Bedrijven minister Walden slapend, geen activiteiten voor uitgeoefend

8

De Surinaamse minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie Saskia Walden, heeft woensdag gereageerd op stukken die de afgelopen dagen via social media werden gedeeld.

Volgens deze stukken, zijnde diverse uittreksels uit het Stichtingenregister en het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), zou de minister een aantal ondernemingen en stichtingen op haar naam hebben staan.

Deze zijn allen geregistreerd ruim vóór de periode dat ze minister werd.

In een gesprek met ABC nieuws (filmpje boven), zegt Walden dat er geen sprake is van zogeheten belangenverstrengeling met betrekking tot haar prive bedrijven en haar ministersambt. Dit omdat het zou gaan om slapende bedrijven, waarvoor door haar geen activiteiten worden uitgeoefend.

De minister zegt verder dat ze eventueel bereid is afstand te doen van haar bedrijven en stichtingen.

De stukken:


8 REACTIES

 1. zy is niet de enige met neven funtie,s ,waarom worden ze niet allemaal belicht ?de kiezers zullen dat willen weten hoor,ze hebben er toch rechtop.
  gemodereerd

 2. Saskia Walden is een hoogopgeleide minister met veel kwaliteiten en het is daarom jammer dat er karaktermoord op haar wordt gepleegd. Zij was voordat zij minister werd een zeer actieve vrouw en lag niet in een hangmat. Het zou professioneler zijn geweest om eerst na te gaan of er activiteiten zijn ontplooid vanuit de stichtingen of bedrijven sinds zij minister is geworden. Ik begrijp dat journalisten nu na 10 jaar corruptie en wanbeleid wakker zijn geworden en gelijk springen op alles. Wel vraag ik mij af of ze net zoveel durf zouden hebben om Bouterse of Abrahams aan de tand te voelen. Niet zo lang geleden had Belfort ook een enorme blunder gemaakt door valse stukken over het DNA lid Jogi naar de media te sturen. Hij heeft achteraf zijn verontschuldiging aangeboden.
  gemodereerd

 3. We moeten niet proberen het zaakje te verdraaien. Wat is de reden dat ze zoveel zaken hft opgericht?? Betaald ze belasting?? Is ze minister geworden om geld in ze te pompen van de staat??
  Dat verhaaltje dat ze ht niet wist is een grote leugen. Brunsie moest zn zaken ook overdragen.
  gemodereerd

 4. Alweer een kraboe-dagoe streek.

  Goedzo minister,
  Blijf van u afbijten, dit moet ophouden.

  Suc6 sterke vrouw!
  gemodereerd

 5. Bij het benoemen van een minister zouden dit soort zaken al bekend gemaakt moeten worden. Nu de journalisten en anderen steeds de schuld geven is te ver gezocht.
  gemodereerd

 6. Newara, aangezien jij je net als een bemoeizuchtig wijf en roddeltante gedraagt, daag ik je uit om de stichtingen en benoemingen van de gebroeders brunsie uit te zoeken.
  Laat nou eens zien, hoe stoer je bent.
  gemodereerd

 7. @Denise
  Groot gelijk heb je. De journalisten zijn eindelijk wakker geworden. Waren
  voorheen in een winterslaap gedompeld.
  Zijn nu kampioen in het leveren van kritiek.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.