Suriname bij opzet regionale club zonder VS

6

PARAMARIBO/CARACAS, 28 apr – Suriname helpt de laatste hand leggen aan de oprichting van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen, Celac. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zit momenteel in Caracas, meldt De West. In de Venezolaanse hoofdstad wordt de eerste staatshoofdenconferentie voorbereid.

Hoewel het tegendeel verwacht zou worden, is niet veel ruchtbaarheid gegeven aan Lackins vertrek naar Caracas. Eigenlijk weten maar weinigen buiten de regering om dat de regionale ministers van buitenlandse zaken in Caracas bijeenkomen om de toekomst van de regio onder de loep te nemen. “We zeggen nooit waar de minister naar toe is”, zegt een secretaresse op Buitenlandse Zaken.

Alleen Lackins vertrek wordt bevestigd. De top vindt in juni plaats. Vorig jaar besloot het merendeel van de staatshoofden dat het tijd was voor een alternatief voor de Organisatie van Amerikaanse Staten. De nieuwe gemeenschap houdt de Verenigde Staten van Amerika en Canada buiten de deur. De ministers werken in Caracas aan onder meer een werkdocument voor de top.

In de regio hebben politici en media tot nog toe gemengd gereageerd. “Celac geeft de desoriëntatie weer van regeringen in de regio wat betreft het problematische milieu en het gebrek aan richting in het buitenlandse beleid, vastgeroest als men zit in de illusie dat het weren van de VS voor Latijns-Amerikaanse integratie zal doen wat tweehonderd jaar geschiedenis niet kon”, schreef onlangs het Braziliaanse dagbad Estadao.

6 REACTIES

 1. Ik kan mij nog herinneren dat in 1961 een beweging was opgericht de zogenaamde niet Gebondenlanden landen. als ik het goed hebt hoor je niets meer van deze club, nu wil een andere club grootmachten als amerika,canada buiten de deur houden.onze lacking vertrekt heimelijk naar Caracas, alles wat de nieuwe regering in Suriname doet is heimelijk waarom ze dat doen mag joods weten.In de jaren 80 hebben wij kunnen zien wat er met Suriname gebeurde toen die werd geboycot door Nederland Amerika en andere grote land, je mag wel groot denken maar vergeet jou plaats niet, Suriname heeft niets te beteken op wereld niveau dus schoenmaker houdt je aan de lees.


  Maak melding

 2. Zelfs in de OAS probeert bout een wig te drijven.Alleen maar omdat Obama hem niet uitgenodigd had.Kan iemand mij vertellen hoe het de jongeman vergaat die naar Parijs vertrok om ambassadeur te worden?Obama keek erg vies naar Mungra op de foto…Ik vrees het ergste voor onze jongeman.Sarkozy is tenslotte bezig gadaffi een kopje kleiner te maken.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Weer een creatie van personen die de VS willen uitsluiten en wat zal men bereiken?Niets !Zero!Nada! Ik heb van een oud-Surinaams politicus geleerd dat wanneer je “rustig in een zwamp wil leven ,je eerst vrede moet sluiten met de kaaiman”.


  Maak melding

 4. Vreetclub!

  Weer zo’n vreet- en drankclub die de belastingcentjes van de arme bevolkingen in de regio moet gaan opmaken. Het ene clubje na het andere wordt opgericht om de schijn van samenwerking op te houden.

  De VS en Canada buiten de deur houden geeft al aan dat men geen bemoeienis wenst in de Celas aktiviteiten. Slim? Ik denk van niet!
  Want wij gaan als regio weer proberen voor de zoveelste keer het wiel uit te vinden en het zal wel jaren duren voor alle spaken erop zitten.
  “We zeggen nooit waar de minister naar toe gaat”. Wat een grootheidswaanzin!

  Dus Desi gaat in Juni naar Caracas. Een mooi uitje in een periode van VolksVerzet in je eigen land omdat men de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen. Wie weet komt hij niet terug?


  Maak melding

 5. Gevaarlijke ontwikkeling. Kies je vrienden zorgvuldig in deze tijd. Deze vriendelijke man in Caracas neemt het op voor Assad van Syrië, die zijn eigen mensen af laat schieten!


  Maak melding

 6. Desi speelt met vuur en wat kan men Chavez verwachten? Is hij de geschikte brandweerman? Ik denk niet dat Obama zit te wachten op een 2e Venezuela. Kijk hoe het is vergaan met Noriega. Een beter excuus tot ingrijpen ligt voor handen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.