‘President Santokhi moet geen rekenschap geven aan Brunswijk’

40
president santokhi en vicepresident brunswijk
Archieffoto - de president en de vice-president van Suriname.

[INGEZONDEN] – VHP voorzitter Chan Santokhi, had na de verkiezingen van 2015 en wel op 28 mei 2015, gezegd dat we de VHP klaar moeten stomen voor de verkiezingen van 2020 of eerder. Nu heeft de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, tevens president van Suriname, op een bijeenkomst van VHP Nederland, het zelfde gezegd, dit keer voor de verkiezingen van 2025 of eerder. Dat is de strategie van de oranje partij.

De VHP voorzitter zei eveneens dat mensen niet snappen waarom hij om 28 zetels vroeg voor de verkiezingen van 2020. Nu begrijpen ze het wel waarom. We gaan u vragen geef ons 28 en meer. Als u van het land een prachtig welvarend land wil maken. Waarom mag de voorzitter van de VHP niet vragen om 28 zetels of meer. Is dat een gevaar of een blok aan het been van de ABOP en andere partijen?

Wil de ABOP en andere partijen bij de volgende verkiezingen op het zelfde aantal zetels blijven steken? Willen ze niet meer zetels behalen? Als ze dat willen moeten ze dan niet meer aan de verkiezingen meedoen. Hoe meer zetels voor de VHP, des te meer de oranje een sterke coalitie kan vormen. De VHP sluit geen enkele partijen en Surinamers uit mits zij gelijk gerichte doelen nastreven als de VHP.

Hoe mooi zou het niet zijn als de VHP alle 51 zetels behaalt, dan weet ik zeker dat er geen verdeeldheid zal zijn in Suriname. De VHP is een multi-etnische partij, de oranje partij is een voorbeeld van eenheid in verscheidenheid, derhalve is er in de partij geen plaats en ruimte voor verdeeldheid. We zijn allemaal Surinamers en we moeten samenwerken en zoals de president het zegt kunnen we dan van Suriname een prachtig en welvarend land maken.

De vice president zei in interview dat hij de president gaat vragen of zijn partij, een sta-in- de- weg is. De opmerkingen en de conclusie van de vice president alsof zijn partij ABOP, een sta-in-de-weg is, getuigt van naïviteit en bekrompenheid. Heeft de president ooit gezegd dat de ABOP een sta-in-de-weg is? Waarom neemt de vice president dan aanstoot aan deze uitspraken?

Wat is er verkeerd aan als de voorzitter van VHP, tevens president van Suriname, zo een uitspraak doet? Derhalve moet de president geen rekenschap geven aan vice president Brunswijk, voor de gedane uitspraken.

Idris Naipal


40 REACTIES

 1. Idris, als de president/VHP geen rekenschap wil geven aan haar coalitiepartners, of het nu om de ABOP of de andere partners gaat, dan had de VHP geen coalitie met hen moeten vormen.
  En zou het volgens jou goed zijn voor de ontwikkeling van Suriname als één van de andere politieke partijen (maakt niet uit welke), die in Suriname aan de verkiezingen heeft deelgenomen, alle 51 zetels had gewonnen? Ik denk van niet. Waarom denk je dan wel dat het goed zou zijn voor Suriname als geheel als de VHP alle 51 zetels zou binnenhalen? Kan je me één land noemen waar het goed gaat met alle bevolkingsgroepen (maakt niet uit op welke manier de verschillende groepen gevormd zijn) in dat land, als er in dat land sprake is van een éénpartij stelsel? Idris, je moet wel een sterk geloof hebben dat politieke figuren die geen rekening hoeven te houden met anderen, toch onbaatzuchtig het algemeen belang zullen behartigen.en andere groepen dan hun eigen groep niet zullen voortrekken.


  Maak melding

 2. VHP voorzitter Chan Santokhi, had na de verkiezingen van 2015 en wel op 28 mei 2015, gezegd dat we de VHP klaar moeten stomen voor de verkiezingen van 2020 of eerder.
  De voorzitter van de VHP was in Nederland op werkbezoek als de president van Suriname ,dus niet als voorzitter van de VHP.(ONKAN)
  Idris Naipal probeert zand in de ogen van het volk te strooien ….!


  Maak melding

 3. Je kan duidelijk merken dat de geboren PROPAGANDISTEN van de VHP het signaal dat de President gegeven heeft , zien als de start van de nieuwe verkiezingscampagne. Ze denken gelijk aan hun bakfiets met VHP-vlaggen om de wijken op te tuigen.Helaas hebben ze geen notie van bestuurlijke acties en verplichtingen tussen coalitiepartners.
  Ik zou zeggen : schoenmaker, hou je bij je leest !!!


  Maak melding

 4. Vp brunswijk goed lezen wat hier staat misschien wordt je wijzer,van wat idris heeft geschreven? Maar om rust te bewaren heeft hij recht om met de president santhoki. Wat meneer santhoki mee bedoeld,dan komt hij zeker tot de conclusie dat het anders bedoeld?en brunsi heeft het verkeerd begrepen ?


  Maak melding

 5. Op dit moment moet alle aandacht gaan naar het oplossen van de grote problemen waarin Suriname terecht is gekomen. Door de corona is de situatie op diverse domeinen verergerd en alleen door hechte samenwerking en eerlijk bestuur kan het tij keren.


  Maak melding

 6. Waarom vraagt Brunswijk geen rekenschap aan ddb betreffende zijn uitspraken naar de leiding van het land? Brunsi zonder PL en NPS was je nu geen VP realiseer je dat wel even. En gedraag je minder als de koning van Suriname terwijl je Chan en zijn ploeg de hete kolen uit het vuur laat halen. Ga eens vaker achter Chan staan om hem te steunen in het beleid dat hij voert want nu horen we de mensen alleen roepen dat Chan weg moet. Chan kan overal binnen komen en vrij reizen om zaken voor Suriname voor mekaar te krijgen. Dat kan jij allemaal niet met je veroordeling. Suriname heeft mensen als Chan nodig. Vertel de mensen ook dat niet alleen Chan aan nepotisme doet maar dat het voor hem noodzaak is om naast jou voorop te blijven lopen.


  Maak melding

 7. Brunswijk begint wakker te worden. Het was slechts een illusie. Ben erg teleurgesteld in Chan. Hij is niet de persoon om van Suriname een verenigd geheel te maken. De VHP zal er bekaaid vanaf komen bij de volgende verkiezingen. De blakaman gaat niet meer op de VHP stemmen!


  Maak melding

 8. Chan, je sluit geen enkele Surinamers uit? Wil je van Suriname een stabiele en welvarend land maken, zal je wel af moeten van de verduisterraars, criminelen, oplichters, georganiseerde internationale drugshandelaren en veroordeelden van dergelijke misdrijven, die deelnemen op alle fronten in het land, ook in je regering.
  Deze Surinamers zal je zeker moeten uitsluiten.
  Brunswijk en anderen zijn zeker een blok aan je been.
  U moet als president het volk wakker schudden. U moet dan geen partij specifiek benoemen in Uw werkbezoek.
  Onze president spreekt dan zijn volk,landgenoten toe en niet anders.
  U wilt toch 28 zetels of meer. Bespeel dan in je toespraken je gehele volk.
  Weet dat er mensen zijn, die niet het analytisch vermogen hebben dan wel bezitten. Begrijpend lezen dan wel zaken aanhoren is voor velen een probleem.

  Je vp behoeft geen uitleg als hij minimaal de mulo had doorlopen en een middelmatige student was.

  Wij in Suriname hebben alle Surinamers nodig, met uitzonderingen daa gelaten.
  Als gewezen politieman kan en mag je geen regering vormen met je VP.
  De ABOB had je nodig omdat je de dierenpartij moest uitsluiten, je president wilde worden en hebt gekozen tussen 2 kwaden.
  Brunswijk zit op je rug en hijgt in je nek en er komt niets uit zijn koker. Vermoeiend zeg.
  Mensen moeten dan toch zeker kunnen begrijpen en weten dat je 28 of meer zetels vroeg. Bij de volgende verkiezingen is dat de oplossing en verlossing van het gespuis onder ons volk en staatsbestel.


