zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKostprijs 28 lbs gascilinder berekend op 565 SRD; nog geen verhoging

Kostprijs 28 lbs gascilinder berekend op 565 SRD; nog geen verhoging

-

Does Travel - naar Suriname

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen is nog niet zover om mededelingen te doen over wanneer de prijzen voor kookgas/gascilinders in Suriname zullen worden verhoogd. Wel benadrukt hij dat de kostprijs van een 28 lbs gascilinder op dit moment berekend is op 565 SRD.

“U en ik betalen op dit moment 48 SRD ervoor. 565 SRD is wat EBS heeft berekend en wij hebben dat vastgesteld. En ik moet aangeven dat ook de energietarieven-commissie heeft vastgesteld dat de kostprijs 565 SRD is. Dus de Surinaamse regering moet een besluit nemen wat we met de gasprijzen gaan doen.

Houden we het op dit niveau, dan moet de regering wel ervoor zorgen dat EBS de subsidie krijgt. Op dit moment subsidieert de EBS gas uit de elektriciteitsinkomsten. En wanneer we niets doen, dan is die subsidie op jaarbasis rond de SRD 850 miljoen”, zei de minister woensdag kort voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers vergadering.

Volgens Abiamofo moet voorkomen worden dat door verkeerde uitspraken er weer een situatie van lange rijen bij de verschillende verkooppunten ontstaat en personen gaan hamsteren. Op dit moment zijn er haast nauwelijks gascilinders te verkrijgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Eindelijk moeten de Suri’s beseffen dat ze in een ontwikkelings land wonen en wat minder luxe accepteren.
    Aan de Tourtonnelaan zijn bij Kaki nog enkele koolpotten te koop.Kan eindelijk de houtskool van Krolis gebruikt worden om te koken.Het eten bereid op de koolpot smaakte toch veel beter.


    gemodereerd
  2. ook Suriname moet van het gas af , maar koolpotten en houtskool kopen zal ook duurder worden jacobus , mensen moeten weer hout gaan sprokkelen en desnoods bomen kappen en weer op een houtvuur koken , en laat de ebs met zijn gas maar stikken
    en mensen die elektrisch koken zullen ook voordeligger uitkomen om weer op houtvuur te koken
    het hout moet droog zijn en geen oude geverfde kozijnen of vloerplanken of rabatdelen gebruiken ,


    gemodereerd
  3. Welke luxe, rare Jacobus..? Wel bij de feiten blijven hè.. Surinamers moeten profiteren van wat zij als land hebben. Het enige wat ze straks gaan beseffen is waar ze nu als land in zijn terechtgekomen met deze regering die niks van productie wilt afweten en laat zien dat zij erger zijn dan de regering bouta die zonder Europese vriendjes het heeft geprobeerd. Wat deze mannen aan het doen zijn weet God alleen..


    gemodereerd
  4. Wordt er nog wel gekookt vraag ik mij af….ik zie dagelijks bijna een ieder met porties voorbij lopen/fietsen/rijden…….men heeft geen tijd om te koken en/of is men goedkoper uit..


    gemodereerd
  5. Ik weet haast zeker dat als een gascilinder 565 srd wordt dan zal Chan zijn boeltje moeten pakken.

    Er zullen massale demonstraties gaan plaatsvinden.

    De mensen die roepen dat er dan maar op houtskool gekookt wordt, hebben makkelijk praten.

    Chan weet zelf ook wel deze prijsverhoging het einde van zijn kabinet gaat inluiden.

    Chan wil koste wat kost blijven aanzitten als president maar ook het IMF heeft al laten merken dat ze geen tranche zal overmaken zolang alle subsidies niet zijn geschrapt.

    Chan: Let me see your motion!!!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES