Santokhi: president Bouterse heeft een probleem

326

PARAMARIBO, 1 mrt – “Ik denk dat de president een probleem heeft.” Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi naar aanleiding van de controversiële uitspraken van president Desiré Bouterse. Als een buitenlandse diplomaat wordt aangevallen, valt te verwachten dat de pleger weet waarover hij praat. “Maar dan wordt de minister van Buitenlandse Zaken er weer op uit gestuurd met stoffer en blik om de scherven te ruimen.”

Het venijn zit ‘m vooral in de draaideurperformance van degene die zich nu staatshoofd mag noemen. Bouterse vergaloppeerde zich eerder en dat is haast legendarisch aan het worden. “Als het een keer gebeurd zou zijn, zou je kunnen zeggen dat een mens een vergissing kan begaan. Maar je kan niet constant brokken blijven maken. En dit is weer één van de blunders, waarbij hij als president niet beseft dat hij eenmaal vier en twintig uur president is”, zei Santokhi in het radioprogramma Kal Aaj Aur Kal.

En dan is het weer finaal uitglijden op de Dag van de Revolutie. “Fout nummer één is dat hij dat niet beseft en dat hij ook niet beseft hoeveel schade hij veroorzaakt met zijn uitspraken. Want je kan fel reageren naar een diplomaat – want ik neem aan dat hij gereageerd heeft naar de Amerikaanse ambassadeur – maar het heeft een impact naar de diplomatieke wereld, de internationale samenwerking en nationaal”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

326 REACTIES

 1. Oud Nieuws, alleen is het jammer dat zijn aanhang het niet wil of kan toegeven. Bij langdurig drugsgebruik gaan heel wat functies van het menselijk brein zienderogen achteruit. Dat is een bewezen en vaststaand feit.


  Maak melding

 2. Bouterse moet proberen rationeel te gaan denken als een man,..de decembermoorden is er een mooi voorbeeld van,..eerst een slachtveld aan brengen, en later anderen smeken om amnestie.


  Maak melding

 3. Ik heb pres Bouta geen naam horen noemen, wij gingen van uit dat het VS moet zijn.
  Dus wat Tjander zegt als oud politie man en leider van een zeer etnische partij(V.H.P) is dat verdachtmakingen nog geen feit hoeft te zijn….dus wij (anderen) zijn weer dom bezig…Anderen in het stadion zien de bal tegen het net aankomen en springen op en juichen…..maar als zo vaak Zij Net. !! ….dus geen doelpunt.


  Maak melding

 4. De hoogste dat DDB een goede Surinaamse psycholoog bezoekt, die hem aan een grondige/van kop tot teen over zijn gedrag, handelingen, uitspraken, gedachten, enz, enz goed onder de loep neemt en vast stelt wat er met deze crimineel, moordenaar, voor drugs veroordeelde man, enz, enz aan de hand is.

  Dat er problemen zijn met deze man kan een ieder zien over zijn gedrag, handelingen, uitspraken enz, enz. DDB lijkt heel veel op de het sprookje van De nieuwe kleren van de keizer of de koning die in zijn paradijskostuum in de rondte huppelde in het openbaar en niemand die hem dat durfde te vertellen.

  Het Surinaamse volk heeft het recht te weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. De handelingen, uitspraken en gedrag van deze man zijn van een bedenkelijk niveau, dat vriend en tegenstanders zijn wenkbrauwen doen fronsen en haren op je lichaam recht overeind laten staan.

  Hitler was ook zo’n psychopaat die dit soort gedrag ten toon stelde en dit soort mensen zijn zeer gevaarlijk voor zich zelf en hun omgeving/ volk en land en bevriende landen en hun bevolking.

  Time to Change/Time for Changing.

  DDB moet afgezonderd worden om het Surinaamse volk en het land Suriname te behoeden voor problemen nationaal en internationaal te schande de maken.


  Maak melding

 5. Bouterse heeft geen probleem, Lackin heeft een probleem. Hoe moet hij een goede damage-control uitvoeren? De Amerikanen nemen dit nl zeer serieus.


  Maak melding

 6. Dag mensen,

  Deze emotioneel en labiele uitlatingen getuigt van het niveau van de man die de president uithangt en zijn vrienden!

  Het is alles behalve professioneel van zo een president die blaft als een oude hond die zonder tanden.

  A ha ha ha ha ha….Uithalen naar anderen, wijzen naar anderen, en zelf je zakken lopen vullen, ook nog openlijk, je bewijst steeds dat je een schande voor Suriname bent en dan nog steeds lopen wijzen naar anderen?????

  MAN Bouterse, kijk eens zelf goed in de spiegel!


  Maak melding

 7. Aah.alle ndp clanleden
  Wanneer gaan jullie op vakantie naar Miami? Wees niet verrast als ze je vragen of je een Hezbollah recruut bent. 100 % Kans op 20 jaar guatanomo.


  Maak melding

 8. Ik denk dat Santokhi een veel groter probleem heeft dan Bouterse, want hij heeft inmiddels door dat hij niet de eerstvolgende president van Suriname wordt in 2015.

  Z’n achterban geloofde er heilig in dat Chan the next pres zou worden. Maar toen Pres Bouterse al de feiten opsomde die de MC met partners in 3 jaren hebben gerealiseerd, is Chan geschrokken en er toen pas serieus over gaan nadenken !

  Eén keer optreden in Moengo voor 25 man of bij de Marrons achter NIS (in de stad) voor 6 volwassenen en 15 kinderen optreden wil nog niet zeggen dat de boslandcreolen achter jou staan.

  Trouwens hij heeft al gehoord dat hij niet op Tammenga mag komen met z’n meet the people campange want daar gaan ze niet alleen soppo watra maar ook owroe plasje op hem gooien !

  Santokhi, hold your horses because you won’t be the next pres of Suriname.


  Maak melding

 9. Chandrikapersad Santokhi was het niet de man die de Surinaamse en Guyanese wet aan zijn laars lapte door kidnapping van die Guyanese bandiet? Onbetrouwbaar figuur deze man.


  Maak melding

 10. De familie Rusland heeft het spelletje goed door. Ze zetten een Rusland in elk van de 2 kampen, zodat straks een Rusland president kan worden. Santokhi maakt echter de grootste kans. Bouterse is klaar, Somo en marRonnie schrikken mensen af en de Ruslands moeten eerst de tegenstanders in de eigen partij aftroeven.


  Maak melding

 11. Ook al bezwijkt Suriname onder moordenaar en drugscrimineel ddb, die debiele en geindoctrineerde NDP ratten zullen dat ook nog goedpraten.Liegen en bedriegen en ze verkopen ook hun familie.

  Extreem moreel verval bij deze gasten waaraan huidige dieven, inbrekers,rovers, verkrachters, drugscriminelen, moordenaars in ons land zich spiegelen.


  Maak melding

 12. Voor DDB nadert de tijd langzaam maar zeker. Want een kat in nauw gedreven maakt rare sprongen en dat is nu duidelijk zichtbaar. DDB voelt het al dat de Amerikanen
  hem komt halen om samen met diootje herenigd te worden,
  Somo kan Pinda gaan planten en Brunsi gaat met zijn Marrons op een eiland een eenheid vormen.
  Dus probleem opgelost.

  Jai-Hind


  Maak melding

 13. aah…spang sanie..even koppelen.

  Nu is Venezuela op bezoek in Su want Maduro heeft het zwaar. Hij wil een Unasur top. Er zijn al wat Cubaanse Militairen in Venezuela.

  Stel je nou voor: handje klap….Cubaanse militairen om ook de clanleider in het zadel te houden? Zit de clanleider met dit scenario in zijn brein om de verkiezingen in 2015 uit te stellen.
  Dat wordt een enkeltje Guatanomo!


  Maak melding

 14. Santhoki vergist zich Bouterse heeft niet een maar meerdere problemen, maar dat vind ik helemaal niet erg, vooral omdat hij ze zelf heeft gecreëerd en gezocht, ik denk b.v. aan 8 dec., het ambiëren van het presidentschap terwijl een kind kan zien dat hij de bagage daarvoor niet heeft, de instelling van het CTU met zoonlief aan het hoofd, dezelfde zoon onder Amerikaanse hoede, de zelfamnestiewet, het handhaven van corrupte ellendelingen als regeringsadviseur, het niet functioneren van DNA naar zijn grote voorbeeld en obstructie door toedoen van Somo en andere visieloze coalitieleden en nu als laatste editie het probleem met de, volgens Wijze Woorden, geheimzinnige ambassadeur, hoe meer problemen Bouterse heeft hoe liever, hij heeft ze namelijk eerlijk zelf verdient en dat kunnen we niet zeggen over zijn gigantische salaris en vergoeding van de first lady. DAT SURINAME MET BOUTERSE EEN MEGA PROBLEEM HEEFT, DAT VIND IK PAS ERG.


  Maak melding

 15. Wat voor politiek of diplomatieke verstand heeft een moordenaar en crimineel???
  Eigenlijk nihil!! Maar wie zou immers President moeten worden in een bananen republiek die alleen uit ongeletterden bestaat??
  De ene blunder na de andere maken is geen toeval, triest en heel zielig dus.

  Vooral als hij voor de domme massa staat en zo dom en achterlijk te schreuwen, het is echt geen gezicht naar buiten toe. Hij denkt dat hij de geweldenaar is, maar dat is beperkt tot de landsgrenzen.
  En de hele wereld ziet hoe dom hij is als president.


  Maak melding

 16. NDP in 3 jaar gepresteerd???

  Een en al ellende, drugs, roofmoorden, criminaliteit,
  zoonlief van CTU opgepakt, vader is een moordenaar.
  Elke dag zware berovingen. Staatskas is leeg.
  Volgens mij heeft de hele wereld gezien dat wij onze soort niet in staat is om een land te regeren.
  Wij zij goed in de hand ophouden dat is in ons genen vastgelegd. Wij zijn een volk om anderen te vermaken met muziek enz. Maar wij moeten ons niet bezighouden met complexe zaken want daar zijn andere volkeren beter in.

  Ik zeg zelf als een marron zijnde.


  Maak melding

 17. Beter zou zijn om het land te verdelen geef elke bevolkingsgroep een eigen stuk naar verhouding.
  Het lijkt wel dat een bepaalde groep niet vooruit wil gaan en blijven leven zoals ze dat gewend zijn waar ze vandaan komen.
  Wie buit Suriname nu uit???? Altijd wees men richting de Noordzee, we werden uitgebuit. klote zooi.
  Ik ben bang dat men dat juist niet wil omdat een bepaalde groep vreest dat hun deel een 2e Haïti wordt in Zuid Amerika.


  Maak melding

 18. Zo, zoveel problemen heeft deze PRESS en toch heeft hij meer gedaan voor land en volk in de 3 jaren dus wat anderen niet in 15j konden nou knap hoor en als hij geen problemen had dan was het nog meer geweest denk ik maar toch mag hij aanblijven als aan mij ligt want omdat de anderen niks gedaan hebben hadden ze geen probleem en willen ze meer problemen geven aan de PRESS zodat ze aan de macht komen maar als volk kijkt zien ze meteen dat alle partijen toch etnisch gedragen en zogenaamd een blok vormen wat ze niet menen alleen om de macht maar de probleem komt na de verkiezing als ze aan de macht komen alles is mogelijk alhoewel kans klein lijkt dus.


  Maak melding

 19. Boegroe, alle presidenten worden met problemen geconfronteerd, een goede president creëert geen problemen, hij lost ze op. Bouterse heeft tot nu toe voor land en volk veel meer problemen gecreëerd dan hij heeft opgelost.


  Maak melding

 20. Bouterse heeft geen probleem , het arme volk heeft een heel groot probleem om met zulk laag soort criminele bandieten die dit land in hun greep hebben, te moeten leven, het probleem van deze moordenaar is dat hij psychische problemen begint te vertonen, en wartaal uitkraamt wat dit land alleen maar schade toebrengt.
  Deze moordenaar zit in het nauw, en begint daardoor steeds meer om hem heen te slaan.


  Maak melding

 21. @ Marron :

  Je bent een man van mijn hart,je schrijft wat ik denk!
  Geen land waar een blaka mang regeert gaat goed, behalve USA.Maar die halve Blacka Pres daar wordt weer gecontroleerd door witte mannen,anders was het ook klote gesteld met dat land.


  Maak melding

 22. Geachte heer Santhoki,
  don’t waste your time with nonsense .

  Focus je op mei 2015 , ga coalitie vormen met andere betrouwbare partners, en begin het vertrouwen van het volk te zoeken en te winnen.

  Wat je nu doet is reageren op een bekend fenomeen wat de bevolking al door heeft.
  Het zijn verkiezing retoriek omdat dhr. Bouterse de hete brei onder zijn R……E…….E…..T…. al voelt.
  Hij wilt aan de macht blijven en zal al zijn tegenstanders betichten van diefstal, drugssmokkel, corruptie enz…enz… Je weet het zelf….


  Maak melding

 23. Oh lala…..Er is geen probleem bij DDB.Maar hij heeft zware stress,want hij zit egenlijk met zoonlief Dino. Daarom is hij aan het afreageren op de diplomaat van VS denk ik.Hij vindt het erg,dat Dinootje nu in de bak zit in Yankee land.


  Maak melding

 24. De Amerikanen denken,Santokhie vermoedt maar Iding Soemita wist het zeker.Al neem je je woorden terug,GEZEGD BLIJFT GEZEGD.Dus mag Lackin denken dat hij alles schoon gelikt heeft en nog wat slijm heeft gesmeerd,maar de Amerikanen denken daar anders over.Uit rancune [en uit solidariteit met Maduro]heeft Bout het land weer eens door het slijk gehaald.Nou zit hij in een hoek te beven.


  Maak melding

 25. Onze Bigi Bo Bo Santhoki die met tranen op tv vertelde dat Bouta hem wilde liquideren.

  Santhoki: Huu huu Bouta wil me dood maken.

  Journalist: Maar meneer Santhoki, heeft Bouta of zijn aanhang gezegd dat hij u gaat dood maken ?

  Santhoki: Nee maar ik voel het in mijn baarmoeder. Echt waar hoor.

  Journalist: maar, meneer Santhoki ? Kan het niet zo zijn dat u lijd aan het syndroom “Bigi Bo Bo Bo…. Bo Bo” ?

  Santhoki: Wheeeh Wheeeh Huu Huu

  Bigi Bo Bo…Bo Bo Santhoki


  Maak melding

 26. @ Filè;

  No spang: na so a mang dè, no spang.
  no wan man è teki mi ….. è bro froitie!

  Odi odi,en een gezellig weekend brother !


  Maak melding

 27. Geasbarki,
  Je bent een ontwetend ding, google eens de rijkste Afrikaanse landen en je krijg dit te zien
  Ghana –Angola – nigeria – south africa- Tanzania-Gabon – kenya-cameroom. Ect
  Dit zijn rijke Afrikaanse landen die door donkere afrikanen worden bestuurd.
  Suriname kon net zo rijk worden maar dankzij de VHP schurken die de boel leeg roven en verkopen aan het buitenland om zich zelf te verrijken is dat nog niet gebeurd. Voor dat de Hindoestanen negativiteit uiten tegen Afrikaanse landen en donkere mensen zou het fijn zijn om eer te onderzoeken wat je schrijft hier heb je een artikel in het Engels over afrikanen .
  Signs The Black World is on The Rise
  February 27, 2014 | Posted by A Moore
  Tagged With: african american progress, Black progress, black upliftment, economic development of africa, Marcus Garvey, The rise of Africa
  Education and Academic Achievement
  Did you know that Black immigrants from Africa have more college education and higher rates of degree attainment than any other immigrant group in the United States? According to U.S. Census data, Nigerian immigrants have the highest levels of education in the nation, surpassing whites and Asians. Eighty percent of the population of the Caribbean Diaspora hold college degrees, says one World Bank study. African and Caribbean immigrants are also among the most educated in other countries, such as Canada and England. According to the study entitled, “African American Consumers: Still Vital, Still Growing,” between 2000 and 2009, the number of African-Americans with some college education or earning academic degrees has grown: 45 percent of men; 54 percent of women. In ”Philosophy and Opinions of Marcus Garvey: Africa for Africans,” the Pan-African leader is quoted as saying: “Education is the medium by which a people are prepared for the creation of their own particular civilization, and the advancement and glory of their own race.” In other words, the purpose of education is to prepare people to solve the problems of their society. The Black world suffers from a severe brain drain because the most educated among us are usually busy solving other people’s problems. If the spirit that drives Black people to achieve the highest levels of academic success were harnessed for the benefit of our people, imagine how much progress could be made.


  Maak melding

 28. Ik ben het volledig met Santokhi eens, terwijl absoluut geen VHP-aanganger ben.
  Maar behalve, dat Bouta een groot probleem heeft – en dat heeft hij al een jaar lang – heeft vooral Suriname een levensgroot probleem.
  Dat wij met een president hebben met een drugsverleden en met vermoedelijk bloed aan zijn handen heeft ons al te kijk gezet in de hele wereld, maar dat de man blunder op blunder stapelt, maakt ons helemaal het lachertje van de wereld.
  Niemand neemt Suriname nog serieus.
  Dat wreekt zich vooral door het ontbreken van buitenlandse investeerders en het voor veel geld verkopen van onze ziel aan de Chinezen.
  De eerstvolgende regering zonder een (ladderzatte) president, die op de dag van de revolutie alleen maar wartaal uitslaat, krijgt het heel moeilijk, want al het geld is er de laatste 4 jaar doorgejaagd.
  Het is een triest vooruitzicht, maar het is volgens mij niet anders.


  Maak melding

 29. @ Waarheid.

  Je kan wel eens gelijk hebben, maar wij Negers willen altijd
  gelijk hebben.We leven in Su met verschillende etniciteit,
  we moeten onze wensen en gedachten samen bundelen.
  En als dat niet kan,dan kunnen we nergens mee,de Landen wat je noemt wonen er alleen mensen van de zelfde etniciteit.Dus het is voor mij de kous af,jammer voor jou zou ik zeggen,en bedankt dat je de moeite hebt genomen om te Googelen!


  Maak melding

 30. Spijtig genoeg zal het mij niet verbazen als deze drugsveroordeelde en verdachte van vele moorden weer president wordt. Gewoon omdat de meerderheid van de Surinaamse bevolking uit hielenlikkers bestaat. Principeloos, geen respect voor het land, maar ze denken alleen maar aan zich zelf.


  Maak melding

 31. Prison vs. College[edit]

  Several studies, including one by the Justice Policy Institute, which advocates alternatives to incarceration, have concluded that overall, more black males are in prison than are enrolled in colleges and universities. In 2000 there were 791,600 black men in prison and 603,032 enrolled in college versus 1980, when there were 143,000 black men in prison and 463,700 enrolled in college. In 2003, according to Justice Department figures, 193,000 black college-age men were in prison, while 532,000 black college-age men were attending college. On an average day in 1996, more black male high school dropouts aged 20–35 were in custody than in paid employment; by 1999, over one-fifth of black non-college men in their early 30’s had prison records.[2]


  Maak melding

 32. @Warhoofd
  je vergeet de andere kant van Afrika te vermelden die onderdrukt wordt door corrupte rijke dictators en de vele oorlogen op het continent omdat mensen daar niet met elkaar kunnen samenwerken en om wat voor reden dan ook elkaar als vijanden zien. Je zou daar niet misstaan.

  @Grasbarki
  je hebt het goed geconstateerd, die zogenaamde @Waarheid is een rasechte racist. Eigenlijk wou ik niet meer reageren op die idioot omdatzulke figuren een splijtzwam zijn tussen mensen, DDB is een splijtzwam voor een heel land.

  Ik heb hieronder een stukje van een van zijn reacties.
  Reactie van @warhoofd op donderdag 27 februari om 23:01 op nieuws bericht “Bouterse: die brutale ambassadeur krijgt een brief” luidt:
  “Suriname is van de creolen en we leefden in vrede totdat een paar rotte appels uit India waren gearriveerd om de nieuwe slaven van HenkMolenaar te zijn”.

  Zogenaamde @Waarheid je bent een DDB srafu die alles doet om je baasje te verdedigen, een achterlijke idioot. Je bent een achterlijke racist. Ik heb vooroordelen maar dat maakt mij niet tot een racist als jij.
  Je was op zoek naar een zwarte leider om je zwarte suprematie fetish te bevredigen en je vond die in moordenaar DDB.

  Mensen die de wet niet respecteren, die constant opstandig zijn, die alles met geweld denken op te lossen, die niet kunnen afblijven van anders have en goed noem ik HALVE WILDEN ja. Ik zie dat @Warhoofd zich direct aangesproken voelt.

  Handel zit in de genen van de Hindoestanen ja, net als hard werken. Jij bent daar heel negatief over, dat is ziekelijke jaloezie. De Chinezen hebben handel ook in hun genen vind je die dan ook rovers???
  Weet je nog wat je eigen broeder Johan Pengel zei over negers en hun mentaliteit: “al dansend gaan wij ten onder”. Ik moet zeggen de Njang Dringie Prisirie partij is hard op weg Suriname te vernietigen.

  Ik maak geen onderscheidt tussen criminelen, voor mijn part hangen ze die (hindoestaanse) verkrachters op en schieten ze die (marron) rovers ter plekke nee


  Maak melding

 33. Je hoeft geen VHPer te zijn om het eens te zijn met Santokhi.
  Deze man DDB lijdt aan grootheidswaanzin en megalomanie en probeert zelfs Amerika zwart te maken.
  Dit moet hij wel doen want de Amerikanen houden DDB in de gaten en gaan straks ontdekken wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft.
  Natuurlijk is DDB woest dat Amerika zijn zoon domme Dino opgepakt heeft voor zijn criminele activiteiten.
  In het verleden ik dacht1994 had Santokhi crimineel Dino Bouterse opgepakt voor een misdrijf. Dit zat DDB niet lekker en meteen begonnen de persoonlijke aanvallen op Santokhi.
  Lastercampagnes leugens en ruwe aanvallen zijn de werkwijze van DDB.

  Enfin president Bouterse doet domme uitspraken die kort daarna afgezwakt moeten worden door een loopjongen. Wees een man en blijf je standpunt.


  Maak melding

 34. Zondag 2 maart 2014 om 01:09 uur, @Grasbarki,

  Dat doe ik bewust om jullie te laten zien hoe jullie zijn. Ik help jullie een blamage te voorkomen. Verkeerde leider keus.

  Zondag 2 maart 2014 om 01:21 uur, @Rudinho,

  Het is een logisch gevolg van de haat dat de oppositie jegens deze regering heeft. Vergeet niet dat die zelfde oppositie ook geen zuiver water is en door hun houding zijn er 4 jaar van economische boycot boven op de 30 jaar ellende voor Suriname bij gekomen.

  Zondag 2 maart 2014 om 06:19 uur, @Fileren,

  Verkrachters moet je niet doden, maar castreren. Iedere keer als ze denken een gezin te willen beginnen zullen zij door de afwezigheid van hun ballen zich zelf herinneren dat dat onmogelijk is. Het zelfde geld voor pedofielen.

  Wat de roofmoordenaars betreft, daar is een effectief programma voor, die zij zelf in werking hebben gebracht.

  Dus no spang.


  Maak melding

 35. Mensen zogenaamde @ Waarheid is een leugenaar die de leugen verspreide dat Santokhi als politieman een jongen zou hebben doorgeschoten. Dit is een grove leugen.
  Het blijkt dat Santokhi ten tijde van het incident niet op de plek aanwezig was maar later als inspecteur erbij kwam. Dit is te verifiëren in politie verslagen van het incident.
  Leugens en bedrog heeft deze DDBsrafu geleerd van zijn baasje.


  Maak melding

 36. . Hardewaarheid je bent een RAT je hebt de tekst gemanipuleerd, de originele link geeft aan dat meer donker mensen een diploma halen dan in cel zitten en ik zal aangeven waarom ze in cel zitten zie link More Black Men in Prison Than in College? Think Again
  http://www.acenet.edu/the-presidency/columns-and-features/Pages/By-the-Numbers-More-Black-Men-in-Prison-Than-in-College-Think-Again-.aspx
  in 2000 waren 829,200 donkere mensen in cel en 717, 491 haalden diploma
  in 2010 844,600 in cel en 1,341,354 haalden diploma. Vanaf 2000 haalden meer donkere mensen diploma en en minder gingen de cel in zie link net als je Grote Leider Santhoki geeft dit weer aan hoe de VHP Dalits de boel bedriegen en manipuleren op waterkant. Ik daag Hardewaarheid uit plaats jou LINK waar jij je gegevens vandaan heb, ik heb mijn link geplaatst jou link zal waarschijnlijk over hindoestaanse mensen in India gaan.


  Maak melding

 37. Verschil tussen Creolen en Hindoestanen!
  Beide groepen hebben bevolkingen die zwart en lichtbruin zijn
  Hindoestanen hebben stijl haar en 99% van de hindoestanen hebben veel lichaamharen
  Creolen hebben een soepel gladde huid met bijna geen lichaamharen slecht 2% van de bevolking. Veel hindoestanen worden geboren met staart en bij hun geboorte verwijderd
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html Creolen is dat nog nooit voorgekomen!
  Hindoestanen hebben genetisch vele ziekte zoals diabetisch, hogebloeddruk, Wetenschap heeft aangetoond dat creolen over het algemeens Superieure GENEN hebben. Creolen zijn de eerste bevolking op Aarde, van de Hindoestanen is daar niks overbekend.De lijst is te lang om op te noemen maar bij negatieve reactie zal ik hard terug slaan met links en waarheid.


  Maak melding

 38. hardewaarheid jou waarheid verteld niet het hele verhaal waarom donkere mensen in Amerika in de gevangenis belanden dit is de reden en we moeten niet vergeten hoeveel onschuldige donkere mensen in cel zitten.
  The War on Drugs Is a War on Black People
  Breaking down a new report from the American Civil Liberties Union
  oung black adults are less likely than whites to use marijuana, but extraordinarily more likely to be arrested for its use, according to a new report by the American Civil Liberties Union. This is old news, but the data never fails to stun. First, notice that arrests for marijuana possession have grown over the past 15 years, even relative to arrests for other types of drugs. marijuana possession arrests of all drug arrests that disproportionately affected African Americans. The arrest rate for blacks has consistently been substantially higher than that of whites, but it increased, even so, over the 2000s. According to the report: [I]n every state the Black arrest rate is disproportionate to Blacks’ percentage of the population. In fact, in 42 states the Black percentage of marijuana possession arrests is more than double the Black percentage of the population, while in 18 states Blacks account for more than three times the percentage of marijuana possession arrests than they do of the population. In four states, the difference is a factor of at least four. Most of these arrests are of young people. Almost half (46 percent) involve 18- to 24-year-olds: The black arrest rate cannot be attributed to different rates of use. Overall, blacks and whites have very similar rates of marijuana use (the first figure below), but among 18- to 25-year-olds—the population being arrested the most—whites have slightly higher rates than blacks. This is a long-standing, well-documented civil rights issue. The war on drugs is a war on black people. These practices are harmful to individuals, their families, and their communities. It functions to further the disadvantage faced by black Americans in a society rife with institutions already stacked against them.
  Waarom er meer donker mensen in cel zitten is dat ze eerder worden opgepakt voor het roken van marijuana terwijl onderzoek toont aan dat blanken meer marijuana roken maar worden met rust gelaten.


