OW stelt crisisteam infrastructurele rampen en crisissituaties in

17
Schade door rukwinden

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken (OW) heeft afgelopen week een crisisteam ingesteld dat bijzondere verantwoordelijkheden krijgt aangeschoven. Dit speciale team heeft als hoofdtaak duurzaam te investeren bij rampen en crisissituaties. Het initiatief is genomen op basis van de recente gevallen, waarbij zich op verschillende locaties onaangename situaties hebben voorgedaan. 

Minister Riad Nurmohamed laat optekenen dat het team vandaag al start met het evalueren van de condities in alle gebieden, zodat tot in de verre toekomst dit soort omstandigheden geminimaliseerd kunnen worden. De bewindsman stelt dat er niet moet worden ingegrepen, wanneer een ramp reeds heeft voltrokken. Het ministerie van OW is voornemens tools te ontwikkelen voor de burger in soortgelijke situaties, maar ook duurzaam gaan investeren in kennis, technologie en acties. Deze investeringen zullen hun diensten bewijzen bij rampen op het gebied van infrastructuur, zoals het instorten van een brug, een weg die weggespoeld is, een dijk die is doorgebroken of als er sprake is van enorme schade door rukwinden (foto). 

Het crisisteam is benoemd voor een duur van vijf jaren en zal invulling moeten geven aan de behoefte van de burger, door hen tijdig te informeren wanneer dit soort calamiteiten worden voorspeld. Dit is een algemeen gebruikte aanduiding voor een ramp of een niet-verwachte gebeurtenis die ernstige schade kan veroorzaken.

Het is daarom goed om voorbereid te zijn met plannen die tijdens natuurrampen kunnen worden toegepast, waarin ook is omschreven wat te doen in geval van zo een noodsituatie. De OW-minister heeft ondertussen samen met het clusterteam van ministers en ook op eigen initiatief verschillende gebieden landelijk aangedaan die zwaar getroffen zijn door de weersomstandigheden van de afgelopen periode.


17 REACTIES

 1. Goed plan, deugdelijke plannen maken, informatie verzamelen, inwoners bijbetrekken.
  Deze mensen weten het beter, daar zij jaren met vragen, rondlopen.

  Ik weet dat het lang kan duren, geld en energie kosten, ik blijven volgen met geduld.


  Maak melding

 2. er wordt een commisie samengesteld [alweer]
  die weer geld gaat kosten, maar eigenlijk niets gaat doen behalve informatie verstrekken?

  “Het ministerie van OW is voornemens tools te ontwikkelen voor de burger in soortgelijke situaties”
  de burger moet nu het werk op gaan knappen van het nutteloze ow?

  zoals gewoonlijk..veel lullen… weinig doen..
  preventief werken kunnen ze dus duidelijk niet
  waarom problemen met een brug?? omdat onderhoud slecht is
  waarom overstroming? omdat waterbeheer niet goed is
  weer het zoveelste domme idee van deze regering om………..NIETS te doen.
  en weer de zoveelste domme commissie die geld kost.
  deze regering is de regering van commissies.
  de mensen met de eigenlijke verantwoordelijkheid zijn met zoveel commissies gewoon overbodig. dus waarom dondert die minister van ow niet op dan?
  zoals gewoonlijk wordt er weer teveel geld uitgegeven wat er niet eens is.
  en de rekening komt weer bij de burger terecht.

  het zoveelste faal gebeuren van deze nutteloze regering
  een jaar lang heeft deze regering maar 1 ding laten zien
  het nutteloos geld uitgeven en de burger met de rekening te laten zitten.
  vetnek chan doet helemaal niets voor dit land

  moet ow niet eens een keer aan de slag om wegen te repareren? ipv do te gaan ouwehoeren over toekomstige rampen?
  waarvan de oplossingen allang bekend zijn, maar ze gewoon weigeren iets aan te doen?
  en nu gaan een stel flapdrollen je strax vertellen hoe je hun werk moet doen?


  Maak melding

 3. Minister:Voor babbelen krijgt u een cijfer 10 van mij.En voor plannen/projecten uitvoeren een cijfer 5.
  Gaat uw mensen goed trainen.Voor bv. infrastructuur een goede planning per gebied maken en al de werkzaamheden in de droge tijd moet al uitgevoerd zijn en niet als gekken gaan rennen in de regen tijd.


