zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie11-jarig meisje belt politie na mishandeling moeder door vader

11-jarig meisje belt politie na mishandeling moeder door vader

-

Does Travel - naar Suriname

Een 11-jarig meisje heeft afgelopen week naar de politie in Suriname gebeld, met de mededeling dat haar moeder door haar vader werd mishandeld.

Ter plaatse aangekomen trof de politie het meisje aan, die huilend aan de politie vertelde dat haar vader het hoofd van haar moeder 3 keer tegen de muur had geslagen. Verder dat zij niet meer met de situatie thuis kan.

Volgens verklaring van de 34-jarige moeder die met de 38-jarige D.L. getrouwd is en 18 jaar een relatie met hem heeft, wordt zij vaak door hem mishandeld en met de dood bedreigd.

Kort daarvoor werd zij wederom door hem mishandeld en liep zij als gevolg van de mishandeling letsel op. Ook werd zij in de maand februari 2024 ernstig mishandeld waarbij zij een opgezwollen oog en dijbeen had opgelopen en er zelfs bloed uit haar oor kwam. Door deze mishandeling is zij onder behandeling van de KNO arts.

De verdachte, D.L., die zich ook thuis bevond, werd terstond aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de voorgeleiding gaf hij toe zijn vrouw te hebben geslagen, maar dat hij haar niet dusdanig heeft mishandeld. Verder dat hij haar nooit met de dood heeft bedreigd.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld. Bureau Geyersvlijt heeft deze zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Goed zo meisie t moet een keer afgelopen zijn met die vader die wapperende handjes heeft ,meestal zijn de vrouwen afhankelijk van dit soort figuren en hebben verder geen poot om op te staan, oema oeng opo no tang ini a katibo ,Joe nooiti o tang so boto ,doe wang wroko ,bika a libi abi moro.


    Maak melding
  2. Politie, ik doe een ernstig beroep op jullie; laat deze bruut beslist niet met een ernstige waarschuwing vrij. Als hij zijn vrouw daarna vermoordt, is het jullie schuld.


    Maak melding
  3. Henkes, gaat u nu ook al mee met het papegaaiengedrag van de menigte…nu niet gaan doen alsof daders van mishandelingen er in de regel, met een waarschuwing vanaf komen. Blijf zelf nadenken, dat gaat u veel beter af…


    Maak melding
  4. Beste Ernesto kan je dan aangeven met wat voorbeelden dat het niet klopt wat Henkes zeg.
    Henkes kom mij geloofwaardiger over in deze.


    Maak melding
  5. Dèja vu na Dèja vu 16 maart 2024,
    Ik dacht altijd, dat een goed verstaander maar een half woord nodig had.

    Een heel hoop mensen praten elkaar te veel na, zonder de ins en outs te weten van een situatie. Te beginnen met het stelen van een brommer te vergelijken met stelselmatige mishandeling is al krom. Mij is nooit gebleken, dat als een dader hier duidelijk schuld aan heeft, hij er met een waarschuwing vanaf komt.

    Uit ervaring weet ik dat problemen in de relationele sfeer, complexer zijn dan men op afstand vanuit hun luie stoel kan beoordelen. In mijn naaste omgeving heb ik meegemaakt, dat er een (buur)vrouw werd mishandeld. Uit empathie meende ik voor haar op te moeten komen, door de man te reprimanderen en tot mijn stomme verbazing keerde zij zich tegen mij.

    In het geval van dit artikel, lees ik dat deze vrouw al 18 jaar(!) een relatie met deze misdadiger heeft, wat bij mij vervolgens de wenkbrauwen doet fronsen. Mijn moeder was een hele sterke vrouw en bij haar had deze man bij zijn eerste poging, al aan een of andere ledemaat, onherstelbare schade opgelopen, maar dat even daargelaten…!

    Wat ik hiermee zeggen wil, is dat de vrouw in kwestie ook een verantwoordelijkheid heeft. Dat zij dit zolang heeft laten gebeuren bevreemd mij ten zeerste. 18 jaar is een hele generatie. En er moet toch ook iemand in haar omgeving geweest zijn, die iets opgemerkt heeft of zijn mensen nog onverschillerigere wezens dan ik ooit gedacht had…!