  Maak melding

 9. Ik zou toch al zo graag willen weten, wat de geheime gesprekken behelsen, die Chan, Brunsi en Bouta hebben gevoerd, kort na de verkiezingen.
  Die gesprekken hebben plaats gevonden en niemand die erover rept.
  Geen wonder, dat ze elkaars kloten vasthouden.


  Maak melding

 10. Als vhp 50 zetel heeft dan is het unieke voor Suriname? Waarom dat betekent vooruit gang van Suriname?er zal geen staatkas plunderaars zijn? Zins a onafhankelijkheid ssng mie kondre mang doe,soso kaka foefoermang a te now. Te verkiezing de dang we bari lik tak vooruit gang e kong? No wang blaka mang cha vooruit gang,te ding hindostani chinese jampanesi no bin de ?omdat het irriteert dat we kijken niet naar know how,we loekoe soso mie volk mie hindostani mie chinese mie jampanesi,me vin tak santhoki moest tjies a kan sang nps doe ie 40 jari sang a no foeroe maar samenwerken het land de hoogte in brengen? Zodat iedereen ook de ndp aanhang zullen voordeel uithalen? Ma zolanga we loekoe mie creoro mie hindostani komt het land nooit vooruit? Geef santhoki brunswijk de kans van 10 . En mie sabi tak e kong boeng?
  Geen racistische bedoeld laten wij vooruit denken met zijn allen? Lesi boeng sang mie skrievi ok tang? Loekoe sang psa ien Amsterdam om van te walgen walgelijke mie volk de kosa mang santhoki zomaar,
  Mpp koullo e kong tak tap de ware de opstoker komt vertellen het was niet racistische bedoeld,degelijk was het racisme 100 procent?


  Maak melding

 11. Alle ministers van VHP zijn Hindoestanen. Walden zit daar als spek en bonen. Vhp is een hind partij. Laten de paar domme zwarten in de partij je vertellen hoe hun familie pinaart.
  Idris, als Brunsie zegt oke Chan, mi werie houd ht op.
  Melissa zit in chan zn gezicht en Brunsie op zn hoofd. Vhp krijgt nooit meer 15 zetels. Deze bedriegerij zorgt ervoor.
  Dus VHPers stelen jullie genoeg. Eind in zicht.
  Ik hoor jullie Brunsie al uitschelden mr Chan en Ramdhin zorgen voor ellende in Su. Ramadhin voor de covid moorden.
  Een racist kan ht nooit lang volhouden. Vergeet dat nooit. Het zit in hun bloed


  Maak melding

 12. Lonny kan met zijn abop geen wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en welvaart van Suriname. Om dat te kunnen moet je onderwijs hebben genoten en een visie hebben. Hij heeft geen van beide. Hij mag zich rijk prijzen dat hij met zo weinig capaciteiten zover is gekomen.
  Hetzelfde geldt voor de abop ministers. Ze zijn sinds hun aantreden onzichtbaar. Amoksi is het levendig voorbeeld van een niksnut die geen kaas heeft gegeten van criminaliteitsbestrijding.
  Chan moet er werk van maken, nog voor de komende verkiezingen, om het zwaar verouderd kiesstelsel te herzien. Want, de geschiedenis moet zich niet herhalen. Suriname heeft niets aan een VP die door Frankrijk is veroordeeld voor drugshandel en Suriname niet kan vertegenwoordigen in het buitenland. Het is de hoogste tijd voor Surinamers om te beseffen dat men zich moet verenigen o.b.v. wederzijds vertrouwen en af moet van raciale politieke partijen. Dat heeft Suriname nooit vooruitgang gebracht en heeft juist voor meer ellende gezorgd.


  Maak melding

 13. De president moet wel rekenschap over zijn uitspraken aan de samenleving geven. Is hij in staat nog 4 jaar te zitten tot de volgende verkiezing van 25 mei 2025 of moet het Surinaamse kiezersvolk zich opmaken voor een verkiezing voor die periode en wanneer?

  Het Volk heeft wel uitleg nog, het bedrijfsleven/ondernemers, banken, het buitenland, politieke partijen, enz. uitspraken van de man met het hoogste ambt en grootste politieke partij in het land kan vergaande gevolgen hebben voor talrijke zaken in de maatschappij, ook internationaal, de regio.

  Daarom moet men dit niet zien als geen verantwoording hierover af te leggen.


  Maak melding

 14. Boesskowtoe
  17 september 2021 At 12:00

  Je verwoordt het goed alleen vraag ik mij af of het volk dit soort luie en onderontwikkelde poppen niet gewend is.
  Voor een eenvoudige beroep als dat van politie agent krijgt men al een spier zonder dat de agent iets bijzonder is. Laat dus staan de bewondering die men in Suriname heeft voor bewindslieden. De enige politicus die echt verstand van politiek had was Lachmon. Dankzij hem kwam in 1975 een overgangsregeling die het mogelijk maakte dat Surinamers na de onafhankelijkheid van 1975 nog visumvrij naar Nederland mochten afreizen. Als het aan de racistische creolen Aron, Bruna en Ferrier had gelegen was die overgangsregeling niet gekomen. Een keer raden welk bevolkingsgroep daar het meeste van profiteerde ? Juist ja de negroes!


  Maak melding

 15. Popo Jantje 17 september 2021 At 12:22
  De tijd van bewustwording is nu, er is geen tijd te verliezen. Er moet afgerekend worden met die achterlijke raciale partijpolitiek. We zijn allemaal Surinamers, ongeacht ras, huidskleur of geloof en we moeten nu een begin maken om elkaar te vertrouwen want alleen zo kan er eenheid komen. Zonder eenheid is er geen vooruitgang en is Suriname gedoemd tot de ondergang.


  Maak melding

 16. Popo jantje, ik weet niet hoe jong je bent. Je mag de creolen die racistisch waren bij naam en toenaam noemen wat schiet jij ermee op. Alle politieke leiders waren dan racistisch en zelf Lachmon en Pengel waren de hoofdkapiteins. Verkiezingstijd was het altijd nadrukkelijk aanwezig. Het was en is nu aan de dag niet anders. Dus laat dit soort sentimenten achterwege.
  Het land heeft geen ene biet aan dit soort zaken.
  Eenheid was er nooit en of wij die zullen krijgen hangt van mensen, die eenzijdig zaken oprakelen.
  Wij Surinamers zijn erger dan de witte man. Het is trouwens geen verrassing. Ga overal op deze aardkloot en ze zijn nadrukkelijk aanwezig.
  Ken de feiten en teken ze op zoals het helemaal is.
  Dus demper broeder. We lopen achter en zullen dat blijven doen. Onze inborst en denkwijze is gewoon foute boel.


  Maak melding

 17. Normale mensen in een multi-etnische samenleving/wereld beseffen dat ze met de overige groepen in de samenleving samen moeten werken. Het is ook normaal menselijk dat je vooral oog hebt voor de belangen en problemen van je eigen groep. Alleen psychopaten zien alleen de problemen waarmee hun groepsgenoten worstelen en ze willen alles en dan ook alles voor hun eigen groep alleen hebben. Uit mensen met die instelling van alles voor mijn groep en de rest mag stikken, komen de Hitlers, Amins en Pol Pots voort. Mensen met een ander soort psychopatische aandoening gaan hun eigen groep verraden en gaan heulen met de machtige onderdrukkers van hun eigen mensen. Uit de laatste soort psychopaten komen NSBers, concentratiekamp bewaarders die hun eigen mensen gaan bewaken en een ander voorbeeld, mensen die hun eigen familieleden en groepsgenoten gaan verkopen aan slavendrijvers.


  Maak melding

 18. Ik ben een Surinamer en ben nog nooit zulke grote lafharts en racisten tegen gekomen, dan in mijn Suriname. De vijand van Suriname, zijn wij Surinamers zelf en ze huizen in alle culturen hier. We komen zo nooit waar we moeten zijn.


