Rede zoek bij Psychiatrisch Centrum Suriname

23

PARAMARIBO, 2 mrt – Gebrek aan rede en overleg heeft de overhand bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS. Het aanzienlijk deel van het personeel heeft het werk neergelegd en mag het werkterrein niet meer op. De vakbond wil niet met de directie praten, maar wel met minister Michel Blokland van Volksgezondheid.

Maar volgens Blokland is hij geen partij, in elk geval niet direct. Hij verwacht dat de vakbond en de directie aan de tafel tot een oplossing kunnen komen. Het belangrijkste punt van geschil is het personeelsbeleid. Volgens de vakbond onder leiding van Errol Snijders moet het beleid stukken beter. Er wordt al te lang gepraat zonder dat er een oplossing komt. Het personeel vindt dat binnen de instelling onverantwoord wordt omgesprongen met functies.

Maar ook de onzekerheid over het uitbetalen van lonen zou een bron van zorg zijn. Volgens de vakbond zal niet worden gewerkt zolang een oplossing uitblijft. Intussen is het aan het werkwillig personeel om de zorg te garanderen in Suriname’s enige psychiatrische instelling. Vorig jaar was al gestaakt om veiligere werkomstandigheden. Toen was de klacht dat het personeel niet beschermd werd.

- Advertentie -

23 REACTIES

 1. Jaja…Ik weet wel waarom Rede zoek is bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, omdat ze allemaal verstandeloos en gestoord zijn. Dus wat wil je!!!!
  django


  Maak melding

 2. O, Ik dacht dat Surinamers je oren uit je kop kon praten, maar kennelijk is dat niet zo. Klopt want de Surinamers kunnen alleen praten als ze een slokje op hebben. Nou 1 fles leeg drinken dan pas kunnen ze praten.


  Maak melding

 3. Hoe kan ik deze pagina op mijn fb zetten met deze tekst; O, Ik dacht dat Surinamers je oren uit je kop kon praten, maar kennelijk is dat niet zo. Klopt want de Surinamers kunnen alleen praten als ze een slokje op hebben. Nou 1 fles leeg drinken dan pas kunnen ze praten.


  Maak melding

 4. Of ze moeten opgenomen worden en dak kunnen zij vanzelf praten en of daar worden ze neuchter gemaakt en dan worden er op ingewerkt om zonder alcohol ook te kunnen praten; whahahahahahaha


  Maak melding

 5. REDE zoek bij Psychiatrisch Centrum Suriname.
  Het jaar 2013 zou volgens Baas het DOEJAAR zijn (heb ik niets van gemerkt), na de ‘diplomatische’ toespraak van Baas op het revo plein weet ik het zeker, 2014 wordt een nieuw RAMPJAAR voor Suriname, het paarse deel van het volk is REDELOOS, DNA is RADELOOS en het land is REDDELOOS en dat hebben we allemaal te danken aan de man die dacht de beste president ooit te worden. De opvolger van de megalomane psychopaat mag 15 jaar lang de puinhoop gaan opruimen.


  Maak melding

 6. Geinig dat die pschychiaters zelf niet door hebben wie het best geschikt is voor een leidinggevende functie. Of zitten er geen pschychiaters in het bestuur? De vakbond gaat naar de minister, deze gaat naar de directie, de directie blokkeert de werknemers. Ik stel voor dat de patienten de macht overnemen. Misschien zijn toch zij het minst gestoord.


  Maak melding

 7. Personeelsbeleid deugt niet. Wie wordt er voorgetrokken? Wie wordt genegeerd? Enige opheldering, aub.
  Salarisachterstand. Gevolg van het personeelsbeleid of omdat de ministerie geen geld heeft?


  Maak melding

 8. nou nou, als ik de minnetjes zie bij Django en wat hij geschreven heeft in vergelijking met wat de rest op dit forum gepost heeft, dan kan ik maar 1 conclusie trekken dat zij die Django gemind hebben jaloers zijn op Django, omdat hij als eerste het goede antwoord heeft gegeven. Dat had de rest, gezien hun posting, als eerste willen doen. Dan had men maar vroeger op moeten staan, want nu is het geen nieuws meer.


  Maak melding

 9. Even dacht ik dat de president als patient van LPI zoek was. Want volgens de onzin die hij uitkraamt is hij een gecertificeerde patient.


  Maak melding

 10. deze onderstaande posting is niet door mij geplaatst maar door een nep passant

  Zondag 2 maart 2014 om 15:59 uur, door passant
  nou nou, als ik de minnetjes zie bij Django en wat hij geschreven heeft in vergelijking met wat de rest op dit forum gepost heeft, dan kan ik maar 1 conclusie trekken dat zij die Django gemind hebben jaloers zijn op Django, omdat hij als eerste het goede antwoord heeft gegeven. Dat had de rest, gezien hun posting, als eerste willen doen. Dan had men maar vroeger op moeten staan, want nu is het geen nieuws meer.


  Maak melding

 11. Bouta en Brunsie heeft wel de juiste antwoord op!! Let wel op!! dat somao er ook is!! allen hanen zonder kop, dus ook geen hersenen!!


  Maak melding

 12. Alle rede is zoek op de hele Cultuurtuin Laan inclusief minister van andbouw

  Even verderop staan een miljoen dollars aan gloednieuwe tractoren geschonken door Iran aan Suriname te roesten.
  Waarom omdat de politieke vriendjes niet kunnen nemen.
  Kromo de minister van landbouw mag ze van baasje bobo niet geven dus de NDP en Partij loehoer kunnen het maar niet eens worden.

  Ik heb een oplossing voor jullie en ieder Surinaamse boer heeft gelijke kansen. Want iemand die niet eens weet hoe je olie of een filter moet doen aan een tractor voor hem is die tracktor maar een worst.

  Laat iedere boer die eentje wilt die ten minste een omzet heeft van srd 10000 van landbouw een lot kopen voor een tractor voor srd 50 zo weet je dat de tractoren goed en rationeel gebruikt gaan worden en goed onderhouden zullen worden. En laat de loterij dat maar organiseren.

  Als ze bij alleen fans van partaja loehoer of nationale drugs partij landen zullen ze binnen de kortste keren kapot raken en doorverkocht worden voor winst.


  Maak melding

 13. Nationale Drugs Partij. Goeie. Die had ik nog niet gehoord.
  Waarom vinden surinamers het onbelangrijk of ze wel of niet uitbetaald worden aan het einde van de maand? Niet uitbetaald worden is toch zo vermoeiend?


  Maak melding

 14. En weer maakt de vakbeweging er een puinzooi van. Het personeel wordt door een kleine groep met bijbedoelingen opgezet tegen de directie, daarbij allerlei vage argumenten hanterend. Nu is de ervaring in Suriname dat als de bond roept dat ze het werk moeten neerleggen, men dat massaal doet en er geen hond is die vraagt waarom er gestaakt wordt, wat de strategie van de bond is en wat het uiteindelijk doel is. Niemand die vraagt of er ook andere actiemodellen zijn. Nee, daar zijn ze te lui en te ongedisciplinerd voor. Liever staken zodat ik mijn eigen belang kan gaan doen, dan het risico nemen dat de staking wordt afgeblazen. Zo was het toen, zo is het nu en zo zal het nog heel lang blijven. Zolang deze onbetrouwbare, narcistische, machtswellustige, verfoeilijke, afbrekende, vast geroeste, politiek gelieerde zogenaamde vakbondsleiders er nog zijn zal het niet veranderen, want ze weten niet beter dan dorpspolitiek spelen. Je kan ze zo eruit pikken, Valies voorop……!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.