Sylvana Simons wint Neuro Inclusieve Politicus Award

24
Sylvana Simons wint Neuro Inclusieve Politicus Award
Sylvana neemt de Award in ontvangst.

Tweede Kamerlid Sylvana Simons heeft de Neuro Inclusieve Politicus Award gewonnen en neemt de titel over van Lisa Westerveld.

Tijdens de uitreiking van de twee-jaarlijkse award in Den Haag, die samen valt met Neurodiversity Pride Day, gaf ze een dankwoord en een duidelijk boodschap aan neurodivergente Nederlanders. Op deze Pride dag komen vieren mensen met een bijzonder brein de meerwaarde van neurologische verschillen tussen mensen onderling, ook wel bekend als neurodiversiteit. Omarm je andersheid & vier je eigen feestje, is het motto van de dag, die nu al in 6 landen wordt gevierd.

Er waren meerdere inhoudelijke redenen om Sylvana Simons de award toe te kennen, volgens het jury-rapport. Zo zetten zij als partijleider van de eerste politieke partij in Nederland ooit,  neurodiversiteit-policies in hun verkiezingsprogramma. Er stonden kandidaten op de lijst, die openlijk en trots uit mochten komen voor hun neurologische variatie. Dat ook diversiteit in al haar vormen, aansluitend bij de partij-ideologie van BIJ1, niet gezien als een gebrek of imperfectie, maar als erkende meerwaarde, speelde mee. Evenals het hoopvolle speerpunt waardoor de politicus genomineerd werd: Dit was het verbieden van de schadelijke maar uiterst lucratieve ‘ABA therapie’, beter bekend als ‘traumatiserende hondentraining voor kansloze autisme-conversie’, werd dankbaar bejubeld door neurodivergente Nederlanders, door de juryleden, maar werd ook internationaal opgepikt als positief voorbeeld.

Nu de maatschappij steeds luider spreekt over het verbieden van homo-genezing, en er een breed front wordt gevormd van D66, Groenlinks, VVD en PvdA, hopen autisten dat zij de volgende groep mogen zijn die worden bevrijd van deze ouderwetse misstanden. Jurylid Rosalie geeft ook aan dat ‘’De tijd van schaamte en stigmatisering is voorbij, het is tijd voor Pride. Op naar een inclusieve wereld waar neurodivergenten zichzelf durven,  mogen en kunnen zijn.’”

Bij het ontvangen van de award sprak de winnaar uit dat; “Als we echt recht doen, aan niet alleen de aanwezigheid van neurodivergente mensen, maar ook aan wat zij te bieden hebben aan de maatschappij, dan weet ik zeker dat die samenleving daar enorm van opknapt. Ik vind het een enorme eer, om de komende tijd, maar tot lang daarna, deze groep Nederlander te vertegenwoordigen, en ik kan beloven dat ik er alles aan te zullen doen om rechtvaardigheid gelijkwaardigheid, solidariteit maar vooral begrip te kweken voor deze groep mooie mensen. Het is een absolute eer om deze prijs in ontvangst te nemen, ik merk dat ik er emotioneel van wordt, en ik denk… dat ik dat gewoon maar mag toelaten. 


24 REACTIES

 1. Gefeliciteerd Sylvana Simons met je prijs.
  Jij bent een goede voorbeeld voor heel veel mensen .
  Ook voor de 🦀 die jouw steeds aanvallen.
  En naar beneden proberen te halen.
  Jij bent een sterke vrouw, laat je niet ontmoedigen.
  Krakti power mi é winsi yu.


  Maak melding

 2. Koos Banti, mooi geschreven, maar waarom moet ik onbewust altijd denken bij zulke teksten van jouw dat jij de draak steekt, meent hij het of meent hij het niet. Nu met mevrouw Simons. Hahaha


  Maak melding

 3. Sylvana, je bent ver gekomen. Het siert deze vrouw van Surinaamse komaf, dat ze over een vechtershart en mentaliteit beschikt. De lef heeft om tegenover de grote politieke witte mensenwereld in Nederland te gaan staan. Zoals de beelden die ik tot nu toe heb gezien, laat ze zich gelden op een correcte en intelligente manier. Bravo Sylvana,.. en laat je niet kisten, door Rutte en zijn kornuiten..


  Maak melding

 4. Konsensi
  Ze moet wel haar emoties onder controle houden / de baas zijn want anders zullen anderen dit (mis)bruiken om heer uit de tent te lokken met alle gevolgen van dien.
  Politiek Den Haag is geen DNA waar je dwars door alles en iedereen kunt schreeuwen.
  Kijk maar naar Belfort en Bouva bijvoorbeeld


  Maak melding

 5. Je kunt van haar vinden wat je wil. Ze heeft het tenminste gepresteerd om 2e kamer lid te zijn en geen directeur van niks…

  Ik ken die hele Sylvana niet persoonlijk. Dus ik heb er ook absoluut geen baat bij om haar in een postief of negatief daglicht te stellen.


  Maak melding

 6. @dirzobe
  Geen wonder dat je zonder bedrijf zit.
  Je mag opsommen wat je wilt!
  – Sylvana zit in de Tweede Kamer;
  – Sylvana heeft geschiedenis geschreven;
  – Sylvana verdient een aardig boterhammetje;
  – Sylvana kent jou niet;
  – Sylvana slaapt niet slecht door jou;

  Je moet je diep schamen.
  Wanneer je nog meer dan haar hebt bereikt, mag je je mond weer openen.
  Waardeloos stuk onverlaat.
  Je zit maar achter je laptopje mensen te bashen terwijl je niks voorstelt.
  Ga werken !


  Maak melding

 7. @Directeur zonder bedrijf
  Ze heeft zich omhoog geneukt bij TMF.Wat een misselijk makende opmerking.Als een vrouw wat heeft bereikt in haar werk/leven dan heeft ze het volgens sommige mensen en dat zijn er helaas erg veel via het bed gedaan.Heb je nog nooit gehoord van doorzettingsvermogen,wilskracht,volharding etc etc.Dat je dat durtf neer te schrijven.


  Maak melding

 8. HongKongFree
  jouw bovenstaande reactie hier, is wat mij betreft de beste die ik in een hele lange tijd hier vandaag voorbij heb zien komen. Op een uiterst geciviliceerde en beheerste wijze heb je dit “holle vat” erop gewezen dat nietsnutten zoals hij (zit trouwens opgesloten in zijn eigen pseudoniem!), héél veel toontjes lager moeten gaan zingen, aangezien alles dat hij en zijn vele consorten hier op dit forum uitkramen, vaker van nul en generlei waarde is!…… Geen wonder dat hij geen baan heeft en het al langere tijd van de “Soos” moet hebben als professionele “handenophouder” uit Surimaribo! Anyway….you made my day……thanks!


  Maak melding

 9. Mevrouw Simons, doe gewoon voort zoals je gewent bent, laat anderen maar aan jouw wennen, je hoeft je niet naar anderen toe, aan te passen, gewoon lekker je politiek ding doen, doen anderen toch ook, die krijgen minder kritiek, omdat zij minder opvallen.
  Mevrouw Simons, “men moet aan jouw wennen”, prima toch. Nooit eerder een boze (waarom wordt emotie tonen als negatief ervaren) parlementslid met kleur boos zien weglopen!! Voor alles moet de eerste keer ze zijn. Het publiek is gewend alleen maar van die “ kleurloze “ figuren te zien. Ineens zien zij iemand met kleur, hé hoe kan dat, maarrrrr, ja ja wij met kleurtje kunnen dat ook en ook nog boos reageren .!!!👏🏼👏🏼👏🏼 En voor iedereen die haar gedrag als een gruwel ervaart, ieder vogeltje zingt zo als hij gebekt is. Waarom zou je altijd op een “witte” moeten lijken in je doen laten!!!


  Maak melding

 10. Sylvana: gefeliciteerd met je prijs! Dat je zover bent gekomen, getuigd van lef en doorzettingsvermogen. Wees gesterkt in de strijd die je voert en houdt vast aan de stelling;
  ‘íf you can’t defeat your enemy, you must join him’!


  Maak melding

 11. @directeur zonder bedrijf 19 juni 2021 At 13:42
  ze heeft zich omhoog geneukt bij tmf.
  ==============================

  Laat een hersenscan maken. Misschien ben je er nog op tijd bij als daar wat zit wat er niet hoort.


  Maak melding

 12. =De gevaarlijkste mensen op deze wereld zijn narcisten en silvana is ook een van ze, vandaar dat ik niets van haar moet.

  De zwarte man stel niets voor, maar juist de “””zwarte””” heeft ze nodig om stemmen binnen te halen, omdat de blanke niets in haar zien.

  Trouwens, ze lijdt aan atrose en heeft ook last van een spierziekte, dus vraag ik mij af wat ze in de politiek doet. Aandacht

  Kijk maar naar het interview van haar ex meneer Khan. Na het luisteren van zijn gesprek weet je gelijk wie je voor je hebt.


  Maak melding

 13. en de zoveelste domme reacties op mijn schermnaam
  lachwekkend hoe dom surinamers eigenlijk zijn
  alles wat ik neerzette is publiekelijk bekend
  bevalt het je niet? boeiend
  facts don’t care about your feelings

  wel leuk dat er allemaal dingen verzonnen worden over mij om uberhaupt maar een punt te kunnen maken.
  en nog steeds zijn ze te dom om mijn schermnaam te begrijpen.

  @xavier
  waar kan ik me melden? blijkbaar heb ik iets gemist over gratis geld krijgen?
  maar dat is natuurlijk iets waar jij in gespecialiseerd bent, aangezien jij blijkbaar mij kent?


  Maak melding

 14. Jullie witte mensen moeten een keertje ophouden met dat racistische gedoe, hoeveel witte vrouwen hebben zich niet laten neuken om hun doelen te bereiken. Omdat zei jou niet wilde neuken kankerleier dat je bent.hoeren zoon, vraag aan jou moeder als de buurman niet jou vader is of je opa, of zelfs de broer van je moeder.


  Maak melding

 15. wat moet die s.simons hier in Suriname doen forza , we hebben hier al een simons de ex DNA voorzitster die er niets van gebakken heeft , en forza bouta zal alles hermetisch afsluiten als die s,simons zal komen , hij moet niets hebben van Nederlanders die commentaar leveren naar zijn adres


  Maak melding

 16. Het is de diversiteit en inclusiviteit van de mens die het leven mooi kunnen maken.
  Heb dus oog voor het “anders” zijn en geef deze mensen de ruimte en gelegenheid om ook “anders” te kunnen zijn.
  Gefeliciteerd met deze prijs mevr. Simons.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 17. Zogauw een vrouw een positie in de top heeft verworven, heeft ze dat gedaan door zich omhoog te neuken. De vrouw in kwestie zal toch over een stel goed ontwikkelde hersenen beschikken om die toppositie te kunnen uitoefenen. Heeft ze die niet, dan valt ze door de mand.

  Ik ken studenten die met docenten het bed hebben gedeeld. Ze kregen hoge cijfers zonder daar hard voor te studeren. De studenten die weigerden met docenten het bed te delen kregen lage cijfers of zelfs onvoldoendes.
  Maar tijdens examens waren het juist die studenten, die zichzelf respecteerden, die slaagden met hoge cijfers en die anderen die gewillig het bed deelden met de docenten, mochten het jaar daarop opnieuw proberen hun diploma te behalen.

  Sylvana heeft een stel goed ontwikkelde hersenen. Ze heeft pech gehad met de mannen in haar leven. Wie nou fout was in haar relaties, doet er voor de rest niet aan toe.
  Sylvana is geliefd bij een grote groep mensen, maar ze wordt net zo makkelijk uitgekotst door een andere grote groep. Toch gaat ze ongestoord verder.
  Daarvoor heb ik bewondering. Ze gedraagt zich altijd beleefd ook al wordt ze zelf erg onbeleefd behandeld.

  Ik vind het ongehoord dat zelfs haar ziek zijn tegen haar wordt gebruikt.
  Niemand vraagt om ziek te worden.

  Sylvana ik vind dat je het goed bezig bent in de Tweede Kamer. Dat je soms een fout maakt is niet erg. Ook jij bent een mens en van je fouten leer je.
  Ik wens je sterkte bij alles wat je doet en vooral sterkte met je gezondheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.