Social Army: Sarakreek heeft al half jaar geen schoon drinkwater

13
sarakreek-suriname

Stichting Social Army is ingeschakeld om het dorp Sarakreek te helpen. Alvorens de organisatie het dorp te hulp schoot, besloot de voorzitter eerst af te reizen voor oriëntatie. Vrijdag aangekomen in het dorp en zaterdag de problemen aangehoord.

De 3 grootste problemen van het dorp zijn namelijk: geen schoon drink water, kinderen met een geestelijke en lichamelijke beperking die dringend hulp nodig hebben en geen bezigheden voor de kinderen (sportmateriaal), meldt de stichting.

Al langer als 6 maanden heeft het dorp te kampen met een slechte situatie waarbij ze geen drinkwater hebben. Er zijn wel pompen en een filter systeem, maar die zijn al enkele maanden buiten werking. Ze kunnen ook geen kreekwater drinken omdat het vuil is. De skalians zijn verder ook goud aan het zoeken in de omgeving waardoor het water helemaal niet gebruikt kan worden om te drinken.

De organisatie wil met spoed 5 tot 10 duro tanks als donatie zoeken om regenwater op te vangen. Een rainwater harvesting project zou op zijn best zijn. De kinderen in nood die kreek water gebruiken worden vaak ziek en krijgen daarnaast ook nog diarree.

Ook zijn er 2 kinderen in het dorp die een geestelijke en lichamelijke beperking hebben. Ze kunnen niets zelfstandig doen. De ouders hebben het heel zwaar en daarom zoeken daarom dringend naar hulp. Een van de ouders geeft aan graag een medisch bed te willen hebben die je kan stellen zodat hij op kan zitten en eten. Als hij moet slapen kan het dan laag gesteld worden. Ook is er een verzoek gedaan voor pampers die hij gebruikt.

Vanwege de COVID-19 situatie in Suriname zijn de scholen gesloten. De kinderen zijn dus thuis. We weten allemaal hoe het in het binnenland aan toe gaat. In dit dorp hebben ze maar 5 uurtjes stroom. Dat is van van 18:00u tot 23:00u. De kinderen zijn dus allemaal op straat bezigheden aan het zoeken/verzinnen. Het verzoek is om sportmateriaal in te zammelen voor dit dorp. Dat is trouwens ook het verzoek van de kinderen in het dorp, zodat ze een beetje kunnen spelen.


13 REACTIES

 1. Elk district of dorp in het binnenland die niet aangesloten is op het waterleiding netwerk, zou een waterzuiveringsinstallatie moeten hebben want schoon drinkwater is een voornaamste levensbehoefte. Geen enkele regering heeft zich ooit sterk gemaakt om dat te realiseren.
  Verder zou men zich af moeten vragen waarom er zoveel kinderen met een geestelijke en lichamelijke beperking in het gebied wonen.
  Oorzaak van dit leed is de jarenlange kwiklozing waar helemaal niets aan wordt gedaan.


  Maak melding

 2. -Het probleem van mensen in het binnenland is ook het feit dat ze zonder regels en illegaal huizen blijven bouwen en als er ellende op komst is dan mag de overheid inspringen.

  Deze mensen hebben wel recht op 1×24 schoonwater en licht.


  Maak melding

 3. Vanaf het moment dat deze regering aan het bewind is, is het land in een vrije val. De stemmers op VHP, Abop, NPS, PL hebben misgegokt. ” Wo sit ing ” met andere woorden ‘ mo cover ing ” is uitgelopen op een debacle. Hoe kan het volk slechte managers zetten op een functie die complex is? Het land wordt totaal verwaarloosd. De gezondheidszorg is op haar gat, de wegen en de riolering zijn binnen een jaar zwaar verwaarloosd. Santokhi kan niets. Hij steelt alleen maar ideeën van Pasrs. De roep om Paars wordt daarom ook luider.


  Maak melding

 4. De vorige regering, zal het leed niet.
  En als het zag, was het “motto “, zelfverrijking.
  De gemeenschap, misleid door loze beloftes.
  Niks no fout.
  Het volk was blind, ergens is dat moedeloos te noemen.
  Te veel klagen bij de D.C., was solliciteren naar ” met geheime zaken” vertrokken, voor land en volk.

  Nu spreekt de rechten en plichten van elk landgenoot. Kijk, maar ook zien, hoe het allemaal zo is gekomen en wat kunnen we doen om onze regering te helpen?


  Maak melding

 5. Robg, je lult gewoon uit je communistische vette klep.
  Het is al jaren, dat vooral Paramaribo bij een regenbui blank is. Het is al jaren dat wij hier een grijze economie hebben. Het is al jaren dat er alles mis is in het land. Was er geen covid, dan hadden de kortzichtige van dag tot dag overlevenden, geen notie van genomen. Ze kunnen nu niet meer hossen voor hun dagelijkse kost en de rijke criminelen blijven zich verrijken.
  Straks gaat alles weer open in Suriname en dan zullen we zien wie wel en niet goed waren of zijn.
  Begin hier maar te blaten over de misstanden en uitverkoop van het land, de leningen hier, daar en overal de corruptie, fraude en verduistering.
  Neutraliteit is iets dat je node mist in je geblaat.

  De splinter in de ogen van deze regering zie je, maar de balk in het beleid van je geliefde idolen, ho maar.
  Ga je shit maar elders verkondigen.
  Cuba, China en Rusland, zien je graag.


  Maak melding

 6. “De gezondheidszorg is op haar gat, de wegen en de riolering zijn binnen een jaar zwaar verwaarloosd”

  Wat kan deze idioot toch een hoop uitkraaien. Hij bedoelt te zeggen, de wegen en riolering zijn 10 jaar door de ndp verwaarloosd en de minister van Volksgezondheid heeft met hulp van Nederland ervoor gezorgd dat we niet allemaal de pijp uitgaan aan Corona, want we hebben nu meer dan genoeg vaccinaties.
  RobG: je draait helemaal door en ik ben nooit te beroert om jou te corrigeren.
  Heb je vandaag je methadon shot al gehad??


  Maak melding

 7. Sarakreek komt om in goud, dus goudzoekers zijn daar heer en meester ws gesteund door hetzelfde dorpsbestuur die Social Army belt.

  De gouzoekers roven alles en betalen geen belasting.

  De roverheid int geen belasting en laat t gebied over aan de sterkste.

  En nu moeten wij, de belastingbetalers gaan helpen?

  Laat de dorpshoofden een overzicht produceren wat ze ontvangen hebben van de kleine en grote goudzoekers en wat ze met dat geld gedaan hebben.

  Als de goudzoekers dat bevestigen, de belastingen gaan innen.

  Dan mag de roverheid ontwikkeling daar brengen.

  Daarna kom ik wel in als belastingbetaler.


  Maak melding

 8. @Leek, de voedselpakketten die de regering Santokhi en het clubje rond Brunswijk uitdelen zijn nog massaler dan het uitdelen van pakketten onder de regering Bouterse. De vorige regering bekommerde zich daadwerkelijk om het leed van de bevolking. De hele sociale en gezondheidszorg infrastructuur die de regering Bouterse had opgezet is de regering Santokhi aan het afbreken. Maar jij blijft nog steeds geloven in de retoriek van Santokhi en zijn metgezellen. Deze retoriek heeft men nodig om het eigen falen te verdoezelen. Vroeg of laat krijgt Santokhi de rekening gepresenteerd. De mensen die hem massaal hebben gesteund zullen uit schaamte hem de rugvtoekeren.


  Maak melding

 9. Nee Rob G
  Deze regering probeert de laatste 10 jaar van de paarse rommel op te ruimen droplul die je bent.
  Dat kost tijd en onnoemelijk veel geld. Ben zelf bij de opening geweest van de nieuwe rafinaderij . Bij het ontsteken van de flair ,kwam er alleen een vgelnestje uit. Zonde van het geinverstede geld. Alleen was Saipem gesponserd voor het geval je dat nog niet wist.


  Maak melding

 10. Geen leefbare situatie zo. Al de gouddelving en houtkap blijft maar plaatsvinden. Dus mensen, het gaat alleen maar erger worden. De komende 30 jaren worden geen pretje met de voorspelde weersomstandigheden.
  De mens heeft het goed verpest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.