Pride vlag bij PALU centrum voor de tweede keer verbrand

11
Pride vlag bij PALU centrum voor de tweede keer verbrand

Op vrijdag 16 oktober is voor de tweede keer bij het partijcentrum van de PALU aan de Kafiluddistraat, de pride vlag door vandalen verbrand. Tijdens de pride month in 2018, toen de PALU als eerste partij in Suriname haar partijvlag samen met de PRIDE vlag uithing, zijn beide vlaggen verbrand. Met wat technische aanpassingen heeft de partij datzelfde jaar weer de vlaggen kunnen hijsen. Vrijdag hing slechts de PALU vlag aan een afgesneden touw, als stille getuige dat ‘anders zijn’ nog steeds door velen moeilijk te accepteren is.

Imran Taus, bestuurslid van de PALU zegt dat het uithangen van de pride vlag een extra uiting is van de ideologie van de partij die een ontwikkeling van Suriname voorstaat waarin elke Surinamer moet worden meegenomen en gelijke kansen heeft. Het is tevens een ondersteuning naar de LGBT beweging om ook op te komen voor de belangen van deze groep. Onze maatschappij kan zich niet de luxe permitteren om personen uit te sluiten, maar bovenal hebben wij de plicht om de fundamenten van onze samenleving, namelijk liefde, respect en acceptatie van elkaar, te helpen bewaken. Om tot liefde, respect en acceptatie te komen is het belangrijk dat wij beginnen elkaar beter te begrijpen.

Groepen onderdrukken en of verzwijgen, of juist negatief afschilderen levert geen positieve bijdrage in het streven naar echte eenheid. Integendeel, vele sociaaleconomische ontwikkelingen in de wereld leren ons dat op langere termijn dit hard terug slaat op de samenleving en uiteindelijk zelfs de eigen ontwikkeling ondermijnt. Ook in Suriname hebben wij veel moeten betalen aan het ‘gedwongen’ rechttrekken van misstanden doordat grote groepen van mensen jarenlang uitgesloten worden van de algemene sociale en economische ontwikkeling van ons land.

Om in een vroeg stadium en op brede schaal te werken aan het onderlinge begrip en wederzijds respect moeten wij ons onderwijs hervormen tot een instrument van natievorming dat sterke burgers vormt voor een stabiele samenleving. Daarbij zal het aanleren van niet alleen liefde en respect voor zichzelf als mens, maar ook liefde en respect voor de medemens een centraal onderdeel moeten zijn van onze natievormend onderwijs. Educatie is daarom altijd ook een belangrijk middel geweest in de strijd tegen gender ongelijkheid, homofobie, huiselijk geweld en racisme.

De pas aangetreden Surinaamse regering heeft nu de kans om bij de beloofde hervormingen in het onderwijs deze aspecten mee te nemen. De nieuwe minister van onderwijs, Marie Levens zei bij haar aantreden dat het ministerie alle kleuren van de regenboog kent en niemand uitsluit. De PALU moedigt de minister aan om in het belang van een harmonieuze en inclusieve samenleving de regenboog ook door te laten komen in het curriculum van ons onderwijs.

Het verbranden van de pride vlag zal de PALU niet weerhouden om haar ondersteuning aan de strijd voor een inclusieve samenleving te uiten. De partij ziet het, volgens Taus, als deel van haar politieke verantwoordelijkheid om zich te blijven inzetten voor een sterke samenleving die niet gescheiden wordt door etniciteit, huidskleur, seksuele geaardheid, genderidentiteit of partijkleur. 


11 REACTIES

 1. Vreemd dat het alleen bij Palu gebeurt want die regenboogvlag zie je op veel plaatsen en bij veel bedrijven hangen. Het bedrijfsleven is toch wat solidairder naar deze groep toe.


  Maak melding

 2. HongKongFree , zoals je ziet gebeurt het wel bij een politieke partij , , en WAT , we zeggen is dat voor de verkiezingen veel partijvlaggen werden gestolen , of omver gerukt en sommigen ook verbrandt , , dit verbranden van de regenboogvlag bij Palu zou best een politiek tintje kunnen zijn , en het was al eens eerder gebeurd , , het lijkt op een politieke homo hater


  Maak melding

 3. feit is dat je door het hijsen van deze vlag gelijk al onderscheidt maakt tussen mensen in je bevolking.
  precies hetegeen je niet wilt??
  dus gewoon erg dom van deze partij
  ook op te komen voor de belangen van deze groep??
  behoor je niet gewoon op te komen voor het belang van iedereen?
  het benoemen van een groep apart is al discriminatie pur sang
  aanleren van liefde en respect?? daar zijn ouders voor en niet een politieke groep met eigen ideeën en belangen

  “De partij ziet het, volgens Taus, als deel van haar politieke verantwoordelijkheid om zich te blijven inzetten voor een sterke samenleving die niet gescheiden wordt door etniciteit, huidskleur, seksuele geaardheid, genderidentiteit of partijkleur. ”

  maar toch een groep apart noemen?? de pure definitie van discriminatie.
  en genderidentiteit bestaat niet.. je bent een man of een vrouw.
  wat een lachertje weer


  Maak melding

 4. Een politieke homo hater wat is in godsnaam een politieke homo hater ik heb op Google gezocht oftewel gegoogeld maar niks en ook niks zeker een nieuw woord 🙄🤔


  Maak melding

 5. Homo’s = pedofielen

  Dat regenboog vlag is teken om vunzige ideologie verspreiden en onze kinderen aanzetten tot seksuele intimidatie.
  Dit homo sekte clan heeft al west Europa beïnvloed en wij Suriname moeten ook dit virus tegenhouden.


  Maak melding

 6. Directeur zonder bedrijf, je klinkt oprecht en waarachtig, maar ik proef toch nog een beetje schijnheiligheid, maak je niet druk we zijn op z’n tijd allemaal wel eens schijnheilig.


  Maak melding

 7. Misschien moet er nog een kleur worden toegevoegd aan de kleuren van de vlag nl een kleur van de doorsnee man vrouw samenleving zodat het een 1heidsvlag wordt waarbij niemand is uitgesloten want nu wordt er wel een grote doorsnee groep uitgesloten. Wij moeten toch bundelen? Iedereen accepteren? Het hijsen van de gendervlag zou mi dan meer ingang vinden dan alleen bij hen die deze regenboog uitdragen. Ik heb iets tegen stempels. Zo een 1heidsvlag zou dan door meer mensen gehesen worden naast de nationale/Landsvlag. Want nu is de regenboogvlag met allen die het uitsteken aangeschoten wild.


  Maak melding

 8. In Nederland heb je onder andere een politieke partij Voor de Dieren. Als mensen voor dieren kunnen opkomen ,kun je Palu niet beletten om voor een bepaalde groep uit te komen. Onder andere hé. Het programma van Palu is veel uitgebreider. Maar ook die mensen kunnen hun heil zoeken bij de Palu. Daarna, de rest van Suriname.


  Maak melding

 9. Imran Taus, een gedreven jonge man, met ideale denkbeelden, van hoe de wereld eruit zou moeten zien. Hoe mooi😘 Maar jammer voor hem, is Suriname blijven steken met een gedachtengoed uit de middeleeuwen. Helaas voor hem gaan de lhbt-ers, net als in iedere moslimland ook in Suriname geen acceptatie kunnen verwachten. Het probleem is namelijk dat als de mens zelf een fuck-up leven heeft, ze altijd de zwakkere in de maatschappij gaan zoeken om te kunnen bespugen.😏😌


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.