Boze familie houdt lijkenwagen tegen bij uitvaart

28
Boze familie houdt lijkenwagen tegen bij uitvaart
Deze lijkenwagen werd tegengehouden door een auto die dwars over de straat was geparkeerd.

Een familie, die meer dan SRD 30.000 heeft neergeteld voor de uitvaart afgelopen vrijdag van een onlangs overleden vrouw, is niet te spreken over de dienstverlening van uitvaartonderneming Poese. De ontevreden mensen hebben daarom een lijkenwagen van het bedrijf enige tijd tegengehouden om weg te rijden van de begraafplaats, door de weg te blokkeren met een auto.

Volgens een van de familieleden is er veel geld betaald voor een goede service, maar die service zouden zij uiteindelijk niet hebben gekregen. Ook zijn afspraken niet nagekomen; de familie had bijvoorbeeld verzocht om het stoffelijk overschot met een Noah bus te vervoeren. Er werd echter een gewone lijkenwagen gestuurd (foto).

Verder waren de zo geheten dragemans nergens te bekennen en moest de familie een paar keer bellen om te vragen waar ze bleven. Hen werd te kennen gegeven ‘dat ze in de file vaststonden’. Hierdoor moest de familie de kist zelf sjouwen.

De overleden vrouw zat in een rolstoel en aan de familie is medegedeeld dat ze overleden is aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Zij en haar familieden zijn echter niet geswabt. Ook is het huis waar ze woonde met familie niet ontsmet. De familie plaats daarom grote vraagtekens bij de medegedeelde doodsoorzaak. Temeer omdat er extra kosten gemaakt moeten worden om een aan corona overleden persoon te begraven.

Uit frustratie besloot de familie de wagen van Poese tegen te houden aan het verlengde van de Pandit Paltan Tewariweg bij de begraafplaats.

UPDATE: Volgens de Surinaamse krant de Ware Tijd heeft het bedrijf inmiddels verontschuldigingen aangeboden aan de familie, voor de dingen die mis zijn gegaan en een onderzoek beloofd. Ook heeft het bedrijf een deel van het betaalde bedrag terug gegeven.


28 REACTIES

 1. We kunnen dit wel voorstellen van de familie , poese en nog een andere begrafenis ondernemer mogen alleen de covid doden afleggen en naar het graf begeleiden , en ze vragen een ontzettend hoog bedrag dus dit klopt toch niet , en als iemand is overleden aan covid is die covid ook overleden dus poese dat gelul van extra beschermingsmaterialen is een wassenneus , dus iedere aflegvereniging en dat zijn er velen hier in Suriname moet het ook kunnen , en die gebruiken gewoon de beschermingsmiddelen en de kosten zijn nihil
  poese dood is je brood , maar een broodje pindakaas hoeft toch geen broodje kaviaar te zijn.


  Maak melding

 2. Deze uitvaartonderneming doet niet wat ze beloven. Ze laten familie in Nederland veel geld betalen voor diensten die wel zijn overeengekomen maar niet leveren. Je kunt dan fluiten naar je geld. Het is voor de nabestaanden heel zuur dat de laatste wens van de overledene niet in vervulling wordt gebracht.
  Ik spreek uit eigen ervaring en heb het niet van horen zeggen…


  Maak melding

 3. Deze fam is echt gefrusteerd en dat merk je ook door die wagen te stoppen. Zoek maar op wat de kosten zijn van deze verzmaatschappij.
  Voor alle extra luxe ga je apart moeten betalen.

  Poese bestaat al jaren en alle producten staan op internet, dus je mag zelf je pakket samen stellen.
  Covid is een ander verhaal.

  Het wordt wel een probleem als je pas een half jaar verzekerd bebt. Sommige Surinaners stellen geen vragen en onderzoeken ook niets en als puntje bij paaltje komt gaan ze pas klagen.


  Maak melding

 4. @Lucien

  Is een uitvaartmaatschappij een staatsbedrijf of een particulier bedrijf?
  Naar mijn mening zijn alle uitvaartmaatschappijen particulier en bepalen zelf hun tarieven.
  Jij ziet overal grote en kleine brandjes en gelijk is volgens jou de regering de schuldige.


  Maak melding

 5. Indira en Jane de Wit, jullie kunnen gelijk hebben m.b.t. de Noah bus. Ik dacht: het maakt toch niets uit in welke auto de overledene vervoerd wordt als het maar gebeurt, zou ik het al goed gevonden hebben (mijn voorkeur zou naar de lijkenwagen uitgaan). Als de familie een goedkopere bus heeft besteld en Poese stuurt een duurdere lijkenwagen voor dezelfde prijs heeft de familie geen echt om te protesteren, maar als Poese de familie op kosten jaagt heeft de familie dat recht wel.


  Maak melding

 6. @ Wat en Boesskowtoe het is allemaal bullshit wat jullie beweren. Deze bedrijven hadden een heel goede naam tot dat de corona kwam en de heer Hennep een hetze begon tegen deze mensen die aan alle voorwaarden voldoen om de corona doden te vervoeren. 30.000 o jeetje wat een bedrag maar kijk dan ook naar de koers die is ook 25 op 1€ voor die jankende Nederlandse en Su mensen ,dus 1200 € voor de mensen ,meestal uit Nederland die met de doden een feestje willen bouwen maar achteraf klagen over de kosten. Jullie weten het ook niet maar zelfs de dragers die in de file zaten moeten zich bij het dansen en slingeren van de kist met de dode houden aan de corona regels die zijn opgesteld door de overheid en niet door Poese of Hamdard. Ik lees vaak jullie reacties en had jullie denkvermogen hoger ingeschat. In het begin was het alleen Poese die het had aangedurfd om de doden te vervoeren want de anderen waren bang dat ze ook besmet zouden raken , later kwam Hamdard bij en nu klagen en beschuldigingen de anderen deze ondernemers.


  Maak melding

 7. @Surined
  Helemaal eens met wat je schrijft.

  Waterkant.net ik moet opmerken dat mijn mening altijd wordt gemodereerd en daarna verwijderd wordt.
  Is dit de gang van zaken tegenwoordig. Vreemd gedrag.


  Maak melding

 8. altijd achteraf betalen
  scheelt een hoop problemen
  ik heb dat toch nooit begrepen dat bijna alles in suriname vooruit betaald moet worden
  werkt alleen slechte service of helemaal geen service in de hand, wat je helaas veelal ziet in suriname.
  zodra je betaald hebt boeit het niemand meer en ben je vaak van het kastje naar de muur aan het lopen.
  dat ze vrouw overleden zou zijn aan corona en de rest van de familie is niet geswabt?
  is ook niet nieuw, lijkt erop dat ze de cijfers hoog willen krijgen want er zjn diverse verhalen zoals deze


  Maak melding

 9. Zelf ben ik geen voorstaander van cremeren aan open water bijv. zee, rivier, meer enz.
  Er blijven altijd menselijke resten over. Wat doet men daarmee. Bij elkaar harken en in het open water gooien. Dat gebeurt dus in India. De Ganges behoort tot de meest vervuilde rivieren ter wereld mede hierdoor.
  In een crematorium blijft niets over. Alles wordt tot as verbrand onder zeer hoge temperaturen. De as wordt in een door de familie uitgezochte urn na een aantal weken meegegeven. De familie bepaalt wat ze met de as van de overledene doen.

  Soms mag een lichaam niet begraven worden maar moet het gecremeerd worden, omdat de overledene aan een zeer besmettelijke ziekte leed en wel zo snel mogelijk na het overlijden. Het liefst op de dag van overlijden. Dat kan de familie van te voren al regelen met het uitvaartbedrijf.


  Maak melding

 10. ook zo iets.
  als de ziekte nog aanwezig is als de persoon overleden is? en het nog besmettelijk is?
  waarom worden alle corona doden dan niet gecremeerd uit veiligheidsoverwegingen?
  de logica ontgaat me bij veel van die corona maatregelen.


  Maak melding

 11. Ik reed gister nog langs bij die uitvaartonderneming. Het hout dat ze gebruiken om kisten te maken ligt tot langs de straten. Leek me echt geen kwaliteithout.

  Maar ja, de 1 zijn dood is de ander zijn brood banket bakkerij in deze tijden. Moni e meki.


  Maak melding

 12. Surined 19 juni 2021 At 12:01

  Heb je soms aandelen van poese en hoe kan je beweren dat hetgeen ik schrijf bullshit is, als je de details niet weet? Heb ik ergens geschreven dat mijn famielid aan Covid-19 is overleden? Goes lezen is niet voor iedereen weggelegd.
  Je bent het type beeld van figuren die over een nachtijs gaan en in het wilde weg lopen te schreeuwen…soso wer ede…


  Maak melding

 13. @directeur zonder bedrijf

  Wat ik heb geschreven dat soms iemand niet begraven mag worden maar gecremeerd moet worden omdat de overledene aan een zeer besmettelijke ziekte leed, heb ik niet uit mijn duim gezogen. Het lijk lekte en verspreide een nare geur, verder ga ik niet in details treden. De overledene is op dezelfde dag gecremeerd.
  Ben jij alleen degene die de waarheid in pacht heeft.


  Maak melding

 14. @viyanogwat
  leer eens lezen
  wat ik zei is….
  als iemand een besmettelijke ziekte heeft zoals covid
  en die ziekte is nog actief op de overledene
  waarom is het dan niet standaard verplicht om te cremeren?

  gewoon even goed lezen voor je domme bullshit praat


  Maak melding

 15. @Boesskowtoe ik heb geen aandelen bij Poese maar heb gewoon weergegeven wat ik heb opgemaakt uit jullie reactie over het gebeuren .Ik heb nergens aangegeven dat er een familielid van jou aan covid is overleden en dat wens ik niemand toe, ik heb zelf dierbare mensen verloren aan deze walgelijke ziekte , ik heb alleen gewezen op de covid regels , dus jou advies aan mij om beter te lezen neem ik niet serieus en zeg ga zelf eerst leren lezen. Ik heb ook willen aangeven dat er vele mensen bigi jari willen vieren met een dode familielid maar als het op betalen aankomt ineens allerlei tekortkomingen opmerkt bij de afspraken en de service. Hopelijk hoor je niet tot deze groep.


  Maak melding

 16. @ HongKongFree voor een crematiekist hoef je geen topkwaliteit hout te hebben mensen willen goedkoop, voor de overige kisten moet je even langs lopen dan zal je zien dat er kwaliteit hout wordt geleverd, kwestie van vraag en aanbod. Ik praat uit ervaring dus zou ik aan jou willen zeggen ga ook eens langs bij jouw Chinese organisatie in Su en vraag naar hun ervaringen met genoemde ondernemers. Uit je auto zag je dat het geen goed kwaliteit was, heb je zoveel kennis van hout of ben je ook een groot Chinees houthandelaar? ???


  Maak melding

 17. Hoe het ook zei? Er is betaald voor een dienstverlening, afspraken en knelpunten zijn besproken en er is een overeenkomt bereikt.
  Er is op die voowaarde betaald of wordt betaald.
  Er maar èèn familie die voor de wensen betaalt.
  De rest, dient het te respecteren, het is NIET mogelijk om te praktiseren of commentaar te hebben.
  Gewoon respect tonen, het gaat om een dierbare die verloren is gegaan.
  Het gemis zal voor altijd blijven.

  Laat de wens zegevieren.


  Maak melding

 18. @Boesskowtoe @HongKongFree @Wat , hebben jullie het al gelezen, de Update van Waterkant nieuws of de Waretijd d.d.19-06-2021. Geschil tussen ondernemer en Familie overledene opgelost. Zo kan het dus ook en is een vorm van klantvriendelijkheid en durven toe geven als er fouten???? zijn gemaakt . Die dragers groep heeft ook wat uit te leggen willen ze nog een opdracht krijgen.


  Maak melding

 19. Dit vind ik wel een erg vuile en stinkende oplichterstreek van Poese. In dit geval is het letterlijk: De dood is Poese’s brood, maar hij maakt misbruik van de mens in nood, en hij moet aangepakt worden deze idioot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.