zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeel Surinamers betrokken bij drugsgerelateerde criminaliteit in België

Veel Surinamers betrokken bij drugsgerelateerde criminaliteit in België

-

Does Travel - naar Suriname

In de Antwerpse haven (België) is ongeveer de helft van de aangehouden drugscriminelen uit Nederland. Onder hen zijn er ook veel mensen uit Suriname, die zich via Nederland in de regio rondom Antwerpen vestigen.

Dat blijkt uit een interview dat het hoofd van het Belgische Openbaar Ministerie had met de Nederlandse krant NRC.

Er zou volgens de topman van het OM sprake zijn van misbruik van visa die de Nederlandse ambassade uitgeeft aan Surinamers.

“Men landt op Schiphol en binnen de kortste keren staat men hier (in België/red.). Het begon met overlast in de publieke ruimte en bij stationsbuurten, maar wij treffen ze nu ook in drugsgerelateerde criminaliteit aan”, zegt het hoofd van het OM tegen de krant.

De Belgische autoriteiten hebben de Nederlandse ambassade erop aangesproken, omdat zij denken dat de ambassade in Suriname een strenger visabeleid zou kunnen voeren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. De betweter weet het natuurlijk beter dan de Belgen. Die dachten eerst dat het Congolezen waren. Nader onderzoek wees uit wie ze echt zijn.


    Maak melding
  2. Ding mang foe disi ting no wani go na skoro moro ,tijdverdrijf merk je ook als er gesprek gevoerd word met mannen ,heel triest, hoe ziet hun toekomst eruit.


    Maak melding
  3. Zonder idbewijs kan je alle gekleurden Surinamers noemen. ik ben geen Surinamer ben er wel geboren toen het geen zelfstandig land was. Ze zien me alwwer aankomen in Suriname als ik me Surinamer zou noemen, Maar ja Nederlander ben je volgens de blanken alleen in je paspoort. ik voel me niet aangesproken want ik zou niet dood gevonden willen worden in Antwerpen. Wat een smerige stad!


    Maak melding
  4. Een aantal leest weer niet. Er staat dat een deel van die groep bestaat uit Suries die met een visum naar NL reisde en in Antwerpen onderdoken. Dat zijn dan zgn ongedocumenteerden die nergens recht op hebben en in de illegaliteit terecht komen. Meestal met veel overlast als gevolg.
    Het gevolg hiervan is dat het veel moeilijker wordt een visum aan te vragen en er waarschijnlijk aanvullende regels gaan komen. Bv dat de NL die garant staat een grote waarborgsom moet storten.
    Niemand is gebaat bij dit dom wangedrag!


    Maak melding
  5. Niet vergeten antilianen ook in Antwerpen En Antilianen bedoelen ze yui di Corsow dus uit curacou niet uit Aruba of Bonaire bonaire valt onder BES eiland En Aruba is allaaang Status apartus🤐🤐🤐


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES