zaterdag, februari 24, 2024
HomeFotoVerhogen zichtbaarheid politie om criminaliteit Suriname in te dammen

Verhogen zichtbaarheid politie om criminaliteit Suriname in te dammen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 sep – De politie in Suriname zal de komende tijd vaker zichtbaar zijn op de openbare weg om zodoende zowel de zware criminaliteit als de verkeerscriminaliteit terug te dringen. Dat zei minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie gisteren op een persconferentie.

“De zichtbaarheid zal worden verhoogd, want ook de zware criminelen moeten gebruik maken van de openbare weg. Na het plegen van een strafbaar feit verdampen zij niet. Zij gaan ook niet de lucht in. Alles wat zich op de openbare weg verplaatst, zal van dichtbij worden gecontroleerd” zei de bewindsman.

De Surinaamse politie zal hierbij assistentie krijgen van de militaire politie. Ook zullen diverse security bedrijven in de diverse zones worden betrokken. “Een ieder moet een bijdrage leveren aan het indammen van de criminaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat als wij het samen doen, het wel goed komt” aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. @ C..A. Schipper,

  Wordt jij niet doodmoe van jezelf met die knip-en-plakacrie van je met die ene regel bij ieder bericht?

  WEBMASTER; Kunnen jullie deze imbeciel niet blokkeren?


  Maak melding
 2. Geen enkele mini-ster op justitie en politie heeft de criminaliteit succesvol kunnen indammen de afgelopen jaren……ws omdat het probleem veel dieper zit.

  We hebben een Deltaplan nodig ter indamming van de criminaliteit waarbij verschillende ministeries samenwerken.

  Maar dat kunnen wij niet zo goed.

  Waarom vraagt Suriname geen internationale hulp van bijvoorbeeld Cuba om hiermee te helpen?


  Maak melding
 3. Ik vraag me af of @C.A. Schipper dyslectisch is. Los daarvan; hij schrijft vaker steeds hetzelfde.

  Suriname kent verschillende categorieën criminelen. Vanaf de zakkenroller tot de criminelen die er niet voor terugdeinzen de huizen van mensen in te breken en alsof het niet genoeg is, de bewoners lelijk te verwonden. Dan heb je de drugscriminelen, verkeerscriminelen, fraudeurs, verkrachters en maak het rijtje maar af.

  Het is wel zaak rekening te houden met neveneffecten. Als je bijvoorbeeld meer zichtbaar bent op de openbare weg, gaat de crimineel zijn terrein verplaatsen naar een ander jachtterrein waar de politie minder zichtbaar is. Dus waar je de criminaliteit in de stad beperkt, krijg je een grotere toename in huisinbraken enz.

  De basis is natuurlijk het voorkomen van criminele handelingen welke gelegen is door mensen kansen te bieden in de vorm van banen, scholing en goede voorzieningen. Al met al , een goed initiatief van de politie als er continuïteit inzit en uitbreiding.


  Maak melding
 4. He Jongens. Ik denk dat C. A. Schipper een probleem heeft. Ik weet niet welke. Los daarvan waardeer ik zijn reacties daar Waterkant voor een ieder toegankelijk moet zijn. Ik geef toe dat het storend is om zijn reactie te lezen, maar ik waardeer het ten zeerste dat hij reageert. Wij mogen hem dat recht niet ontnemen. Misschien dat hij ons meer informatie kan geven over zijn probleem zodat we hem beter kunnen begrijpen. .


  Maak melding
 5. Gewapende militairen op straat?
  Hoe gestoord kan je zijn als minister. Wie is deze dwaas? Waarom grijpt de president niet in. Su wordt belachelijk gemaakt
  Ik kan me voorstellen dat dit gebeurt als een land in oorlog is, maar in vredestijd?
  Dit verhoogt het gevoel van veiligheid? Donder op met zoveel onzin. Ik krijg er een gevoel van onveiligheid door.
  Toeristen zullen dit vast en zeker als een pluspunt zien als ze vakantieplannen maken.
  Zoveel domheid bestaat dus toch


  Maak melding
 6. Zichtbaarheid verminderd geen criminalitiet maar verplaatst criminaliteit.
  Zichtbaarheid verminderd geen criminaliteit want de criminelen nemen niet in aantal af.
  Wat criminaliteit wel verminderd is door criminelen te verminderen in aantal en dat kan op verscheidene manieren:
  Door opsluiting verminderd tijdelijk
  Door opbergen in een kist verminderd criminelen voor altijd
  Door resocialisatie Kan mogelijk criminelen verminderen tenzij er mogelijkheden worden geboden zoals werk etc
  Crminaliteit verminderd niet door:
  De criminelen te pamperen
  Door alleen voor voor het oog zogenaamd aanwezig te zijn
  Door deze kreet net voor de verkiezing als politiek instrument te gebruiken en geen doel op zichzelf is
  Door het niet bezitten van geld en de juiste middelen (dus ook mensen) om crminelen te bestrijden.


  Maak melding
 7. De allergrootste en zwaarsts crimineel van Suriname ddb, die door de rechtbank van Nederland veroordeeld is voor 11-jaar voor cocaÏnehandel naar Nederland, een eis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank in Suriname heeft gekregen voor de 8 december 1982 moorden, verantwoordelijk is voor de Moiwana86 moorden, waarbij onschuldige vrouwen, kinderen zijn vermoord, verantwoordelijk is voor de staatsgreep van 25 februari 1980 en sindsdien, moord en verderf in Suriname plaats vind, heel grote criminaliteit, Suriname een beruchte doorvoerland van cocaine is geworden in de regio, de grondwet met de voeten betreedt, chaos, heel grote armoede en heel grote ellende.

  Deze man maakt Surinamers bang en roept, neks no fout, na gong pot mi dja en na gong wan kan poer mi, a ka sanie sang dé na kafowroe (h)e(a)de boeng fajawatra/cookoe watra do poer ing djing, enz.

  Deze man heeft een politieke partij opgericht om aan de algemene verkiezingen voor de DNA in Suriname mee te doen en zo president van Suriname te worden, ook doormiddel van spiegeltjes en kraaltjes uit de delen aan leden e/o andere politieke partijen om zo te blijven. In deze politieke partij heb je oa awariedomrie die door een Belgische dame van wordt beschuldigd dat hij haar verkracht heeft; een andere zegt niets te weten van de 8 december 1982 moorden, omdat hij toen nog niet geboren was e/of heel klein was. Raar dat iemand die van ADEKUS komt dit zegt. Zou deze man wel weten hoe zijn voorouders in Suriname zijn terecht gekomen en waar ze vandaan kwamen, enz? Weten wanneer Suriname onafhankelijk werd? enz.

  Iedere peuter, kleuter, lagere school ll, enz moet weten dat ddb de aller grootste en zwaarste crimineel van de republiek Suriname is en dat hij veroordeeld is in Nederland, hoofdverdachte is van misdrijven tegen de menselijkheid en in wezen 3 x LL in de gevangenis opgesloten moet worden. Wie dat niet wil inzien moet zichzelf maar voor de gek blijven houden. Wel moet men goed kijken of men ook zijn leven, huishouding, enz. voor de gek kan houden. Zie de rekeningen die dagelijks betaald moeten worden, de heel grote armoede, heel grote criminaliteit, grote werkloosheid, geen medicijnen e/o goede medische behandeling, enz.

  ddb kan nergens in de wereld gaan om zaken voor de republiek Suriname en de Surinamers tot stand te brengen. Wat heeft de republiek Suriname en de Surinamers aan een grote crimineel die om één reden president van Suriname is, nl uit de gevangenis te blijven, in weelde te leven? ddb noemt zichzelf extreem communist, is heel goed bevriend met Cuba, Equatoriaal Guinee, Venezuela. Landen waarvan de leiders communisten zijn en in weelde leven, in Parijs doen hun familieleden grote inkopen doen, terwijl het volk in heel grote armoede leeft.

  Wie wil mag zijn kop in het zand steken en zichzelf voor de gek blijven houden. We gaan nog voor 5(!)?

  Blijf dom doen en zie uw hoge rekeningen die uw dagelijks moet betalen en heel grote armoede niet?

  ddb is de grootste en zwaarste crimineel die zware misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan en hoort 3 x LL in de gevangenis te krijgen. Zolang deze man president van Suriname is, zal er never, nada, nooit, nunca, notie, negatief een betere Suriname zijn.
  Zie ook de overlopers, oa politieke partij BEP en de overlopers van PL, Chitan en Sapoen ea die de ndp van ddb ondersteunen, niet te vergeten adviseurs, Caldeira, Alibux, Jozeszoon, ( schoolboeken), Wijdenbosch/smeergelden Ballast Nedam, Abraham/pimpen van zijn auto, miljoenen us die verdwenen zijn van het ministerie van OW, DNA-leden Misikaba, Bouva, Simons, die de gewijzigde wet van Amnestie indienden in 2012, die door de rechtbank/krijgsraad aan de kant werd gezet, omdat voor de/een lopende rechtszaak bij de rechtbank/krijgsraad die niet van toepassing kan zijn.

  Dit hoort iedere Surinamer te weten
  ddb is de grootste en zwaarste misdadiger die misdrijven tegen de menselijkheid heeft gepleegd van de republiek Suriname en hoort hiervoor veroordeeld te worden door de krijgsraad/rechtbank en in de gevangenis van SB opgesloten te worden.

  Zie de paarse kakkerlakken die in heel grote armoede en heel grote ellende leven, Suriname vernietigen, kijk heel goed naar hun lichamelijke kenmerken en wat dacht je van hun opleidingen? Zie hoe ze wonen? Zie wat ze met Suriname laten gebeuren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. @Habi Bullah,

  Het is de derde keer in verschillende items dat jij 100% off topic bent. Je schijnt het vooral gemunt te hebben op Afro-Surinamers. Is er je soms iets naars overkomen? Ben je bijvoorbeeld flink in je kont geneukt en daardoor een trauma hebt opgelopen terwijl jezelf zo graag wilde? In ieder geval, ik hoop nu echt dat jij op tijd je medicijnen inneemt. Je weet dat je er niet zonder kan o.k.?


  Maak melding
 9. @ paikratigri,

  Niet dat ik het eens ben met de reacties van Habi Bullah, maar gaat bijv. Dagoebal als een dolle hond tekeer over hindustanen, dan blijf je wel je stil. Waarom?


  Maak melding
 10. Hopelijk is dit geen karoewirifaja beleid, maar strukturele bone.

  Aan eenmalige schijnbewegingen hebben we niets.

  Succes in ieder geval.

  Suggestie:
  SURINAME MOET EEN VRIJWILIGKORPS VAN EERLIJKE EN BETROUWBARE SURINAMERS OPRICHTEN DIE 1X24 UUR 7 DAGEN LANG DIE DIT BELEID GAAN HELPEN ONDERSTEUNEN.


  Maak melding
 11. Hallo beste Jiyani,

  Ik had iets geschreven daarover bij een item . Niet naar hem persoonlijk maar naar iedereen waarvan ik vond dat ze discriminerend bezig waren. Ik heb geen namen genoemd want er waren er teveel. Dus heb ik in het algemeen geschreven. Maar Waterkant had mijn bericht tegengehouden. Nooit vrijgegeven en ten einde raad heb ik maar een nieuwe tekst geschreven wat afweek van mijn oorspronkelijke tekst. Want toen ik het weer probeerde te knippen en te plakken, kreeg ik de melding dat de tekst al verzonden was. Maar het is nooit vrijgegeven. Als ik vind dat iemand onjuist handel zal ik er zeker wat van zeggen. Ik ben niet monddood noch bang. Discriminatie hoort gewoon niet. Het is een misdrijf. Maar hier op deze site wordt openlijk gediscrimineerd, de goeden niet nagesproken hoor. Ik wil geen medeplichtige zijn door te zwijgen en het te tolereren en doen alsof mijn neus bloedt. Niet hier op deze site noch in het openbaar. Maar ik lees ook niet alles.


  Maak melding
 12. @Jiyani
  Ik ben in een melige bui en daarom nodig ik je hierbij uit.
  Ga je mee zaterdagochtend naar Zwolle.
  Ik weet dat je van vogels houdt.
  vogelmarkt.net/add_detail.asp?ber_id=945631&rub=20
  Het is niet zomaar een markt.
  Veel buitenlandse kwekers/handelaren zijn er
  Het is dus geen tentoonstelling. Die zijn er pas vanaf oktober


  Maak melding
 13. waarom is s m e bang, dat er in Venezuela ingegrepen word.

  is de lijder s me soms bang dat ook in het land een coupe komt waarbij hij wordt afgezet ingerekend opgesloten..

  als je een clain hard hebt, zuiver bent van alle kwaden, hoef je voor niks bang te zijn,, of niet..

  voelt hij de spanning al onder zijn onderdak..


  Maak melding
 14. @Pakiratigri,

  De neeeegers zijn de grootste racisten die er zijn. Wees gewoon eerlijk hierover. De ondoordachte onafhankelijkheid van Suriname was niets anders dan een domme en racistische daad van de neeeegers. Een van de neeeegerhoofdmannen zei ook: nu gaan we die coolies een lesje leren.
  Veel is er niet veranderd in de houding en opvatting van de neeeegers.


  Maak melding
 15. Het zou prettiger zijn als we gewoon, onze mening geven en niet gooien op onze etniciteit.
  We zijn tenslotte allemaal Sranan mang, ongeacht onze etnische achtergrond !

  @ Pico
  Jiyani houdt meer van doksi en doksa, en niet van dat klein gevogelte niet waar J ????
  Over het heen en weer gescheld onder elkaar zet geen zoden aan de dijk, dus moet ik
  helaas Stef Blok gelijk geven ( failed state )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. @j Zwartmans
  Ik weet dat ze niet van opgesloten dieren houdt.
  Ik pest haar een beetje.
  Je had het een keer voor me opgenomen, waarvoor alsnog dank.
  Ik weet dat ze tegen een grapje kan.


  Maak melding
 17. Minister, niet alleen de criminaliteit in Paramaribo moet je voorkeur geven maar ook de discriminatie in Ressort Houttuin moet aangepakt worden door
  Uw Ministerie. De rijken in houttuin worden op de hoogste nivo beschermd en de armen worden hierdoor slachtoffers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES