dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameFranse computers voor Surinaamse gevangenissen

Franse computers voor Surinaamse gevangenissen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jan – Frankrijk heeft Suriname vijf computers cadeau gedaan. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie gaat het om lesmateriaal voor het gevangeniswezen. Hij is zeer ingenomen met de samenwerking met de Fransen.

Die heeft al de nodige vruchten afgeworpen. “Dit jaar gaan penitentiaire ambtenaren naar Frankrijk om er aanvullende trainingen te volgende”, zegt Belfort. De trainingen moeten vooral het resocialiseren van gedetineerden ten goede komen. Ook de manier waarop deze groep wordt bejegend in gevangenschap zal tijdens de trainingen aan de orde komen. “Het zijn mensen die door de samenleving als het ware zijn uitgesloten, maar zij moeten op gegeven moment weer terug”, aldus Belfort. De samenwerking met de Fransen wordt dan ook dankbaar aangegrepen.

Franse specialisten hebben al trainingen verzorgd in Suriname. Volgens Belfort is ook de samenwerking met de Verenigde Staten van Amerika goed. Een groep politieagenten volgt dit jaar in Colorado een aanvullende training. De samenwerking met de Fransen loopt voornamelijk via buurland Frans Guyana. De beide regeringen hebben een aantal samenwerkingsovereenkomsten op justitieel gebied lopen. Parijs stuurt al geruime tijd op volledige uitvoering aan. Onder meer een akkoord voor het vervolgen van verdachten op elkaars grondgebied stagneert om politieke redenen. Parijs vindt over het algemeen de relatie met Suriname goed verlopen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
  1. Gratis gratis gratis 5 computers frankrijk land Frankrijk geeft 5 computers, alla sma e swaip….maar goed is voor die gedetineerde dus laat me niet vervelend zijn. Zonder dollen, gaat Suriname het franse gedetineerde systeem toepassen in Suriname. Hoe ziet die samenwerking er precies uit. Zijn dit particuliere trainingsbureau…ik wil hem mijn vertrouwen geven deze Belfort maar sinds hij zijn tong in het parlement heeft uitgestoken moet ik altijd lachen als ik hem zie en/of hoor…kraamkliniek…aanmelden….geen informatie over aanhoudingsbevel Dino b. de b staat voor bolla hisjbolla. Jammer voor hem maar zijn image is brokkenpiloot…
    image Abrahams….boef….je pakt hem niet…hij moet achter die computers leren eerlijk worden….gratis gratis gratis


    Maak melding
  2. ” Onder meer een akkoord voor het vervolgen van VERDACHTEN op elkaars GRONDGEBIED stagneert om POLITIEKE REDENEN ”

    Ik kan mij voorstellen dat “monsieur LONNIE “, ” KOWNU fu Marwina ” en NOTOIRE BANKROVER alle beschikbare middelen zal gebruiken om dit akkoord te DWARSBOMEN.

    Voorlopig hoef deze zich hieromtrent geen zorgen te maken want minister ” Lagadjisa/de hagedis ” Belfort zal het niet in z’n hoofd halen om zijn handtekening onder zo’n akkoord te plaatsen.

    CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag !


    Maak melding
  3. Een mooi initiatief. Ik hoop dat Surinaamse Politie de opgedane kennis kan vertalen naar de Suriname maatschappij. Wat in Frankrijk en Amerika werkt, wil nog niet zeggen dan het in Suriname ook werkt.


    Maak melding
  4. Om ex gevangenen te laten resocialiseren in de Maatschappij moet men vanaf de eerste maand dat ze vast zitten een beroep laten leren voor Man/Vrouw. Men moet weten dat het eten wat je op je bord krijgt voorgeschoteld, niet van de hemel komt vallen. (Ora et Labora )


    Maak melding
  5. De inflatie is langzamerhand wel erg groot:
    Abrahams tekende ooit een MOU met china voor $ 5.000.000.000
    Afgelopen jaar werden dat leningen voor Woningbouw en ziekenhuis van ongeveer $ 50.000.000 die nieuws waarde hadden
    Nu heeft een gift van 5 computers al NIEUWSWAARDE en maakt een minister hier statements over.

