In Suriname aangehouden terreurverdachten niet blij met ‘hulp’

14
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 27 mei – Terreurverdachten R.A. en N.I. zijn niet blij met de dreigementen omwille van hun vrijlating. Dit stellen de advocaten van het duo in Suriname. Aangegeven wordt dat het bedreigen met terroristische aanslagen ‘niet in het belang’ is van R.A. en N.I. “Invrijheidstelling is slechts voorbehouden op de inzichten van de verdediging, of zal verkregen worden uit relevante feiten en omstandigheden”, wordt gesteld. Andere zogenaamde hulp is niet gewenst.

Daarom nemen de twee verdachten ook afstand van de bedreigingen. Deze worden sowieso serieus opgevat. “De verdediging komt niet aan de serieusheid van de gestelde bedreiging, maar stelt dat de cliënten niets en dan ook niets te maken hebben met deze bedreiging en of welke terroristische dreiging ook”, zegt advocaat Murwin Dubois tegenover de Times of Suriname. Van een dienst bewijzen is gen sprake.

Integendeel, de verdediging vindt dat de belangen van de twee ‘ernstig’ worden geschaad. R.A. en N.I. zitten sinds vorig jaar juni in de cel. Ze worden verdacht van onder meer het voorbereiden van terroristische aanslagen op Surinaams grondgebied. Beiden hebben van begin af aan ontkend. Desondanks is hun aanhouding steeds verlengd. Een recent verzoek van de verdediging om N.I. voorlopig vrij te laten, is afgewezen.

14 REACTIES

 1. Stuur ze terug naar het land waar ze de nationaliteit van hebben draag ze daar over met hun dosier zo simpel is het jongens maar jullie kunnen weer niet denken en hou het land in een greep stommelingen jullie .


  Maak melding

 2. Admin
  Leugenachtige , er is geen enkele terorristische organisatie die geïnteresseerd zijn in Suriname ,wat kan die vent Liegen zeg.
  ip adressen op spo ren fluittje van een cent, adhin je fantasie slaat op hol.
  Echt een blaaskaak


  Maak melding

 3. Tai wang stong na ding kaolo foetoe, dang soengoe ding mpp. Dan ben je ervan af. Deze mpp ellende moet niet in ons mooi land. Dit zijn varkens onder de moslims. Ik weet wel waar ze wonen. Ze hebben ook familie.


  Maak melding

 4. De hersenloze hebben nu de aandacht naar Suriname verplaats. Dank daarvoor, alsof wij hier niet al genoeg ellende hebben, en ondanks alles gaan we met onze mix van culturen toch nog redelijk goed met elkaar om. Nu komen er een paar hersenloze idioten die vinden dat ze rotzooi moeten komen schoppen, en in ons redelijk labiele land proberen om de grotendeels hersenloze idioten te gaan mobiliseren om hun eigen landgenoten in gevaar te brengen. Hang ze publiekelijk op het plein op, dan weet de rest gelijk dat ze zich moeten gedragen, maar helaas we hebben toch nog iets van menselijkheid en fatsoen dus dat is weer een geluk voor hun. Of!!!!! misschien op de vlucht neerschieten of aan de elastiek van hun broek ophangen….. Optie!!!


  Maak melding

 5. Is het al bewezen dat die broers iets met terreur en ISIS te maken hebben, lijkt mij leuk in elkaar gedraaid scenario te zijn, pak 2 moslim baardmensen op beschuldig ze en wanneer het zo uitkomt zogenaamd een ISIS ballon oplaten, om de aandacht af te leiden van de hedendaagse beslommeringen in Suriname, door zij die daar alle baar bij hebben.
  Ik kan mij niet herinneren dat de Isis ooit een vooraankondiging heeft gedaan voor een van hun akties, waarom zou Suriname daar een uitzondering op zijn, zo belangrijk is die bananenrepubliek toch niet, al denken die bavianen in de regering met aan het hoofd Bouta, misschien van wel, Doorgestoken paarse kaart dus.


  Maak melding

 6. Zielig opmerking
  Soso Santhoki mang
  Kijk en luister naar de feiten betweters zijn jullie vergeten dat ze samen metcfm van Lonnie is opgepakt waar zit deze persoon niet vast
  Ach ja we hebben de klokken horen luiden maar wetenmiet eens wat n klepen betekent


  Maak melding

 7. Haco,

  Je raaskalt. Jij hebt de kwaliteiten niet om Adhin te beoordelen, laat staan te bekritiseren.

  ik heb je nog zo gezegd om
  niet de blauwe maar de oranje pil in te nemen.

  Je arme ouders hebben decennia voor niets schoolgeld betaald. Weggegooid geld.

  Je leeft met haat en negativiteit. Op den duur pak jij jezelf ermee.


  Maak melding

 8. @Johan,

  De ISIS zit ook in Pakistan en doet niets anders dan aanslagen aankondigen, vnl in India, maar soms ook in Pakistan zelf. De andere terroristische groeperingen in Pakistan (het wemelt van deze groepen) zien de ISIS als hun concurrent. Soms gaan ze elkaar te lijf, dan weer spannen ze samen. Alles uit de naam van Allah.
  De godsdienstige waarheid van de moslims is: er is maar een God (Allah) en Mohammed is z’n profeet. Net zo’n loze kreet als: Er is maar een Aarde en de maan is haar satelliet. Wie schiet nou wat op met dit soort waarheden/teksten? De moslims in ieder geval zeker niet, want ze hebben nog steeds niet zelfs 0,5% vrede gevonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.