  Maak melding

 19. Natuurlijk moet de president rekenschap geven aan Ronny Brunswijk. De Abop van Romeo Bravo is zijn grootste coalitiepartner die tevens zuurstof geeft aan dit kabinet. Ik ben van mening dat coalitiepartners geen geheimen voor elkaar moeten hebben. Zonder de steun van Abop is Chan geen president meer. Maar met de Chan weet je het nooit. Het is een man die makkelijk zijn beloften breekt. Het ligt immers in de aard van het beestje. Maar een ding is duidelijk. Met moet dit echt niet onderschatten. Er is helemaal geen vertrouwen tussen deze coalitiepartners. Santokhi voelt zich gedwongen om samen te werken met de struikrover. Ze werken met elkaar samen maar houden elkaar ook sterk in de gaten. De meest belangrijke ministeries en vitale functies zijn in handen van de VHP. Het moet tot Ronny Brunswijk doordringen dat hij een coalitie vormt met een president die een ramp is voor de Surinaamse gemeenschap. Uiteindelijk zal de Abop ook verantwoordelijk worden gehouden voor de complete chaos in het land terwijl de Abop niet aan de knoppen zit van het sociaal – economische beleid. Ronnie moet de samenwerking ” bossen ” zodat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Brunswijk kan de schade voor zijn partij nu nog beperken door de samenwerking op te zeggen. De VHP zal bij eventuele te houden verkiezingen de grootste verliezer worden. De mensen zijn klaar met Chan, alleen heeft hij het zelf niet door.


  Maak melding

 20. Na alles wat er sinds 25 mei 2020 bekend is geworden over 10 jaar NDP beleid mogen ze al lang blij zijn als ze de helft van de huidige aantal zetels bij de volgende verkiezing kunnen verzilveren. Het overgrote deel van de Surinamers beseft dat het land failliet is en dit door de NDP komt. Toen hun financiële topman Hoefdraad op de vlucht sloeg en anderen in de gevangenis belanden realiseerden ze zich hoe ze 10 jaar lang zijn bedonderd. Het is een kleine harde kern die het meeste lawaai maakt. Veelal personen die op de hoeken van de straten staan met een biertje in hun hand.


  Maak melding

 21. Vanmorgen in Chan naar Mexico vertrokken. Is dat vanmorgen besloten???
  Als je met iemand in huis woont dien je met degene jullie zaken te bespreken. Niet met je vrienden en buren en dan zielig komen doen thuis.
  Chan kan NIET om brunsie heen. Somo en Rusland zijn spek en bonen niet Brunsie


  Maak melding

 22. Je bedoelt jou mensen @robg.
  Ze waren nooit voor Chan, dus lekker belangrijk.

  Ik denk dat al die lastminute aangenomen ndp’ers, blij zijn dat ze niet zijn ontslagen. Plus hebben ze al een aantal salarisverhogingen ontvangen en eindelijk is er een beetje structuur in hun leven. Een normaal mens wil gewoon werk waaruit hij voldoening kan halen, het gezin kan verzorgen en de kids kan zien opgroeien.

  Tuurlijk is er een deel, de toppers en een minimum daaronder, dat liever in het ondergrondse circuit blijft cirkelen.
  De gewone ndp’er heeft dit door hoor.

  Die tactiek van de ndp om alles in de schoenen van pres Santokhi te schuiven is ondanks alle omkopingen, grandioos mislukt in 2020. De marrons zijn ervandoor gegaan met de buit. Snap je dit nog steeds niet!

  Brunswijk zat eerder met de ndp in een coalitie. Hij is toen van alle kanten misbruikt en is niet verder gekomen dan dna-lid. Nu is hij vicepresident. Ik zou er niet op rekenen dat hij ooit iets zal “bossen”.

  Macht is zoet, vraag maar aan je meervoudige veroordeelde leider.


  Maak melding

 23. @RobG

  Uw benadering staat los van de realiteit en iedereen weet dat ondertussen. De NDP bestaat niet meer beste RobG. Faya Pepre Nieuws heeft haar laatste nieuws op 26 mei 2020 gepost. u blijft door gaan met wishfull thinking.

  Brunswijk zijn partij heeft 8 zetels met 24.000 stemmen waarvan heel wat geleend van de PL omdat de HVB zetels ging nemen van de PL
  Nu de HVB mensen weer naar huis gaan omdat haar stemmen geen rol kunnen spelen wordt de PL weer wat groter en de ABOP wat kleiner.
  Het gedoe met Pokie en Belfort maakt de ABOP kleiner en de BEP groter. Beste RobG
  De nadenkende Creolen van de NDP gaan terug naar de NPS die groter zal worden omdat ze gewoon sober en betrouwbaarder zijn dan de NDPers die de regie kwijt raken.

  Chan kan gezien het gebrek aan discipline in de DNA ook met een minderheid door regeren want wie kan er 26 stemmen verzamelen om hem weg te stemmen laat staan een gekwalificeerde meerderheid zolang de VHP een eenheid blijft.

  Als Brunswijk bost is hij zelf direct de sigaar. Hij de president benoemd en ontslaat in het SU politieke systeem. Pokie weg sturen was een blunder in het kwadraat,
  Somo laat Brunswijk zonder meer hangen als Bronto op Biza kan blijven en de verkiezingen mag organiseren en de BEP sluit wel aan om Brunswijk te vervangen ofwel Chan kan 26 zetels organiseren en Asabina de sterke man in het binnenland maken.

  De jaar rede komt er aan. Bij de vorige was er een duidelijke analyse en een begroting met een enorm gat. Dat gat moest gesaneerd worden en dat wordt aangepakt met de sanering van de staatsschuld. Dat vergt tijd. Laten we hopen dat er bij de nieuwe jaar rede het resultaat van de club van Parijs zichtbaar wordt.

  Duidelijk is dat Chan overal ontvangen wordt en zijn gezicht in New York zal durven laten zien om de VN toe te spreken. Na een eenkeer was Bouterse niet meer welkom

  Debby
  Het bezoek aan Mexico stond al enige tijd vast. U heeft niet opgelet.


  Maak melding

 24. @Ari

  Allereerst verzoek ik jou om te onderbouwen de bewering als zou Lachmon racistisch zijn geweest. Toen hij in 1955 de verkiezingen verpletterend en verassend won, trok hij zijn kandidatuur in om rooie Jopie Pengel een tweede kans te geven.Lachmon vreesde namelijk dat de raciale onlusten uit het buurland Guyana zouden overslaan naar Suriname als hij de min.president zou worden.De creolen zijn daar als beesten tekeer gegaan. Daarom liet hij de eer over aan Pengel. Vervolgens heeft Pengel bij de Nederlanders gelobbyed om alleen creolen studiebeurzen te verstrekken zodat zij in het buitenland konden gaan studeren. Pengel besloot dit te doen in de hoop dat de creolen in de toekomst op bijzondere en belangrijke posten zouden bemensen. Deze streek had Lachmon niet zien aankomen. Lachmon heeft toen eind jaren 60 zich sterk gemaakt voor de positie van Hindoestanen en kreeg het voor elkaar dat ook Hindoestanen naar Nederland mochten gaan om te studeren. Velen zijn na hun studie teruggekeerd en hebben de beroepen van arts ( dr. Ghafoerkhan) en praktizijn uitgeoefend. De enorme sociale achterstand die de Hindoestan op de creool had, werd heel snel ingelopen.
  Bovendien wijs ik jou erop dat Lachmon een marron wees geadopteerd had en hem ook volgens de waarden en normen van de marrons groot heeft gebracht.
  Overtuig mij daarom waarin het racisme van Lachmon schuil zat!

  Of Surinamers de grootste racisten zijn weet ik niet maar wat ik wel weet is dat de blanken niet de enige racisten zijn. Wat hebben wij gepresteerd dat we racistisch zijn? Hebben wij ooit moeten vechten voor onze vrijheid of onafhankelijkheid ?
  Heb je walgelijke en denigrerende leuzen gehoord van een paar bavianen in Amsterdam ? De hele racistische omroep Culture tv moet op de schop.


  Maak melding

 25. De president behoeft geen rekenschap te geven, maar laar de leider van de VHP dat wel doen. Hij is daartoe verplicht. Santhoki werkt zo aan zijn ondergang en het zal niet lang meer duren, want ook de politie laat nu van zich horen. De benoeming van Ramlall is niet zuiver. Vergeet niet dat de coup van 80 het gevolg is geweest van ontevredenheid van een van de gewapende machten.


  Maak melding

 26. Libie sma na lik dieberie,we zijn allemaal sranang mang ongeacht afkomst? Ons land is Suriname? Roko ji kondre? Ben positief over jouw president? Ano wang foefoermang lik bouta ndp? Als jullie het beter wil hebben steun santhoki brunswijk?


  Maak melding

 27. Ik zou zelf, als politieke partij, nooit willen samenwerken met een partij met Bouterse, Brunswijk of Somohardjo als voorzitter. Maar als ik, door welke wrede omstandigheden dan ook, gedwongen was een coalitie te vormen met deze figuren, dan zou ik niet meegaan met een Nederlandse journalist die mijn coalitie partner een struikrover noemt. Ik zou duidelijk maken dat het de journalist was die hem zo noemde, ik zou niet staan ginnegappen als een boer die kiespijn heeft. Die journalist heeft er namelijk geen last van dat hij verdeeldheid zaait tussen Chan en Ronny, Chan moet nu.aan damage control doen en niet die Bakra journalist.


  Maak melding

 28. Er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de 4 leiders ( Santokhi, Brunswijk, Rusland en Somohardjo) om ervoor te zorgen dat de bevolking in harmonie met elkaar kan blijven leven. Geen enkele bevolkingsgroep in de wereld heeft voordelen gehad na een etnisch conflict. De prijs is erg hoog voor iedereen en het kan bovendien tientallen jaren duren voordat er weer een beetje vertrouwen ontstaat.


  Maak melding

 29. ‘President Santokhi moet geen rekenschap geven aan Brunswijk’

  Aldus Idris Naipal van de VHP.

  Dan krijgt Idris Naipal van de VHP ook het volgende te lezen.
  ‘Santokhi is geen diplomaat’ (dwtonline.com) 17-9-2021

  Bestuurskundige August Boldewijn vindt dat voor hoge politieke functionarissen een diplomatenopleiding een must is.


  Maak melding

 30. POPO, jantje, ik vroeg hoe j9ng Jij was. Ik gs geen wedstrijd van maken om wie dan ook te overtuigen hier, dan wel op te jutten tot emotionele gehandicapte vertoningen.
  Prngel en Lachmon waren racistisch tijdens de verkiezingen en stonden de twee grootste bevolkingsgroepen letterlijk elkaar naar het leven.
  Jij voelt je kennelijk in je kruis betast.
  Ik ben een zwarte en maak geen onderscheid tussen de bevolkingsgroepen. Het zijn allemaal Surinamers en welkom als men opbouwend is. Als mens mogen we alles en dan moeten wij ook met de billen bloot.
  Ik zal geen enkele surinamer of wie dan ook in bescherming nemen.
  Je noemt mensen bavianen. Prima toch. Waren er geen apen was de mens mogelijk een hond. Een sluikharige past beter in het verhaal.
  Als mens zijn wij allemaal gelijk en dan houdt het daarna op.
  Denigrerende uitlatingen kan iedereen bezigen en dat is typisch voor mensen die laf zijn.
  Ik ben niet beter dan mijn medemens. Ik heb mogelijk betere kwaliteiten dan velen en dat maakt, dat ik als zwarte, mijn landgenoten niet begrijpt.
  Als jij het niet eens ben met mijn zienswijze, zegt het meer over jou dan de mensen die jij bavianen noemt.
  Het is altijd de ander. Zelfreflectie en zelfreinigende vermogen is ook iets dat wij kunnen aanleren of niet.
  Dus blijf maar met je eenzijdige medaille lopen hier.
  Nog een prettige dag als je hier woont,
  De massel.


  Maak melding

 31. Jij voelt je kennelijk in je kruis betast.
  Ik ben een zwarte en maak geen onderscheid tussen de bevolkingsgroepen. Het zijn allemaal Surinamers en welkom als men opbouwend is, aldus onze bruggenbouwer Ari.leg jij mij eens uit waarom er zoveel haat is. Waarom is deze samenleving een van wedijveren. Als jij de feiten anders voordoet dan ze zijn dan leef jij in een fictieve wereld.
  Mij heb je niet kunnen overtuigen dat Lachmon geen racist was itt rooie Jopie Pengel. Waarom is zijn rechterhand afgehakt?


  Maak melding

 32. Popo, ik hoef je inderdaad niet te overtuigen dat hij geen racist was. Dat hij het was, zeg je nu zelf.
  Dus sluit ik hierbij en stel ik voor dat jij en ik verder gaan.
  Ik ben iemand die niet blijf hangen en malen over niets toedienen zaken. Bdw lees je laatste alinea en begrijp je mn reactie.
  Dus no bada.


  Maak melding

 33. @Henkes
  “Chan moet nu.aan damage control doen en niet die Bakra journalist”

  Een heel rake constatering. Journalisten schrijven vaak verhalen waardoor ze een 2de, 3de en 4de artikel kunnen gaan schrijven.

  Ik denk echter dat Chan en Ronny heel goed begrijpen wat zij aan elkaar hebben. Chan zit ook al 15 jaar in de politiek en heeft heel zorgvuldig naar zijn plaats in de geschiedenis gewerkt. Die gaat Brunswijk hem niet afnemen.

  Racisme.
  Velen roepen te pas en te onpas over racisme terwijl ze het feitelijk hebben over gebrek aan inzicht in elkaars levensstijl, cultuur, ambities etc. Alles wat anders is wordt als een bedreiging ervaren. Mensen die uit een achterstand of vermeende achterstand komen wantrouwen vaak als ze onvoldoende kennis hebben (over de anderen).
  Je kunt in het framen van anderen racisme zien en dat is niet zwartmokka witgeel rood en alle soorten kleuren er tussen in. Het is ook WitWit en ook Zwart Zwart. Heel Europa en Afrika barst nog van de conflicten rond om anders zijn en onbekend zijn met de ander. Of je in Den Haag nu in het Laak kwartier woont of in de Balkan of in Zuid Soedan of in Paramaribo overal zijn verschillen als men elkaar niet begrijpt oorzaak van problemen die heel snel de lading racisme krijgen als men elkaars roots niet kent en blijft hangen in de eigen groep of voor oordelen. Ik ken bij voorbeeld Lachmon niet goed genoeg om hem een racist te noemen. Pengel wel goed genoeg om te durven stellen dat hij een populist was die zijn basis wist te regisseren voor het beoogde doel. Is dat racisme of belangen behartiging. Gegeven is dat hij ongetwijfeld een goed leven geleid heeft maar het land niet geplunderd heeft.

  mensen denk aub na voor dat u het woord racist of racisme ergen op plakt,


  Maak melding

 34. De Vice president heeft geen verstand in zijn kop, hij doet wel alsof hij alles begrijpt😏, maar het gaat hem ver boven de pet.
  Als het voor hem te benauwd gaat worden, kan hij heel gevaarlijk gaan worden, want dan denkt hij dat iedereen hem aan het belazeren is. Iedereen die hij aanstelt in het kabinet heeft een directe familieband met hem, zo wil hij zijn eigen positie veilig stellen, en heeft hij gelijk rugdekking.🤔


  Maak melding

 35. Het heeft Santokhi gekrenkt dat hij in het buitenland geassocieerd wordt met een struikrover. Natuurlijk mag hij zich dat aantrekken. Want de struikrover was ook een struikrover.
  En 8 zetels meer willen is helemaal goed. Laten de NDP en de ABOP maar aantonen dat ze betere ideeën, beleid en plannen hebben dan de VHP.
  Brunswijk voelt zich ook gekrenkt. Dat de president het niet voor hem heeft opgenomen toen hij struikrover werd genoemd. Maar de president heeft ook gezegd dat hierover met Brunswijk gesproken is en dat hij er geen punt van heeft gemaakt.
  Dus is er echt helemaal niks aan de hand.
  De ABOP is minstens een op etniciteit gebaseerde partij als de VHP. Het verschil zit ém hierin dat de VHP wel multicultureel aan het worden is, maar de ABOP niet.
  De NDP daarentegen is de vergaarbak van mensen van alle rassen met een criminele neiging.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.