    Waar is het franse ziekenhuis in Marowijne gebleven. Dan spreek je over een serieuze gift.


    Maak melding
  6. Klagen klagen klagen niks is goed ja toch RUUDJE en het vervolgen op elkaars grond gebied dat zou moeten kunnen zie maar hoeveel Amerikanen Amerika uit levert aan andere landen of RUSLAND OF CHINA, FRANKRIJK,INDIA,IRAN ga zo voort zoals je weet vooral AMERIKA moet elk land mee werken en voor TRUBINAL in NL behalve AMERIKANEN het zal dan werken zo als het westen werkt heeft NL de meneer uit geleverd aan SU die zijn vrouw zo wreed heeft vermoord en naar NL is gevlucht en voor gemeente werkte de NL nationaliteit kreeg nee en hoor je wat over SOROGITA nee dus waar hebben jullie het over HUGO,C is het nog zo dat het westen bepaald wat en wanneer in wat zij noemen derdewereld landen waar wanneer word jij dan als gelijke behandeld als je naar hun pijpen danst ga bijvoorbeeld naar ISRAEL zijn nog steeds plekken waar niet 1 buitelander mag komen hoor jij het westen wat gebeurd op PALESTEIN gebied waarom mogen zij geen eigenstaat hoor jij het westen niemand durft waarom word ISRAEL niet gestraft of geboycot en nog veel meer wat hebben ze met de KLERK of MET BOTA van ZUIDAFRIKA, gedaan zijn het of waren het geen mensen die werden mishandeld,vermoord, of verdwenen kom op wie bepaalt wat recht en wat krom is wie heeft BINLADEN,SADAM toen nog bewapend waar praten wij over van al het geld dat word uitgegeven aan wapens nou dan was er geen armoede ga zo maar door er komt geen einde aan maar ja terug naar SU niet elk land gaat komen bepalen wat in SU gebeurt laten ze maar wachten zij hebben de boot bij VENITAAN gemist als SANTOKHI aan de macht komt hebben ze weer een kans maar nu is het even de SURIES die bepalen of wel of niet en niet de huichelaars of nep SURIES OKE.


    Maak melding
  7. Dat het akkoord om verdachten op elkaars grondgebied te kunnen aanhouden stagneert, heeft niets te maken met politieke redenen, maar het gaat puur om eigen politieke criminele belangen. Dit akkoord wordt tegen gehouden door één van veroordeelde criminele “gezagsdragers” door deze zelfde Fransen autoriteiten, dus zal deze misdadiger geen medewerking verlenen. En er is niet één oprechte gezagsdrager die hiertegen ageert. Terwijl deze zeer laag opgeleide geen meerwaarde geeft aan de Surinaamse samenleving, maar juist de vooruitgang voor land en volk stagneert. Dit omdat misdadige criminelen het voor het zeggen hebben in Suriname. Zij hebben het constant over hoe goed het gaat in Suriname, terwijl heel veel nog op hun salaris of uitbetalingen voor andere bewezen diensten wachten, en de hand wordt voortdurend opgehouden voor gunsten. Het probleem waar Suriname mee te kampen heeft is vaak socialevaardigheden die de overheidsfunctionarissen ontberen. Omdat ze ook vaak een criminele achtergrond hebben en zelfs ook in deze penitentiaire inrichting thuis horen. Wat zij zouden moeten leren is hoe met de medemens om te gaan, want daar hebben de meeste nog nooit van gehoord, en daar moet aan gewerkt worden.


    Maak melding
  8. Hahahaaaaaawhoeaaawhoeaaaaa…….hai boi,
    Voor de lieve, aardige en meest gerespecteerde ,intelligente criminelen van Suriname,waaronder verkrachters,moordenaars,oplichters,kruimelboeven,wordt het nog makkelijker gemaakt in de gevangenis!Neen hoor,ze hoeven geenarbeid te verichten daar om aan dubbeltje te lkomen,nee,nee,ze gaan computer les volgen en GRATIS ook,terwijl anderen die geen criminelen zijn moeten betalen voor een computer cursus!!
    Maar dan wat gaan de gedetineerden dan googlen?Preciea,ze gaan googlen hoe je het systeem kan naaien,hoe je je slag kan slaan zonder sporen achter te laten ..gewoonweg hoe je een crime kan begaan en een gevangenis straf kan ontkomen.hoe je een alarm systeem gehandicapt kan maken enz..enz….
    Kijk maar wat Belfort allemaal doet voor zijn criminele studenten. Geen wonder dat ze zich zo v rij en blij aanmelden!!!Stel je voor,je pleegt een moord en gaat richting santo boma en volg een computer cursus als straf.
    Whahahaaaaaaaaaa………


    Maak melding
  9. aibaya…wat zijn ze weer blij met 5 dode awarie’s…

    regels voor moraal en fatsoen (normen en waarden) dienen thuis te worden aangeleerd en NIET in de gevangenis…
    zware criminelen worden bewust vrijgelaten..in het “kader”van resocialiseren …


    Maak melding
  10. Suriname moet weer een beschaafde staat worden, waarbij uitvoering van strafvonnissen uit bevriende democratische staten, wordt overgenomen.
    Deze strafvonnissen kunnen dan gewoon in Surinam ten uitvoer worden gelegd !

    Helaas zal de huidige schurkenstaat, met criminelen in de top (met onherroepelijke strafvonnissen op hun naam)geen maatregelen in die richting nemen !

    De huidige machthebbers zijn zeer bangelijk, zelfs een concept-anti-corruptiewet wordt al langere tijd weggemoffeld !

    Aan een integriteitswet met eisen om o.a. voor hogere bestuurlijke staatsfunkties/hogere ambtelijke funkties, in aanmerking te komen wordt door deze criminelen totaal niet gedacht !


    Maak melding
  11. Schaamteloos !

    Een land die zichzelf zo op de borst slaat als een van de rijkste landen van de wereld en zich zo arrogant gedraagt naar zijn ex-landgenoten moet zich schamen om 5 computers cadeau te krijgen voor de gevangenis.

    Surinamers hebben geen enkele zelfrespect, ze verkopen hun ziel nog aan de duivel.

    Het land van bedelaars zal altijd hetzelfde blijven, al stop je ze nog goud en diamant in de mond. Het blijven schaamteloze kakkerlakken !


    Maak melding
  12. Surinamers zijn bedelaars en zeer oneerlijk. Ze bietsen constant. Euros en dozen. Je kan in Su zelf je eigen schaduw niet vertrouwen. Je eigendommen zijn zelf bij familieleden onzeker.Wat een hebzucht.


    Maak melding
  13. @Perko je jokt niet,waar zal dit vandaan komen hebzucht en nogmaals hebzucht.
    Waar je erbij staat probeerd men je op te lichten.
    Je kan alleen maar hoofd schuddend toe kijken.


    Maak melding
  14. Misschien kunnen de gedetineerden een typdiploma of een diploma tekstverwerking word of excell halen.
    Dan zullen ze zien dat hun vingers ook andere vaardigheden hebben dan ……..


    Maak melding
  15. Dinsdag 14 januari 2014 om 13:03 uur, door Bosr
    XXXXXXX!!!!

    En als ze vrijgelaten worden uit (SANTO B), dan worden ze CYBERCRIMINELEN!
    Hun eerste (cybercrime) wordt dan het leeghalen van de Bankrekening van (ABRAHAM CRUIJSEN) thans adviseur van DADA & CO.


    Maak melding
  16. Meneer Belfort Hahaahahahahehehaha eigenlijk totaliter stijlloos van me op zo een manier om erop in te gaan op U reactie,maar de trainingen moeten vooral het resocialiseren van gedetineerden ten goede komen,nou U wil dus de criminelen eerlijk of eerzaam terug brengen in de maatschappij,FORMIDABEL MR.Belfort.Da no ju mus du wan san nomo ef ju ab nofo dekati nanga ju na wan kil,wan mang nanga someni machti en nanga somini GADO krachti mus mang tjisi deng bigiwang en deng fu-furmang nanga suma kirideng den kondremang fu noti en ook sai pora a mooi kondre,ju mus mang sroto den mang of niet!Joe kondremangs wan dis ina dipi fu deng atie so langa kaba!!Noso mi nanga mi kondre libi sma auw go see ju ook tu lek wan def takruwang wanti a tori no ab de so Gran tani MR.Belfort nanga soso lobi……. bhaai.


    Maak melding
  17. Meneer Belfort, u bent een topper.
    U slaat zichzelf op de borst, dat uw ministerie 5 computers (!?!?) van de Fransen cadeau heeft gekregen voor het gevangeniswezen.
    Tsjonge, tsjonge, wat een gift zeg.
    Weet u zeker, dat het om computers gaat en niet om oude typemachines uit de jaren 50 van de vorige eeuw ?
    Als dit bericht nieuwswaarde heeft, dan heeft de zoveelste monkey monkey in mijn achtertuin ook nieuwswaarde.
    Saka saka.


    Maak melding
  18. Ik denk dat wij de criminelen ook moeten laten betalen voor hun onderhoud in de gevangenis. Als nederland, een rijk land deze maatregel neemt, waarom zouden wij in su een arm land daarmee achterlopen. Er moet een totale mentaliteits ombuiging plaats vinden, criminelen met allerlei comfort te faciliteren zo u wilt in de watten te leggen. De loontrekker in su is door alle wantoestanden het kind van de rekening en wordt met de dag ongemerkt armer.


    Maak melding
  19. Hahahaaaa, 5 computers maar er wordt er niet bij gezegd wat voor computers….
    Nu heb ik zojuist vernomen uit betrouwbare kringen dat het over 5 atari spelcomputers ging.


    Maak melding
  20. In principe moet Suriname dit soort van gestes niet willen !
    Het is leuk als je een donatie van buitenaf krijgt, maar een stel computers had je ook zelf kunnen kopen.
    Indien het de nieuwste IT mainframe voor JusPol betrof zou ik zeggen van OK ! Maar dit gebaar vind ik maar niks.


    Maak melding
  21. kunnen ze achter elkaar staan in de rij wachtende p hun beurt terwijl degene voor hun een beurt kan krijgen (:-)….. La me je zeggen dat liever 5 computers dan geen computers leidend tot de vraag: “en wie zal ze de opleiding geven om een computer te gebruiken?” Belfort zeker als computer expert optredend want die kan grafisch weergeven dat de criminaliteit is gedaald.


    Maak melding
  22. Wei sein moeten blei met Fransman kompjoeter. Fransman wil helpen gevangen man weer terug brenge op straat sonder dat hei gaat weer steele en roofe. Is tok goet?
    Die kompjoeter is belangreik omdat die programa wat sit erin is specsiaal. Het is soort stappe plan en oversigt en beheer en begeleiding van roofer.


    Maak melding
  23. Zooo, wel 5 computers op hoeveel man, hoeveel tijd zouden ze dan achter die PC door kunnen brengen om er ook maar iets van op te steken, het zij ook niet de meest slimme jongens die in de bajes terechtkomen, (die zitten in de regering en blijven ongestraft, geven zichzelf wel amnestie), en als ze er al iets van leren wat moeten ze dan als ze vrij komen met hun vergaarde kennis, computers gaan stelen, ze hebben toch geen cent te makke, vergeef me mijn cynisme maar ik denk dat die gasten in een vicieuze cirkel terechtkomen, en dat de deur van Santa Boma een draaideur is voor hun, leer ze eerst maar eens redelijk Nederlands (zou trouwens ook niet slecht zijn voor een aantal hier op deze site begrijpend en leesbaar Nederlands) en breng ze wat waarden en normen bij, hebben zij en de maatschappij waarschijnlijk meer aan


    Maak melding
  24. Hoe lang zou het duren voor ze in de gaten krijgen dat een Frans toetenbord in plaats van QWERTY (eerste 6 toetsen bovenaan van links naar rechts) AZERTY is?


    Maak melding
  25. @ midete.
    dat is ook mijn probleem. Als je € 3.000 niet kan uitgeven, dan moet je je doodschamen. Ja, de Surinamers willen geen moer betalen, daarom gaan ze niet vooruit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES