Auto’s om Surinaams politiewerk vlot te trekken

12

PARAMARIBO, 28 apr – Het Korps Politie Suriname, KPS, krijgt maar liefst veertig dienstauto’s de komende tijd. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie vindt dat het nu wel moet gaan vlotten met het politiewerk. Het moet maar eens gedaan zijn met de onzichtbare agent.

Meer agenten op straat moet nu wel te doen zijn. Het korps krijgt al vast vijf auto’s. “We mogen wel niet verwachten dat je met vijf voertuigen alle problemen hebt opgelost. Maar de dienstverlening moer wel sneller en actiever worden”, zegt Misiedjan. Gebrek aan transport is een veel gebruikt argument. De politie of laat of helemaal niet bij incidenten. Volgens de politiebond staan nogal wat dienstauto’s te rotten.

De voertuigen zijn nog wel bruikbaar, maar de aankoop van onderdelen stagneert. Ex-Misiedjans voorganger, Chandrikapersad Santokhi, noemt het een standaardargument. De politie klaagt altijd over transportgebrek. Volgens Santokhi is er altijd wel een potje te vinden binnen het korps zelf. Niet alle geplande projecten worden ook uitgevoerd. Dat geld kan worden aangesproken. Een kwestie van managen.

12 REACTIES

 1. Hmm, de vorige minister had toch ook motoren en auto’s aangeschaft?Que pasa nanga den? Als die 5 voertuigen strax voor prive doeleinden zullen worden gebruikt zijn we even ver van huis als ze op dat moment nodig zijn.


  Maak melding

 2. Helaas een luchtballon.
  Misdaadbestrijding heeft weinig of niets met auto,s te maken.
  Misdaadbestrijding begint bij de bestrijding van corruptie, vriendjespolitiek en er voor zorgen dat de rechtspraak onafhankelijk is.
  Niemand brengt orde op zaken in Suriname.
  In de VS heeft de politie de mooiste auto,s en motoren. Ze hebben in de VS de strengste straffen. Nergens is de misdaad hoger.


  Maak melding

 3. Wat zullen deze auto’s uitmaken?De behoefte is veel groter.Wat de regering nu moet doen is het inhuren van auto’s.Kosten :SRD 45 per dag.Wanneer de regering een maand nodig heeft om noodzakelijk transportmiddelen op optimale sterkte ter brengen,kan men nu 40 auto’s huren. De totale kosten bedragen dan 40.30.45=SRD 54000. Is dit bedrag te hoog om het volk gedurende een hele maand een veilig gevoel te geven? Het is wat de regering belangrijker vindt.


  Maak melding

 4. Managen!

  “Een kwestie van managen” zegt Santhoki.
  Ik geef hem groot gelijk. Ook met 100 auto’s kan je onzichtbaar zijn en/of te laat op de plaats delict.
  Een goede organisatie waarin ieder zijn eigen taak en bevoegdheid heeft, moet er voor zorgen dat de criminaliteit terug loopt.

  V.w.b. de auto’s die staan weg te roesten wil ik aanraden om die te herstellen en ook in gebruik te nemen. Kapitaalverlies! Of wil men alleen in nieuwe auto’s patrouileren?


  Maak melding

 5. Natuurlijk ben ik erg geinteresseerd in het exploitatie-/onderhoudsplaatje. Wanneer er nieuwe voertuigen komen nemen managers zich het alklerbeste voor. Tot op dit moment is de praktijk dat ook deze investering binnen de kortste keren op de schroothoop zal belanden. Suriname is er blijkbaar nog niet ready voor. Paarden en of ezels zouden beter gedijen.


  Maak melding

 6. eerst werd er geroepen dat er bezuinigt moets worden. Hierdoor werden alle activiteiten van meneer agent ingeperkt. Nu er stront aan de knikker is wordt er met alle macht gezocht naar middelen om de criminaliteit te beteugelen is het dan niet te laat???


  Maak melding

 7. Was het niet deze zelfde Misser-jan die de politie bewaking weghaalde bij de rechters om zo meer politie mensen te beschikken, nu gaat beschikken over meer auto’s militairen dan ben ik benieuwd wie nou de schuld zal krijgen als het blijkt dat aan zijn incompetentie licht.
  Iedereen die met de NDP in aanraking komt wordt met het virus geeft de schuld aan een andere besmet.als het gaat over de drugs monster in suriname mag je niets zeggen want Nederland deed het ook in 1910, als het gaat om massamoorden in fort zeelandia en de genocide te moiwana,mag je ook niets van zeggen omdat Nederland in de slavernij en in Indonesie tekeer is gegaan, als je kritiek hebt op deze criminele regering met recidivisten mag je ook niets zeggen omdat de de vorige regering zich ook heeft gemaakt aan corruptie, zo slaan die ezels van de MC alle gezonde discussie mors-dood.


  Maak melding

 8. Het gaat maar 5 auto’ terwijl een aantal ministers in gepantserde bolide rond rijden van honderdduizenden euro geeft de regering maar 5 auto aan de politie om de criminaliteit tegen te gaan.misser-jan heeft het mooi beschreven een lapje voor het bloeden, als ik de mini-ster zijn lichaamstaal kijkt zegt dat heel veel,binnen de politie apparaat is men ontevreden over de gang van zaken.
  Kan iemand mij uitleggen waarom één van die politie auto’s een paarse kleur heeft?
  Er is geen geld voor politie auto’s maar wel voor een dure bolide van een half miljoen euro voor die zoon van bouterse,hoe komt die man aan zoveel vreemde valuta?


  Maak melding

 9. Soms heb ik het gevoel alsof de politie bewust die auto’s kapotrijden, zodat ze niet uit hoeven te rukken. Let maar op binnen de korste keren zijn die auto’s weer kapot. Vaak ook gebruikt voor privedoeleinden.

  Wie wil nou geconfronteerd worden met zwaarder bewapende criminelen, dan de politie. De mentalitiet van de politie moet ook aangepakt worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.