    Uiteindelijk is gelukkig haar dochter, zo dapper geweest om hem aan te geven. Voor de politie zijn dit soort zaken niet altijd zo eenvoudig als dat ze lijken, vooral als de vrouw in kwestie, uit een soort van ‘ziekelijke affectie’, deze bruut weer ‘een kans’ zou geven…wat ik mij niet voor kan stellen, maar ja, “er is een boel natuur, in ’s mensens natuur”…


    Maak melding
  6. Een slecht opgevoede man. Waarschijnlijk een Hindoestaan, die nooit de Gita of Ramayan heeft gelezen, maar wel allerlei andere rotzooi boeken.


    Maak melding
  7. jaichand , waarschijnlijk is die man een buitenechtelijk kind van jou boss ddb , dus

    dat meisje van 11 jaar heeft goed gehandeld , hopelijk heeft dat monster haar niets aangedaan , dit monster moet vernietigd worden , laten ze hem gaan dan vermoord hij zijn vrouw en dochter


    Maak melding
  8. Ernesto, weet jij hoeveel vrouwen op het kerkhof terecht zijn gekomen omdat de politie de daders van geweld tegen vrouwen gewoon weer naar huis heeft gestuurd? Vaak vindt de politie (zelfs in Nederland) dat de vechtende partijen het maar zelf moeten uitzoeken, omdat de politie vaak vindt dat de vrouw niet te veel moet zeuren, met alle gevolgen van dien.


    Maak melding
  9. @:Jaichand 16 maart 2024 Bij 22:46
    Een slecht opgevoede man. Waarschijnlijk een Hindoestaan, die nooit de Gita of Ramayan heeft gelezen, maar wel allerlei andere rotzooi boeken.
    ===============
    kom hier geen mooi weer spelen cq belijdend gelovige/Hindu. ik ben in verschillende delen van Suriname tussen gezinnen gewoond waar de door jou genoemde literatuur een prominente plek innam maar daarnaast was er ook schokkend huiselijk geweld dat voor een kind met een andere/vreedzame gezinssituatie best traumatiserend kan uitpakken. Kijk op ff op youtube en google wat vrouwen in een ongezonde verbintenis kan of is overkomen. In mijn onderzoek waren daders en slachtoffers voor 90% ! ook mensen die diep gelovig waren en de door jou genoemde lectuur hoog hadden staan. Oprah Winfrey had/heeft zelfs een project om door zuur verminkte vrouwen en meisjes. Ik hoop dat het meisje in dit geval een goeie opvang krijgt want ze zal als slecht gezien worden door sommigen en gauw uitgehuwelijkt worden om ergens in de vergetelheid kinderen te krijgen en zelf mishandeld te worden.
    Ik vergelijk vaak de mensen uit India en Pakistan met mensen uit Turkije etc waar femicide vaker meer gewoonte is dan niet.
    Hou in het vervolg je religie buiten deze discussies daar is het in de basis te mooi voor. Wees een waardige volgeling van jouw religie en geen papagaai met oogkleppen.


    Maak melding
  10. Sorry Ernesto ik moest wel een keer reageren op deze dwaler. ik keek vanmiddag nog naar filmpjes van dat meisje van leiding 9 die door haar pa met huis en al in de fik is gestoken. 17 jaren goed stel hersenen ze woonde bij haat Opa en vader die al jaren geleden de moeder had verdreven. Die bruut durfde nog voor de camera te ontkennen maar zit nu hopelijk voor de rest van zn rotte bestaan opgesloten voor meerdere feiten waaronder kindermoord etc..
    De reageerders die de 18 jaren lang vonden weten alleen dat Nickerie een rijstdistrict is en dat de bamboestokken met steeds een verse vlag alleen aangeven dat daar een streng gelovig gezin woont en dat de President een Christelijke Hindu is in hun ogen. En noem maar op wat men denkt te weten over andere rassen en geloofsovertuigingen er allemaal in Suriname zijn die pretenderen orthodox gelovig te zijn. ook ik geloof en respecteer elk geloof in de zuivere uitoefening . Nimmer zal ik de ander be/veroordelen want alle geloven prediken naastenliefde en ik hoop ooit in mn doodstrijd of ernstige ziekte iemand met een andere religie op mn pad te krijgen met een kobba met water. Ik vertrouw erop dat mijn geloof mij zal behoeden voor een gelovige secreet die mij een slokje uit een gifbeker voorhoudt.
    Wie moet je als kind veiligheid bieden anders dan je naasten? En anders je omgeving of wet en recht?


    Maak melding
  11. Jaichand, Sammy de Queen haalt een waarheid aan van een ‘dwaler’, zoals jij, waarvan er velen zijn. Uit je pen komt niets anders dan zelfgenoegzaamheid en het ‘vervloekte wijzende vingertje’, want al het andere is slechter en iedereen is tegen jou ( of jullie)…!

    In jouw ogen zijn er geen betere boeken dan de ‘Gita’ en ‘Ramayan.’ Daar ken men gelukkig in mening over verschillen. Het feit blijft dat de (hypocriete) houding van sommige hindu’s net zo erg is als alle andere hypocriete houdingen, van welke stroming of bevolkingsgroep dan ook; een kl##tzak, blijft een kl##tzak, ongeacht zijn/haar afkomst of wat voor religie men aanhangt. Gewoon mensen behandelen, zoals je zelf ook behandeld wilt worden…

    Als je je mond zo vol hebt van jouw ‘heilige’ geschriften, die bol staan van mededogen en menswaardigheid, wordt het dan niet eens tijd dat jij en velen met jou, zich nog eens flink gaan ‘bezinnen’, voor dat je voortdurend anderen de les leest…?


    Maak melding
  12. Jaichand, dit is de laatste keer dat ik op volslagen idioten als jij ga reageren. Je reageert, precies zoals verwacht met een gewetenloze barbaarsheid over ‘zielige Palestijnen.’ Jij en al die racistische kakkerlakken waar je toe behoord keuren het goed dat een fascistisch, Israëlische bezettingsmacht al meer dan het dertigvoudige aan slachtoffers gemaakt heeft, dan de strijdkrachten van Hamas en dan vervolgens met droge ogen schrijven over christelijke onderdrukking en over mensen die als beesten behandeld worden…

    Jaichand, jij Bhanumati en consorten hebben dringende psychiatrische hulp nodig en ik zou er niet te lang mee wachten, als ik jullie was!


    Maak melding
  13. Poepvlieg…?
    Irritante strontvlieg, die op de as van een voortdenderende strontkar zit en zich maar op zijn borst blijft kloppen, hoeveel stof hij telkens doet opwaaien!


    Maak melding
  14. Jaichand,
    Je weet geen reet van met wie je te maken hebt, maar hebt het telkens over: “jij bent zwart of jij bent moslim.”

    Mijn zoon is een liefhebbend mens van 1.96 m en 105 kg in gewicht. Hij staat mensen bij waar hij kan en is een voorbeeldig mens, en toch weten irritante, omhooggevallen, racistische, suprematische idioten hem zover te krijgen, dat hij een of andere klotehommel, twee weken lang door een rietje heeft moeten laten foerageren. En hij is er alles behalve trots op en vindt het heel erg, dat hij zich zo uit zijn tent heeft laten lokken er ik was er ook niet blij mee, want dat is weer koren op de molen van…je weet wel! Heldendaden zijn voor ons; mensen uit de brand helpen en ze niet laten stikken!

    Achter je toetsenbord in je eenzame kamer, kan je zo veel nonsens uittikken als je wilt en heldhaftig zijn, maar de fysieke werkelijkheid is andere koek!


    Maak melding
  15. Hare Paglia! Ik ben niet zwart en geen Christen ik leef met en van de natuur. Een levenshouding die ik uit mn jeugd heb overgehouden van de voornamelijk landbouw uitoefeneden buren en omgeving Ik heb toen/daardoor ook leren delen met anderen ongeacht afkomst of geloof. Dat jij behoord tot de groep van Hindu gelovigen die de huidskleur als maatstaf nemen kan ik je niet mee helpen. Van mij mag je van buiten zwater dan zwart zijn zolang je reinheid van binnenuit je echte ik weergeeft. Ga je Heilige lectuur lezen en het goeie dat in jouw leven past eruit halen Geloof me Sri Daru is een en leef ernaar. het zal me niets verwonderen als jij vanmorgen ipv een Phoedja te overdenken naa je echte n enige God die je een prettg gevoel geeft nl Sri Daroe. van je is een djumbi. en jij als djumbivolgeling bent er ook 1. Ora et la bora. Eb respecteer je medemensop dezelfde wijze hoe jij ook gerespecteerd wil worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES