Wachter aangehouden voor diefstal tractor motor en gereedschappen

2
gevangenis suriname

De 46-jarige wachter J.K. is op zaterdag 27 februari door de politie van het bureau Henar in het district Nickerie, voor diefstal van een motor van een tractor aangehouden. Dat meldt het Korps politie Suriname zojuist.

J.K. die een bekende van de politie is, wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari een motor van een tractor en een onbekend aantal gereedschappen op een rijstveld te Middenstands Polder te hebben weggenomen.

De benadeelde ondernemer K.R. deed aangifte van de diefstal bij de politie van Henar en gaf aan dat hij zijn tractor op 26 februari had ingezet om water te pompen naar zijn rijstveld. Toen het laat werd zette hij de motor uit en liet alles zonder toezicht achter en vertrok naar huis. Bij aanvang van zijn werkzaamheden de volgende ochtend merkte hij op dat de motor van zijn tractor ontbrak.

Aan de hand van de aangetroffen sporen die leidde naar de plek waar de tractor van een andere ondernemer, ene T. stond, vermoedde de aangever direct dat de wachter van T. meer van deze diefstal moest afweten. Op de tractor van T. zag K.R. ook nog een buigtang die aan hem toebehoort.

De verdachte wachter J. bleek een bekende van de politie te zijn, die verschillende vonnissen op zijn naam heeft staan. Hij werd opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. J. ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. De buitgemaakte zaken zijn nog niet achterhaald meldt de politie.

2 REACTIES

 1. Ik vraag me af is het de motor in zijn geheel of in het de startmotor.
  Volgens mijn kan je niet in je eentje een motor van een tractor verplaatsen.
  En dan ook nog in de nachtelijke uren.


  Maak melding

 2. Wachter aangehouden voor diefstal tractor motor en gereedschappen.
  De verdachte wachter J. bleek een bekende van de politie te zijn, die verschillende vonnissen op zijn naam heeft staan.

  Dus dezelfde (WACHTER) is een oud bekende van de SURINAAMSE politie.
  En na het zitten van zijn KORTE gevangenisstraf wordt hij steeds als (WACHTER) aangenomen.

  @Zwakka heeft in deze ook gelijk hoor.
  Maar @Zwakka, ben je afkomstig uit Zuid-Afrika?

  @Sukru sani:
  Dezelfde gedachte komt ook bij me op. Het zal een STARTMOTOR zijn geweest.

  Binnenkort komt deze (WACHTER) weer vrij, zonder hulp van een advocaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.