor het terugbrengen naar het ambtenarenapparaat. Echter onder de huidige omstandigheden, jezelf verrijken met 50% onder het mom van koopkrachtversterking, zal voor veel onbegrip zorgen in de samenleving en ervoor zorgen dat er bij de volgende verkiezingen met je afgerekend zal worden.
    En ja, het is idd zo dat je als president, vice-president of minister deze extra vergoeding mag weigeren. We zullen horen en lezen wie dit wel of niet accepteren.
    Ben wel benieuwd te weten uit welke hoge hoed dit idee gekomen is.


    gemodereerd
  17. robje g , wij en velen zeggen nu boe -boe -boe-enz. tegen jou , jij bent zeker een uitgejouwde wc borstel , ba-ba-baa


    gemodereerd
  18. debby de vloek is nu ook over jou uitgesproken , de duivel ontvangt jou met open armen


    gemodereerd
  19. Is het een eenmalige uitkering van 50% van het maandsalaris of jaarsalaris om de koopkracht te compenseren of wat?


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES