Reizigers uit Nederland weer welkom in Suriname onder strikte voorwaarden

20
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: naar Suriname vertrekkende passagiers op Schiphol.

Reizigers uit Nederland zijn vanaf nu weer welkom in Suriname. Zij moeten wel een negatieve coronona test van niet minder dan 48 uur kunnen overleggen. Bovendien moeten zij bij aankomst in het land 10 dagen op eigen kosten in quarantaine. Dat heeft de Surinaamse overheid begin deze week bekend gemaakt.

De Surinaamse minister van Volksgezondheid liet maandag ook weten dat reizigers zich moeten verzekeren en stukken moeten tekenen waarin staat dat ze bij eventuele besmetting met het Coronavirus, zelf voor de kosten zullen opdraaien.

Met betrekking tot de quarantaine locaties hebben vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid en Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gesprekken gevoerd met toerismeorganisatie SHATA, die een lijst van accomodaties (hotels en appartementen) heeft gemaakt, waar personen uit Nederland op eigen kosten gebruik van kunnen maken.

De maatregel gaat volgende week maandag 5 oktober in. Tot die tijd is er sprake van een zogenoemde ‘grace period’ waarin alles in gereedheid wordt gebracht. Bezoekers die deze week naar Suriname komen, worden geadviseerd om in zelfquarantaine te gaan omdat ze uit een hoog risicogebied komen. In Nederland is er namelijk sprake van een sterk stijgend aantal corona besmettingen.

20 REACTIES

 1. Alleen leeglopers en waardeloze steuntrekkers zoals @LAAT ME alias Bongbolo Krabita, kunnen het zich veroorloven om twee weken in quarantaine te gaan.


  Maak melding

 2. Vanuit Nederland zijn de mensen toch al verzekerd, waarom opnieuw stukken tekenen voor verzekering. 10 dagen in quarantaine op eigen kosten. Ik denk dat de Surinamers in Nederland niet in de rij gaan staan om naar Suriname te komen.

  Met zoveel moeite krijgen ze verlof om naar Suriname te komen en dan nog 10 dagen op eigen kosten in quarantaine, omgekeerd gebeurt dat niet.


  Maak melding

 3. Echt VHP!! Alles voor geld! Nederland staat op de rode lijst. De buurlanden weren de Nederlanders vanwege COVID en het onverantwoordelijk gedrag dat zij daarin tonen en Chan zet de deuren wagenwijd open voor Nederlanders. Voor het gemak vergeet hij dat de eerste COVIDbesmetting een importcase betrof uit…..Nederland. Maar om de Nederlandse belangen te dienen middels de KLM, is hij bereid de gezondheid en daarmee het leven van de Surinamers te riskeren. En dat noemt zich een leider! Bah!!!


  Maak melding

 4. Wat betreft het overleggen v. e., coro na negatieve test niet ouder dan 2 dagen zal ook niet een ieder lukken daar het maken van afspraak ook wat uit loopt. Test van max 2 weken lijkt mij voldoende genoeg als bewijs.


  Maak melding

 5. Dan blijf je toch lekker in je oso, het is geen verplichting om naar Su te komen. Buitendien het gaat om veiligheidsmaatregelen. De regering gaat toch niet voor je betalen, we hebben al geen geld en dat weet je toch. Anders vragen wij jullie geen steun, alhoewel we jullie wel dankbaar zijn.


  Maak melding

 6. @Sandra: En waar haalde zij zich dat op de hals??? Kwestie van goed en begrijpend lezen. Maar ja, ik snap dat jullie me allemaal van repliek willen dienen en daardoor ongenuanceerd zaken poneren.

  @Kwaku: Het is bekend van deze regering dat zij zaken nooit goede en helder plannen, voorbereiden en uitleggen. Het lijkt op een manier om geld af te troggelen van de SurNeds en als ik de comments op internet lees, dan zijn zij niet van plan hun zuur verdiende geld op die manier uit te geven. Chan moet het bij de grote grond- en concessiebezitters halen. Dat weet hij, maar dat zijn nou net zijn maten en sponsoren.

  @Leek:Pittig maar noodzakelijk?? Give me a brake!! Het is je reinste zakkenklopperij. Nu de zogenoemde diasporagelden die Chan beloofd had niet binnenstromen, probeert hij het op deze laffe manier!! Hij gaat van een koude kermis thuis komen!


  Maak melding

 7. Kwaku 30 september 2020 At 15:56
  Als een persoon in zijn of haar eigen huis gaat waar hij of zij alleen woont, dan hoeft die persoon toch niet naar 2 weken betaalt quarantaine?
  ======================

  Het is gebleken dat mensen zich niet houden aan de huisquarantaine. Ze gaan toch op straat.


  Maak melding

 8. Wat een heisa!
  Op dit moment kunnen alleen pensionadas met vakantie. Das nou de kwetsbare groep. Die blijven dus thuis.
  De rest heeft schoolgaande kids en/of werkenden. Only business, noodzakelijke reizen en overledenen.
  Het Nederlandse reisadvies is nog steeds; verre afstanden op eigen risico, dus doewet dan ga je zien.


  Maak melding

 9. Wat is het probleem dan van een vaste logeeradres te hebben, en daar in quarantaine te mogen blijven?
  Bespaart de regering minder zorgen met het zoeken naar alternatieven voor appartementen/hotel en andere locaties. Hoe kunnen ze het onder controle houden van e. e. a., bij grote stroom van touristen? Xplain that 2 me.


  Maak melding

 10. Controle op logeeradres lijkt mij voldoende, dan alle andere opties zoals zoeken naar appartementen/hotels e. e. a., daar de overheid géén vat zal hebben en uit de hand zal lopen bij grote stroom van touristen. Xplain that 2 me how ya gonna handle that.


  Maak melding

 11. Stel wanneer reizigers de test resultaat binnen 48 uur niet in ontvangst hebben ,en bij aankomst niet kunnen aantonen?hoe verder.De minister houd geen rekening met ruim 17 miljoen burgers in Nederland, dat wegens corona alles druk is.Test van twee weken dat kan overlegd worden.En ook nog een eigen dood vonnis tekenen hoe dan ,en enz…?kan me voorstellen ma het werkt niet! Onzin!Dan maar de luchtruim nog sluitend houden helaas!


  Maak melding

 12. Hoe Dan? Sommige vereisten zijn onmogelijk minister?

  Sluit nog.liever de luchtruim voor 1 maand wederom.
  Verkomen nog meer problemen op de luchthaven aldaar!


  Maak melding

 13. Je laten testen en je DNA dus vrijwillig inleveren bij de Overheid. Mooi niet! Dan maar geen Suriname. Het is toch al een land van verkrachters, moordenaars, rovers, drugssmokkelaars en bedelaars geworden.


  Maak melding

 14. Els van der Pels 1 oktober 2020 At 22:19
  Je laten testen en je DNA dus vrijwillig inleveren bij de Overheid. Mooi niet! Dan maar geen Suriname. Het is toch al een land van verkrachters, moordenaars, rovers, drugssmokkelaars en bedelaars geworden.
  ====================

  Hahahaha. Verder alles goed?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.