  Maak melding

 4. voor de zoveelste keer het probleem in coronie
  jaren geduurd voor de dijk er was
  mno heeft pompen geplaatst
  en het werkt gewoon niet
  onderhoud van de pompen is er niet eens
  er is niet eens stroom of diesel om de pompen te laten draaien.
  waarom kan ebs die stroom niet leveren??
  kan ebs dat niet? of willen ze dat niet?
  de dijk is er… de pompen waren er… en toch weten ze er een schijtzooi van te maken.
  ondanks dat die ezels zelf elk jaar onder water lopen door hun eigen gekloot.


  Maak melding

 5. Commissie op commissie word opgestart. Resultaten blijven uit! Veel interessant gepraat, maar op elk vlak gaat het niet goed in Suriname. Nu deze minister, die volgens mij flink is geschrokken van de wateroverlast van de afgelopen tijd. En dat na zijn discriminerende uitlatingen over de kiezers die gestraft moeten worden, waarbij er geen enkele trens zou worden opgehaald. Ze moesten het maar voelen. Het lijkt wel of er hogere machten hier aan het werk zijn.

  Zijn voornaamste taak op OW zou zijn om mensen aan te pakken. Schuldigen op te sporen die de hele inventaris van het ministerie, hebben laten verdwijnen. En arrogantie ten toon spreiden tegen zijn onderdanen en zijn voorgangers. De huidige waterproblematiek heeft hij niet op gerekend en naar mijn inziens heeft hij geen adequate oplossingen bij de hand om snel voor verlichting te zorgen. Gezien het feit dat burgers wekenlang in miserable omstandigheden blijven ploeteren. Kortom ik vind het maar een waardeloze aanstellerige vent, zonder inhoud. Die ook net als zijn voorgangers ongeschikt blijkt voor zo een zware en verantwoordelijke functie. Punt


  Maak melding

 6. Die vent heeft geen idee hoe het is wekenlang door je huis in water tot je enkels door te brengen. Oké hij kan het niet helpen, hij heeft niet voor dat water gezorgd, maar hij is wel de verantwoordelijke die er voor moet zorgen dat dit de bevolking niet elke keer moet overkomen. Hij moet de maatregelen nemen om voor te zorgen dat iedereen die er mee te maken heeft zijn verantwoordelijkheid kent. Waar blijven de medewerkers van OW om trenzen schoon te maken, de sluizen te controleren en te onderhouden, als ze hun werk mogen doen van de Minister dan is er niks aan de hand. Waar blijven de milieuambtenaren, die moeten optreden tegen burgers die van alles in de trenzen kieperen.
  Met veel bombarie heeft hij het overgenomen van zijn voorganger, zijn voorganger flink bekritiseerd, en wat blijkt hij is een nog grotere “KLOJO” dan zijn voorganger. Als Minister met zo’n grote ego zou ik mij schamen.
  De president verkondigt elke keer weer dat zijn ministers dag en nacht, kei, keihard werken voor dit land, ik begin mij zo zoetjes aan af te vragen wat onze president onder hard werken verstaat. Hard werken is niet alleen zgn puinruimen, lijstjes maken van wat zijn voorganger allemaal verkeerd heeft gedaan, maar ook vooruit denken/kijken. Terwijl hij zelf nog niks aan eigen beleidsmaatregelen op papier heeft staan, na bijna al een jaar van minister spelen.
  En hij niet alleen, wat merk je van de andere ministers en zijn VP, niks beleid, ze weten zgn alleen wat hun voorganger heeft uitgespookt, maar wat er vanuit eigen ministerie moet gebeuren weten zij niet, zijn niet bekwaam genoeg om de job te doen, zijn benoemd omdat zij loyaal zijn aan hun respectievelijke leiders. Ze beschikken, muv van enkelen, allen over matige kennis, kunnen alleen opdreunen wat zij willen gaan doen, (is de Surinamer eigen), maar concrete oplossingen aandragen en er ondersteuning aangeven, welk prijskaartje er aanhangt, hoe de financiéring eruit gaat zien, dat kunnen zij niet aangeven, laten het over aan de president, die dat allemaal moet opdreunen bij zijn persconferenties.
  Wat een middelmatige ploegje, en dit wordt door para express geprezen als het “dreamteam” die Su uit het economisch moeras moet trekken.🙈🙈🙈🙈🙈


  Maak melding

 7. Er is toch al een Nationaal Coordinatie Centrum voor Rampenbestrijding, waarom een OW crisisteam? Voldoet het NCCR niet? En het crisisteam krijgt bijzondere verantwoordelijkheden..staan ze dan boven het NCCR bij rampen? (OW gerelateerd)
  Las ook dat de President zijn eigen opsporingsunit heeft. Staat deze dan ook boven de reguliere opsporingsunit(s)?


  Maak melding

 8. helemaal met je eens pony.

  teveel mensen worden ook nu nog betaald zonder dat ze ook maar enig werk verrichten.
  geef ze een houwer en een tsjap en laat ze desnoods de bermen schoonhouden.
  maar zelfs dat simpel werk laten ze hun mensen niet doen, want die klagen gelijk dat ze een brushcutter voor het werk nodig hebben.
  de brushcutters die elke keer kapot of gestolen zijn/worden


  Maak melding

 9. geen crisisteam inzetten maar direct bouta en alle ndp dna leden en alle oud gedienden van die schurkenpartij en ook hun aanhangers ( robg , franco 0 t/m101 , pony , alle luci’s , ric , schipper , meneer y , glenn-rrrrrrrrrrrr , en de rest bij de kladden pakken want zij moeten die rotzooi toch opruimen , zij hebben ons land vernietigd


  Maak melding

 10. WAT 21 juni 2021 At 02:51
  ——————————————————————————————-
  LIKKER …..JIJ bent echt een FLIKKER die onzin uitkraamt. Ik zal het deze keer door de vingers zien…Jo…LEBA…ga verder met LIKKEN tot je stikt..LUMMEL. Ik wens jou slapeloze nachten…EZEL.


  Maak melding

 11. WAT wil jij door de vinger zien , franco 2 of 3 of franco enz. , blijf maar gewoon aan bouta zijn piemeltje zuigen maar het zal dagen duren voordat dat piemeltje reargeerd en dat zal jou slapeloze nachten opleveren en covid gaat die paarse lummels extra verwennen , adem in en uit , ojee de zuurstof is op en het crisisteam zal je niet kunnen helpen
  zwakte van jou is om iemand te bedreigen , dat doen alleen maar paarse ezels paarse lummels en kontlikkers die van bouta’s stront houden


  Maak melding

 12. @GlennR, dat heb je nu eenmaal met bureaucraten met twee linkerhanden. De zoveelste commissie. Zij willen de indruk wekken druk bezig te zijn. Vanuit de VHP en in mindere mate Abop Abop worden zij aangestuurd door mensen die op dit vakgebied onkundig zijn.Het zijn stuk voor stuk domme mensen. Zolang het maar politieke loyalisten zijn. Alleen Friends & Family gaan profiteren bij de gunningen. Het zit hen in de genen. Dat zag je bij de recente overstromingen in Commewijne. Een weggespoelde brug werd vervangen door een zeecontainer.Het gevolg was dat het water niet meer kon wegstromen. Een heel groot gebied kwam onder water te staan. Heel veel huizen stonden blank en oogsten gingen verloren. De onkunde zie je nu ook bij de vraagstukken Energie Bedrijven Suriname en de covid-19 aanpak.Het zijn allemaal mensen die tijdens hun studie dingen uit het hoofd hebben geleerd.Zij missen de praktische inzichten.Echte deskundigheid is zoek.

  Off topic.
  Ik las recent op de website van Luchtvaart nieuws dat de SLM thans een maatschappij is met geen enkele vliegtuig in haar vloot en dat zij gebruik maken van diensten van andere maatschappijen. Ik weet niet of deze informatie helemaal klopt. Maar ze hebben wel iemand aangetrokken die 10.000 US dollars per maand is aan het opstrijken. Deze klus zou ik ook willen uitvoeren.


  Maak melding

 13. @WAT,
  Wat is er zo met je gebeurd? Ik heb echt met je te doen, zielig eigenlijk.. Er komt niks zinnigs uit je toetsenbord. Alleen maar scheldwoorden en een schuldige vinger naar de NDP. Take it easy…man. Ik neem aan dat je dat bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.