  Maak melding

 39. @Afrikaanse leeuwtje
  met gezond verstand kan je niet constateren dat kritiek van Front zorgtvoor toename van de criminaliteit. De toename is het gevolgd van wetteloosheid en slecht beleid. Ook slecht voorbeeld van criminele politieke leiders de zogenaamde gangster bussiness speelt een rol.

  Regeren is vooruitzien en het Front heeft steeds van te voren gewaarschuwd voor bepaalde problemen maar de struisvogels van de regering steken hun kop in het zand. Ik vind het heel sterk van Front dat ze zo’n inzicht hebben.

  Ik voorzie dat dit het laatste termijn voor DDB en de NDP bende is, want het zit wel heel erg tegen. Het volk wordt langzaam wakker. In 1987 heeft het volk de dictatuur keihard afgewezen, dus nu kan het ook.


  Maak melding

 40. ProFileren mij voor leugenaar uitmaken is de moeder van het slachtoffer voor leugenaar uitmaken. Feit is Santhoki is een moordenaar, iemand in zijn rug schieten terwijl hij bang wegliep. De VHP Dalits zijn weer bezig de WAARHEID aan het verdraaien en manipuleren maar de Waarheid zal zegevieren. En Profileren plaats een Link van je zogenaamde politie rapport want het bestaat niet anders had je die geplaatst. De WAARHEID zal zegevieren.
  Geen Moordenaar Als President!!!
  Dagblad Suriname schreef:
  Santokhi schoot Boyke Bikharie neer
  Geplaatst: 15/09/2008
  Paramaribo – Boyke Bikharie en nog een paar vrienden van hem liepen tegen 12 uur ’s avonds na de film terug naar huis. Dat deden ze in de revolutieperiode, toen de avondklok nog telde. Ze spraken nog na over de film die zij die avond in de theater hadden gezien. Niet ver van de Sevagramweg te Charlesburg en niet ver van Boyke’s huis, werden hij en zijn vrienden staande gehouden door de politie.
  Boyke, die zich onzeker voelde, probeerde weg te komen door over de trens die evenwijdig aan de Charlesburgweg loopt, te springen. Halverwege die sprong werd hij doodgeschoten door een politieman, Chandrikapersad Santokhi, nu minister van Justitie en Politie. Dat vertelt Boyke’s moeder, Somaria Bikharie, tijdens een persoonlijk gesprek aan DBS. Het geluid van de schoten die Santokhi op haar zoon lostte, kan ze nooit meer vergeten.Boyke, een jongeman van 19 jaar, was ongewapend, toen de politieman hem neerschoot. Santokhi zou later, op politiepost Geyersvlijt, aan de moeder vertellen dat hij dacht dat Boyke een dief was.
  Moeder Bikharie rouwt nog steeds om haar zoon. Na de dood is zij van het kastje naar de muur gestuurd om uiteindelijk haar zoon die levend wegging, als een lijk terug te zien. Ze is nu een oude vrouw van dichtbij de 80 jaar en lijdt aan ouderdomskwalen. Pijnlijker is het dat zij niet eens een foto van haar zoon heeft.Nadat ze haar verhaal vrijwillig aan de NDP-leider, Desi Bouterse, en een zekere ‘Hardoar’ had verteld, is Bikharie’s wereld ingestort. Ze had niet gedacht dat haar bekentenis op een politiek podium zou worden afgespeeld en het grote publiek zou bereiken. Haar kinderen zijn nu woedend en haar buurman wil dat zij binnen 3 maanden van zijn erf moet. Dit nadat zij langer dan 50 jaar op het perceel heeft gewoond. Ze is wanhopig. ‘Mi no wan probleem moro. NDP no go gi mi wan tra presi. A sani psa’ k’ba en mi zoon no e go kong moro. Me e’ libi ala sani gi Gado’, zucht Bikharie.De minister van Justitie en Politie,Chandrikapersad Santokhi, heeft intussen verlof aangevraagd en zit momenteel in het buitenland. Hij verwees afgelopen woensdag constant naar zijn raadsman, Freddie Kruisland, toen journalisten hem vroegen naar zijn verleden. De
  rechtszaak die hij tegen Bouterse wegens belediging en smaad heeft aangespannen, gaat vandaag voor.


  Maak melding

 41. In DB Suriname heeft de moeder van de jongen verklaart dat de statement over Santokhi een leugen is en dat ze nooit heeft gezegd dat
  Dhr. Santokhi geschoten heeft.

  Wat wel juist is is dat Ruben Roozendaal aanwezig was op 8 december en heeft verklaar dat Bouterse persoonlijk 2 mensen heeft doodgeschoten. Dit is glashelder.

  Elke ezel kan googelen maar er is gezond verstand nodig om zaken juist te interpreteren.


  Maak melding

 42. @Warhoofd

  Oprah Winfrey is in haar kinderjaren veelvuldig verkracht, haar oom was zeker een Hindoestaan, hahaha.

  Maar serieus, verkrachting is een groot probleem op het Afrikaanse continent, google er dat maar even. Steek je kop niet in het zand.


  Maak melding

 43. Deze incompetente president Bouterse wil mensen in de assemblee FILEREN. Ik neem zijn woord zet er PRO voor en maak er iets positiefs van namelijk PROFILEREN.
  Dat gaat Front straks ook doen in Suriname een positieve draai geven aan de achteruitgang en Suriname weer tot bloei brengen.


  Maak melding

 44. Zondag 2 maart 2014 om 07:28 uur, @ BURIKI PRO FILEREN,

  De negatieve houding / economische boycot, hebben er toe geleid dat Suriname nog verder is weggezakt in de put van corruptie.

  Dus mensen zoals jij zijn mede schuldig aan deze wanbeleid.


  Maak melding

 45. Jullie zijn werkelijk stuk voor stuk een geestelijk beschadigde patienten door te denken dat verkrachting en criminaliteit ras gebonden is.


  Maak melding

 46. afrikaanse leeuw
  verkrachting is niet etnisch verbonden maar feit is wel dat de meeste verkrachters in suriname van hiindoestaanse afkomst is!


  Maak melding

 47. Pro (Fileren) Hoerenkind, deel 1
  99% van de verkrachters in Santa boma zijn van hindoestaanse afkomst. Creolen en javanen krijgen genoeg seks ze hoeven geen vrouw gaan verkrachten wat de Hindoestanen betreft volgens BHAAI hebben de meeste Hindoestaanse mannen Verkrachting Gene cel in hun Genen. Onderzoek heeft aangewezen dat de creolen eerder de gevangenis belanden omdat een grootdeel van de Rechters in Suriname van Hindoestaanse afkomst zijn en die zijn etnisch racistisch. Iedereen in Suriname het verhaal, dronken hindoestaanse man rijd iemand dood op zijn eigen erf en de hindoestaanse rechter laat hem vrij zelde man had al iemand aangereden in dronkenschap. Creoolse dronkenman rijd iemand dood op straat en hij moet naar Santa Boma. Bouterse is al bezig om meer creoolse en javaanse rechters aan te stellen zodat de rechtelijke macht beter is vertegenwoordig. ik denk dat over enkel jaren de Hindoestanen santaboma overnemen want ze worden nooit veroordeelt voor drugs handel, mishandeling van hun vrouwen, pedofiliteit, fraude, bedreigingen, ect. De hindoestaanse rechters veroordelen de creolen voor alle strafbare feiten en we zijn er achter gekomen van hun ethnische veroordeling en het grote schoonmaak binnen de Surinaamse justitie en rechtelijke macht is begonnen. Toen een maron minister van politie en justitie werd waren de Hindoestanen de enige die tegen zijn benoeming waren omdat het afgelopen was met de hindoestaanse onderonsje.


  Maak melding

 48. Dit zijn de mensen die SU te schande maken en dat bedoel ik met al die partijen met 1 soort ras in top zij houden dit in stand en noemen hun zelf leiders terwijl voor macht ze dan praten van 1 blok en daarna zijn ze weer met wie wat krijgt en wie wat mag doen ik ken maar 1 partij waar elk bevolking groep in zit NDP en dat het niet gaat zoals velen willen is niet het punt als je kijkt en echt eerlijk ben dan geef je toe dat zij in 3j toch meer gedaan hebben dan NPS/VHP in 15j omdat in die partij geen ras telt en dat is de kracht wij zijn allen SURINAMERS en kinderen van GOD maar geven hem schande met hoe wij met elkaar omgaan de HERE kijkt verdrietig hoe zijn kinderen leven.


  Maak melding

 49. Pro(Fileren)Hoerenkind, deel2
  Wanneer Bouterse de verkiezing weer heeft gewonnen dan zullen wij de hindoestaanse corrupte netwerk binnen de overheid helemaal ontmantelen daarom hoor je de hindoestaenen op waterkant met hun doemscenario over Suriname want ze zien dat ze geen macht meer hebben en al hun vuile was komt nu boven water. Wat Moordenaar santhoki doet is hulp van buitenaf zoeken inplaats hij de Surinaamse bevolking probeert te overtuigen van zijn etnische kwaliteiten en geen economisch plan heeft voor Suriname behalve te schreeuwen hoe slecht Bouterse het doet onderhandelt met Amerika en Nederland om hem bij te staan tijdens de verkiezing in Suriname, dat noemt men bemoeienis met binnenlands aangelegenheden. in Suriname heb ik met mensen gesproken en de creolen hebben mij verteld dat ze echt niet op de VHP gaan stemmen dat betekend dat de NDP hun basis behoud, de Maron gaan niet op de VHP stemmen en de javanen ook niet en zeker de chinezen ook niet. De moslim koelies gaan niet op de VHP stemmen en binnen de NDP zijn de hindoestaenen groot aanwezig en die behouden hun mensen die op NDP gaat stemmen daarom wilde santhoki de verkiezing ingaan met een combinatie maar geen éénpartij heeft met zijn plannen ingestemd en dat is een feit.


  Maak melding

 50. Wie naar Suriname gaat en met de mensen gaat praten zal merken dat de VHP de verkiezing aan het verliezen is en dat is goed nieuws voor Suriname en slecht nieuws voor de hindoestaanse Bandieten in Bhaai wijze woorden andere naam voor hindoestaanse bandieten is hindoestaanse Zakenmannen. Fileren wat mij verbaas over je is je dapperheid op het net, waarheid vroeg je om een face to face vriendelijke discussie tussen waterkanters Creolen en Hindoestanen alleen de creolen ingestemd te zullen meedoen. Geen enkel Hindoestaan heeft ingestemd te zullen komen en Fileren was de eerste die schreef dat creolen met wapens gaan komen terwijl de wapens die de creolen mee zouden nemen is kennis en wijsheid. Wat waarheid achter is gekomen is dat Dapperheid ontbreekt ook in de hindoestaanse Genenpoel of in Bhaai zijn wijze woorden Lafheid zit in de Genen van de Hindoestaan maar daar kunnen jullie niks aan doen.


  Maak melding

 51. aibaya, ziekelijk HOND is weer bezig…

  No spang..zodra het personeel van LPI weer aktief is gaan ze de HOND weer opsluiten in zijn kennel…


  Maak melding

 52. Armand je sprult heel agressief. Wanneer ga je je realiseren dat je niet voor een ander kan en mag nadenken? Mensen beslissen zelf of ze ergens over gaan klagen: hun goed burgerlijk recht. Ja dat bestaat. Mensen beslissen voor zichzelf of ze gaan emigreren. Hun goed persoonlijk recht. Mensen beslissen zelf welke mening ze hebben. Sommige meningen zijn wel dom, zoals die van jou heel vaak, maar niemand staat je naar het leven of wil je om die domme mening verbannen!
  Als je dit alleen maar zou kunnen begrijpen.


  Maak melding

 53. En meneer SANTOKHI de PRESSS heeft geen probleem hij heeft het gezegd klaar uit we zien wel maar dit bedoel ik zo laf en nederig en bang bibberen o hij heeft wat van AMERIKA gezegd nou zijn ze god gewoon sorry foutje klaar wie hebben de meeste mensen op aarde vernederd vermoord en nog meer en dan dit geval zogenaamd groot te maken en politiek schandaal daarom hebben wij een leider nodig die wel respect eis voor zijn volk en niet als hondje gaan likken aan achterste van …………..


  Maak melding

 54. De president heeft één PROBLEMEN !

  Zijn Chinese telraam is op de fröbelschool stuk gegaan !

  O heeft een onherroepelijk drugsvonnis van ELF JAAR op zijn naam en staat internationaal gesignaleerd.

  O Is hoofdverdachte massamoord(en) op ongewapende onschuldige Surinamers.

  O Bezat de Nederlandse nationaliteit ten tijde van de decembermoorden.

  O Heeft bij zijn staatgreep samengewerkt met de Hollanders, is een redi musu.

  O Is eigenaar van een ongrondwettige nietige amnestiewet/amnestiebriefje

  O Heeft een zoon die Surinam en haar bevolking wil VERKOPEN aan terreurgroep Hezbollah.

  O Heeft Surinam een lege staatskas bezorgd. Weet niet wat een begroting is.

  O Weet niet wat bezuinigen is. Herhaalt steeds “moni de”, “moni de”.

  O Heeft gebrek aan juristen met ervaring. Wil marktlui in het Constitutioneel Hof benoemen.

  O Bezit geen wereldkaart en denkt dat Surinam een provincie van China is.
  Denkt dat de USA ergens in Afrika ligt.

  O Ziet geen verband tussen zeer corrupte leiding van Surinam en de stijgende criminaliteit.


  Maak melding

 55. -Ik heb geen partij dus kan mij wat schelen, maar heb wel een mening.

  =Zielig hoe mensen emotioneel raken als men aan hun baas komt. Domme vergelijkingen die gemaakt worden tussen de creolen en de Hindoestanen.

  -Een ding is zeker en dat is het feit dat de mensen die achter Brunswijk en Bouterse staan iets zegt over hun denkwijze en ontwikkeling.
  Vele Surinamers zijn bij hun ontwikkeling lijven haken en dat zie je ook hoe zij reageren.

  =De achterban van de VHP zitten hoog geschoolden en hebben een goede kader.80% van alle grote bedrijven zit ook in handen van de VHP.

  -De achterban van Bouterse is een deel geschoold , maar corruptie viert feest en vandaar dat het niet goed gaat in Suriname.

  =Als me een optel sommetje gaat maken kan de VHP het land zo lam leggen als zij willen, dus zou ik maar een toontje lager gaan zingen.

  =Mensen die roepen dat Bouterse heel veel voor het land heeft gedaan in die 3 jaar, hebben helemaal geen kaas gegeten van politiek en economie.

  -NDPérs bij velen wordt straks de AOV en kinderbijslag teruggenomen, omdat Bouterse geen geld heeft.

  =Ik hoor niemand meer praten over die zogenaamde 60% gouddeal, dit terwijl Bouterse eerst 450 miljoen moest investeren die hij tot vandaag NIET heeft kunnen betalen.

  Succes een ieder die voor de NDP en Brunswijk stemt.


  Maak melding

 56. Het parlement, DNA, het kabinet(president, vice-president, ministers, leden staatsraad)en overige instituten moet bestaan uit personen met een schoon verleden. Beleidsinstituten dienen een voorbeeldfunctie te vervullen.
  de gekte naar machtsdrang verblindt de VHP voor de realiteit. Wanneer men ageert tegen Bouterse en consorten wegens misdaden tegen de mensheid, dan is SANTOKHI zeker niet de persoon voor de presidentschap.
  Het volk verlangt, net als in 1980, naar verandering. Dit betekent niet dat het volk wordt opgezadeld met, ook al vrij gesproken, met iemand die het leven van een ander beroofd heeft.
  VHP doet er goed aan de verandering te helpen realiseren. Het zal echter een utopie blijken als het electoraat Santokhi op de verkiezingsdag afwijst.
  Ondervoorzitter heeft meer morele steun dan welke ander VHP-er.


  Maak melding

 57. @Warhoofd

  je bent een domme neger die teveel lult ga je medicijnen drinken want je draait door.Waarschijnlijk medicijnen die je van de uitkering van de blanken betaald. Je bent echt ziekelijke racist. Hitler dacht ook dat hij superieur was, kijk wat hij de mensheid heeft aangedaan.
  @Warhoofd heeft een diepgewortelde minderwaardigheidsgevoel omdat hij in het verleden leeft, en dat uit zich in racisme en discriminatie jegens anderen en een vals superieur gevoel.

  Een @Ware gestoorde die met Racisme, discriminatie en bedreiging een verkiezing denkt te gaan winnen. Om een moordenaar en crimineel Bouterse weer aan de macht te helpen. Jouw leugens en zogenaamde feiten zijn makkelijk te weerleggen en veelal foute meningen.
  je weet niet eens het verschil tussen een leeuw en een tijger, hahaha.
  Feit is wel dat 90% van de populatie van Santo Boma uit negers bestaat, dat is gewoon een statistisch feit. In plaats van anderen daarvoor te beschuldigen en ontkennen probeer oplossingen te bedenken voor dit probleem. Door incompetente ministers op Ministerie van justitie te zetten is de veiligheid flink ondermijnt. Zelf laat de lafaard Bouterse zich beschermen door zijn privelegertje CTU, grootste fout was dat hij zijn criminele zoon daar heeft neergezet.
  Die crimineel Dino hield zich meer met drugsdealen bezig.

  De VHP gaat gewoon goed scoren omdat ze een goed plan hebben en valide argumenten en redeneringen.
  De incompetente pres DDB kan de corrupte bende niet eens verdedigen, zoals Abrahams die miljoenen van het land heeft geroofd.
  Beschaafde mensen van alle bevolkingsgroepen gaan op de VHP stemmen, zelfs Marrons uit het binnenland.
  Mensen verlaten teleurgesteld de NDP om de loze Mega beloften, de mega corruptie en de mega criminaliteit die is ontstaan. Hindoestanen die bij de NDP zitten zullen er bekaaid vanafkomen ze worden daar gediscrimineerd en kunnen beter naar de VHP gaan. Het is een smerige politiek die gevoerd wordt bij de NDP zoals door die gek Doekhie. De VHP zal samen met haar partners een een huis vormen voor oprechte en waarachtige Surinamers.

  Een meeting met een kansloze loser als zogenaamde @Waarheid ga ik nooit doen, ik heb geen tijd voor zulke figuren.


  Maak melding

 58. @Sra, “80% van alle grote bedrijven zit ook in handen van de VHP ” Heb je cijfers die dit onderbouwen ? Er wordt van alles en nog wat geroepen, maar de realiteit is vaak anders. De succesvollen uit een groep vallen altijd op, maar dat zegt niet altijd alles over de groep in zijn geheel.


  Maak melding

 59. Zolang de @boegroe’s en @paramans emotioneel blijven denken (hun EQ moet wel erg hoog zijn), is er voor Bouterse niks aan de hand. Met 15 zetels blijft hij een toonaangevende speler en de subsidies zorgen makkelijk voor 15 zetels. Dankzij de @pero’s en @Afrikaanse Leewinnen.


  Maak melding

 60. aah… de etnische kaart die de door de clanleider eerder is gespeeld en die de door de ndp clanleden nu volop wordt uitgebuit geeft overduidelijk aan dat de clan het onwaardig is om in Su in het machtscentrum te zijn. Een historische fout die toe te schrijven is aan naievelingen ja ook hen die een beetje opleiding hebben genoten zijn er schuldig aan.
  Ja,,,,,opjutterij en inspelen op racistische sentimenten creëren een angstcultuur waar de eigen stem in vervaagt. Ja wie gaat nu achter een man lopen die 90 liter bloed in Fort Zeelandia heeft achtergelaten.
  De clanleden met hun dubieuze (volksmilitie)achtergrond zijn allen schuldig aan massale corruptie van de afgelopen 3 jaren. Veel geld is zo in de kas terecht gekomen om zodadelijk groepen stemmen te kopen. Zie maar…doet denken aan de communistische Chinezen die massaal hoera hoera roepen en met vlaggetjes op commando wapperen.


  Maak melding

 61. Ik weet niet wat de goud sector opbrengt, maar die gehele put mogen ze van mij compleet dicht gooien.

  Wat de rechtelijke macht betreft, deze moet de etniciteit van de Surinaamse bevolking vertegewoordigen en als het werkelijk zo is dat er alleen maar hindoes zitten, dan moet driekwart ervan vervangen worden door andere etnische vertegenwoordigers.

  Wat de verkrachtingen betreft, ik hoop niet dat die zelfde gekte als in India ook in Suriname plaats vindt, zowel, dan moet er een psychiatrisch onderzoek komen naar de cultuur van de hindoe om ze te helpen bij het bestrijden van deze ziekte.

  En er is geen gehoor voor prive aangelegenheden of anders gezegt culturele doofpot.

  Het is van belang dat die vrouwen gaan spreken en als ze verstoten worden door hun eigen mensen, dan zeg ik:

  Je maakt een genitisch sterk geslacht door te kiezen voor een ander cultuur.

  Het zelfde geld voor de excessen onder andere bevolkingsgroepen.

  En wat de bijdrage van de goede hindoe-zakenman betreft, die is niet ter discussie, mits er ook hier sprake is van fraude of corruptie dat door justitie hard aangepakt moet worden.

  Ik wens hen allen een mooi leven en goede zaken.

  Simpel en logisch.


  Maak melding

 62. Wanneer een slecht regeringsbeleid gevoerd wordt voor rechtvaardiger inkomensverdeling of reeele produktie ontwikkeling, zullen alle bevolkingsgroepen daar de dupe van zijn. Alleen vrienden,partijgenoten,sympathysanten zullen hier hun voordeel mee doen. This is reality.


  Maak melding

 63. SANTOKKI SEGEBAL HEEFT EEN PROBLEEM.

  nu word het wel duidelijk wat de opzet en afspraken tussen santokie en amerika is geweest.
  santokkie had gedacht dat hij met hulp van NL,pres bouterse en bevolking kon onderdrukken,nu dat het niet gelukt is,heeft hij afspraken met amerika gemaakt om de pres door zijn soon in het kwaad daglicht te plaatsen om zodoende het volk te mislijden om zijn kant te kiezen,maar het volk is niet dom,het volk weet dat de vhp een racistische inborst heeft,de vhp en cornuiten met hun grootsheids waanzin zullen nooit en te nimmer suriname tot een beter bestaan leiden.
  santhokkie is een moslim,een koelie moslim is een moordenaar die andere rassen laat geloven wat zij willen,en dat is die santokkie satan segebal.
  fout nummer een;;in 15 jaren tijd heeft hij(santokkie)als minister van politie en justitie,geen crim bestreden maar juist aangewakkerd en er zelf de grootste hand daarin had.
  fout nummer twee;;paartijdigheid stumileren was een van zijn grootste doel,hij heeft altijd maar een soort volk naar voren gehaald,en dat waren de hindoe(koelie)bevolking,de rest was als een slaafje voor hem en zijn achterban.
  fout nummer drie;;het toelaten van drugs gebruik en handel waarvan hij de grootste dealer en ook gebruiker is,er zijn enkele van die hindoe landbouwwerkers die dat kunnen bevestiggen.
  en de moorden die er toen plaats vonden maar in het geheim gehouden worden,er is wel een van die gevallen bekend waar hij niet omheen kan,en dat is de zaak BIKHARIE,EEN JONGEN DIE NOG IN DE BLOEI VAN ZIJN LEVENS JAREN WAS,door santhokki in de rug geschoten.

  k.k.santhokkie,jij hebt een te grote ego en jij bent kraanzinnig aan het worden of misschien al ben,het is tijd dat jij naar india verhuis en suriname en bevolking met rust laat,LAAT OOK DE PRESIDENT MET RUST,veraad plegen is geen schone zaak,het stinkt naar jaloesi en bitterheid,omdat jij niet kan en nooit gaat berijken wat jij aan afbraak voor su en bevolking wil realiseren,

  jij wil met jou dwaasheid de pres komen zeggen waar hij fout is geweest?brutaal hielelikker,doe maar niet,wij hebben jou advies niet nodig.
  nu lach jij stiekem,omdat jij denkt dat jij de leider van suriname(D,BOUTERSE)met hulp van die cowboys en die gasten van de noordzee een mentale en spigologische klap hebt toegebracht,en daarom kan doen wat jullie in het land en met de bevolking willen doen,’nou,santhokkie,keep on dreaming,”wij hebben jou door en weten wat jij van plan bent.

  in al jou acties tegen de pres en bevolking,zal jij nooit en te nimmer slagen.


  Maak melding

 64. @Afrikaanse Leeuw,

  Het aantal verkrachtingen in India valt mee (maar zou idealerwijs niet mogen gebeuren). Op een bevolking van 1,3 miljard en een tekort aan vrouwen in India zal er altijd wel verkracht worden. In de VS en in Afrika is het verkrachtingscijfer veel hoger. Wanneer je in Suriname aan vrouwen van diverse etniciteiten vraagt hoeveel er tegen hun wil in sex MOETEN hebben met hun man, dan zul je zien dat de cijfers dicht bij elkaar blijven. Hoeveel vrouwen doen aangifte van verkrachting binnen het huwelijk? Zoals je als Leeuw zelf weet, jullie pakken die Leeuwinnetjes toch ook zonder hen om toestemming te vragen?

  Ik heb liever dat een kundige wezel recht spreekt over ons dieren dan een onkundige hyena. M.n. in de rechterlijke macht moeten er eerlijke en kundige mensen plaatsnemen, zelfs al is dat voor 100% van een etniciteit. In de andere groepen is er blijkbaar een gebrek aan goed opgeleide meesters in de rechten of vinden zij dat beroep niet aantrekkelijk.

  Je moet ook niet verwachten dat binnen de komende 10 jaar ineens een invasie van marron-rechters gaat plaatsvinden. Opleidingen in de (staats)rechten duurt vrij lang. Dan moet je nog praktijkervaring op gaan doen. Dus, stimuleer je eigen groep om die opleidingen te volgen en kijk niet afgunstig naar de andere groepen. Afgunst en gierigheid zijn de vaders van alle zonden.

  P.S.: wie is heel gierig (eigent zich onrechtmatig staatsbezittingen toe) en is jaloers op Santokhi?


  Maak melding

 65. @armand.
  ik weet uit mijn ervaringen met zwarte mannen, als zwarte vrouw, dat zij commitmentfear hebben. wij weten van confucius’ quotes dat het gezin de hoeksteen is van de samenleving. dat wil zeggen dat het gezin de goede mensen uit de maatschappij voortbrengt. kijk naar de creoolse hoeksteen: altijd, zo niet bijna altijd een bijna gezin. waarin 1 volwassene niet 2 personen kan zijn hoewel zij dat speelt. de kinderen kunnen op die manier niet genoeg meekrijgen om een voor zichzelf stabiele hoeksteen te worden in de maatschappij.
  als je kijkt naar de hindoestaanse samenleving, dan is daar meer gebruikelijk dat er wel een hoeksteen ontstaat, waarin twee volwassenen en kinderen, en allen werken ze samen. hierdoor kunnen zij bepaalde doelen behalen die creoolse hoekstenen, (waaronder ik) niet kunnen, of (zoals ik) hebben creolen er meer tijd voor nodig om een bepaalde status te behalen.
  reden waarom je vaker hindoestanen ziet met affluente bedrijven (nu de chinesen, wie zijn hun klanten) en creolen als smeergeldaannemers. hiermee is niet gezegd dat hindoestanen niets hebben met smeergelden, weliswaar delen zij die veelvuldig uit, omdat zij weten dat ze nooit misschieten. (verhaal in een notedopje).

  wat is de moraal van het verhaal? Vraag je af waarom dingen zo zijn en doe er wat aan. vanuit jezelf.


  Maak melding

 66. nu worden de koelies bang omdat de creolen weer opstaan en zeggen,”wij pakken onze dingen in onze land weer zelf op,
  toen jullie in su kwamen,hadden wij(creolen) alles al gemaakt,jullie hadden niks.
  nu vanwege jullie afspraak met die witman hebben jullie een doorgan gevonden om jullie maag te vullen en bepaalde bedrijven overnemen,jullie zijn geen harde werkers, maar profiteren van wat het creoolse ras heeft opgebouwd,en die honden mentaliteit hebben jullie van jullie achter groot vader de engelsen en nederlanders.

  nu doen jullie het Zelfde wat die engelsen met jullie vrouwen gedaan heeft,”verkrachten.lees hoe jullie je eigen vrouwen verkachten en daarna vermoorden


  Maak melding

 67. Santokhi: president Bouterse heeft een probleem.

  De uitdrukking zou moeten zijn:
  “president Bouterse heeft een psychisch probleem veroorzaakt door achtervolgingsangst en vernauwing van de hersenen”
  Als je angst heb voor je tegenstander die groter, sterker en veel beter gewapend is dan jezelf dan moet je toch kunnen begrijpen dat zo een opmerking zoiets is alsof een aap die een olifant probeert te nemen en dan te vragen “hoe voelt het”.


  Maak melding

 68. Als ik de reacties zo lees dan begrijp ik waarom men zegt dat het grootste deel van de suris te laaggeschoold is en dat Su een gebrek aan kader heeft!! De ene reactie is nog stommer dan de ander!!!!


  Maak melding

 69. sommigen doen zich als creool voor,terwijl het hindoestanen zijn,”zo kan ik het ook maar doe het niet,ik ben een creool en schaam mij er niet voor.


  Maak melding

 70. De NDP bende heeft de afgelopen 3 jaar meer uitgegeven dan Front in 15 jaar. Wat Front met moeite heeft opgebouwd wordt nu weer door die incompetente regering teniet gedaan. En niet te vergeten de veelal Chineze leningen die allemaal nog moeten worden terugbetaald. ResultaatResultaat geen enkele mega belofte ingelost, alleen de uitgaven van de staat verhoogd door toeslagen op te trekken en 30% meer ambtenaren.

  En nogmaals Santokhi heeft in zijn hele politie carriere nog op iemand geschoten. De man heeft zijn intellectuele capaciteiten gebruikt om complexe criminaliteits- en organisatorische vraagstukken niet opgelost. Resultaat was een dalende criminaliteits en stijgende veiligheidsgevoel.

  De coupe van 1980 uitgevoerd door Nederlander Bouterse is het begin van dictatuur en onderdrukking. Het heeft niks met bevrijding van wie dan ook te maken, gewoon een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Suriname. Ik heb de dreiging en angst aan den lijve ondervonden.
  Met pijn en moeite is de democratie hersteld door NPS, VHP en KTPI.
  Wie Suriname wil terugwerpen in een staat van bandietisme en wetteloosheid moet vooral op de politieke gangsters Bouterse en Brunswijk stemmen.


  Maak melding

 71. @sra,

  Hoe je het wend of keert, je zult toch moeten samenwerken met die ‘koelies’, Chinezen, Javanen en anderen in Suriname. Met de instelling van jouw zie ik niet in hoe je gaat samenwerken met ze. Straks ga je je pijlen richten op de Chinezen. Dan op de Javanen, dan op de Haitianen. Wanneer en waar hou je dan op?
  Vraag aan jou: hoe komt het dat je in jouw eigen gemeenschap niemand anders kunt vinden als leider dan Bouterse? Een clean persoon, zonder verdachtmakingen aan z’n hoofd. Een eerlijk persoon. Is dat zo moeilijk? Waarom hol je steeds achter die Bouterse aan? Waarom zeggen jullie niet tegen hem: Baas, je verdient nu rust , ga met pensioen en laat ons een eerlijke sterke leider uit onze gelederen kiezen? Is het moeilijk voor jou om op deze gedachte te komen? Of geldt voor joi: wiens brood men eet, diens lof men zingt?


  Maak melding

 72. @Sra,

  Mijn God, hoe achterlijk moet je wezen Sra om te stellen dat Santhokie afspraken heeft gemaakt met Amerika om de pres zijn zoon in een kwaad daglicht te stellen zodat het volk de kant kiest van Santhokie.

  Mijn God Sra, kom soms uit een ei??

  Sra, jouw stommiteiten slaan echt alles, maar ik zal je uit je BOUTA-DROOM HELPEN.

  Jouw Dino zal een lange gevangenisstraf tegemoet zien, zo niet: HE WIIL BE SENTENCED FOR LIFE WITHOUT PEROLE.
  Over 4 dagen is het D-DAY voor CRIMINEEL Dino.

  Over 4 dagen ga ik een FEESTJE VIEREN als jouw CRIMINEEL DINO is veroordeeld en daarna is het SHOW-TIME FOR CC-1.


  Maak melding

 73. Fileren,
  Je bent een Koelie Poepkever, je bent de laagste van de laagste soort zelf een hond is meer waard dan jou. Je mag waarheid een domme neger noemen maar waarheid opleidingniveau en kennis is hoger dan al die koelies op waterkant en het verschil tussen waarheid en fileren is dat waarheid lichaam genetisch superieur is tegen over fileren. Waarheid heeft geen medicijn nodig want net als zijn creoolse broeders en zuster bestrijd hij de VHPdalits met kennis, wijsheid en de waarheid. Tot op heden heeft Waarheid links geplaatst zodat jullie kunnen zien dat alles wat de waarheid uit nieuws bronnen komt. De Hindoestanen op waterkant roepen wat maar plaatsen geen link waar ze hun informatie vandaan zuigen, waarheid denkt dat de informaties van die hindoes op waterkant uit de alcohol fles komt en iedereen op waterkant weet hindoes zijn zuiplappen daardoor worden ze emotioneel en slopen ze hun vrouwen thuis. Een dronker-koelie gaat nooit ruzie maken met een creool want zelf in zijn dronkenschap weet hij dat het slecht met de dronken koelie afloop. Fileren jij lult uit je stinkende Tollie koeliebek en als jij je bek opentrek ruik je naar een BeerPut, je bent ook de grootste racist op waterkant samen met Bhaai en kolibri en Dagoe ray. Al mijn creoolse broeders en zuster op waterkant zijn genetisch superieur dan alle racistische koelies op WK en ik hoef daar geen link voor te plaatsen want wetenschappelijk onderzoek zegt dat. fileren je bent genetische inferieure Monkey Koelie ASS ga snel bukken voor Gasbraki voor je dagelijkse vitaminen dan kan je weer dapper zijn op WK.


  Maak melding

 74. @Ira
  soms moet je een domme vergelijking met een andere domme vergelijking bestrijden. Om te laten zien dat je er niet verder mee komt.
  Voor de rest ben ik het met je eens. Deze incompetente DDB regering heeft de gouddeal totaal verprutst. Hadden ze de Front deal in 2010/2011 afgerond dan was het nu in uitvoering. Door voor een Megadeal te gaan en eerst concessies in area of interest aan politieke vrienden te geven, is het resultaat nu nul komma nul.


  Maak melding

 75. @Armand, als je dagelijks de kranten zou lezen hoeft niemand ook aan jou te vertellen dat in de gevangenis de creolen/marrons de grootste bevolkings-groepenen zijn die overheersen als het gaat om roof ect.

  =Ook stond er ook in de krant van al die bedrijvigheid die in Suriname plaatst vinden de Hindoestanen de grootste groep zijn met grote bedrijven. En dan de Chinezen????

  =Als men praat over de harde feiten wordt er gesmeten met vergelijkingen in plaats van dat met naar oplossingen gaat zoeken.

  ==Een ding is zeker en dat is het feit dat Bouterse het land WEER naar de afgrond brengt met al die leningen die nog openstaan en terugbetaalt moet worden.
  Onderzoek het maar ook en dit staat ook in de krant.


  Maak melding

 76. Waarheid,,,,,uit welke kliniek ben jij ontsnapt ben je wel een surinamer moeten we zo met elkaar omgaan in Su wat is jou probleem als jij problemen hebt met met jezelf of de Surinaamse bevolking ga dan lekker terug naar Oeganda ofzo halve gek dat je d,r bent.


  Maak melding

 77. Waarheid.

  Als je ontwikkeld ben dan valt het allemaal tegen dat je een ander zo kleineert. En trouwens ik ben geen Boeler en geen Hindoestaan (Er is niks mis mee als je een Hindoestaan bent)
  Ben je zelf een Boeler of zo ,dat je mij Boeler noemt ?
  Besteed je tijd aan iets nuttigs, dan alleen domme dingen uit te kraaien.


  Maak melding

 78. De NDP aanhang moet Bouterse laten vallen en een meer acceptabel, eerlijk en betrouwbaar persoon, die bovendien bereid is de wetten te handhaven en te versterken, verkiezen als leider. Wat heb je aan een leider die toch al op is en het echt niet nog 5 jaar kan volhouden?
  Dus NDP-ers, laat weten welke nieuwe en frisse NDP leider jullie op het oog hebben. Bouters’ tijd is voorbij. Wed niet op een uitgeholde paard!


  Maak melding

 79. profeet

  jij vergist jou,ik heb niet aangegeven dat ik niet met de hindoe’s wil samenwerken.
  ik ken ook hindoes die niet een hokjes denkend mentaliteit hebben,maar een surinamer zijn landgenoot noemt,dat is toch wel een groot verschil met een hokjes denker.

  BOUTERSE is de aangewezen persoon die het waardig word geacht om pres van su te zijn.
  dan mag ook jij ertegen zijn,dat maakt voor mij niet uit.
  zins de bericht geving vanuit nederland,dat BOUTERSE crim handelingen vericht en hem daarvan ook bescguldig heeft.maar de documenten voor 60 jarren geheim houd,moet niemand en jij ook niet,komen uitleggen over een ander president of iemand met schone handen,”zelf venetiaan had geen tien schone vingers.
  wie denk jij voor gek te houden.

  als jij een profeet ben,dan zou jij de dingen vooraf zien om optijd een waarschuwings bericht uit te zenden,”het enige waar jij over praat is om een ander president.
  is het jou dan niet als(als jij dat ben)een man van god om rechtvaardigheid te spreken en niet met twee tongen en gedachten te spreken.


  Maak melding

 80. @sra,

  Rechtvaardigheid is dat Suriname met volle kracht vooruit moet en dat gaat echt NIET lukken met Bouterse. Die man heeft gewoon teveel mensen in binnen- en buitenland (door eigen toedoen) tegen zich. Dat is gewoon een feit!
  Dus als je een rechtgeaarde NDP-er bent, zoek dan naar een andere leider in je partij. Iemand met wie iedereen wil samenwerken. Iemand die niet bang is om rechtvaardige beslissingen te nemen en de wet te handhaven. Ik kan niet geloven dat er niemand binnen de NDP is die niet aan die profiel voldoet. Gun Bouterse z’n pensioen en kies een nieuwe man!! Daar is het land, de NDP en Bouterse zelf het meest bij gebaat. Je hoeft niet eens een profeet te zijn om tot deze conclusie te komen. Find a new leader, NDP-ers!


  Maak melding

 81. Mujrim

  @Orlogswaarheid,

  Genetisch superieur in schelden en jaloezie

  ik word warm van al die hindoestaanse eerlijkheid, wanneer ze Creolen voor domme Negers uitmaken dan is het oke maar zodra een creool terrugslat dan isde creool de racist. ik denk dat de MonkeyGod trots op zijn kinderenop WK is, al die Vhpkoelies


  Maak melding

 82. Zondag 2 maart 2014 om 12:52 uur, door Geelebek
  @Afrikaanse Leeuw,

  Het aantal verkrachtingen in India valt mee (maar zou idealerwijs niet mogen gebeuren). Op een bevolking van 1,3 miljard en een tekort aan vrouwen in India zal er altijd wel verkracht worden. In de VS en in Afrika is het verkrachtingscijfer veel hoger. Wanneer je in Suriname aan vrouwen van diverse etniciteiten vraagt hoeveel er tegen hun wil in sex MOETEN hebben met hun man, dan zul je zien dat de cijfers dicht bij elkaar blijven. Hoeveel vrouwen doen aangifte van verkrachting binnen het huwelijk? Zoals je als Leeuw zelf weet, jullie pakken die Leeuwinnetjes toch ook zonder hen om toestemming te vragen?

  Afrikaanse Leeuw comment:
  Ja iedere vorm van verkrachting ongeacht ras ga ik niet goed praten dus ook niet wat er in de rest van de wereld gebeurt en daar kan jij mij niet op aanspreken, want ik generaliseer niet zoals jij dat dus doet. Helaas doen wij mensen te weinig tegen verkrachters.

  Wat jij vergeet zijn de gedwongen Hindoestaanse huwelijken. En ik ken er genoeg die geforceerd ten huwelijk gaan. Lijkt mij niet een bepaalt gelukkig huwelijk. In deze manier van gezinsvorming zit vaak de grootste psychise en vooral sociale ellende.

  Zondag 2 maart 2014 om 12:52 uur, door Geelebek
  Ik heb liever dat een kundige wezel recht spreekt over ons dieren dan een onkundige hyena. M.n. in de rechterlijke macht moeten er eerlijke en kundige mensen plaatsnemen, zelfs al is dat voor 100% van een etniciteit. In de andere groepen is er blijkbaar een gebrek aan goed opgeleide meesters in de rechten of vinden zij dat beroep niet aantrekkelijk.

  Je moet ook niet verwachten dat binnen de komende 10 jaar ineens een invasie van marron-rechters gaat plaatsvinden. Opleidingen in de (staats)rechten duurt vrij lang. Dan moet je nog praktijkervaring op gaan doen. Dus, stimuleer je eigen groep om die opleidingen te volgen en kijk niet afgunstig naar de andere groepen. Afgunst en gierigheid zijn de vaders van alle zonden.

  Afrikaanse Leeuw comment:
  Ondanks ik hier niet voor ben afgestudeerd ken ik het proces.
  Wat de rest betreft mensen zoals jij willen graag in kul blijven geloven. Er zijn er genoeg afgestudeerden met de nodige werkervaring die deze titel zouden “kunnen” uitvoeren. Vanuit de overheid zou er een signaal gegeven moeten worden om deze mensen meer te motiveren om voor deze titel te kiezen.

  Wat de marrons opleidingsdrift betreft, daar ben ik niet van op de hoogte.

  Ik heb mijn twijfels over rechters hun kwauliteiten in het algemeen, want ik heb er genoeg in actie gezien en ik kan je veel vertellen hoe onbekwaam velen zijn en gemotiveerd zijn op rasbeoordeling.

  Een groot poppenkast.

  En trouwens zoveel rechters zijn er nou ook weer niet in Suriname.

  Zondag 2 maart 2014 om 12:52 uur, door Geelebek
  P.S.: wie is heel gierig (eigent zich onrechtmatig staatsbezittingen toe) en is jaloers op Santokhi?

  Afrikaanse Leeuw comment:
  Wat ik al eerder gezegt heb is diegenen die zich schuldig maken aan fraude en corruptie moet je een psychatrische behandeling verplicht gunnen, want fraude en corruptie is een gesstelijke ziekte dat daar achter meerdere / wellicht vele psychise problematiek kent.

  Ik eigen het woord afgunst / jaloezie niet, ik ben redelijk tevrede met wie ik ben, wat ik niet / wel heb, want ik gun jou en de rest ook het beste.


  Maak melding

 83. @Afrikaanse welp
  het leveren van kritiek op een regering is deel van een parlementaire democratie. We leven niet in dictatuur.
  Maar vragen van parlementariërs worden niet beantwoord, DDB verschijnt niet in parlement. Minachting van de democratie noem ik dit.
  Het is onzin te stellen dat kritiek van Front tot slechte prestaties van de
  Regering leiden. Altijd anderen de schuld aan anderen geven typisch de falende DDB regering.


  Maak melding

 84. In de VS en in Afrika is het verkrachtingscijfer veel hoger.
  dit bedoel de waarheid wanneer hij zegt dat die koelies op wk aan de alcoholfles zuigen. wil een koelie op wk een link plaatsen dat aan geeft dat de verkrachting in america en afrika hoger is. afrika is een continent met verschillende landen maar ja dat weten de meeste slimme koelies op WK niet. kun je de afrikaanse landen opnoemen die een hogere verkrachting percentage hebben dan India. links van wetenschappelijkonderzoek AUB geen gelul uit de alcoholfles.


  Maak melding

 85. Zondag 2 maart 2014 om 13:46 uur, @PROFILEREN,

  Tuurlijk moet je kritiek leveren, want dat is politiek, maar het bewust ondermijnen van een regering via je buitenlandse vriendjes (Nederland etc.), dat is behoorlijk minachting van de bevolkingskeus voor deze regering.

  En als ik DDB was dan had ik mij wellis waar niet zodanig opgesteld, maar ik kan zijn minachting goed begrijpen als je weet dat het bovenstaande het werk is van de oppositie in Suriname en dat zogenaamd zooitje in Nedeland.


  Maak melding

 86. Creool + hindoestaan = CHINEES nogmaals CHINÂVASION
  DESS FOR PRESS 2015^I LOVE SU WOON EN WERK 德培2015年
  我爱苏生活和工作


  Maak melding

 87. @orlogswaarheid,

  Creolen zijn niet dom en ook niet slechter of beter dan anderen.
  Wel maken creolen (w.o. de marrons) misschien minder goed gebruik van hun talenten dan andere groepen. Waar dat aan ligt en waarom Creolen eerder geweld gebruiken kan die groep zelf het beste weten. Ik ben benieuwd wat voor verklaring jij hebt hiervoor.


  Maak melding

 88. @Waarh….,

  In India wordt tegenwoordig elke (groeps)verkrachting breed uitgemeten in de pers, waardoor het de wereldnieuws haalt. In de VS wordt er meer verkracht, maar je hoort er nauwelijks iets over. Zelfs in Nederland (laatst gelezen) is het aantal verkrachtingen redelijk groot! In Afrika verkrachten de oorlogsvoerende bendes (Moslims vs Christenen, stammen tegen elkaar) massaal. In Afrika is stammenverkrachting gebruikelijk. Toen de Franse president in India was enkele maanden geleden, gaf hij aan dat ook in Frankrijk er veel verkracht wordt. Dus…….verkrachtingen gaan niet snel verdwijnen, eerder toenemen. Oorzaak? Teveel blote vrouwen te zien, slechte opvoeding en voeding die de senses stimuleert. Maar ook godsdienst: Islam staat massale verkrachting van vrouwen toe in een strijd en zeker de verkrachting van niet-Islamitische vrouwen is ok.


  Maak melding

 89. profeet

  ik ken jou niet.
  ik vind D,BOUTERSE de juiste man voor su,en dat maak jij niet uit.

  net zoals henry denken jullie door jullie emotie geslijm andere rechgeaarde surinamers op een dwaal spoor te lijden.
  doe jou best,en kijk hoever jullie gaan komen.


  Maak melding

 90. Ik ben het eens met iedereen die zegt dat de NDP een nieuwe leider moet kiezen. Bouterse roept teveel weerstand op bij heel veel mensen en dat is niet goed voor de NDP als partij die Suriname wil ontwikkelen. Met Bouterse is er stilstand en zelfs achteruitgang. Laten de NDP-ers een nieuwe leider kiezen waarmee ze het land vooruit brengen zonder het in schulden te storten. Volledig mee eens. Bedank Bouterse voor z’n diensten en kies een andere leider.


  Maak melding

 91. Zondag 2 maart 2014 om 14:08 uur, @Mujrim,

  Ik ga je corrigeren. Het zijn de geestelijk zieke idioten die Islam gebruiken om te verkrachten, dus het is niet de Islam dat oproept tot moorden en verkrachten.

  En ja geen een geloof is perfect.

  Zondag 2 maart 2014 om 14:17 uur, @Mujrim,

  Gelijk heb je dat er veel weerstand vanuit oppositie is tegen Pr. DDB het zelfde geval is volgens mij nu ook gaande onder zijn kiezers.

  Ik zeg erbij dat de oppositie geen haar beter is.

  Over het algemeen zijn ze gewoon het zelfde.


  Maak melding

 92. @Afrikaanse welp
  het buitenland gaat een veroordeelde crimineel altijd bestrijden, daar heb je geen Santokhi voor nodig.

  Je noemt mij bekrompen, daar zit je ook helemaal mis.
  Nogmaals de regering moet zijn eigen falen niet op anderen schuiven.
  Je stelt dat fraude en corruptie een resultaat van geestesziekte is. Maar ik hoor je niet zeggen dat DDB niets aan dit probleem, sterker nog een van de meest corrupte ontslagen ministers beloond hij met een adviseursschap voor 18000 srd per maand. Kan alleen in een cassave republiek.


  Maak melding

 93. @Mujrim,

  Ik ben pas content als deze MOORDENAAR-AMNESTIELIJDER/VEROORDEELDE COCA-DEALER in het GEVANG beland bij zijn CRIMINELE ZOON Dino HESBOLAH.

  @sra,

  Een rechtgeaarde SURINAMER hangt geen CRIMINEEL aan!!!!


  Maak melding

 94. @sra
  die idioot denkt dat Santokhi is moslim is.

  @oorlogswaanzin
  ik noem jouw een domme neger omdat ik weet dat er ook (veel) slimme negers zijn. Jij bent daar niet een van.
  Het zal voor jouw schrikken zijn als de NDP straks een Hindoestaanse partijleider of president kiest zoals Parmessar of Sardjoe.
  Op wie ga je dan stemmen?
  Ik ken genoeg negers met een alcohol danwel drugsprobleem, vraag het maar aan Bosje toch.

  Dit is nou het niveau van de DDB slaven, die de racistische insinuaties van de DDB clan verwoord door Limbo klakkeloos overnemen.


  Maak melding

 95. @sra

  Ik ben een SUPER ANTI BOUTISTA hier op dit forum dus weet echt niet hoe je erbij komt dat ik een meeloper ben.

  IK ZIE JOUW CRIMINELE GODFATHER HET LIEFS IN DE GEVANGENIS WAAR HIJ THUIS HOORT, WEGROTTEN.

  DIT IS MIJN EIGEN MENING!!!!


  Maak melding

 96. Zondag 2 maart 2014 om 14:26 uur, @PROFILEREN,

  Wellicht ben je te jong om dit te weten:

  Het buitenland heeft jaren corrupte idiote leiders op de zadel gehezen.

  Als Surinaamsvolk moet je de gebeurtenissen van 80/82 verafschuwen en de gerechtelijke macht zijn werk laten doen, maar als het buitenland zich gaat mengen met een democratisch gekozen regering en binnenlandse aangelegenheden mede door mensen als Santokhi, dan moet je eensgezind trappen op de remmen en zeggen “He buitenland tot hier en niet verder”.

  Het zou iets zijn dat Suriname Koning Willem zou motiveren niet te trouwen met zijn vrouw waarvan de vader dat wellicht betrokken is bij moorden op eigen burgers en dat er anders internationaal geen zaken meer gedaan mocht worden met Nederland.

  Snap je het nu ?


  Maak melding

 97. profileren

  en als hij een christen is,geeft hij zijn god een slechte naam door zijn handelingen.

  henry

  jij bent een schijtluis,jij zegt jou mening,nooo.
  heeft hij jou wat aangedaan om hem de dood toe te wezen.
  af is het een blinde haat die jij op horen zeggen bij jou zelf aangekweekt hebt,”tja ju egie kunu.


  Maak melding

 98. even voorop gesteld ik heb niks tegen negers, creolen of djoeka’s.
  er zit trouwens ook een groot verschil tussen djoeka’s (boslanders) en creolen.
  het is een feit dat enkelen het idd goed doen. met name in de sport.
  maar ik vind dat de creolen in de politiek niet capabel zijn voor de functies die hun bekleden. de enige reden waarom deze mensen daar zitten en gekozen worden is omdat negers op negers stemmen en hindoestanen op hindoestanen. en de hindoestanen zijn veruit in de minderheid. daarom pleit santokhi ook om de VHP multi-cultureler te maken en te verjongen, zodat er door een breder publiek op gestemd zal gaan worden.
  ook is het zo dat veelal negers worden opgevoed met een haat tegen hindoestanen (omdat deze over het algemeen toch wel vooruitstreven der zijn) het is dus eigenlijk een soort van afgunst/jaloezie. en laten we wel wezen, het grootste gedeelte van de elite in suriname bestaat wel uit hindoestanen, negers draaien geen zaken. ik verzin dit niet, kom net uit su en heb dit meegemaakt, gezien en gehoord.
  hindoestanen daar rennen trouwens ook niet meer weg voor die djoeka’s hoor. als we het over laf willen hebben, het zijn de djoeka’s die met een groep gewapend mensen overvallen daar (GEEN creolen!).


  Maak melding

 99. Santhoki heeft een complex en niet Bouterse.

  Daarom mag zo’n landverrader nimmer President van Suriname worden. De VHP periode is haast voorgoed achter de rug.

  Bij de VHP mag hij z’n hele leven president blijven spelen net z’n hypocriete – zogenaamde verbroederingspolitiek -voorganger Jaggernath Lachmon.

  Die Amerikanen moeten niet denken, overal de baas te kunnen spelen.

  In elk geval is Bouterse in z’n strategie geslaagd, door deze blunder van de Amerikaanse ambassadeur kenbaar te maken. Van de racist Santhoki had ik ook niets anders verwacht, voordat hij zou denken verder te kunnen gaan, direct of langs indirecte wegen.

  Santhoki kiest het liefst voor die Amerikaan vanwege zijn (blanken)complex, dan achter de Surinaamse President te gaan staan.

  Derhalve moet een dergelijke lafbek, lafaard en buitenland-kontlikker als Santhoki ver blijven van het Surinaamse Presidentschap.

  Het zal dramatisch zijn voor Suriname en het zal Suriname ver terug werpen in de tijd met zo’n landverkoper als President.

  Een degelijke conservatieveling als Santhoki mag binnen zijn op sterven na dood VHP- VAlse Hoop Partij, de lakens blijven uitdelen voor mijn part, maar nergens anders.

  Een Amerikaan is gewoon mens net als elk ander mens op deze aardbol. Deze doodnormale inschatting weet Santhoki in deze moderne tijd zelfs niet te maken.


  Maak melding

 100. @ome willem,

  Indien Bouterse een 2e termijn krijgt, denk je dan dat meer landen hem gaan steunen? Juist minder. Suriname heeft investeringen nodig. Niet alleen van China, maar overal vandaan. Bouterse ziet men als politiek instabiel en in instabiliteit wil niemand investeren. Zelfs I am Gold trekt hierdoor de investeringen terug. Mijn inschatting is dan ook dat Bouterse zich beter kan terugtrekken of dat de NDA de verkiezing anders moet verliezen. Afgeven op de rest van de wereld gaat de maag van de mensen en de staatskas echt niet vullen.


  Maak melding

 101. Zondag 2 maart 2014 om 15:16 uur, @Kaiser,

  Realistisch.

  Als deze regering kleiner had ingezet, dan hadden ze meer krediet verworven.


  Maak melding

 102. @Ira,

  Jouw reactie(11:17) staat als een huis: zie daar de PAARSE RATTEN als sra, Boegroe, Milton, en niet te vergeten Paraman die als een kip zonder kop achter DDB rennen.

  DDB verkoopt aan deze gasten KNOLLEN voor CITROENEN MET DIEN VERSTANDE dat deze PAARSE IDIOTEN weten dat ze KNOLLEN voorgeschoteld krijgen, zien deze gasten kans om DDB te smeken om meer KNOLLEN in plaats van CITROENEN.

  DDB vermoordt BIJ WIJZE VAN SPREKEN hun hele familie en dan nog zeggen deze IDIOTEN DANK JE WEL TEGEN DDB.


  Maak melding

 103. Beste Broeders/Zusters Forum bezoekers.

  wij zitten elkaar te bekvechten achter de PC, terwijl C.Santokhi en Bouta, thuis in een lui stoel liggen en lekker Whisky drinken. En Bouta zijn sigaren die hij uit Cuba heeft meegegomen lekker ligt te paffen. suma dong no,na unu na Burikie.

  Ai baja.


  Maak melding

 104. Als Suriname Bouterse en 2de termijn geeft is het land het lachterthe van Zuid Amerika. Een laffe bevolking die het prima vindt dat haar president een moordenaar, drugsdealer en imcompetent is met een zoon in de USA als veroordeelde wapenhandelaar die hij persoonlijk heeft benoemd als hoofd van de zwaarbewapende CTU “The Best Man for the Job”.


  Maak melding

 105. Bouterse heeft een probleem.
  Nee, meneer Santhoki..Hij heeft meerdere problemen. Laat me een paar hier op een lijstje zetten:

  1. drug probleem, snorten en snuiven.
  2. drugs veroordeelde
  3. opgesloten zoon wegens drugs
  4. van moord verdachte…veroorzaakt slapeloze nachten wanneer de geesten op bezoek komen..dus meer drugs om toch in slaap te vallen.
  5. Roven en stelen van het arme surinaamse volk. Slapeloze nachten om te bedenken hoe meer van het arme volk te stelen. dan weer snuiven om een paar uurtjes te slapen.
  6. Geen educatie. Dus hij is radeloos wanneer het komt om met oplossingen te komen. En zijn adviseurs zijn ook ongeschoolde proviteurs.
  7. Elke keer wanneer hij wordt gewezen op zijn criminele daden en fouten is het eerste waarnaar hij grijpt zijn mond en machine geweer.

  Dus surinaams volk, wil jij nog steeds beet worden genomen door de NDP, ABOP en PL? stem dan weer op hun.


  Maak melding

 106. @ Ome willem

  Over kont likkers gesproken winston la king doet een goede job bobo’s tiengie loesoebere diaree schoonlikken bij de amerikaanse amba.


  Maak melding

 107. Bouta is oud en ziek, heeft multi-problemen, dat weten wij allemaal.

  MAAR, de vervanging is al geregeld bij een krutu in het binnenland.

  Lonnie Brunsi heeft in het openbaar bekendgemaakt dat Hezbollah-Dino de volgende president wordt.

  Dus no spang nanga neks,a moni o doro en president Dino is “voorlopig afwezig” vanwege “verblijf in het buitenland”.

  PS : wordt drugsveroordeelde Brunsi de “voorlopige” vervanger ??


  Maak melding

 108. KrasDagoe(Barki) ja waarheid is superieur ontwikkeld en ik ben er trots op, kun je mij tonen dat ik iemand kleineert ik plaats de links bij waar ik mij informatie vandaan wat ik zeg is niets anders dan de waarheid en dat doet de VHP koelies pijn. Murjrim wat lul je nou ga mijn links na wetenschappelijk onderzoek zegt dat Creolen genetischsuperieur zijn dat waren niet de woorden van waarheid en onderzoek heeft aangetoond dat creolen het beter doen op school dan de hindoes. Mirjrim je zuigt weer uit de alcoholfles plaats een link bij dat zegt dat creoolse stammen aan massa verkrachtingen doen dat is echt uit de alcoholfles gezogen en de enige verkrachtingen in Afrika zijn de Arabische terroristen die de zwarte vrouwen in oorlooggebieden verkrachten. toon mij een link van een Afrikaanse land die een hoger verkrachting cijfer heeft dan India de Koelies in India zijn nr 1 verkrachters en de koelies is SU nr 2. Solution je bent net als je pa een grote zuiplap en je lult onzin even voorop gestel ik heb niks tegen Dalits, Koelies, of Apenkinderen van de hindoestaanse monkey god . Je heb gelijk creolen stemmen niet op koelies in Suriname we stemmen wel op javanen dat komt door ervaring met koelies. De grootste racisten in suriname zijn de koelies we weten al dat de hindoes van vandaag net zo erg zijn als hun bootvluchtelingen voorouders. Creolen worden niet met haat opgevoed tegen andere volken creolen zijn de meest vredige volk terwereld tegen andere volken en dat is de ondergang van de creolen in de wereld. De koelies daarintegen worden met haat op gevoed tegen de creolen en andere volken, de koelies kunnen in suriname met niemand behalve de blanken opschieten omdat de koelies denken dat ze blank zijn al zijn sommige zwarter dan zwartepiet. De creolen zijn de haat van de Hindoestanen tegen creolen zat we zijn door de koelie haat gevormd en wij laten niet over ons heen lopen. Chinees+ creool oke, javaan+creool oke, indiaan+creool oke Hindoestaan+ creool niet oke. Hindoestaan + chinees niet oke, Hindoestaan +javaan niet oke . vertel mij wie de probleem is. Mijn Solution voor solution is wanneer je teveel gezopen heb blijf weg van WK je kraan zopiemang taal uit. Ajuma waarheid moet zijn adres posten is dit jou vorm van Koeliedapperheid read my lips er bestaan geen dappere koelies ben je soms LEVENS MOE! en alles wat ik schrijf kan ik met links aantonen dat het waar is. Kunnen de Hindoestanen mij uitleggen waarom de Koelies massaal naar Afrikaanse landen emigreren als India zo prachtig is. Wat doen jullie op creoolse bodem?


  Maak melding

 109. @waardeloosheid, de gestoorde racist is druk bezig met zichzelf. Heeft
  Op internet een cursus gevolgd en denkt dat hij intellectueel is. Sari tori.


  Maak melding

 110. henk molenaar vertel mij wie ben jij als nederlander om de surinamers te vertellen wat ze moeten doen en op wie ze moeten stemmen. wie geeft jou dat recht om over suriname te praten het is niet jou land ? jou blanken geschiedenis was voor de creolen en hindoestanen bloederig en fataal wat jij moet doen is je excuses aanbieden aan de Creolen en hindoestanen voor de misdaden die je voorouders hebben gepleegd op de Hindoestanen en Creolen en als de DONDER opsodemieteren van waterkant.


  Maak melding

 111. ProHoer ga jezelf proifileren achter de glazen in de Hoerenhuis dan kom je beter tot je recht, ik ga niet in discusie met een Racistische randdebiel. waarheid is tegoed voor je koelie ASS donder op je staat op NEGEER!


  Maak melding

 112. @niks gaat boven de waarheid,

  Die moslimgroepen die flink verkrachten in Afrika zijn zwarten en vaak ook Alkaida aanhangers. Wist je dat de meest oorspronkelijke Afrikanen vandaag de dag in India leven en hun leefgebied beschermd gebied is?


  Maak melding

 113. @afrikaanse leeuwtje,

  Bij internationale betrekkingen is het normaal dat landen elkaar diplomatiek beinvloeden, kijk maar naar het conflict in Ukraine.
  Incompetente DDB zijn stijl is om laag en persoonlijk mensen aan te vallen, absoluut niet acceptabel. Suriname wordt zo inderdaad het lachertje van Zuid Amerika. Nog een termijn DDB en we zijn de tweede Venezuela, hyperinflatie en schaarste aan toiletpapier.

  En ja natuurlijk moet je het buitenland zeggen tot hier en niet verder, begin met Guyana want die komen tot in je land mengen met binnenlandse aangelegenheid.

  investeerders gaan niet investeren in een land met een dergelijke president, kijk maar naar I Am Gold. Deze regering is druk bezig de goudsector de das om te doen. Het probleem van Brokopondo wordt niet aangepakt, belang van djoeka dorp gaat boven landsbelang.


  Maak melding

 114. wat mij keer op keer verbaas is de Haat van de Hindoes tegen de creolen maar het zijn de koelies die naar al die afrikaanse landen gaan waar de creolen de baas zijn het zijn de koelies die naar zuid-amerikaanse landen gaan waar de creolen de meerderheid vormen en keer op keer hoor je hun soort kritiek uiten op de creolen wanneer ik ze vraag wat doen jullie in al dioe afrikaanse landen dan hoor je ze in sopiemang taal uit kraaien dat zonder die koelies die afrikanen het niet redden. De creolen hebben het altijd goed gedaan zonder die hindoes ik zou zeggen tegen al die koelies in die afrikaanse landen en zuid-amerikaanse landen waar de creolen de baas zijn wees trots op India en ga terug naar huis. De koelie op waterkant schreeuwen dat de surinamers terug moeten naar afrika maar probleem is suriname van de creolen zijn en zelf in afrika moeten we samenleven met hun koelie broeders uit India.


  Maak melding

 115. DDB en clan is druk bezig aan nieuwe kiesstelsel te sleutelen, met name om Brunswijk een hak te zetten. Alles wordt uit de kast gehaald om de verkiezingen te winnen. Laat deze politieke fossiel en de andere bejaarde politici opdonderen en een jonge generatie laten overnemen die veel beter bij de tijd is. BOUTA GO HOME.


  Maak melding

 116. Mujrim ik heb de beelden gezien in mali en de moslimgroepen die flink verkrachten in Afrika komen uit pakistan, afghanistan en saudi arabia. deze gasten zijn zwart met glad stijlhaar. en ja ik weet dat er een kleine groep afrikanen in India wonen en die zijn daar al Honderden jaren zo niet duizende jaren in India en ze worden vet gediscrimineerd door die koelies in india, je hebt filmpjes daarover op Youtube. zelf die koelies in india weten niet hoe die afrikanen daar terecht zijn gekomen maar waarheid heeft en idee. aangezien de creool de eerste mens op de aarde waren en wij overal beschavingen hebben neergezet dan lijk het mij logisch dat die donkere afrikanen in india de orginelen bewoners van india zijn tot de invasie van de koelies van vandaag die India hebben overgenomen. We weten allemaal dat krishna van origine pikzwart is maar die racistische koelies in india hebben hem op hun portretten blauw gemaakt.


  Maak melding

 117. Waarheid:

  Uit je frustratie maar op de internet,superieur of niet het intreseert me geen ene rot moer! Je kan wel een goede opleiding hebben misschien, maar jou vocabulaire is van een
  Aso.Met zulke (mensen ) als jou allooi, wil ik redetwisten.
  Domweg omdat je altijd gelijk wil hebben,kost wat het kost!!


  Maak melding

 118. @Solution

  in je posting van 15:02 heb je het correct gezegd. Een kleine toevoeging, als een neger 10 gulden verdient geeft hij er 11 uit.
  Spaarzaamheid zit hen niet in de genen ofzo?
  Ik vraag me alleen af of het woord neger verkeerd is.
  Een neger is toch iemand van Afrikaanse komaf?

  Het woord koelie wordt ook gewoon gebruikt alsof het normaal is.
  Moet je dan de ene keer correct bezig zijn en anderen creool en marron noemen, en de ander wel koelie. Respect komt van 2 kanten .


  Maak melding

 119. @profileren,

  Je stellingen zijn te algemeen. De ene Creool is de andere niet. @Boegroe is @waarheid niet en @paraman is @sra niet, hoewel ze wel dingen gemeen hebben.


  Maak melding

 120. Zondag 2 maart 2014 om 18:29 uur, door Mujrim,

  Wist je dat jullie Hindoe echte voorouders Afrikanen zijn ?

  Zondag 2 maart 2014 om 18:35 uur, @DOMBO PROFILEREN,

  Ik zie graag zinnig kritiek, maar met jou ga ik niet meer in discussie, want je bent hardhorend bekrompen en voornamelijk dom.

  Zondag 2 maart 2014 om 18:39 uur, @niks gaat boven de Waarheid,

  Beledig die Hindoestanen a.u.b. niet.

  Dit zijn koelies.

  Hard om te zeggen, maar ik heb met veel Hindoestanen op school gezeten “in Suriname en Nederland” en wellicht hebben zij een intellect (vanwege remming) achterstand op de Blaka Mang.

  Ik moet er ook bij zeggen dat er genoeg zijn die een academische diploma’s bezitten.

  Kortom ze zijn veel, maar zeker niet gemiddeld de meest slimste leerlingen.

  Wat de Blaka Mang betreft, vanwege hun onzekere economische situatie laten zij zich te veel, verkeerd en zeker te snel beinvloeden. Het zelfde geld ook voor de Hindoes.

  Wat betreft de verkrachtingen.
  Bij de Blaka Mang komt dit teveel vuldig voor in oorlog situaties, bij de Hindoes is het invergelijking met de Blaka Mangs ondanks geen oorlog situatie in het land India een cultureel probleem, dat nu pas echt besproken wordt.

  Denk aan de Hindoe gedwongen huwelijken.

  Kortom 2 culturen die collectief nog wakker moeten worden.

  Ik weet niet voor de rest, maar Mi Lob Hindoe nanga Marron meid en de rest mag ook komen, zolang je maar netjes bent.


  Maak melding

 121. @profileren,
  Je stellingen zijn te algemeen. De ene Creool is de andere niet. @Boegroe is @waarheid niet en @paraman is @sra niet, hoewel ze wel dingen gemeen hebben.
  mijn antwoord
  Mujrim ik ben helemaal met je eens, wij creolen hebben éénding gemeen wij zijn genetisch superieur en intellectueel verslaan wij al die VHPkoelies op waterkant. Bedank dat jij de creoolse wijsheid erkend. Wat PROhoer betreft die is samen met Bhaai en kolibri de grootste racisten op waterkant. Waarschijnlijk zijn ze flink behaar en hebben ze ook een staart. Nu begrijp ik waarom die VHPkoelies gek op bananen zijn.


  Maak melding

 122. @ngbd waarheid,

  Er bestaat geen superieure ras. De beste vrienden van Krishna waren de lichtgekleurde Pandu broeders. Krishna was een incarnatie van de God Vishnu. De Afrikanen op de Andaman eilanden zijn waarschijnlijk de Afrikanen zoals ze er duizenden jaren geleden uitzagen en waren. De beschaving heeft zich verspreid vanuit Noord-India (Tibet) naar de rest van de wereld. Alwaar de genen van de mensen zich hebben ontwikkeld naar gelang hun leefomgeving. Je kreeg bijvoorbeeld mensen met veel pigment in de zonrijke streken en mensen met weinig pigment in de winterse gebieden. En soortgelijke ontwikkelingen vonden plaats betreffende andere kenmerken. Dus ras zegt helemaal niks. Wat wel wat zegt is de drang van de mens om weer terug te keren naar zijn Schepper, naar God. De Vedas tonen aan dat de Indiers zich hier intensief mee hebben beziggehouden en menige weg naar vrede en God gevonden hebben, waar vandaag de dag miljoenen niet-Hindoes ook van profiteren. Ook jij bent welkom tot de Vedische cultuur.


  Maak melding

 123. Grasbarki.

  Waarheid:

  Uit je frustratie maar op de internet,superieur of niet het intreseert me geen ene rot moer! Je kan wel een goede opleiding hebben misschien, maar jou vocabulaire is van een
  Aso.Met zulke (mensen ) als jou allooi, wil ik redetwisten.
  Domweg omdat je altijd gelijk wil hebben,kost wat het kost!!

  krasdagoe je praatsopiemang taal nogmaals alles wat ik zeg kan ik met links verantwoorden ik vraag hetzelfde van die vhpdalits. 1ding is belangrijk de waarheid gaat boven alles wat het ook mag zijn maar je moet het wel kunnen bewijzen maar tot op heden lullen die koelies op wk slap. die gasten zijn proopagandeurs voor voor in je rug schietende moordenaar santhoki.


  Maak melding

 124. Vijay
  je hebt de waarheid en een koelie leugen en over de oude geschiedenis moet jij niet met waarheid discuteren. ga naar de Britse museum dan zie je de echte portret van krishna die Engelse hebben geroofd uit india en in hun museum gestopt en je kan meer leren over India. dus voordat jij je koeliebek met onzin uitspuug doe eens onderzoek. en waarheid heeft niet gezegd dat Creolen superieur zijn het zijn de racistisch blanken wetenschappen die de genen en structuur van ieder mens op aarde hebben onderzocht en zijn tot de conclusie dat de creolen hebben meer genen en een betere genetische structuur dan alle andere volken op aarde. Je zult nooit een creool met een staart of zware lichaambeharing zien. De Europeanen dachten altijd dat zij de superieure ras waren maar de ZON dacht daar anders over.


  Maak melding

 125. @zogenaamde waarheid, je bent een kansloze racist die alleen maar haat verspreidt, woorden uit jouw mond zijn een vervuiling van de ether.

  Je bent in mijn mening als je zo praat geen Surinamer maar Arikaan, neem een boot en donder op naar een willekeurig land in Afrika die je naar de klote kan brengen. Vergeet niet de naam die je blanke meester je gegeven heeft te verruilen voor Kobi Mugabe ofzo. Ga naar Afrika en
  Bouw een beschaving die raketten naar de mars stuurt enzo.


  Maak melding

 126. @niks gaat boven de waarheid,

  Ik erken de waarheden die in elke cultuur, godsdienst en volk leven. Er bestaat geen superieur ras. Wel een goede of slechte opvoeding. Je kunt als kind leren mensen te vermoorden of mensen te respecteren en te helpen. In het eerste geval heb je sterke pech, in het tweede geval heb je geluk.


  Maak melding

 127. Vijay
  veel infdiers en een paar europeanen zijn de enige volk die met hun huisdieren trouwen. weet je hoe vaak ik lees koelieman trouw met zijn hond ik ga ervan uit dat hun huwlijksnacht hondjestijl wordt.


  Maak melding

 128. proHoer ga je profileren achter de glazen dan kom je beter tot je recht, de enige die in een boor moet stappen ben jij en je familie. en amin en mugabe zijn zwarte helden.wat jij moet doen een brief schrijven naar je landgnoten die massaal in afrikaanse landen wonen dat ze de boot pakken en terug naar india gaan. zelf in afrikaanse landen komen die koelies die creolen lullen voor een beter bestaan.


  Maak melding

 129. @Grasbarki

  @zogenaamde waarheid is gewoon een gefrusreerde racist en niks waard. Hij heeft geen opleiding alszodanig, heeft op WKN dat hij een studie Psychologie op internet heeft gedaan en noemt zich nu therapeut, kijk uit want is gewoon een oplichter bonoeman.
  Bovendien zit hij in Nederland in de uitkering en druk bezig blanken uit te schelden.


  Maak melding

 130. @…..warheid,

  Waarom zou ik mijn geschiedenis van die halfbakken Britten moeten leren wanneer ik dat van mijn eigen voorvaders kan leren? De verdraaiingen van de Engelsen kennen we maar al te goed. Krishna wordt vaak afgebeeld met 4 armen. Hadden de Afrikanen soms 4 armen?


  Maak melding

 131. @Verwardheid
  als er iemand op een gorilla lijkt ben jij dat wel. Alle gezichtskenmerken etc. Kijk eens in de spiegel. Ga je me straks vertellen dat de gorilka genetisch superieur is?


  Maak melding

 132. @….warheid,

  Dat zijn symbolische huwelijken, om ongeluk af te weren. Dat moet je ook wel gelezen hebben. Waarom verzwijg je dat dan? Bovendien zijn dat vaak tradities van de oude stammen van India.


  Maak melding

 133. Mujrim
  ik heb nooit gezegd dat creolen een superieure ras zijn de blanken wetenschappers zeggen met pijn in hun hart dat onderzoek toont aan dat creolen genetisch superieur genen hebben. hun onderzoek rapport was jaren verborgen in hun kluis en in die tussentijd gingen die blanken onderzoekers de zwarte bevolking met allerlei ziekte besmetten om medicijnen te creëren tegen ziekten en daar is ook een rapport van. Ik weet dat de koelies problemen hebben dat de creolen zeggen wat onderzoek uit wijs creolen zijn superieur als wij dat tegen de blanken zeggen ontkennen ze dat niet ze zeggen we zijn allemaal mensen en godskinderen.


  Maak melding

 134. @Vijay

  Verwardheid snapt niks van de meer dan 6000 jaren oude Vedische leer en beschaving die de Indiërs tot de dag van vandaag voortzetten.
  We kunnen veel leren van de oude Ariërs uit India die wereld geleerd hebben hoe een verlicht mens te zijn.
  Verlicht hem niet met kennis, het is parels voor de zwijnen gooien.


  Maak melding

 135. Discusseren jullie maar verder over koelie en djoeka. Ik neuk ondertussen jullie zwarte djoeka vrouwen helemaal plat !

  Hahahaha !!!!


  Maak melding

 136. Vijay
  @….warheid,
  Dat zijn symbolische huwelijken, om ongeluk af te weren. Dat moet je ook wel gelezen hebben. Waarom verzwijg je dat dan? Bovendien zijn dat vaak tradities van de oude stammen van India.
  Als ik je goed begrijp die koelies die seks met hun dieren hebben doen dat om ongeluk af te weren en dat het symbolische traditie zijn. Ik denk dat aan de hond zijn gejank op zijn huwelijksnacht is er niks symbolisch aan slechts een oude traditie die wordt voorgezet in de moderne tijd.


  Maak melding

 137. @verwardheid

  mugabe en amin zijn jouw helden, nu snap ik jouw gedrag.
  je maakt jezelf wel erg belachelijk nu, hahahahaha.
  Grappenmaker.


  Maak melding

 138. sopie pengel
  wat leuk voor je terwijl je je boven op de zwarte vrouw ligt en je kapotzweet lees zij waarschijnlijk een boek uit verveling.


  Maak melding

 139. @…..warheid,

  Sorry hoor, maar wanneer iemand de betekenis van het woord symbolisch niet snapt of wil snappen, dan is verder reageren op hem/haar zinloos.


  Maak melding

 140. prohoer(fileren).
  je snap mijn gedrag ? nou Amin heeft alle Parasieten koelies terecht uit uganda geschopt dat moeten meer Afrikaanse landen doen die koelies hebben niks te zoeken in creoolse landen en mugabe heeft in zijn land de akkergrond die voor 90% in blanken handen waren sinds de koloniale tijd afgepakt van de blanken en aan de zwarte bewoners in zijn land gegeven. Dat vind ook goed ik snap wel waarom die koelies de creolen haten. profiHoer vertel mij wat doen al jou koelie land genoten in Afrikaanse


  Maak melding

 141. @afrikaanse dong cow

  met mij kan je inderdaad niet discussiëren, jouw argumenten deugen niet en zijn niet consistent.
  Wel moet ik constateren dat jij geen racist ben, dus er is nog hoop voor jouw. Je denkt helaas wel alleen seksbelust, maar dat is geen misdaad.


  Maak melding

 142. Vijay , ik zeg je alleen de feiten en ik weet meer van de India geschiedenis van 5000 jaar geleden. als jij dat ook bestudeerd heb dan weet je dat er 5000 jaar geleden een kernoorlog heeft plaats gevonden in india en tot opheden zijn er bewijzen voor dat maakt de India geschiedenis fascinerend vooral hoe de zwarte goden met hun vliegschepen lucht gevechten uitvochten. Ik denk dat de zwarte afrikanen die al duizende jaren in India wonen en de zwarte dalits kinderen van die zwarte goden zijn maar op een of andere manier zijn ze hun kennis kwijt daarom worden ze zo gediscrimineerd door andere groepen in India want ze weten dat die mensen daar speciaal zijn maar ja vele zullen zeggen waarheid is gek hij kraai onzin uit maar vroeg of laat kom de waarheid naar boven maar sommige mensen kennen de waarheid voorral de blanken freemason.


  Maak melding

 143. Beste Volk van Suriname,

  Deze emotioneel en labiele uitlatingen getuigt van het niveau van de man die de president uithangt en zijn vrienden!

  Het is alles behalve professioneel van zo een president die blaft als een oude hond die zonder tanden.

  A ha ha ha ha ha….Uithalen naar anderen, wijzen naar anderen, en zelf je zakken lopen vullen, ook nog openlijk, je bewijst steeds dat je een schande voor Suriname bent en dan nog steeds lopen wijzen naar anderen?????

  MAN Bouterse, kijk eens zelf goed in de spiegel!


  Maak melding

 144. profileren, krijg ik nog een andwoord? het is een terechte vraag.
  profiHoer vertel mij wat doen al jou koelie land genoten in Afrikaanse


  Maak melding

 145. Mujrim

  @waarheid,

  Waarom leveren die superieure genen dan zo weinig op?
  Mujrim wie zegt dat ze weinig opleveren de blanken hebben massaal genocide gepleegd op de donkere mensen vooral in Afrika en zuid-amerika en europa waar veel donkere mensen woonden want we waren de eerste mensen op aarde. eet je hoeveel creolen ze in Argentinië hebben vermoord. ondanks de blanken genocide tegen de donkere bevolking overal terwerld zijn wij nog aanwezig. De blanken hebben de creolen tot slaven gemaakt voor 500 jaar, ze hebben de creolen hun identiteit ontnomen, ze hebben de donkere mensen rijken geschiedenis tot een blanke geschiedenis gemaakt. Maar de blanken begrijpen het ze hebben de donkere mensen godskinderen geen onder wijs gegeven maar de creoolse surinamers verslaan de hindoestanen qua hoge diploma’s banen en onderwijs. De blanken zijn heel erg bang continent africa is aan het herrijzen en de blanken weten karma is een bitch. De blanken willen niet over hun wrede geschiedenis praten ze zeggen massaal we zijn niet verantwoordelijk voor de daden van hun voorouders. Maar als het justice time is zullen we zien. mirjum dankzij de genen zijn wij suprieur in sport ik ken geen één koelie hardloper die ooit wat ge wonnen heet met voetbal verslaan al die afrikaanse landen die koelies want fysiek zijn de koelies matig behalve wanneer ze hun vrouwen een pakslaag geven dan zijn ze suprieur en dapper.


  Maak melding

 146. Profileren
  @Verwardheid
  als er iemand op een gorilla lijkt ben jij dat wel. Alle gezichtskenmerken etc. Kijk eens in de spiegel. Ga je me straks vertellen dat de gorilka genetisch superieur is?
  Prohoer ik ga mij helaas tot jou niveau verlagen maar met wijsheid wetenschappelijk bewijs en waarheid. Gorila hebben geen kroes haar maar haar als Profileren stijl koelie haar.
  Gorilla gezicht kenmerken komen overeen met alle VHP koelies op WK.
  Creolen hebben geen apen DNA in hun genen poel alle andere bevolking iop de wereld inclusief koerlies hebben dat . wil je de broertje van gorilla zien klik op de link.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html
  creolen worden niet geboren met staart of ze zijn overbehaard maar koelies worden massaal geboren met staart die ze bij hun geboorte als standaard procedure laten verwijderen sommige zijn trots op hun staart en hun dieren afkomst en behouden het. Creool toon mij slechts 1 foto van een creool met een staart en niet een die ge photoshop is want koelies kunnen soms desperate zijn. Ik kan je honderd links geven van verschillende koelies met staart. En profileren ik weet dat mijn creoolse genen superieur zijn jou genen zit vol apenDNA.


  Maak melding

 147. het is heel simpel als de koelies op waterkant ophouden met hun haatcampagne tegen de creolen9GODSKINDEREN met wetenschappelijk bewezen superieure genen) dan zullen de Creolen stoppen met de waarheid verspreiden over de koelies. Waarheid heeft altijd gezegd hij is tegen een VHP koelie president, maar een Hindoestaan van een multiculturele partij krijg mij steun als hij alle Surinamer gelijk behandeld. Voor mij mag er een hindoestaanse president komen maar niet van de VHP want een president van de VHP geeft verantwoording aan de VHP eigenaar en voert de plannen van deze kleine elitegroep uit. In de wijze woorden van onze wijze Creoolse voorouders kijk uit voor die koelies ze zijn schurken en onbetrouwbaar. ik had gehoopt dat ik de wijze woorden van mijn voorouders in de kluis kon stoppen maar tot opheden bewijzen de VHPkoelies de gelikjheid en wijsheid van onze creoolse voorouders!


  Maak melding

 148. Feit blijft dat de Surinaamse president dronkenmans taal heeft uitgekraamd tegen een supermacht op de wereld, met woorden als Me Bar Yu, en daarna terugkrabbelt. Brunswijk zou hem een vriendje noemen, want ekte gangster ne seki.
  De schade aan de Surinaamse belangen is al geschiedt.


  Maak melding

 149. @verwardheid,
  vliegende schotels en apendna ja, hahaha je bent knettergek
  ProHoer(Fileren) dat bedoel ik nou met kennis die jou apenhersenen te machtig zijn om dit te verwerken, daarom hebben creolen Superieure genen en waarheid ga een racist als prohoer niet met wijsheid verrijken en VIjay je lijk mij een rustige Hindoestaan, ik heb echt geen problemen met jou of andere respectvolle Hindoestanen je bent beleeft en respecteert andere en ik wens je alle vrede toe die je toekomt. Ik vermaak mij met de duivel Prohoer de grootste racist op waterkant.


  Maak melding

 150. Profileren
  @sra
  discussiëren met een gek heeft geen zin.

  je kan ook zeggen de waarheid is mij te machtig en de waarheid plaats links waar hij zijn kennis vandaan haalt en hij ontmantelt mij met de waarheid en ik kan niet tegen op want de waarheid doet pijn. ik Prohoer haalt mijn kennis uit mijn vader SOPIEBATRA en kan de waarheid heen antwoord geven waarom mijn landgenoten in India massaal in Afrikaanse landen bij de creolen gaat wonen. Ik fileren kan waarheid niet antwoorden dus reageer ik niet op zijn wijze vraag want die supercreool heft mij bij de ballen.


  Maak melding

 151. Profileren
  @verwardheid
  je bent een knettergekke rascist, hahahahaha.
  Zegt de bananen eter geboren met staart tegen de wijze CREOOL.


  Maak melding

 152. @VERWARDHEID,

  JOE NA WANG SIEKIE MANG

  MARS GA JE MEDICIJNEN SLIKKEN.

  EN HAAL DIE PRUIK MET MOOI ZWART GLAD HAAR VAN JE KOP, TRAVESTIET, WHAHAHAHA


  Maak melding

 153. Profileren
  Feit blijft dat de Surinaamse president dronkenmans taal heeft uitgekraamd tegen een supermacht op de wereld, met woorden als Me Bar Yu, en daarna terugkrabbelt. Brunswijk zou hem een vriendje noemen, want ekte gangster ne seki.
  De schade aan de Surinaamse belangen is al geschiedt.
  Feiten kun je bewijzen geeft mij een link dat aantoont dat president Bouterse dronken was toen hij zijn uitspraken deed. Links graag of ben jij die dronker uitspraken doet. En welke schade aan Surinaamse belangen feiten en links graag want suriname heeft geen belangen in Amerika en Amerika die steelt Surinaamse grondstoffen en betalen bijna niks. Prohoer het zou beter zijn als je eerst denk voorat je wat opschrijft. Met andere woorden ga na bed en probeer te ontnuchteren want de alcohol is je te machtig.


  Maak melding

 154. Profileren

  @VERWARDHEID,

  JOE NA WANG SIEKIE MANG

  MARS GA JE MEDICIJNEN SLIKKEN.

  EN HAAL DIE PRUIK MET MOOI ZWART GLAD HAAR VAN JE KOP, TRAVESTIET, WHAHAHAHA

  wauw Prohoer draait door op waterkant hahahahahahik ga stuk die pruik met zwartgladhaar je bedoelt je vader haar stuk. en de medicijnen die ik bruik heet kennis en wijsheid. Pro hoer maak gebruik van en brug om te springen net als je landgenoten in suriname
  Bosjebrug is te ver voor je ik raad jou de Erasmusbrug in rotterdam aan met dezelfde resultaten als de bosje brug speciaal gemaakt voor vhp KOELIES DIE LEVENSMOE ZIJN. Neem onderweg een paar pilletjes uit je medicijnenfles je weet toch PROZAC voor je gaat springen en je voelt niks en vlieg net zolang als een vogel het water tegemoet.


  Maak melding

 155. @VERWARDHEID
  JE BENT KNETTER GA JE MEDICIJNEN SLIKKEN, JE KENT ZE PRECIES.
  SORRY IK MOET MORGEN WERKEN, SLAAP JIJ LEKKER UIT.

  MORGEN WEER EEN DAG VOOR JOUW OM VAN JE UITKERING TE GENIETEN. WERKEN IS VERMOEIEND VOOR.


  Maak melding

 156. En u bent een rasist, want de Heer Santokhi heeft naar mijn mening niets verkeerds gezegd over de uitspraken van De Pres.. Zal hij nou een van de weinige Surinamer in Suriname zijn die het beste met t land voor heeft..? Sommige dingen moeten nou eenmaal gezegd worden door een enteger persoon.
  Voor alle duidelijkheid, ben geen “Koelie”, maar gewoon een Sranmang die het beste met Suriname voor heeft. En aangezien de meeste ontwikkelde mensen in de VHP zitten, zou ik zeggen weg met deze Pres..


  Maak melding

 157. in Suriname op waterkant kwam waarheid een oude wijze creool tegen, wij zijn aan het praten geraakt over de geschiedenis van de creolen en het Surinaamse volk. Tijdens het gesprek uitte hij tevredenheid over het beleid van Bouterse. We hebben het gehad over de succes van de Bosjebrug, met een nog bijkomende succes van de gebouwde bosjebrug is dat het als uitlaadklep dient voor de VHPkoelies die levensmoe zijn. Wij hebben het gehad over de brug die men gaat bouwen tussen Guyana en Suriname. Waarheid ziet weer een bijkomende succes in de bouw van deze brug, nu kunnen zowel de guyanesekoelies en de vhpkoelies in Bhaai zijn wijze woorden de succesvolle zakenmannen aan beide kanten de brug gebruiken om hun duikkunsten te tonen. Waarheid is onder de indruk van de bijkomende en ziet vol vreugde de bijkomende succes voor de nickeriebrug die men aan het bouwen is. Waarheid beseft door de grote aanwezigheid van de VHp Hindoestanen in Nickerie dat één brug niet voldoende is, men houdt geen genoeg goede plekken over om tespringen vandaan dat waarheid een actie wilt starten onder zijn creoolse broeders en zusters om geld op tehalen om nog 3 bruggen te bouwen in Nickerie om de SPRINGFILE te verkomen van de VHPkoelies in nickerie. Waarheid vraagt aan al zijn creoolse broeders en zusters om geld te geven om de bruggen in Nickerie te bouwen voor de VHPhindoestaanse landgenoten, de bruggen moeten zo hoogmogelijk worden gebouwd zodat men maar een keer hoef te springen. De geldinzameling actie zal binnenkort beginnen onder naam de weg naar KRISHNA. Ik verzoek mijn creoolse landgenoten, Javanen en chinezen om massaal geld te geven, Hindoestaanse bijdrage zijn van harte welkom uiteindelijk doen wij dat om de springcarrière van de Hindoestanen te stimuleren en bevorderen.


  Maak melding

 158. Voor een aantal forumleden op WK die ongefundeerde racistische taal uitslaan ter info.
  Voor de ene groep die creolen voor lui, dom, corrupt etc. uitmaken vanwege hun ras is ondermaats en blote onzin.

  Voor de andere groep die allerlei superieure kenmerken poneren en zoveel te lullen hebben over India, hindostanen, dalits met en zonder staartgroei etc. etc… Neem kennis van de volgende feiten.
  – India is een kernmogendheid.
  Welk Afrikaans land is dat ?

  – India is leverancier zeer hoogwaardig technologisch materiaal, medicijnen, vliegtuigen etc.. (bv. geleverde helicopters aan Su).
  Welk Afrikaans land is in staat dat te doen?

  – Europa en Amerika trekken in aanzienlijke mate zeer hoog geschoolde afgestudeerden in de informatietechnologie uit India.
  Welke Westers land recruteert studenten uit welk Afrikaans land?

  Dus als jullie schelden en tieren, vooral zo doorgaan.
  Het tekent de generaliserende domheid die in geval van beide groepen slechts in eigen kring van ondermaats niveau gehoor vindt.
  Jullie leven letterlijk naast elkaar, vol van stereotype vooroordelen over elkaar. Schande!!
  Suriname als veel geroemd voorbeeld in de wereld van diverse vreedzaam naast elkaar levende, doch vol van haatzaaiende vooroordelen over elkaar. Triest!!
  Ga nadenken en beter je leven.

  Die gasten waarvoor jullie zo voor springen, je opwinden maar vooral je brein door laat vergiftigen, kennen jullie niet eens. En als ze eenmaal op die pluche zitten is het een en al arrogantie, disrespect (daar is corruptie een uiting van) naar de eigen mensen en volk toe.
  Zoals het nu zich ook in extreme mate voordoet.


  Maak melding

 159. DENCO hahaha je bent geen koelie maar je praat als een koelie meeste ontwikkelde mensen in VHP zitten hahahaha je bedoelt de grootste schurken, fraudeurs en drugshandelaar zitten allemaal in de vhp als managers nietwaar. DECO dit is voor jou in de wijze woorden van mijn creoolse voorouders wanneer het blaft als en koelie is het een koelie wanneer het kwak als een koelie is het een koelie wanneer het zing als een koelie is het een koelie en Denco je bent een Masala koelie!


  Maak melding

 160. KoelieBlakaman
  de best opgeleide mensen komen uit Afrikaanse Nigeria en dat is wetenschappelijk vast gesteld India is een kern vermogen maar ze zijn niet instaat om hun eigen mensen van voedsel te voorzien en krijgen daarom voedsel hulp van de VN. een feit is dat veel koelies geboren worden met staart als je een blakka koelie bent half creool en half koelie dan mag jij je creoolse genen danken dat je niet met staart bent geboren ik plaats veel links ga de genetische structuur bestuderen de Creoolse genetische genen overschrijf alle oneffenheden en dierlijke genen en zorg voor dat defecte genetischgenen niet aan de kinderen worden door gegeven dat staat in de weten schappelijk blad . waarheid is gek op blanke wetenschappers die niet aan de waarheid kunnen ontkomen. Waarheid heeft veel links geplaatst over zulke onderwerpen maar die WK koelies geven mij zoveel negatieve beoordelingen om mijn links te verbergen. I rest my case


  Maak melding

 161. Het verbaasd mij keer op keer dat deelnemers aan fora op WTK elkaar aanvallen in plaats van een goed onderbouwde opinie te ventileren. Uitzonderingen daarbuiten gelaten. Elkaar uitschelden en voor rotte vis uitmaken. Als u een niet vocabulaire krachtige mening kunt geven, ken ik een site waar u helemaal los kunt gaan…Mamjo!


  Maak melding

 162. NOU wat is dit voor onzin zie hier reactie,s van voor de mijne en van mij is weg zijn wij op waterkant of langs waterkant want niet beledigt of gescholden of is het zo dat meer tegen dan voor langer blijft staan ik zie vaak oude en snel bepaalde verdwijnen.


  Maak melding

 163. TROUWENS, als de PRESS een probleem heeft wat AMERIKA betref dan is het ook niet nu want wie kan mij wijzen wat EUROPA of AMERIKA voor SURINAME gedaan heeft behalve uitbuiten het zit de mensen niet lekker van af de UNASUR en als je wat doet dat ze niet bevalt dan vinden ze wel wat en zullen hun pionnen dan ook gebruiken ik zie dat in SU meer gedaan is dan welke andere regering ook maar dat geeft het op macht beluste oppositie niet toe al bij het begin heeft de PRESS gevraagd kom VHP/NPS en een ieder die wilt om het samen te doen maar nee want alleen als zij de macht hebben en andere landen gezind kunnen zijn jullie klagen dat de chinees veel pakt maar ze doen ook veel kijk nu naar SU dat heb ik in geen 50j gezien en hoelang al werken wij en worden wij zogenaamd geholpen met ontwikkeling van buiten ik denk dat SU nog ver achter zou zijn je krijgt net te eten en voor ontwikkeling hoo maar en nu de grootste mond in oppositie ik zou het zo doen en dat is fout en als ik aan de macht kom NOU HOE LANG ZIJN JULLIE AAN DE MACHT GEBLEVEN en wat is er toen gedaan eerlijk geen ene r…….t dus mensen jullie vlammenwerpers zijn uit geblust hoop ik slaappens tijd is al geweest ik wens jullie welterusten tot dan .


  Maak melding

 164. @boegroe

  de chinezen doen alles op basis van leningen die de volgende generaties nog gaan afbetalen. De chinese economie groeit als kool, hun mensen vinden werk en openen winkels in Suriname. Dit alles wordt dus de Surinamer betaald, de eeuwige consument.
  Er zijn in Suriname genoeg werkloze jongeren die in de wegenbouw zouden kunnen werken, maar ze krijgen geen kans.


  Maak melding

 165. Er zijn inderdaad hier figuren die bij mamjo thuis horen omdat zij leugens en roddels als WAARHEID verkopen.
  Een kind van 12 jaar kan op internet googlen en wat hij/zij vind hier posten, dat is het niveau van sommige gasten hier. Er wordt niet geschroomd diep racistisch taal te bezigen om mistanden gepleegd door de regering en haar dubieuze leiders te verdedigen.


  Maak melding

 166. @ Fileren:

  Brada/ Sisa:

  Maakt je niet al te druk,denkt aan je bloeddruk.
  De mijne is al gestegen,moet nu medicijnen gaan slikken
  van de Dr:

  Odi odi.

  Grasbarki.


  Maak melding

 167. Zondag 2 maart 2014 om 21:08 uur, door Profileren

  @sra

  discussiëren met een gek heeft geen zin.

  profileren,en zins wanneer zijn wij vrienden geworden dan.
  om eerlijk te zijn,geef ik’niks gaat boven de waarheid,100% gelijk,en hij heeft gelijk.
  dus betrek mij niet in jou haat propaganda,daar heb ik niks mee te maken,en gedraag jou niet als een vriend,”dat ben jij niet.


  Maak melding

 168. brada @Grasbarki

  neem die praatjes hier niet te serieus. Ik maak mij niet zo druk met wat er hier gezegd wordt. Het zijn allemaal holle vaten.

  Hou vast aan het idee dat vooruitgang alleen mogelijk is door samenwerking, broederschap en liefde.


  Maak melding

 169. @sra

  ik wil geenszins vrienden met je worden. Wat ik wil aangeven is dat ik niet buig voor de mening van een of andere gek, met andere woorden hij krijgt mij niet stil.
  Ik snap dat jij het eens met hem bent want je bent van de paarse propaganda die achter de dubieuze leiders van de NDP staat.


  Maak melding

 170. @Boegroe

  Niet Amerika maar je baasje heeft een probleempje met Amerika!!!
  En de kleine arme unsaur landen … waarmee kunnen ze Suriname helpen dan en Suriname hin?!
  Venezuela heeft geen toiletpapier en daarom reisje je baasje voorlopig niet naar Venezuela.Ik lees dat Venezuela je baasje bevolen heft een vergadering te organiseren om aan de buitenwereld te vertellen dat de slachtoffers in het geweld aldaar door Eigen schuld om het leven zijn gekomen en niet door de schuld van dictator maduro en zijn gevolg!
  Welja hoor ze hebben gekozen voor de juiste crimineel voor deze vieze job,
  Want kijk no bouta de crimineel is zo geslepen dat hij slachtoffertje speelt en de rest van de wereld de schuld geeft van alles wat hij de surinaamse bevolking heeft aangedaan!! Waarom reist je baasje niet zelf naar Venezuela?!!!De diktators voor de diktators toch?!!!Venezuela wil dat Suriname als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (UNASUR) met spoed een bijeenkomst voor de presidenten van de leden van deUNASUR organiseert. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela Elías Jaua gisteren aan zijn collega minister Winston Lackin gevraagd. Dat meldt het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) zaterdag 1 maart 2014 in een persbericht.

  Jaua bracht gisteren een bliksembezoek aan zijn Surinaamse collega.

  Tijdens dit bezoek gaf de minister een overzicht van de recente gebeurtenissen in Venezuela. Zijn land is sinds begin februari het toneel van gewelddadige demonstraties, aangezet door oppositionele leiders. Deze demonstraties zouden tot doel hebben president Nicolas Maduro af te zetten, aldus Buitenlandse Zaken.

  Het Surinaamse ministerie meldt verder, dat de Venezolaanse minister heeft aangegeven dat de situatie in zijn land onder controle is. Ook zou uit gedetailleerde informatie van Jaua duidelijk zijn geworden, dat de tot nu toe omgekomen slachtoffers niet door geweld van de regering zijn overleden, zoals de internationale pers is gepubliceerd, zo meldt het Surinaamse ministerie.

  Minister Lackin heeft aangegeven dat het volk en de regering van Suriname solidair zijn met het ontwikkelingsproces dat de democratisch gekozen Maduro heeft ingezet. Ook vindt Suriname dat Venezuela de kans moet krijgen haar interne problemen door dialoog zelf op te lossen.
  March 1, 2014

  En PSSSSSsst boegroe

  Kan je schoothondje Lackin vragen om niet namens het volk van Suriname te praten??!!


  Maak melding

 171. @KoelieBlakaman

  India is inderdaad een kernmogendheid, evenals Pakistan. Beide landen hebben die kennis gestolen en zich de techniek eigengemaakt. Afrikaanse landen zouden hetzelfde kunnen doen maar stelen zit ze niet in het bloed doch bestolen worden, des te meer. Vergeet ook niet dat zelfmoord en aanslagen plegen op de eigen bevolking de koelies wel weer in het bloed zit en kernwapens in hun handen beloven dus niet veel goeds. Ze zullen elkaar opblazen en dat is zeker niet iets om ontzettend trots op te zijn. Je kunt gerust aannemen dat de kernwapens vooral tegen elkaar gebruikt zullen worden.


  Maak melding

 172. @niks gaat boven de Waarheid

  HEAR, HEAR!!!!!!!!!!

  Creolen hebben veel bijgedragen aan de vorming van Hindostanen, dus ze moeten niet kletsen!!
  Ben benieuwd of de moderator van WK deze column van Hardeo Ramadhin durft te plaatsen of mee blijft doen met het neerhalen van Zwarte mensen!!!

  Wij moeten de samenleving niet alleen beoordelen op basis van economische criteria. Dankzij het christelijk onderwijs, de inspanning van de overheid en de INZET van HONDERDEN CREOOLSE leerkrachten in Paramaribo en in de districten hebben vele Hindostaanse kinderen en ook anderen goed onderwijs genoten in Suriname.

  Ik kan mij nog herinneren dat in de jaren 1950 (wat mijn moeder mij ook verteld heeft) Creoolse leerkrachten naar de polders in Nickerie gingen om de Hindostaanse kinderen die de school niet bezochten, op school te krijgen.
  De heer Hardeo Ramadhin is een sprekend voorbeeld daarvan. Op mijn zevende begon ik de school te bezoeken dankzij de inzet van een Creoolse leerkracht (wiens naam mijn moeder niet meer kon herinneren) en de districtskwekeling Ramkumar Bansropansingh. Laten wij deze positieve zaken ook een keertje goed benadrukken. Ik heb genoeg vrienden die mijn leeftijd hebben en die kunnen ook hun ervaring delen met anderen.

  Lees verder:
  http://www.gfcnieuws.com/?p=208425


  Maak melding

 173. Aaai mie gado!

  Het is weer zover.
  Nadat ze de poll op edunet bestookt hebben, met als gevolg dat edunet haar poll moest afsluiten, zijn ze weer hier beland.

  Eehh ik tjek jullie, met jullie minnetjes fabriek.
  See you on march the seventh!


  Maak melding

 174. Ik kan mij nog herinneren dat in de jaren 1950 (wat mijn moeder mij ook verteld heeft) Creoolse leerkrachten naar de polders in Nickerie gingen om de Hindostaanse kinderen die de school niet bezochten, op school te krijgen.

  En door wie zijn de creolen opgeleid?


  Maak melding

 175. @JUSTICE

  We bemerken dat de verkiezingen in aantocht zijn en dat politici nu met diverse scenario’s proberen te redden wat er te redden valt. Dus nu wordt plotseling het scenario van stal gehaald dat als de coup van 25 februari 1980 niet was gepleegd, dan hadden anderen (personen van Hindoestaanse afkomst) daarna toch een coup gepleegd. De vraag rijst: hoe komt het dat we nu pas, na 34 jaar, vergast worden op zulke sprookjes en fabels? Immers, nooit eerder zijn we met zulke etnisch expliciete couppogingen geconfronteerd. Laten we een paar feiten op een rijtje zetten. Op 25 november 1975 heeft Nederland aan een minderheid van de samenleving en aan een regering die haar minderheid in de volksvertegenwoordiging kwijt was en die toch nog mocht door regeren, omdat de gouverneur hun mandaat niet had ingetrokken, het land Suriname cadeau gedaan. De regering die daarna in Nederland aan de macht kwam, had minder last van het “arme negertjes” complex en begreep dat ze Suriname cadeau hadden gedaan aan mensen die nooit in staat zouden zijn het land te ontwikkelen. Immers, haast alle verslagen van gouverneurs maken melding van het feit dat Suriname alleen te ontwikkelen is door de Hindoestanen.
  Minister Pronk met Den Uyl de man die voorstander was van de onafhankelijkheid zei na de dood van Arron dat ze waren beneveld door de NPS’ers want “ze zongen zo mooi in de kerk”.
  Dus heeft Nederland zijn fout van 25 november 1975 gecorrigeerd met de coup van 25 februari 1980. Het kamp was op de dag van de coup vol met Nederlandse mariniers. Net zoals het kamp vol was met Amerikaanse mariniers bij de overdracht van ons vaandel aan Artie Gorre in 1992.
  De beschuldiging aan het Hindoestaans volksdeel is een gevaarlijke zaak, het toont het faillissement van de Creoolse elite aan om ontwikkeling te brengen. Nu het land bijna bankroet is, kan er niet zo ruimhartig met geld gestrooid worden. En het brengt ons gevaarlijk dicht bij de situatie in Guyana waar de CIA Burnham aan de macht bracht en Cheddi Jagan liet afzetten, omdat volgens velen in de USA Cheddi Jagan een communist was. In feite was Cheddy Jagan als vakbondsleider ideologisch dichtbij Lula (ex-president Brazilië ook vakbondsleider) en Basdew Pandey (ex-premier Trinidad ook vakbondsleider). Jagan genoot samen met Walter Rodney (vermoord door Burnham) aanzien onder Amerikaanse intellectuelen. Burnham heeft tijdens zijn bewind een ware terreur uitgeoefend onder de Hindoestanen in Guyana. Er hebben zich gruwelijke taferelen voorgedaan, vrouwen zijn massaal verkracht en levend begraven. Burnham heeft Guyana compleet vernietigd en achter gelaten met een schuld van bijkans 2 miljard USD. Twee Amerikaanse ex-presidenten, B. Clinton en J. Carter, verontschuldigden zich voor de rol die hun land gespeeld heeft bij het ten val brengen van Jagan en de vernietiging van Guyana. Jagan is bekend om zijn boek “The West on trial”, terwijl Walter Rodney diverse boeken op zijn naam heeft staan en een onderscheiding voor zijn intellectuele prestaties op zijn naam heeft staan

  Zowel in Guyana, Trinidad, Fiji als Suriname is de Creeol een minderheid, maar wil voor de gehele samenleving bepalen via geweld en vaak een apartheidskiesstelsel. Men wil geen genoegen nemen met de positie die past bij hun capaciteit, men wil goed verdienen zonder te presteren. Daarom wil men ten koste van alles altijd de baas spelen en in het machtscentrum zitten. Vandaar dat men overal in het Caribische gebied de nationalist heeft uitgehangen en overal een economische chaos heeft achtergelaten. Eigenlijk zijn al deze landen het slachtoffer van het minderwaardigheidscomplex van de Creool hetgeen zich uit in een overdreven prestatiedrang, maar uiteindelijk mislukt alles. In Guyana en Trinidad moeten Hindoestanen de rommel die ze achtergelaten hebben, opruimen.
  Treffend is geweest de uitspraak van zwarte vakbondsleiders aan de vooravond van het door Sarkozy georganiseerde referendum op 11 januari 2010 met betrekking tot de onafhankelijkheid. Het was life op Al Jazeera tv te zien. Op de vraag van de journaliste waarom men onafhankelijk wilde worden, was het antwoord “we willen ook in grote huizen wonen en grote auto’s rijden”. ‘Ja’, zei de journaliste ‘je kunt toch harder gaan werken en meer gaan sparen’. Het antwoord was: “We willen regeermacht, dan hebben we de pot. Wij harder werken? Wij zijn negers!”


  Maak melding

 176. @Justice

  Hindoestanen kletsen niet. Het klopt inderdaad dat Creolen hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van deze groep middels onderwijs. Maar omgekeerd is het ook zo dat de Hindoestanen binnen 50 jaar na aankomst in Suriname (1873) de volledige landbouw en veeteelt in handen hadden. Daardoor heeft deze groep bijgedragen aan de voedselproductie en ontwikkeling van de landbouw voor heel Suriname. De Creolen zijn na de afschaffing van de slavernij naar de stad trokken en daar meer bij overheid en andere beroepen gingen werken. Zo ontstond een beroepenverdeling in de maatschappij. Later zijn de Hindoestanen ook in de geschoolde beroepen gekomen.
  De ontwikkeling van deze groepen in de Surinaamse maatschappij heeft met onderlinge samenwerking plaatsgevonden. De stelling dat Suriname een bepaalde groep toebehoord is onzin en moet worden verworpen.
  De bijdrage van elke groep moet als even waardevol worden beschouwd.


  Maak melding

 177. Justice BEDANK
  Ik heb dit nooit geweten, gelukkig doen wij (Creolen) onderzoek en brengen dit naar buiten. Als wij al die VHP koelies mochten geloven dan bakken de creolen niks van en dat wij alles aan die Koelies te danken hebben, nu weten wij dat die koelies hun onderwijs aan de creolen te danken hebben zelf Nederlandse onderzoek heeft aangetoond dat de creolen hoger diploma, betere banen, meer verdienen dan die koelies . we weten nu dat creolen die koelies onderwijs hebben gegeven de basis van hun kennis plus de extra lessen aan de ouders van Fileren, Bhaai, koelie ray, Fer.E en kolibri. De Hindoestaan zal altijd de leerling blijven en de creool de meester wat onderwijs en kennis betreft.


  Maak melding

 178. @Koelieblakaman

  de discussie gaat niet over India of Afrika, een kromme vergelijking, in Afrika wordt niet eens een fiets gemaakt om maar wat te noemen. Op zich heeft doet daar niet terzake hier, maar bepaalde forumgasten kennen zich een valse superioriteit toe, wat onzin is.
  De discussie gaat over Suriname en haar inwoners, en de huidige machthebbers die door hun incompetentie en wanbeleid het land naar de klote helpen.


  Maak melding

 179. Fileren
  Je schrijft alweer onzin, de blanken hebben de creolen geen onderwijs gegeven ze hebben de creolen , Kennis, Wijsheid, Identiteit ontnomen. De creoolse voorouders waren de wijzen van de wijzen. De blanken waren bang voor de creolen daarom mochten de slaven niet lezen schrijven. De meeste slaven hebben via liedjes leren lezen en schrijven, jij mag de blanken bedanken dat ze die koelies als de nieuwe slaven naar suriname hebben gehaald. Een hindoestaanse onderzoeker heeft dit naar buiten gebracht en eist geld van Nederland. De creolen zetten zich af tegen de blanken en die koelies aanbidden de blanken vertel mij wie is nou de slaaf?


  Maak melding

 180. Fileren
  Alweer schrijf je onzin dat er geen fiets wordt gemaakt in continent Afrika. je hebt mij vraag niet beantwoord waarom emigreren die koelies massaal naar die Afrikaanse landen waar creolen de baas zijn? Want je zegt zelf Afrikaanse landen onder de creolen zijn slecht maar die koelies ontvluchten super India en gaan bij die creolen wonen in Afrika hoe kom dat?


  Maak melding

 181. Fileren
  @Justice
  Hindoestanen kletsen niet. Het klopt inderdaad dat Creolen hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van deze groep middels onderwijs. Maar omgekeerd is het ook zo dat de Hindoestanen binnen 50 jaar na aankomst in Suriname (1873) de volledige landbouw en veeteelt in handen hadden. Daardoor heeft deze groep bijgedragen aan de voedselproductie en ontwikkeling van de landbouw voor heel Suriname. De Creolen zijn na de afschaffing van de slavernij naar de stad trokken en daar meer bij overheid en andere beroepen gingen werken. Zo ontstond een beroepenverdeling in de maatschappij. Later zijn de Hindoestanen ook in de geschoolde beroepen gekomen.
  De ontwikkeling van deze groepen in de Surinaamse maatschappij heeft met onderlinge samenwerking plaatsgevonden. De stelling dat Suriname een bepaalde groep toebehoord is onzin en moet worden verworpen.
  De bijdrage van elke groep moet als even waardevol worden beschouwd.
  Fileren
  Alweer vertel je niet de hele waarheid, de koelies waren gehaald om op het veld te werken omdat slavernij was afgeschaft en de creolen wilden niet meer op het veld werken. toen die koelies de landbouw gingen beheren ging de productie forst omlaag je blankenmeester hebben dit zelf geschreven ze hadden spijt dat ze die koelies hebben gehaald want die bakten er niks van. De blanken gingen naar de creolen en smeekten hen om betaald voor hun te komen werken maar de creolen wilden niks met de blanken te maken hebben toen hebbende blanken de JAVANEN gehaald om die DOMMEKoelies te trainen . dankzij de Javanen is er een voedselproductie ontwikkeling van de landbouw voor heel Suriname. Dat is de waarheid. De Javanen hebben de koelies getraind en later zijn de Javanen gestopt en hebben de koelies alles overgenomen. Het is een gewoonte van Fileren om van andere mensen geschiedenis te PROFITEREN. Geschiedenis stelen zit waarschijnlijk in de genen van die VHPkoelies.


  Maak melding

 182. Antwoord aan Koelie Ray
  Creolen zijn geen minderheid in Suriname , je fantaseert weer op los met die Sopiebatra
  wat jullie koelies doen je verdeelt de creolen in stadscreool en marrons. Maar we zijn allemaal creolen en zijn in het meerderheid. Dit bedoel ik nou met die koelies die de leugens laat regeren. Probleem zijn de creolen niet probleem is we zijn die etnische koelies zate die de Creoolse geest sinds hun komst in Suriname moe maakt met allerlei beschuldigingen en beledigingen. Ik zeg eerlijk ik hoop niet dat het tot een oorlijk komt tussen creolen en Hindoestanen want het is slecht een klein deel koelie die de boel verziek enderest meeneemt in hun val. 1ding staat vast als die koelies de wapen grijpen zijn hun dagen in Suriname geteld. Ik hoop echt voor jullie dat olifanten zijn want de creoolse leeuwen kennen geen genade en we zijnniet zo vredelievend als onze Creoolse voorouders.


  Maak melding

 183. Men doet hier alsof men intellectuelen uit Afrika hiernaartoe heeft gehaald.

  De slaven hebben onderwijs genoten van de blanke meesters.


  Maak melding

 184. Beste onze voorouders zijn met een kroeschip opgehaald en niet met cruiseschip vanuit Afrika !!!!!!!

  Intellectuelen haal je met een cruiseschip met volop eten en drinken met muziek, en deftigheid een glaasje wijn, mooie vrouwen noem maar op.

  Kijk maar hoe duur was de suiker onze vrouwen lopen met een ontbloot bovenlichaam, intellectuele vrouwen gedragen zich niet zo.


  Maak melding

 185. Gwabe
  Jou blanken meester maakt een film om de slavernij te romantiseren en je gebruik die film als geschiedenis of je bent echt dom of je bent een koelie.
  Geschiedenis van de creolen moet je niet door de blanken laten vertellen want ze zijn net als die koelies pathologische leugenaars. Bosr ben je vergeten dat de creolen superieur zijn. Onze voorouder mochten niet lezen of schrijven maar via liedje zingen kregen de kinderen onderwijs en geschiedenis les. Slaven mochten niet leren vechten maar via capoeira vechtkunst die als dans werd uitgevoerd leerden ze vechten. De slavenmeester stond erbij en klapte mee tijden de dans vechtlessen en begreep er niks van! Er zullen meer slaven film komen die vervals en geschreven worden door de slavenmeester kinderen dit noemt men geschiedenis herschrijven op een subtiele manier.


  Maak melding

 186. Onze soort mag blij zijn dat de blanke meesters ons naar Suriname heeft gehaald want anders liepen we nog steeds rond in onze blote reet in Afrika.

  We moeten knielen voor de blanke meesters en hen bedanken, wij hebben onderwijs en beschaving met zweepslagen van hen genoten. Zie de gevluchte marrons die zijn gevlucht en hebben geen beschaving en onderwijs genoten vandaar hun animale gedrag is heel erg evident over de hele wereld.


  Maak melding

 187. Er zijn hier forumleden zoals @zogenaamde waarheid actief die vuile leugens vertellen om een wig te drijven tussen bevolkingsgroepen. Door wat te googelen op internet denken zij kennis en wijsheid te bezitten.

  Zo wordt het bijvoorbeeld beweerd dat de meeste verkrachters in Suriname de Hindoestanen zijn. Dit is een leugen. Hiervoor is geen bewijs of statistieken getoond. Verkrachting is een ernstige zaak die ook door Negers wordt gedaan, bijvoorbeeld een man die zijn stiefdochter misbruikt, een oom die zijn nichtje misbruikt. Dit gebeurt gewoon en niemand kan het ontkennen.
  Gevallen in India worden aangehaald, maar daar worden de daders opgepakt en opgehangen. In Amerika wordt 1 op de 5 vrouwen verkracht, veel van Afro Amerikaanse komaf.
  Ook in Afrika wordt veel verkracht, bijvoorbeeld Zuid Afrika waar de zwarte bevolking gelooft dat seks met een maagd Aids geneest, lees onderstaande link. Verkrachting is een zeer ernstig probleem dat overal voorkomt en moet ten alle tijden worden bestraft.

  http://forum.fok.nl/topic/81359

  Uit statistieken blijkt wel dat Negers oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en de grootste groep van de Santo Boma vormen. Ze zijn ook vaker betrokken bij overvallen en roofmoorden. Deze vorm van criminaliteit is op dit moment een groot probleem in Suriname. Een bepaalde groep wil niet via hard werken maar op een makkelijke manier aan hun geld komen. Als dat niet lukt makkelijk geld te verdienen denkt deze groep het bij anderen weg te moeten halen.
  Minister beweerd zelfs dat dit komt doordat veel kinderen zonder vader in eenoudergezinnen opgroeien. Ik weet niet of dit de oorzaak is.
  Het is wel een feit dat Negers vaak kinderen verwekken die ze niet verzorgen, het zit in de cultuur. Ook het aantal tienerzwangerschappen is vrij hoog. Het lijkt mij verstandig dat betreffende groep aan zelfreflectie gaat doen, en vanuit de overheid bepaald beleid op los wordt gelaten, in de vorm van educatie en opvoeding. Dit zie ik niet terug bij de huidige bestuurders.

  Er wordt de spot gedreven met zelfmoord onder Hindoestanen. Degenen die dat doet is een gevoelloze hond. Ten eerste wil ik stellen dat zelfmoord onder alle rassen voorkomt. Onder de negers in Suriname is het ook een groeiend probleem, wat blijkt uit statistieken.
  Het is bij Hindoestanen een groter probleem, omdat ze veelal prestatie gericht zijn en vooruitstrevender van aard. Bij een ervaren mislukking in het leven of bij liefdesproblemen wordt soms naar zelfmoord gegrepen.
  Een ernstig probleem dat opgelost kan worden.
  Dat zelfmoord bij Negers niet zo vaak voorkomt komt misschien doordat geen doelen in hun leven hebben of de lat niet hoog leggen?? Dit is uiteraard een domme generalisatie.

  Verder is aangehaald dat er een paar mensen is gevonden in India die een staart zouden hebben. Dit is een vergelijking van de laagste soort bedoeld om de Hindoestanen onderuit te halen.
  Deze afwijking van een staart is zeer zeldzaam en komt voor onder alle soorten rassen. Dat je het via google niet bij Negers kan vinden betekent niet dat het niet bestaat. Dat is geen wetenschappelijke bewijs. Zelfs Didibrie en kornuiten zouden op dit moment ook een staart kunnen hebben. Anatomisch gezien is er wel een plek bij de mens waar een staart heeft gezeten, weliswaar onzichtbaar maar wel voelbaar, namelijk de stuit. Dit is erfenis van de apen voorouders van de mens. Elk mens heeft het, maar het is geen actieve staart.
  Laat je informeren door deskundigen het menselijk lichaam kennen.

  Er wordt gesuggereerd dat bepaalde rassen superieur zijn aan anderen, maar dat is onjuist en moet ten stelligste worden afgewezen. Negers zijn genetisch een sterk ras, maar dat zegt niet dat ze superieur zijn. Dat kan je met je gezond verstand niet beweren. Hetzelfde zouden dan ook blanken gaan beweren. Het recente verleden heeft laten zien dat dergelijke opvattingen teweeg kunnen brengen met name de Nazis. Deze stelling houdt bij weldenkende mensen geen stand. Figuren zoals Idi Amin die aan mensenrechtenschendingen en massamoorden deden dachten ook dat ze beter waren dan anderen. Idi Amin was een moordenaar van eigen volk die ook nog een kannibaal was. We weten hoe het met Idi Amin is afgelopen, verjaagd en weggehoond door eigen volk. Degene die zo een gestoorde als held heeft is een idioot.

  De etnische kaart die gespeeld wordt moet gezocht worden in de paarse hoek, met name begonnen bij Clifton Limburg woordvoerden van de president van Suriname in bakana tori op staatsradio SRS. De aanhoudende kritiek van de oppositie en met name van de VHP op de corruptie en wanbeleid van de NDP regering zit de paarse kliek dwars.
  Figuren zoals @zogenaamdewaarheid grijpen dit aan om hun haat jegens de Hindoestaan te ventileren.
  @zogenaamdewaarheid spreekt over de VHPkoelies. Hij vergeet de een groot deel van de NDP uit Hindoestanen bestaat die ook kader vormen van de partij.
  Maar deze DDBslaaf kan de kritiek die op president Bouterse gevoerd wordt niet verdragen. Het is niet alleen de VHP maar een totale oppositie die kritiek uit op het wanbeleid van de incompetente president Bouterse en wanbeleid van de regering. In plaats van te schelden op de VHP moet de DDB bende maar met prestaties van de regering komen. Vooralsnog kan ik de volgende feiten noemen:

  -extreme toename en verruwing van de criminaliteit, heel lang ontkent door de regering.

  -ingreep in een lopende rechtszaak met een illegale amnestiewet van de NDP ter bescherming van moordverdachte Bouterse (degenen die tegenwaren worden getypeerd als staatsvijanden)

  – Criminele zoon Dino Bouterse die opgepakt wordt voor drugshandel en bedreiging van de veiligheid van de staat Suriname en Amerika

  – niet nagekomen Megabeloften, zoals 18000 woningen, snelwegen met flyovers, bruggen, tramlijn naar Para, diepzeehaven, voedselschuur, ziekenhuis Wanica, geen dievenijzer, cassavefabriek, toegang tot Europa via Parijs, goedkope benzine, investeringen uit buitenland etc. etc.

  – het ontkennen van de economische realiteit met leuzen als “Moni De” om het volk te misleiden. De realiteit is dat de monetaire reserve en het goud wat was opgebouwd door de Front regering is verdampt.

  – grote corruptie praktijken met name bij de naschoolse opvang en diefstal op OW door Abrahams. Laatstgenoemde wordt eerst ontslagen maar daarna benoemd tot staatsadviseur met een riant salaris. Dit is pure volksverlakkerij, dat NDPers dat niet durven onderkennen.

  De prestaties van de regering zijn ondermaats en niet in overeenstemming met de Megabeloftes. Dit mag de oppositie en met name de VHP niet zeggen en gaat men dus op de racistische toer, menigeen met zich meeslepend.


  Maak melding

 188. @niks gaat boven de waarheid

  Creolen zijn in de meerdeheid maar presteren geen ene moer aan de ontwilleling of economie van het land. De hindostanen zijn in de minderheid maar zij zijn de steunpilaren van de economie, welvaart en ontwikkeling!
  Jullie zijn gewoon in de meerderheid in aantal en niet op basis van kennis en IQ.
  De creoolse leeuwen …whahahaaaaaaa….POEPZAKKEN ZIJN JULLIE, Praatjesmakkers zijn jullie!Afrikaanse leeuwen …me Mars!!!
  Begin dan met de criminelen bij je afrikaanse broeders!!Begin ze dan af te maken want het zijn jij en je broeders die de boel terroriseren in Suriname!!!
  Please ga eerst proberen te werken,LUIE AFRIKAANSSE TANDENLOZE TIJGER…MIAUW ..MIAUW!!


  Maak melding

 189. Als ik jullie reacties zo lees jongens lijken jullie wel een stelletje pubers die elkaars ruiten ingooien.
  Elkaars ruiten ingooien terwijl je in het zelfde huis woont.
  Suriname is van iedereen.
  Mensen die daar geboren zijn.
  Mensen die het goed menen met het land en het volk.
  Alle kinderen des vaderlands.
  Elke Hindoestaan die denkt dat India geweldig is die moet maar eerst wat gaan bereiken in India.
  Indiers vreten je op van jaloezie op ze behandelen je als vuil kunnen dat niet hebben of slapen daar niet goed van.
  Ik heb het zelf meegemaakt en overal in India zijn ze zo als je van buitenaf komt.
  Waarom moeten jullie elkaar zo afkafferen en uitschelden hebben jullie echt niks te doen.
  Welke Hindoestaan is één dag slaaf geweest en is geschopt,
  gebrandmerkt en geslagen.
  Wat heeft Suriname aan al die mooie praatjes van al die buitenlandse mensen die daar alleen komen plunderen of overhevelen.
  Elke blaka mang die vindt dat een brug gemaakt is om alleen te springen moet er niet overheen rijden of lopen naar de overkant maar zwemmen naar de overkant.
  Suriname is het enige land ter wereld waar vandaan men alles gratis meeneent met of zonder Magneten in de Casino’s.
  Santokhie is helemaal geen type om het land te kunnen regeren.
  Als je een land wilt regeren moet je het land als je gezin zien en een vader voor iedereen zijn.
  KAN SANTOKHIE DAT?
  VHP was van mijn voorouders van hard werkende mensen die ook van donkere mensen hielden en aan wie ze ook hun laatste broden gaven als het moest.
  NIET VAN EEN PSYCHO RACIST..
  Niet wachten tot je een ander volk kan aanvallen en punten scoren.
  Voor alle Blaka mangs die denken dat deze wijsheid van India komt wil ik even vertellen dat in de heilge Boek de RAMAYANA van India geschreven staat dat alle mensen gelijk zijn.
  Suriname heeft 500.000 inwoners en sterke jongens in het binnenland.
  Deze kinderen des vaderlands moeten niet in de gevangenissen zitten en wegrotten met al hun krachten maar het land helpen opbouwen.
  Ze moeten voorlichting en scholing in het binnenland krijgen.
  Santokhie moet namens de president zijn excuus aanbieden en Bouterse een draai om zijn oren in de WC geven als hij van mening is dat Bouta de Imago van Suriname naar de knoppen helpt.
  Dat noemt men voor elkaar instaan en intern oplossen.
  Wat gaat Santokhie doen als hij President wordt???
  Gaat hij voor het volk al zijn bankrekeningen zichtbaar maken en iedereen gelijk kunnen behandelen.
  Heeft Santokhie economie gestudeerd en weet hij dat al de gelden van het volk of normaal maatschappelijk verkeer door een paar Casinopooiers worden opgehaald die relatief met de inkomsten geen belasting betalen in Suriname.
  DAT DE GROOTSTE OVERVALLERS NIET UIT DE BINNENLANDEN KOMEN MAAR IN DE CASINO’S ZITTEN.
  Dat kleine kinderen uit onmacht in de neukhuizen van Suriname zitten die ze daar MASSAGESALONS noemen.
  Dat Sasur ongestraft volksberoving heeft gepleegd zogenaamd Auteursrechten ophalen zonder bestemming.
  Als de President achterbaks en asiociaal is waar is de oppositie dan???
  Santokhie moet VHP de normen en waarden maar eerst teruggeven dat VHP ooit had.
  Echte VHP wilde altijd saamhorigheid en vooruitgang van Suriname.
  GEEN EIGEN ROEM.
  Santokhie heeft de zelfde ziekte als LACHMON.
  Volksverraad en eigen roem.
  VOLK IS IEDEREEN OOK DE BINNENLNDSE KINDEREN.
  Voor mij is diegene die het hardste werkt Superieur.


  Maak melding

 190. Fileren
  DUIVELSE Kind Fileren, je beschuldig Waarheid van een wig drijven tussen bevolkingsgroepen en door wat te goochelen op internet denken hij kennis en wijsheid te bezitten. Wat te Google? Jullie koelies vragen altijd naar bronnen ik geef jullie journalistiek en wetenschappelijk onderzoek resultaten die koelies manipuleren alle berichten, ik laat jullie via mij link zelf lezen. Fileren e beschuldigt waarheid een racist te zijn maar het is fileren die creolen voor domme negers uit maakt die niks kunnen en niks gecreëerd hebben en ze moeten terug naar Afrika en dat maakt Fileren uitspraken een engel. De meeste verkrachters in Suriname zijn koelies dat klopt als je naar santaboma gaat en je ziet die koelies en ze zitten daar voor verkrachting. Vorig jaar die koelie serieverkrachter die het op Nederlandse stagiaire had voorzien begin een belletje terinkelen, die creolen versieren die stagiaire en naaien hun die koeliesdoen het op hun koelie mannier geleerd door pappie. Die koelies verkrachten hun eigen nichten en zusters maar uit schaamte houden ze het in de familie. wat fijn dat je een link forum plaats dat creolen verkrachten maar ik heb liever een nieuwspagina want ik kan je zoveel links geven van forum over koelies maar zonder bronnen acht ik het onbetrouwbaar. Fileren heeft het over statistiek dat negers oververtegenwoordigd zijn maar plaats geen LINK zodat iedereen de zogenaamde statistieken zelf kan lezen, iedereen die Fileren de Onstabiele koelie heeft geanalyseerd weet dat als er een link was dan had Fileren die Racistische Koelie Beest die allang geplaatst. fileren statistieken zijn die SopieBatra op je schoot want je hebt moed nodig om te Typen. Alle creolen weten dat een koelie dapper wordt wanneer die dronker is en dat is een feit dan laten die creolen die koelie met rust want waarom ga je iemand doodslaan die niet nuchter is. Die bepaalde groepen die niet hard willen werken zijn die koelies die DRUGS in SOPOROPO stoppen om naar Nederland te smokkelen, vorig jaar heeft de Nederlandse douane alle pompoenen uit Suriname van die koelies gekapt en je kan raden die hardwerken de KOELIES werden betrapt. En die spot met die koelies die aan het schoonspringen zijn op de BosjeBrug, iedereen weet hoe dat komt die koelies ouders eisen dat hun kinderen professoren of doctors worden inplaats daar van krijgen ze een vuilnisman of en Bordeelwerkster. ik heb die koelies is Suriname massaal zien vuil ophalen ik heb respect voor ze zijn goedbezig en dit is hun niveau Vuilnisman zijn, en degene die dat niet willen gaan Schoonspringen op de Bosje brug en dat heet vrije keus ik kan niet wachten tot Fileren gaat springen. Zelfmoord komt bij negers zelden voor en wat de doelen betreft we overtreffen alle koelies volgens de Nederlandse onderzoekster maar dat komt omdat de Creolen genetisch superieur zijn zolang je dat onthoud, creolen krijgen promotie door hun kennis en Hindoestanen proberen zich meestal omhoog te slijmen maar dat lukt niet altijd. En die mensen in India die een staart hebben ik kan je link geven waar men zegt miljoenen mensen worden met staart geboren maar het is standaard procedure om de staart bij geboorte te verwijderen tenzij de ouders dat niet willen. Fileren liegt alweer maar dat komt door die SopieBatra. En die blablabla ja wetenschappers zeggen Creolen hebben superieure genen en creolen zijn de enige volk die geen apenDNA hebben in hun genenpoel (de neanderthal DNA) leef ermee de waarheid doet pijn. andere bevolking in de wereld hebben dat, ook die Koelies Vandaan Die staart en overlichaambeharing. Fileren mijn vraag aan jou hoeveel X perweek scheer jij je lichaamharen ? en fileren ik heb gaan Haat tegen koelies ik mag sommige Slijmballen niet en ja ik zie ze liever vandaag uit Suriname vertrekken samen met hun ROTI.
  Fileren je bent een Vuile racistische koelie maar ik haat je niet omdat ik mijn superieur tegen over je voelt en je mag het weten ik vind dat die Koelie Vrouwen naar dode Vis ruiken. Die mannen ruiken gewoon maar die vrouwen ruiken rauw kun je me vertellen hoe dat komt?
  Wat de regering betreft Bouiterse gaat winnen en je gaat zoals gewoonlijks de doemscenario voorspellen die nooit zal uitkomen tenzij je van een brug gaat Schoonspringen net als die koelies in Suriname. I rest my case


  Maak melding

 191. Prem Marhe
  met hindoestanen zoals jou heb ik geen probleem , maar helaas zijn er weinig van jou soort met stem. jullie worden overheerst door KOELIES als Fileren en Koelie ray , Kolibri, ect.


  Maak melding

 192. @niks gaat boven de Waarheid

  Ja liegen en klagen dat Zwarte mensen discrimineren!
  Luister a.u.b. naar een radiofragment van 4 min. waar meneer of beter gezegd de Trendwatcher&racist Adjiedj Bakas liegt over ZP!! Zo denkt een hoogopgeleid Surinaamse-Indier over zijn landgenoten! Niet te geloven zeg!!

  http://www.youtube.com/watch?v=wCh99eWgrIM


  Maak melding

 193. Slaaf@zogenaamde waarheid

  De meeste hoogopgeleide mensen komen uit Nigeria???
  Dat is weer een verzinsel van jouw.
  Op de hightech campus stikt het van de Indiers, ik heb nog geen 1 Nigeriaan gezien.
  De Nigerianen zijn druk bezig de hele wereld op te lichten met hun internetfraude. Net zoals jouw zitten ze de hele dag te googelen.
  Trouwens Nigeria heeft de grootste oliereserves van Africa, maar de bevolking is straatarm. Ze waren toch zo hoog opgeleid???


  Maak melding

 194. Ray
  @niks gaat boven de waarheid
  Creolen zijn in de meerdeheid maar presteren geen ene moer aan de ontwilleling of economie van het land. De hindostanen zijn in de minderheid maar zij zijn de steunpilaren van de economie, welvaart en ontwikkeling!
  Jullie zijn gewoon in de meerderheid in aantal en niet op basis van kennis en IQ.
  De creoolse leeuwen …whahahaaaaaaa….POEPZAKKEN ZIJN JULLIE, Praatjesmakkers zijn jullie!Afrikaanse leeuwen …me Mars!!!
  Begin dan met de criminelen bij je afrikaanse broeders!!Begin ze dan af te maken want het zijn jij en je broeders die de boel terroriseren in Suriname!!!
  Please ga eerst proberen te werken,LUIE AFRIKAANSSE TANDENLOZE TIJGER…MIAUW ..MIAUW!!
  Antwoord aan Koelie ray
  Over tandeloze gesproken toen wij (Creolen)een paarweken geleden aanboden voor een face to face vriendelijke vreedzame debat van de waterkanters waren het de creolen die aangaven dat ze zullen komen hoeveel koelies zeiden dat ze zouden komen raad eens even geen één zelf koelie Ray reageerde niet en het was Fileren die als eerst gilde we moeten niet gaan die creolen gaan met wapens komen. Waarom dacht die fileren zo het waren de LAFFEgenen die in als die VHPkoelies op waterkant werden geactiveerd!! Vertel me wie zijn die POEPZAKKEN en Praatjesmakkers.


  Maak melding

 195. @Prem Marhe

  Echt ,je klinkt echt als een MARSMANNETJE.
  En o,ja we leven in 2014 en niet in 300BC.
  Sjeesjes mang je moet een heleboel inhalen.Geschiedenis is niet je sterkste punt!


  Maak melding

 196. Fileren
  Slaaf@zogenaamde waarheid
  De meeste hoogopgeleide mensen komen uit Nigeria???
  Dat is weer een verzinsel van jouw.
  Op de hightech campus stikt het van de Indiers, ik heb nog geen 1 Nigeriaan gezien.
  De Nigerianen zijn druk bezig de hele wereld op te lichten met hun internetfraude. Net zoals jouw zitten ze de hele dag te googelen.
  Trouwens Nigeria heeft de grootste oliereserves van Africa, maar de bevolking is straatarm. Ze waren toch zo hoog opgeleid???
  Fileren
  Alweer schrijf je onzin. je hebt mij vraag niet beantwoord waarom emigreren die koelies massaal naar die Afrikaanse landen waar creolen de baas zijn? Want je zegt zelf Afrikaanse landen onder de creolen zijn slecht maar die koelies ontvluchten super India en gaan bij die creolen wonen in Afrika hoe kom dat?


  Maak melding

 197. JUSTICE
  Alweer bedankt, dat bedoel ik nou die koelies die met gespleten tong praten.
  ik heb mijn creoolse broeders en zusters vaak gewaarschuwd kijk uit met die slangen ze zijn gevaarlijk mensen maar gelukkig heb je heel wat goede Hindoestanen. maar het zijn zulke slangen die je terug ziet in Fileren en koelie ray


  Maak melding

 198. Mochten er mensen of wat dan ook geboren worden met een staart ?

  Gewoon laten staan.

  Ik zie je graag met je staart kwispelen en misschien krijg je een brokje.

  Voor de rest, geen een cultuur is beter dan de ander en wat betreft de prestaties van het zwarte volk:

  Wij Zwarten liepen als eerste mens op deze aarde en het is wij Zwarten die de eerste universiteitcentrum hebben gesticht tot de Arabieren met plunderen en slavernij van Zwarte mensen begon, waarop de Europeaan volgde.

  Dus duik jij (achterlijke) beter en dieper in de boeken die Westerse en Zwarte geschiedkundigen ons nagelaten hebben, zodat je eens een keer beter inzicht krijgt van wie wij Zwarten zijn en waar wij vandaan komen.

  Een ding staat vast. Gezien wij Zwarten de oergenen van de mens hebben zijn wij Zwarten fysiek en mentaal sterker dan welk ander ras dan ook. En dit is wetenschappelijk bewezen.

  Jullie zijn allemaal geboren uit de Zwarte mens en dus niet de Zwarte mens uit jullie, dus je moet trots zijn dat wij jullie gemaakt hebben of door het verlochen van je werkelijke afkomst geeft aan dat je geestelijk labiel bent.

  Achterlijk labiel volk.


  Maak melding

 199. @Ray

  in jouw post van 17:33 heb je een goede samenvatting gegeven van de gebeurtenissen van de West Indies.
  Ik moet je zeggen dat het verhelderend is en veel overeenkomsten heeft met Suriname.

  De neger kan je verdelen in creolen en marrons(bosnegers). De creolen kijken van oudsher neer op de marrons die ze als onontwikkeld beschouwen. Maar dat is nu verleden tijd, de marrons zijn zich aan het emanciperen. Ook denken sommige creolen ook nog dat ze beter zijn dan hindoestanen, wat een lef.
  De hindoestanen zijn naar bovenstaande analogie volgens de laatste telling de grootste etnische groep in Suriname.


  Maak melding

 200. @Niks gaat boven de waarheid

  Vreedzaam debat?!Waarover zou jij en je soortgenoten willen debateren dan?Over de bloemen,de zon ,het tropisch klimaat?!
  ER BESTAAT GEEN VREEDZAAM DEBAT ALS HET GAAT OM DE LIJDER VAN HET LAND HEDEN?!
  Wat zou jij ons willen vertellen dan tijdens het debat?!
  Dat wij bouta je baasje moeten vergeven en zijn zonden moeten vergeven?!
  Dat wij zijn amnestie moeten eren en vreedzaam met hem in Suriname moeten leven?!
  Dat je baasje slechts 15 burgers heeft neergeknald en dat wij blij moeten zijn dat hij niet 20 heeft neergeknald?!Dat wij trots moeten zijn op het feit dat het land in handen is van de criminele ndp familie!
  Dat Belfort een zwakte toont voor de boeven bende van allerlei soort in Suriname?
  dat het AANMELDEN SYSTEEM VAN Belfort een success is?!
  Dat wij niet moeten discrimineren en alleen jij het recht heb zo te doen ?!

  GIVE ME A BREAK!!@!!


  Maak melding

 201. Slaaf@zogenaamde waarheid

  De meeste hoogopgeleide mensen komen uit Nigeria???
  Dat is weer een verzinsel van jouw.
  Op de hightech campus stikt het van de Indiers, ik heb nog geen 1 Nigeriaan gezien.
  De Nigerianen zijn druk bezig de hele wereld op te lichten met hun internetfraude. Net zoals jouw zitten ze de hele dag te googelen.
  Trouwens Nigeria heeft de grootste oliereserves van Africa, maar de bevolking is straatarm. Ze waren toch zo hoog opgeleid???

  Fileren die indiers gebruiken bij alles het woord hightech zelf de wc schoonmakers en vuilnismannen in India zijn Hightech Cleaners.
  wat de nigerianen betreft die zijn pas hightech ze plukken je leeg iZe hebben Dar geen school voor nodig zoals die Indiërs op hun zogenaamde hightech school. En mooiste is men pak slecht de beginnende oplichters de ervarene worden rijker en rijker en hun slachtoffers zijn de blanken die dachten snel rijk te worden.n een miljarden business.


  Maak melding

 202. @Afrikaanse poesje miauw

  welke oud Afrikaans geschriften, teksten, religie en wetenschap kan ik erop naslaan?
  Heb jij of je voorouders er nog wat van meegekregen?
  Ik kan het nergens in Afrika terugzien in het heden?


  Maak melding

 203. Ray

  @Niks gaat boven de waarheid

  Vreedzaam debat?!Waarover zou jij en je soortgenoten willen debateren dan?Over de bloemen,de zon ,het tropisch klimaat?!
  ER BESTAAT GEEN VREEDZAAM DEBAT ALS HET GAAT OM DE LIJDER VAN HET LAND HEDEN?!
  Wat zou jij ons willen vertellen dan tijdens het debat?!
  Dat wij bouta je baasje moeten vergeven en zijn zonden moeten vergeven?!
  Dat wij zijn amnestie moeten eren en vreedzaam met hem in Suriname moeten leven?!
  Dat je baasje slechts 15 burgers heeft neergeknald en dat wij blij moeten zijn dat hij niet 20 heeft neergeknald?!Dat wij trots moeten zijn op het feit dat het land in handen is van de criminele ndp familie!
  Dat Belfort een zwakte toont voor de boeven bende van allerlei soort in Suriname?
  dat het AANMELDEN SYSTEEM VAN Belfort een success is?!
  Dat wij niet moeten discrimineren en alleen jij het recht heb zo te doen ?!

  GIVE ME A BREAK!!@!!

  Laffe KOELIE je had moeten komen dan zou ik in je oren fluister! dus kom nu niet dapper doen tenzij je Dronker bent!


  Maak melding

 204. Er zijn domme koelies, domme blakamangs, slimme koelies en slimme blakamangs. Oftewel, domme mensen en slimme mensen. Snappen jullie dat AUB eens een keer.


  Maak melding

 205. @Fileren

  Hahahaaaaaa….de mens kan je uit het bos halen maar nooit het bos uit de mens…

  Zo ook met de marrons die zich de creolen noemen .
  Het ligt aan hun intelligentie vermogen die na eeuwen nog steeds bij 0,0 is gebleven.ze kunnen zich maar niet ontwikkelen.
  Zie maar de rode minnetjes,het dringt niet tot ze door dat al die mannetjes hun intelligentie ZWAKTE aangeven,of ze hebben nooit de gelegenheid gehad om in kleurboekjes plaatjes te kleuren en ik denk echt dat ze die leegte hier komen botvieren!!!lekker kleuren met rood voor ze!!
  Hahahahaaaaa…..


  Maak melding

 206. @zogenaamWaarheid

  de Indiers gaan naar Afrika om zaken daar op te zetten en de domme Afrikanen uit te buiten.
  Bijvoorbeeld in Kenia zijn vele winkels en bedrijven van Indiers.
  Precies zoals de Chinezen doen in Suriname, die nemen de creolen aan de macht gewoon in de maling.


  Maak melding

 207. @niks gaat boven de waarheid.
  Je discussie vermogen daarmee hebben wij reeds kennis gemaakt hier op WKN!!Het is van NUL,ZERO,NADA WAARDE!
  Je hersenen en je NIHILE kennis liggen in je knieen en niet in je CABEZA!!


  Maak melding

 208. JUSTICE

  @ niks gaat boven de Waarheid

  Over de racist en hypocriet Adjiedj Bakas! Ja want hypocriet en achterbaks is hij! Meneer werd in `t jaar 2008 gekozen tot Zwarte Zakenman van het jaar!!! Inderdaad spreken met gespleten tong! Ben benieuwd wat die twee zwarte jongens van zijn uitspraken vinden!

  http://www.communicatieonline.nl/nieuws/adjiedj-bakas-zwarte-zakenman-2008

  JUSTICE
  Mooiste van het hele verhaal is die koelies zeggen altijd dat ze blank zijn en niet zwart.
  De blanken hebben hem duidelijk gemaakt wat hij is door hem zwarte zakenman van het jaar temaken. Ik ga stuk. Zo zijn er heel wat Koelies op waterkant die creolen voor zwarten uitmaken terwijl die koelies door de blanken als zwarten worden gezien. Ik kan niet wachten tot dat een fileren of een koelie ray naar de blanken toegaan om hun duidelijk te maken dat Koelies ook blank zijn LOL


  Maak melding

 209. Aan allen met ras- en afkomstopmerkingen :

  Het vervelende is dat een totaal verkeerd stel de leiding van het land heeft genomen :

  Een gevonniste president-creool, een gevonniste marron-coalitiepartner, een javaanse coalitiepartner die vervolging voor grondmanipulatie vreest, een carifesta-MEGAbudget-boeroe, een Djoe-Ow-jaarbudget-goochelaar, een gevonniste hindustaanse niet-residerende amba voor Turkeye een PSA-indiaanse-dombo-fractievoorzitter !

  Sranang tranga, a volk tok sa wini !!


  Maak melding

 210. @Prem Marhe (reactie 21:24)

  Ik ga wat kritiek leveren maar zie het niet als een aanval. Ik ben het eens met je wat betreft de mening over Indiers. Maar wij mogen wel trots zijn op onze roots, ook al zijn wij Surinamers.

  De binnenland jongens mogen inderdaad geen verloren generatie zijn, hun leiders moeten werken aan hun emancipatie en niet met geld gaan strooien alsof het iets makkelijk te verkrijgen is. Goede voorbeeld van studeren en hard werk. En soms met geluk kan je rijk worden. Maar deze jongens moeten ook met hun tengels van ander mans have en goed blijven.

  Ik ben het niet eens op het gebied van Lachmon, die heeft gezorgd voor de emancipatie van de hindoestaanse bevolkingsgroep. Eerst studeren en jezelf ontwikkelen en omhoog werken in de maatschappij. Anders waren de hindoestanen de onderdanige groep gebleven die gedomineerd zou worden door creolen.
  Santokhi is een heel ander type die zich niet onderdanig opsteld maar opkomt voor wet en recht, dat geld voor alle Surinamers. Je hoeft geen deskundige te zijn op elk gebied, maar door mensen samen te brengen, naar deskundigen te luisteren en projectmatig te werken kan je veel zaken geregeld. Santokhi zijn vaardigheden zijn internationaal opgemerkt en hij is gevraagd om hoofd te zijn van Cicad. Door de VHP is Santokhi toen ook benaderd om voorzitter te worden, iets dat hij niet wilde. Maar omdat hij het als minister zo goed had gedaan heeft men hem gevraagd. Santokhi heeft nooit aangedrongen en is gewoon de “new kid on the block geweest”. Ik denk dat hij een uitstekende president zou zijn, omdat hij laat zien ook voor de marronjongens in Moengo, als de creolen in Coronie te staan. Santokhi doet geen loze beloften of beloftes van giften of percelen zoals andere partijen.
  Hij is ook samen degene geweest die principieel geweigerd heeft met een veroordeelde crimineel Bouterse als president in een kabinet te zitten. Zoals je weet was de VHP de eerste keus van de NDP en Bouterse.
  Maar de VHP heeft gekozen om de regering vanuit de oppositie kritisch te volgen en dat doen ze goed.
  De racistische aanvallen vanuit de NDP kamp zijn een teken van frustatie.
  Ik moet zeggen dat de huidige incompetente president ook weinig doet aan de CASINO criminelen die vrij spel hebben.
  Ik weet zeker dat Santokhi deze branche zal kunnen doorlichten en hun geldstromen en werkwijze zichtbaar kan maken.


  Maak melding

 211. Maandag 3 maart 2014 om 22:20 uur, Pier Yu Pattu Fileren,

  Gezien je helemaal niks weet over het ontstaan van slavernij, geef ik jou en da trascistisch soort een stukje van de puzzel:

  http://youtu.be/bAB9yNNKCoM

  Als jullie in ontkenningsfase willen blijven, des te meer zal de geestelijke klap straks zwaarder en moeilijker te verwerken zijn voor jullie en je nazaten.


  Maak melding

 212. ik ben voor het erst met fileren over santhokie vaardigheden
  Santokhi zijn vaardigheden zijn iemand in zijn rug schieten. dat noem ik nou een dappere koelie.

  Geen Moordenaar Als President!!!
  Dagblad Suriname schreef:
  Santokhi schoot Boyke Bikharie neer
  Geplaatst: 15/09/2008
  Paramaribo – Boyke Bikharie en nog een paar vrienden van hem liepen tegen 12 uur ’s avonds na de film terug naar huis. Dat deden ze in de revolutieperiode, toen de avondklok nog telde. Ze spraken nog na over de film die zij die avond in de theater hadden gezien. Niet ver van de Sevagramweg te Charlesburg en niet ver van Boyke’s huis, werden hij en zijn vrienden staande gehouden door de politie.
  Boyke, die zich onzeker voelde, probeerde weg te komen door over de trens die evenwijdig aan de Charlesburgweg loopt, te springen. Halverwege die sprong werd hij doodgeschoten door een politieman, Chandrikapersad Santokhi, nu minister van Justitie en Politie. Dat vertelt Boyke’s moeder, Somaria Bikharie, tijdens een persoonlijk gesprek aan DBS. Het geluid van de schoten die Santokhi op haar zoon lostte, kan ze nooit meer vergeten.Boyke, een jongeman van 19 jaar, was ongewapend, toen de politieman hem neerschoot. Santokhi zou later, op politiepost Geyersvlijt, aan de moeder vertellen dat hij dacht dat Boyke een dief was.
  Moeder Bikharie rouwt nog steeds om haar zoon. Na de dood is zij van het kastje naar de muur gestuurd om uiteindelijk haar zoon die levend wegging, als een lijk terug te zien. Ze is nu een oude vrouw van dichtbij de 80 jaar en lijdt aan ouderdomskwalen. Pijnlijker is het dat zij niet eens een foto van haar zoon heeft.Nadat ze haar verhaal vrijwillig aan de NDP-leider, Desi Bouterse, en een zekere ‘Hardoar’ had verteld, is Bikharie’s wereld ingestort. Ze had niet gedacht dat haar bekentenis op een politiek podium zou worden afgespeeld en het grote publiek zou bereiken. Haar kinderen zijn nu woedend en haar buurman wil dat zij binnen 3 maanden van zijn erf moet. Dit nadat zij langer dan 50 jaar op het perceel heeft gewoond. Ze is wanhopig. ‘Mi no wan probleem moro. NDP no go gi mi wan tra presi. A sani psa’ k’ba en mi zoon no e go kong moro. Me e’ libi ala sani gi Gado’, zucht Bikharie.De minister van Justitie en Politie,Chandrikapersad Santokhi, heeft intussen verlof aangevraagd en zit momenteel in het buitenland. Hij verwees afgelopen woensdag constant naar zijn raadsman, Freddie Kruisland, toen journalisten hem vroegen naar zijn verleden. De
  rechtszaak die hij tegen Bouterse wegens belediging en smaad heeft aangespannen, gaat vandaag voor.


  Maak melding

 213. @Ray

  het probleem van figuren als @ZogenaamdeWaarheid is hun slavenmentaliteit, die haat jegens de blanken die ze nu ook tegen hindoestanen ventileren.
  @ZogenaamdeWaarheid vindt zichzelf superieur, maar het enige waar hij superieur in is, is slap lullen, hhahaha.


  Maak melding

 214. @ZogenaamdeWaarheid

  het is een vieze leugen in je posting van 23:08.
  Dat is echt een lage beschuldiging waardig aan jouw laag niveau. Het staat in politie rapporten zwart op wit wat er is gebeurt met die bewuste jongen. Santokhi heeft geen schot gelost en wat niet eens in de buurt.
  Weet je wel in de buurt was?
  DDB was wel in het fort aanwezig en volgens verklaring van creoolse held Rozie de moordenaar van op zijn minst 2 personen. Staat allemaal zwart op wit.


  Maak melding

 215. @Afrikaanse poesje miauw

  je hele ka slavengeschiedenis interesseert me geen moer.
  Je voorouders zijn geketend in lendedoek naar Suriname gebracht. Je bent geen haar beter dan geen enkele hindoestaan of marron onthoudt dat. Speel geen gentlemen.


  Maak melding

 216. Fileren
  @ZogenaamdeWaarheid
  het is een vieze leugen in je posting van 23:08.
  Dat is echt een lage beschuldiging waardig aan jouw laag niveau. Het staat in politie rapporten zwart op wit wat er is gebeurt met die bewuste jongen. Santokhi heeft geen schot gelost en wat niet eens in de buurt.
  Weet je wel in de buurt was?
  DDB was wel in het fort aanwezig en volgens verklaring van creoolse held Rozie de moordenaar van op zijn minst 2 personen. Staat allemaal zwart op wit
  Beste Koelie Fileren dit komt uit de online kranten, als er echt een andere rapport was zou die ook in de online kranten staan. maar zo te zien heb jij die rapport online gelezen wil je ons een LINK gegeven zodat wij WATERKANTERS het zelf kunnen lezen. je gaat mij toch niet vertellen dat wij jou op je woord moeten geloven en dat jij speciaal bent uitgenodigd om de rapport in te zien?


  Maak melding

 217. Maandag 3 maart 2014 om 23:19 uur, Pier Yu Pattu Fileren,

  Ik ben geen rascist en kan het nooit zijn, want ik ben Zwart, ik sta dichter bij je voorvader.

  Dat bedoel ik nou, je mag onwetend blijven, terwijl de rest steeds meer bewuster wordt van de werkelijke geschiedenis.

  Ik ga je toch een beetje helpen.

  Zoek op wie NIMRUD is en wat hij voor het Midden Oosten, het Westen en zeker India heeft betekent ?

  Je komt alleen maar feiten tegen, want het Westen en Midden Oosten beginnen de werkelijke geschiedenis te accepteren. Simpel weg, omdat het in hun eigen boeken staat geschreven.

  Het leven draaid niet alleen om de hedendaagse technologie en matrealisme.

  Alleen jij en die rascistische achterban van je moeten wat betreft deze kennis achter blijven.

  En de rest gaat voort.


  Maak melding

 218. @ZogenaamdeWaarheid

  ben je echt zo dom om alles wat op internet staat voor waarheid te zien? Je bent echt te simpel.
  Het artikel waar jij naar refereert is is van 2008, toen de leugen door DDB naar buiten werd gebracht om minister Santokhi destijds zwart te maken.
  Het echte verhaal is niet lang geleden gepubliceerd in Dagblad Suriname, waarbij de moeder ontkent dat het allemaal zo gegaan is. Ik ga je huiswerk niet voor je doen.
  Ga op onderzoek uit maar ik waarschuw je je gaat heel teleurgesteld raken.


  Maak melding

 219. @Afrikaanse poesje miauw

  wijs mij een hoogbeschaafd land dat zijn filosofie gebaseerd is op NIMRUD of wat dan ook.
  En kom niet Haïti ofzo.


  Maak melding

 220. Fileren
  @ZogenaamdeWaarheid
  ben je echt zo dom om alles wat op internet staat voor waarheid te zien? Je bent echt te simpel.
  Fileren je draait er om heen geef mij een link zodat ik de rapport online kan lezen die sanSegebai Vrijpleit. Wat ik grappig van Koelie Fileren vind is dat alles over Bouterse wat online staat plaats je links op waterkant en je noemt het de waarheid maar o whee het over santhoki gaat dan zijn het leugens.


  Maak melding

 221. Maandag 3 maart 2014 om 23:37 uur, Pier Yu Pattu Fileren,

  De fundamenten zijn gelegd.

  En ik geef het India een land dat veel universitair afgestudeerden, wetenschap, en technologie leverd.

  Het zelfde geld vandaag de dag voor de Afrikanen die massaal in China, dus geen europa studeren aan universiteiten.

  Ik herinner jou en de rest eraan dat al die rascistische uitingen enkelt over jezelf gaat en niet over wat er nu plaats vindt in deze wereld.


  Maak melding

 222. ik wacht op fileren antwoord waar blijft die Link die santhoki vrijpleit voor het schieten in iemand rug met je grotebek, je loopt hier te gillen maar je kan niks bewijzen!!die fileren kent geen eer. zelfde met afrikanen wanneer ik je vraag waarom die koelies massaal bij de creolen in Afrika gaat wonen dan ben je ook stil als je a zegt moet je het bewijzen dat het zo is wat je zegt en jij noemt je zelf geschoold!


  Maak melding

 223. @ZogenaamdeWaarheid

  in jouw posting van 21:30 ben je weer aan het manipuleren.
  Ik heb creolen GEEN domme negers genoemd, nooit.
  Ik noem JOUW een domme neger, enkelvoud. Lezen is moeilijk is, laat staan begrijpen.
  Voor de rest lul je weer je gebruikelijk wentje(hoeren) taal in de posting zonder 1 feit. De gebruikelijke lagiemang taal.
  Ga je baas Didibrie onstabiel noemen die de ene dag hoog van de toren blaast tegen een ambassadeur en nog geen 48 uur later zogenaamd gaat afzwakken door een loopjongen.
  Volgens mij loopt die ambassadeur nog steeds in Paramaribo
  Als je echt superieur bent zorg dan voor al je kinderen, zet een bedrijf op, werk hard, ontwikkel je land, steel niet van anderen, stem niet op een moordenaar, ga voor wet en recht, en hou op anderen naar beneden te halen.
  De goede genen heb je gratis gehad, pronk er niet mee. Maak wat van je leven en haat anderen niet.
  Je hebt het steeds over lichaamshaar heb je soms een complex over die krenten op je kop? Waarom willen alle negervrouwen glad haar en het liefst een weave van mooi zwart glad haar? Omdat het ze mooier maakt, lijken ze op blanke of hindoestaanse vrouwen.
  Negers hebben niks anders te doen dan achter vrouwen aanlopen, liefst van anderen mannen, stelletje leeglopers. En kijk uit dat een koelie je niet doodkapt als je aan zijn dochter komt want ze houden niet van losers. Als er een kind geboren wordt rennen die losers weg. Dus loser@ZogenaamdeWaarheid ga verder spelen en genieten van de uitkering die je van de blanken elke maand keurig gestort krijgen. En als extraatje af en toe een paar bolletjes gaan slikken en door je go weer naar buiten persen, dat is jouw manier van geld verdienen.
  Je genen zijn zogenaamd superieur waarom ben je dan zo dom, lui en arrogant??
  @ZogenaamdeWaarheid je bent van zo een verdomd laag niveau en mijn tijd absoluut niet waard.
  Blijf vooral je tijd hier verdoen met manipulatie en de hele dag plusje plaatsen achter je eigen commentaar, houdt je van de straat.

  P.S. bovenstaande geld alleen voor die leegloper @zogenaamdeWaarheid en niet voor beschaafde, geschoolde en oprechte creoolse broeders die nog mijn Surinaamse broeders zijn


  Maak melding

 224. @Afrikaanse poesje miauw

  ik wens de Afrikanen die overal ter wereld veel goeds mogen ze iets bereiken en zichzelf opbouwen. En misschien eens een bijdrage kunnen leveren tot de ontwikkeling van hun eigen continent.


  Maak melding

 225. Dinsdag 4 maart 2014 om 00:20 uur, Pier Yu Pattu Fileren,

  Die Afrikanen hun eigen continent is compleet leeg geroofd, vernietigd, en verdrongen van eigen grond door die arabieren, dat in feite een mengeling zijn van Perzen, Turken, Macedonen en Grieken.

  Voorheen dachten zij samen met de Europeanen deze wereld vorm te hebben gegeven, maar gezien er jonge wetenschappers dieper in de boeken duiken, zelfs archeologen die steeds meer vinden en tot hun verbazing erachter komen dat Afrika de fundament van hun geloof en wetenschap is, wordt het nu langzamerhand geaccepteerd dankzij de geschreven en gevonden feiten.

  Het was jullie daar in Azie haast ook overkomen, maar ze waren tezamen niet groot genoeg en hadden niet de snelheid en tijd met zich mee om geheel Azie om te vormen naar hun eigen visie.

  Vroeger en met name vandaag de dag roept men nog steeds dat de Zwarten minder intelligent zijn, maar de geschiedenis en de toekomst snoert langzaam, maar zeker al deze rascisten de mond, want de leugens en indoctrinaties zijn niet van deze tijd en niet meer vol te houden.


  Maak melding

 226. Daarom wens ik het beste toe aan Afrikanen die studeren en zichzelf ontwikkelen. Het Aziatisch continent heeft ook zwaar geleden onder de expantionistische barbaren.
  Zwarten zijn zeker niet minder intelligent. Trouwens tussen Indiers vind je mensen die zwarter dan Afrikanen zijn. Sommigen zijn dragers van de oudste menselijke genen.


  Maak melding

 227. Dinsdag 4 maart 2014 om 00:47 uur, @Fileren,

  Zo is dat.

  Kritiek leveren op mekaar is goed.

  En de corruptie in Suriname moet tijdens de volgende regeer periode keihard bestreden worden, om zo dit soort mens duidelijk te maken wie werkelijk de baas is en dat is de Surinaamse bevolking.

  De vorm van genade voor fraudeurs en corrupte ambtenaren is:

  – Kaalplukken
  – Gevangenisstraf
  – Verplichte psychiatrische hulp

  Met name “HULP”, daar moet in worden geinvesteerd.


  Maak melding

 228. Fileren alweer praat je sopiemangtaal,
  Je hebt geen Link geplaatst die santhoki vrijpleit van het schieten maar je zegt dat je het rapport heb gelezen, dit geeft aan dat liegen in je Genen zit. Je heb mij vraag niet beantwoord waarom vluchten koelies India en gaan ze bij de creolen wonen in Afrika als die creolen zo slecht zijn en alweer beantwoord jij me vraag niet omdat je onzin uit kraai. Je heb een tijdje geleden geschreven die creolen zijn domme negers ze stemmen voor Bouterse daarom gaan ze nooit vooruit komen en nu zegt Fileren ze bedoelde enkel fout we weten het al Liegen zijn de Koelies beste vriend. Je zegt dat waarheid geen feiten noemt wanneer ik de waarheid scrijf en links plaatst van de wetenschappelijk onderzoek dan zijn dat feiten maar fileren Feiten zijn iets roepen maar niet kunnen aantonen waar de bronnen zijn. Fileren rammelt alweer door dat als je echt superieure bent steel niet zorg voor je kinderenzet een bedrijf op. Alweer ben je aan het generaliseren dus alle creolen zorgen niet voor hun kinderen en stelen?. De feiten zijn Koelies hebben een voorsprong gehad van de blanke slaven meester , Koelies kregen de akker grond de creolen voorouders kregen niks. Koelies kregen geld van de blankenslavenmeester de creolen kregen niks de zogenaamde bedrijfjes die de koelie op zetten zijn exportbedrijven van drugs en die zogenaamde TOKO’S winkels en pakketten diensten zijn de dekmantel en witwas bedrijf voor hun drugsgelden in fileren woorden hardwerkende koelies. Wat de krenten op mijn hoofd betreft de creoolse haar heeft de structuur van een DNA en dat zijn de woorden van de wetenschappers en dat al mijn creoolse zuster over de hele wereld gladstijl haar willen laat mij raden dit is weer zo’n Fileren onderzoek en je hebt waarschijnlijk een link voor. Ik zal je onderwijzen. Creolen heb je in alle soorten gezicht structuren en haar soorten denk aan de Afrikaanse Bushmen die op chinezen lijken , den aan de Ethiopiërs en Somaliërs die 100% knapper zijn dan al die koelie vrouwen in Suriname die Ethiopiërs en Somaliërs hebben gladstijl haar en hun lichaamsbouw overtreft alle koelie vrouwen in Suriname. Je woorden negers hebben niks anders te doen dan achter vrouwen lopen en KOELIES doe niks anders dan Vrouwen VERKRACHTEN! Wat de uitkering betreft onderzoek toont aan dat de Hindoestanen de grootste groep uitkering trekker zijn van al die surinamers en op verzoek geef ik je graag een link dat de artikel zelf kan lezen en ja waarheid eet graag BOLLETJES het Liefst bruine Bolletje die kan je ook halen bij de bakker dus eerst goedkauwen dan door slikken. Fileren je zegt het zelf mij genen zijn superieur maar tegelijk tijd vind je mij dom lui en arrogant. de Creolen dom en lui noemen deden de blanken slavenmeester omdat de creolen niet voor hun wilden werken op het veld en de Koelies van vandaag noemen de creolen dom en lui terwijl het de creolen waren die de koelies gingen onderwijzen omdat die Dom waren. Fileren als je nog tijd over hebt ga naar e Erasmus brug en ga schoonspringen.


  Maak melding

 229. Ja man waarheid als een koe eerst de ptattas en daarna de hindos die het meest uitkering trekken en het zijn juist die twee vroepe n die het meest klagen over anderen in de uitkering


  Maak melding

 230. Alles en een ieder in Nederland trekt uitkering tot aan de bijstand, met name de Hollanders die in grote aantallen worden vertegewoordigd.

  Omdat ze wit van kleur en glad haar hebben gaan de Hollanders en rascisten ervan uit dat iedere Hollander werkt en als de Hollander weet dat er veel blanke Hollanders in de bijstand zitten dan willen ze er gewoon uit schande niet over praten. Niet slecht bedoelt, maar een feit, het zelfde geld ook voor hindoes.

  Ik kan deuren aanwijzen van Hollanders die gewoon uitkering en bijstand trekken, niemand die naar deze mensen kijkt.

  Vaak heeft het ook te maken met (net als vele buitenlanders) hun psychische gesteldheid, bij de turken en mocro’s taal problematiek (teveel) en natuurlijk ook de leeftijd dat niet meer aantrekkelijk voor een werkgevers is.


  Maak melding

 231. Jullie Hindoestanen, Blakka Mangs of anders gezegt Surinamers in het algemeen moeten trots zijn dat jullie makkelijk werk vinden, andere bevolkingsgroepen hebben bijna weinig moeite en zullen Surinamers in aantallen (wat trouwens al zo is) voorbij streven.

  Het is van belang dat jullie beter gaan samenwerken om die Surinaamse eenheid in Nederland sterker te maken, want je wordt een steeds kleinere onbelangrijke groep in het geheel van Nederland.


  Maak melding

 232. @niks gaat boven de Waarheid

  Bedankt voor al je reacties! Ik kwam niet meer op WK
  vanwege de racistische reacties van sommige “Surinaamse”-Indiërs en ik wilde mij niet verlagen tot hun niveau!
  Maar op `n gegeven moment is `t genoeg geweest! Jouw reacties is een enorme oorwassing voor dit soort lieden!


  Maak melding

 233. @ Afrikaanse Leeuw!!!

  Het is een nobele streef van jou,maar dat zie ik niet gebeuren. Domweg omdat deze 2 groepering elkaar niet kunnen luchten,wat ik overigens heel jammer vind. ” Eendracht maakt macht,dat begrijpen sommige landgenoten niet”.
  Jammer jammer.


  Maak melding

 234. Dinsdag 4 maart 2014 om 11:25 uur, @Grasbarki,

  Ik denk dat er toch een kans is. In Zuid Afrika hebben de Hindoes samen met de Zwarte bevolking gevochten tegen de appartheid en het is ze gelukt.

  Zwarten onderling gunnen het mekaar ook niet en het zelfde geld ook voor Hindoestanen, vaak lachwekkend (achterlijkheid heerst), maar eigenlijk gewoon triest.

  Het verschijnsel Stray Libie.


  Maak melding

 235. ik geef afrikaanse leeuw gelijk wij zullen het nooit eens worden zolang wij blaka mang elkaar neer halen wij moeten nu gaan bundelen. Als ik lees wat er hier wordt geschreven dan denk ik dat bepaalde hier een hoop nonsens praat. Als jullie het beter kunnen ga dan helpen om het land op te bouwen,maar niet blijven blablabla. Welke regering ook zal aantreden tog vinden jullie het niet goed, dus gaan jullie.


  Maak melding

 236. @ZogenaamdeWaarheid

  je gaat door met je racistische leugens.

  NOGMAALS ik heb niets tegen beschaafde creolen of marrons.
  Dat zijn en blijven mijn kondremangs.

  Ik heb JOUW persoonlijk een domme neger genoemd vanwege je idiote uitlatingen.

  Santokhi heeft nooit iemand neergeschoten. Dat is een leugen en roddel van DDB waarvoor DDB door de rechter is veroordeeld. Ga maar zelf de bewijzen zoeken.

  Ik heb het over volksverlakkers van de NDP zoals Abrahams, Doekhie, Misiekaba die zichzelf verrijken, hun eigen belang en die van DDB dienen (amnestie).
  Op de NDP stemmen alle soorten mensen ook hindoestanen.

  Jij vindt de negers superieur. Dat is jouw mening. Ik denk niet dat er een enkele ras superieur is, Poetin van Rusland denkt dat ook en Hitler ook.
  Misschien ben je geboren met sterke genen, maar daar heb je niets voor hoeven doen, dat heb je gekregen. Het gaat erom wat je ermee doet. Als je superieur bent hoef je anderen niet neer te halen.

  Je doet spottend en laaghartig over het leed van zelfmoord onder hindoestanen, geeft aan wat voor gevoelloze dagoe je bent.

  Beter zou zijn als je naar problemen van je eigen groep kijkt en daar oplossingen voor zoekt:
  -tienerzwangerschappen
  -criminaliteit door negers
  -eenoudergezinnen, kinderen zonder vader . Volgens minister Belfort is dat een oorzaak van de criminaliteit. Wat zeg je daarvan
  -het probleem van bolletjesslikkers
  -drugsgebruik, met name marihuana en cocaïne
  -financiele problemen,schulden die je niet kan afbetalen
  etc etc het punt is dat je zelfreflectie moet hebben en niet doen alsof jouw groep geen problemen heeft

  Je laat blijken geen kennis te hebben van de geschiedenis van Suriname. De hindoestanen hebben na hun contract periode de mogelijkheid gehad om een stuk land te nemen of een afkoopsom. De meeste hindoestanen hebben voor een stuk land gekozen. De negers die in 1873 vrij werden was ook land aangeboden om aan landbouw te doen, maar dat hebben zij niet geaccepteerd. De negers zijn naar de stad getrokken en zijn nooit meer in de landbouw gewerkt.
  Pogingen zoals Coronie om negers in de landbouw te krijgen zijn niet erg succesvol geweest.

  Wat haar betreft, jij bent degene die steeds over glad haar loopt te zeuren. Hindoestanen zijn volgens jouw behaard als apen. Ik heb geen kennis van haar ofzo, maar de meeste creoolse of marron dames die ik zie hebben glad haar, of haarstukje. Het is wat ze mooi vinden.

  Dat jij de Somalische of Ethiopische apen mooi vind is jouw smaak, blijf dan van de hindoestaanse vrouwen af.

  Over uitkeringen hoef je hier geen leugens te komen vertellen, je bent de grootste uitkeringtrekker en je scheld de blanke ook nog uit.

  Als een hindoestaan een poging heeft gedaan om een stagiaire te verkrachten betekent niet dat alle hindoestanen dat doen. Dat is een domme generalisatie zoals ook de volgende:
  laatst heeft een neger, creool, marron of hoe je het wil noemen een arme stagiaire berooft van haar telefoon en wat SRD. Zijn alle negers dan straatrovers??

  En domme neger @ZogenaamdeWaarheid het enige dat ik bij bruggen doe is ze opbouwen!

  En ten laatste, net als Suriname zijn de mensen uit India naar Afrika gebracht om te werken. Nu deze mensen ook in Afrika prachtige zaken en ondernemingen. Wist je trouwens dat de medestrijders van Nelson Mandela ook hindoestanen waren. En Gandhi was ook een inspiratie voor Nelson Mandela.


  Maak melding

 237. fileren……. gek he maar jij reageer steeds op het zelfde bericht. Dit bericht wordt al 4dagen achter elkaar herhaald op waterkant. en elke keer geef jij een reactie


  Maak melding

 238. @Fileren,

  Goed dat je @warheid van repliek dient. Anders gaat hij nog geloven in zijn eigen leugens, die hij voor waar aanziet.


  Maak melding

 239. @Bengaalse tijger

  ik heb bepaalde figuren hier hard aangepakt omdat ze grote leugens verspreiden. Onterechte haatcampagnes werden gevoerd. Het is ieders recht om kritiek te leveren op deze falende DDB regering.


  Maak melding

 240. @sosolaw
  ik heb afgelopen dagen de leugens verspreid door een bepaalde forumbezoeker keihard bestreden. Soms ten overvloede dingen herhaald.


  Maak melding

 241. @Grasbarki

  de slavernij werd inderdaad in 1863 afgeschaft.
  Om te voorkomen dat de vrije negers van de plantages direct zouden verlaten, werd een Staatstoezicht van 10 jaar ingesteld, waarbij de voormalige slaven verplicht maar tegen betaling moesten arbeiden.

  De Nederlandse plantagehouders hadden die periode de tijd om naar vervangende arbeiders te komen. Ze kwamen via de Britten bij Indiers terecht. Deze Indiers waren in die tijd Britse onderdanen. In 1873 kwamen de eerste Brits Indische immigranten in Suriname aan en namen de taken van de negers over die de plantages verlieten.


  Maak melding

 242. 1)fileren waarheid heeft niks tegen DALITS die hun plaats kennen in Suriname, het gaat mij om die Racistische Dalits zoals Fileren en je bent mijn Kondremang niet. hoe kan iemand je kondremang noemen terwijl zijn voorouders illegaal in Suriname zijn gebleven hun arbeiderscontract was tijdelijk en is verlopen. In veel landen hanteren de regels dat als je ouders illegaal zijn dan zijn hun kinderen ook illegaal ongeacht je in het land geboren bent. Dalits zijn geen kondremang van Creolen hoe kan iemand je kondremang zijn die je keer op keer beledigd en een mes in je rug steekt wanneer ze kans krijgen. Ik denk dat die duivelse streken in die dalits hun bloed zit en dat wisten je landgenoten in India daarom zeiden ze dalits zijn Minderwaard dan koeienmest. 2) iedereen weet dat santhiki iemand in zijn rug heeft geschoten,dat die koelies bij justitie hem nu een schone persoonlijkheid proberen te schenken help niet. Toen santhoki vrouw een huis kocht van een drugsdealer wist die minister van justitie en politie die alles hoort te weten niks. Toen santhoki vrouw met drugskoffer werd op gepakt door militaire politie en door koelie polilitiemannen werd meegnomen vertelde die koelies dat ze met een undercoveroperatie bezig was,ze assisteerde de politie dat was hun eerst versie, het was zelf op radio geweest. Hoe eindigde het na een jaar radio stilte kon men niks meer terugvinden dit noem men een Koelie connection. 3) je heb het steeds over abraham en doekhie als schurken vertel ons de namen van die VHP Dalits die Suriname 34 jaar lang hebben beroofd tijden de VHPdalits regeerperiode. Waarheid denkt dat 5000 A4 papier dubbelzijdig niet voldoende zal zijn om al die Dalits schurken op te noemen. 4) je lult weer over creoolse superioriteit ik herhaal nogmaals dit waren niet de woorden van de creolen maar van de blankenwetenschappers, de creolen herhalen wat de blanken tot hun schrik hebben ontdekt en gezegd nadat ze van de schrik zijn bekomen en de onderzoek resultaten meerdermalen hebben herhaalt om te kijken of het geen fout was. Je heb het mooi samengevat dat creolen misschien superieurengenen hebben,maar die misschien kan je weglaten het is zo, en je kraait over dat Creolen anderen neerhalen. Creolen hebben nooit de indianen neergehaald, nooit de Javanen neergehaald, nooit de chinezen en andere volken neergehaald, maar waarom de Dalits, je moet nu geen slachtoffer gaan spelen jullie koelies weten donders goed wat jullie voorouders hebben gedaan tegen de creoolse voorouders en wat Sommige Koelies van vandaag aan het doen zijn. Het verschil is dat onze creoolse voorouders vredelieven en stil waren, ze lieten alle beledigingen en vooroordelen over hun heen komen en gingen verder met het leven. Wij de creolen van vandaag als die dalits 1rotzooi maken stoppen we jullie zonder genade ondergrond! 5) je noemt Waarheid een Dagoe omdat Fileren vindt dat waarheid spot met haar landgenoten en heeft geen gevoel voor haar koelie landgenoten die schoonspringen over de brug. WAARHEID moet helaas toegeven je hebt GELIJK ik voel niks voor je koelie landgenoten behalve wanneer ik ééntje NEUK en klaarkomt dan voel ik wel wat! 6e Fileren zei dat ik maar beter naar mijn eigen groep kijken oplossingen zoek voor de volgende problemen –( tienerzwangerschappen- criminaliteit door negers- -eenoudergezinnen, kinderen zonder vader- het probleem van bolletjesslikkers- drugsgebruik, met name marihuana en cocaïne- -financiële problemen,schulden die je niet kan afbetalen) al die punten die je hebt opgenoemd is een Surinaamse algemeen probleem Fileren kan Waarheid niet vertellen dat die Koelies in Suriname niet aan al je punten volden doen . volgens mij heeft fileren haar familie agendapunten op de creolen geprojecteerd. En wat bolletjesslikker betreft heb je het verhaal van die koelie bolletjesslikker gehoord dat hij teveel geslikt heeft en niks kon eten in de vliegtuig want zijn buik was propvol na aankomst werd hij meegenomen helemaal blauw hij heeft zich bijna doorgeslikt mang hij ging als een echte koelie voor het grote geld hahaha. 7) je heb het lef om Somaliërs en Ethiopiërs apen te noemen terwijl het de koelies zijn die de apen DNA in zich hebben. 8) je beweerd dat die koelie verkrachter incidenten zijn waarschijnlijk ken je de volgende regels niet 1 is een incident 2 is een patroon 3 is een epidemie 4 is een armageddon en in Suriname zijn we met die koelie verkrachters op fase 4 beland
  9) dit is wat Fileren letterlijk zei ik kopieert het en plak het (En ten laatste, net als Suriname zijn de mensen uit India naar Afrika gebracht om te werken. Nu deze mensen ook in Afrika prachtige zaken en ondernemingen. Wist je trouwens dat de medestrijders van Nelson Mandela ook hindoestanen waren. En Gandhi was ook een inspiratie voor Nelson Mandela.)

  mijn antwoord ten eerste jullie zijn niet gebracht naar Suriname jullie zijn vrijwillig gekomen om te ontsnappen aan je Dalit leven in India. Afrika heeft die koelies niet gehaald jullie zijn daar naar toegegaan om te ontsnappen aan je dalits leven voor een betere bestaan daarom werden jullie net als die oorspronkelijke bewoners de creolen gediscrimineerd omdat jullie OOK Zwart zijn, sommige koelies zijn zelf Zwarter dan die creolen maar ze schreeuwen ze zijn blank. Als Afrika hardewerkers wilde dan waren de chinezen kandidaat nummer 1, koelies zijn alleen in woorden hardewerkers we wachten nog op hun daden. Wat ghandi betreft hij was een koelie RACIST en Nelson Mandela wist dat niet toen hij die uitspraken deed leest zelf maar. http://knowledgenuts.com/2013/09/08/gandhi-was-a-creepy-racist/


  Maak melding

 243. NIKS GAAT bOVEN DE WAARHEID,ben je zo dom,je moet beter de geschiedenis boeken lezen,hindoestanen hebben voor de negers gevochten in ziud afrka voor jou negers vrijheid.Mandela heeft geen onderwijs gevolgd,al zijn naaste adviseurs waren hindoestanen.Waarom ben je zo kwaad op de hindoestanen,ze hebben jou en alle negers een mooie land gegeven,weet je hoe rijst groeit nee,uncle BEN. hindoestanen wel


  Maak melding

 244. @ ram, neem die rand debiel niet kwalijk het is maar een developmentally delayed psychopath met tendencies van megalomania zoals idi amin, bokassa en kony. In opeenvolgende generaties die kanibalsme hebben bedreven kan het plotseling overslaan en terugkeren die zoals in zijn geval.


  Maak melding

 245. Dinsdag 4 maart 2014 om 23:49 uur, door ram
  NIKS GAAT bOVEN DE WAARHEID,ben je zo dom,je moet beter de geschiedenis boeken lezen,hindoestanen hebben voor de negers gevochten in ziud afrka voor jou negers vrijheid.Mandela heeft geen onderwijs gevolgd,al zijn naaste adviseurs waren hindoestanen.Waarom ben je zo kwaad op de hindoestanen,ze hebben jou en alle negers een mooie land gegeven,weet je hoe rijst groeit nee,uncle BEN. hindoestanen wel

  Ram,
  1) je moet achter de M een P plaatsen ramP dat is wat je MASALA MA terwereld heeft gebracht.
  2) Ik heb zo vaak tegen mijn Creoolse Broeders en Zusters gezegd dat Liegen is de KOELIE beste vriend. RAMP zei dat Mandela geen onderwijs heeft gevolg en hij had Koelies nodig om hem te adviseren. Ramp zei dat Waarheid dom is en beter de geschiedenis boeken moet lezen. Wat wij wel weten wanneer KOELIES in het nauw zijn maken ze rare sprongen. Mandela achtergrond.

  3) In 1944 raakte Mandela betrokken bij de strijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tegen de dominantie van de blanke etnische minderheid en de segregatiepolitiek. Als advocaat volgde hij het voorbeeld van geweldloosheid van Mohandas Gandhi.In augustus 1953 opende Mandela met zijn vriend Oliver Tambo een eigen advocatenkantoor, Mandela en Tambo, in het centrum van Johannesburg. Het was indertijd het enige door zwarten geleide advocatenkantoor in Zuid-Afrika. Het was populair bij zwarte cliënten die zich beklaagden over politiegeweld. De overheid trok de vergunning in en dwong hen te verhuizen, waardoor de clientèle afnam. Door tijdgebrek werd het kantoor uiteindelijk opgeheven.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nelson_Mandela

  4) Wel wel wel volgens ramp was Mandela de advocaat een domme die koelies nodig voor intelligentie, die Koelies leren het nooit Liegen zit in hun Genen.
  5) Ramp zei Hindoestanen hebben voor negers gevochten, wat hij suggereert is dat zonder de Hindoestanen was de strijd verloren gegaan. Wat weten wij van die koelies, Lafheid zit in hun Genen. Een paar koelies in Afrika waren Lid van de ANC en derest deed niet mee. Koelies in Afrika hebben nooit voor de creolen gevochten. Iedereen heeft die beelden gezien toen die BlankenDuivels(Henk molenaar en koos soort genoten) op creolen schoten, hoeveel koelies zag je tussen die creolen tijdens de demonstratie… NUL. Van de duizenden doden hoeveel koelies zijn doodgeschoten tijdens de apartheid NUL. hoeveel koelies zijn gewond geraakt van de miljoenen gewonden NUL. Ramp wanneer jij een vechtende koelie wilt zien huur een Bollywood film want daar zijn de koelies de super helden.
  6) In je dronken bui mopperde je iets over waarheid is kwaad op koelies,die koelies hebben creolen mooie land gegeven en weet waarheid hoe rijs groeit. We weten dat de CREOLEN de domme koelies onderwijs en kennis hebben gegeven, we weten dat de creoolse voorouders rijs plantte van super kwaliteit toen de koelies het overnamen was het slechte kwaliteit. Ramp je bent geen Santhoki wanneer je liegt moet je zorgen dat er geen bewijzen zijn!


  Maak melding

 246. Voor zover ik weet is rijst een Aziatisch product en wordt niet door Afrikanen verbouwd. Ze zouden het niet weten hoe want ze eten fufu.
  Rijst is door de Aziaten meegenomen naar Suriname. De negers waren slaven op koffie en suiker plantages en kenden rijst niet.


  Maak melding

 247. In Zuid-Afrika komen veel meer ziektes voor dan in Nederland. Dit komt vooral door de slechte hygiëne (Het land is veel minder schoon dan Nederland). Voorbeelden van deze ziektes zijn Hondsdolheid, Worminfectie, Tuberculose, Cholera en Gele Koorts. Heel veel mensen in Zuid-Afrika sterven tegenwoordig aan aids.
  In Zuid-Afrika was tot 1993 de gezondheidszorg voor blanken veel beter dan voor zwarten. De blanken werden gemiddeld 73 jaar oud en de zwarten 63 jaar!
  Meeste Aids Patienten In AFRICA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.