Alfonsdorp wordt voorzien van elektriciteit

8
Vicepresident Ronnie Brunswijk was getuige van dit heugelijk feit.

In navolging van verschillende dorpen in Marowijne wordt Alfonsdorp voorzien van 24uur elektriciteit. Het startsein hiertoe is gegeven op 18 juni, middels het heien van een hoogspanningsmast. Vicepresident Ronnie Brunswijk was getuige van dit heugelijk feit (FOTO).

Dit Surinaamse dorp werd in de afgelopen jaren slechts 4 uur per dag voorzien van stroom. Nu zal het tot het verleden behoren, dat de bewoners van deze dorpen slechts van 18:00 uur tot 22:00 uur over stroom beschikken.

Er zal ook vanuit Moengo een hoogspanningskabel worden aangelegd naar Albina, van waaruit de omliggende dorpen zullen worden voorzien. De regering staat volledig achter dit project, omdat hiermee de woon- en leefomstandigheden van de bewoners aanzienlijk verbeterd zullen worden.

Dit project wordt uitgevoerd door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Huishoudens zullen worden aangesloten op het EBS-netwerk en betalen voor de door hen verbruikte energie. Het ligt in de planning om alle dorpen van Marowijne te voorzien van optimale elektriciteit.


8 REACTIES

 1. Hoop dat ze net als ik ook de volle pond zullen betalen, want het zijn dit soort project om een hele infrastructuur aan te leggen voor 5 mensen die de kosten van de ebs de lucht in jagen. Uit eindelijk betalen wij allemaal de (stroom) rekening hiervoor


  Maak melding

 2. en nu maar hopen dat er niet elke keer een onderbreking is in het leveren van de stroom.
  zoals gewoonlijk is bij ebs.
  ze trekken gewoon de stekker eruit om niets.
  gistermiddag ook 4 uur zonder stroom en s’avonds was de stroom weer weg tot vroeg in de ochtend.
  niemand die iets mededeeld of ook maar wat zegt van onderhoud of iets dergelijks.
  ebs is gewoon een flapdrollen bedrijf met veel ongekwalificeerd personeel, helaas hebben ze het monopoly op de stroom.


  Maak melding

 3. Zo…we gaan vooruit, electriciteit deze keer en geen electricitatie
  Mooi voor Alfonsdorp, wel uitkijken voor die Mark X, want die worden aangetrokken door EBS masten.


  Maak melding

 4. Boesskowtoe 19 juni 2021 At 15:26

  Zo…we gaan vooruit, electriciteit deze keer en geen electricitatie
  Mooi voor Alfonsdorp, wel uitkijken voor die Mark X, want die worden aangetrokken door EBS masten.

  Ik denk het, jij zegt het….


  Maak melding

 5. Goed zo regering dat jullie die verwende ebs aan het werk gezet hebben om waar het kan 24 uur stroom te leveren , de laatste 10 jaren kregen deze dorpen voor 4 uur stroom via aggregaten , maar vaak hadden ze helemaal geen stroom want de brandstof werd al gestolen voordat het geleverd werd , de handelwijze van de boevenregering.
  Alfonsdorp gefeliciteerd maar het gaat wel wat kosten , in Klaaskreek hoefden velen niets te betalen voor energie de laatste 10 jaren , maar dat feestje is daar afgelopen zij zullen nu ook moeten betalen en terecht toch


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.