Ook levensmiddelenpakket voor bewoners Wanica

5
Ook levensmiddelenpakket voor bewoners Wanica

Ook bewoners van het district Wanica die zwaar getroffen zijn door de COVID-19 pandemie en wateroverlast, krijgen een levensmiddelenpakket van de overheid in Suriname. De groep die in aanmerking komt, kon zich eerder via de overheidsstructuren registreren om in aanmerking te komen voor een pakket. Op zaterdag 19 juni kwamen de gebieden De Nieuwe Grond, Hanna’s Lust en omgeving aan de beurt. In het ressort Houtuin is gisteren begonnen met de distributie van 750 pakketten.

In samenwerking met het Bureau Eenheid vond de verdeling plaats. Voor aanvang van de distributie spraken enkele functionarissen de aanwezige medewerkers toe. Onder hen bevond zich ook DNA-lid Henk Aviankoi die aangaf dat het een mooi gebaar is van de regering om burgers die zwaar getroffen zijn door, onder meer de Corona pandemie en de wateroverlast, tegemoet te komen. Hij riep de aanwezigen op de mensen met liefde te helpen omdat ze het zwaar hebben.

Verder riep hij de Surinaamse samenleving ook op om dit gebaar vanuit de overheid te waarderen. God is met Suriname, aldus de volksvertegenwoordiger die te De Nieuwe Grond en Hanna’s Lust persoonlijk ook hielp pakketten aan burgers te overhandigen. Krishan Thakoer, die een coördinerende rol heeft bij de distributie van de pakketten in ressort De Nieuwe Grond zei dat de voorbereidingen uitdagend waren.

De districts- en ressortraadsleden hebben ook een goede bijdrage geleverd binnen dit project. Ze moesten de registratie van personen die dringend hulp nodig, bijhouden. Ressort De Nieuwe Grond bijvoorbeeld is een van de grootste ressorten in het district. Voor dit ressort zijn er in eerste instantie 850 pakketten beschikbaar. Gaandeweg de verdeling kan dit aantal oplopen omdat de organisatie zoveel mogelijk getroffen burgers tegemoet wil komen. Thakoer hoopt spoedig alle pakketten te hebben geleverd voor de ressorten waar hij verantwoordelijk voor is, aangezien bepaalde producten aan bederf onderhevig zijn.

Burgers die de pakketten tot aan huis geleverd kregen hebben aangegeven blij te zijn dat de overheid heeft ingespeeld op hun noden. Vanuit de overheid is het de bedoeling landelijk mensen te helpen die getroffen zijn door de watersnood en de COVID-19 pandemie.


5 REACTIES

 1. Klaus Schwab’s droom komt steeds meer uit: iedereen afhankelijk van de overheid (universele basis inkomen). Als tegenprestatie moet je je ziel beschikbaar stellen aan de overheid.


  Maak melding

 2. “Ziel beschikbaar stellen aan de overheid”. Draai het om en zie de waarheid.
  Het zal geruststellend werken op u.
  U, bent ergens gestruikeld.


  Maak melding

 3. hebben jullie die dikkop bouva gezien in zijn betoog in het DNA over wat de regering van plan is met de begroting 2021 , deze vuilak veegde bijna om de minuut zijn voorhoofd , het zweet raakte bijna de microfoon , dus mensen het is toch duidelijk dit is angstzweet hij zal snel van het toneel verdwijnen en opgepakt worden , ja bouva dikkopjes zijn ook zeer geliefd covid smult ervan
  geweldig dat de regering ook levensmiddelpakketten aan de minder bedeelden van Wanica leveren , goed bezig regering


  Maak melding

 4. @Wat

  Wees eerlijk. Hetzelfde wat jij over Bouva schrijft, kun je ook schrijven over Santokhi, Brunswijk, Mathoera en anderen binnen de politiek. Ze dragen ook overgewicht met zich mee. Nurmohamed begint ook aardig uit te dijen. Juist politici geven het verkeerde signaal af aan de bevolking als het gaat om voeding.

  Verder hekel ik het gedrag van sommige commenters, die altijd bijnamen bezigen om iemand te beledigen. Voor mij staat dat gelijk aan pesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.