zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStrenge anti-kraakwet zal mild worden toegepast

Strenge anti-kraakwet zal mild worden toegepast

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – De Wet Onrechtmatige Occupatie van Gebouwen en Percelen zal niet zwart-wit worden toegepast. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer, RGB. Weliswaar moet nog meer wilde occupatie voorkomen worden, maar er zijn groepen die ooit geen andere uitweg hadden.
Daarom worden uitzonderingen gemaakt.

Er komt een individuele benadering, waarbij per geval beoordeeld zal worden. “Het is sowieso niet de bedoeling mensen in de problemen te storten”, zei Jong Tjien Fa tegenover het parlement. De wet zal bij aanname ordenend moeten werken, vooral met het oog op huisvestingsprojecten in de toekomst. Voorkomen moet worden dat massale kraakpartijen zich herhalen.

Dit is al gebeurd in bepaalde wijken, waar huizen in aanbouw zijn bezet. Of er is domeingrond ingepikt, waarop meestal bouwsels zijn neergezet die niet voldoen aan de meest elementaire woonvoorwaarden. Behalve dat de bestemming wordt gewijzigd, is er ook het probleem van nutsvoorzieningen. Die kunnen niet gegarandeerd worden vanwege de illegale aard van de huisvesting.

Volgens Jong Tjien Fa zullen de bezetters van het moment niet direct vervolgd worden. Ook wordt een uitzondering gemaakt voor burgers die om een of andere reden verzuimd hebben hun recht op erfpacht of grondhuur te verlengen. In stamverband levende groepen in het binnenland worden ook ontzien. De behandeling van de wet die onder meer vier jaar celstraf voorschrijft, is uitgesteld.

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
 1. Ik vind het heel raar dat men zoiets doet.
  Als je wetten maakt ,moet je dat voor een ieder maken.In dit geval heeft een bepaalde groepering daar voordelen aan , omdat hij/zij deel uitmaakt van de coalitie.
  Als men alles een voor een moet bekijken zullen er mensen zijn die vanwege politieke reden grond en huis toegewezen worden en dat vind ik jammer.Dus recht voot een recht voor allen.Verder hebben deze kraakpanden geen bouwtekeningen.Snap niet waarom dit toegelaten wordt.Terwijl andere groepen in de samenleving keihard moeten betalen om een huis te bouwen.Als je wetten maakt moet je dat voor een ieder maken anders heeft het geen zin en zal Suriname nog altijd met corrupte praktijken te maken hebben.

  Dus Baas Vene ,laat regels voor een ieder gelden ongeacht persoon,ras of groepering.


  Maak melding
 2. De wet zal niet zwart wit worden toegepast???
  Is er dan nog sprake van een wet? Dus als je vandaag een woning bezet ben je schuldig maar als je het vorige week had gedaan heb je het gedaan omdat je geen andere uitweg had?

  Mijn oma zou zeggen dat deze wet een “poptjie patoe/spek met bonen” wet is.


  Maak melding
 3. Ik denk dat je beter met de eigenaren van de panden goede afspraken moet maken als kraker( Ik ben er 1), zoals controle op het pand. het is namelijk niet erg om te kraken zolang je het maar niet uitleefd en het tot drugspand laat verpauperen. Het is voor de eigenaar ook een stukje veiligheid voor zijn pand.
  In de kraakpanden(ook anti kraak) wordt vaak een gedeelte gebruikt voor opslag.

  Waarom ik kraak? ik heb 2 jaar lang in een jongeren complex gewoont ik had een huisje van 23m2 totaal daar betaalde ik met gas en water neet geen 400 euro voor.( en nee ik had geen geldboompje in de tuin) nu ik kraak woon betaal ik netjes mijn energie en water alleen geen huur, en je wil niet weten wat een huisje kost in een van de grote steden.

  Nee laat kraken in ieder geval niet verbieden
  een hoop mensen kunnen op die manier toch een beetje normaal leven, maar zorg er als eigenaar en als kraaker voor dat je goede afsrpaken maakt onderling zodat dat de leegstand op de industrie terreinen vermindert want deze gebieden schieten als onkruid uit de grond


  Maak melding
 4. Maar waarom,doet de regering niets en dan ook niets aan die verlaten huizen,vooral in de gravenstraat vanaf de cultuurtuinweg tot aan de Wanicatraat,de Keizerstraat,Weidestraat, dr.Nasylaan,enz. allemaal verwaarloosde huizen,de bezitters zitten in Holland,Jong-Tjien-Fa onteigen die panden of laat ze opknappen en bewonen door de zg krakers,het is geen gezicht,als je daar voorbij rijdt en ziet hoe overwoekerd die panden zijn.Doe er wat aan,heb je 2 viegen in 1 klap, ze worden opgeknapt en een deel van de woningnood is iet wat geledigd.
  Heb lef en doe het,de Surined (bezitters)zijn toch niet geinteresseerd in hun eigendom.


  Maak melding
 5. De krakers moeten hard aangepakt worden. Zij moeten afblijven van andermans eigendom.Niet alleen de krakers maar de dieven en overvallers.
  Laat Suriname een vredelievend land worden zodat toerisme kan groeien en bloeien. Kwaad moet bestreden worden (ogrie moesoe waai)zoals in het volkslied is opgenomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES