zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGrote lading cocaïne ontdekt na brand in loods Nickerie

Grote lading cocaïne ontdekt na brand in loods Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

In de Van Pettenpolder te Nickerie woedde woensdag aan het eind van de middag een flinke brand in een loods. Het Korps Brandweer Suriname rukte rond 17.45u uit voor bluswerkzaamheden.

Tijdens het nablussen ontdekten de brandweer en Surinaamse politie een grote partij cocaïne. De drugs werden met meerdere pick-ups afgevoerd naar het hoofdbureau van politie te Nieuw-Nickerie (foto’s onder).

Bronnen melden aan de redactie van Waterkant.Net dat het zou gaan om meer dan 2.000 kilogram cocaïne.

De omgeving rondom het bureau is groots afgezet. Eenheden van de Narcotica Brigade zijn vanuit Paramaribo onderweg naar Nickerie.

De redactie verneemt verder dat de loods door de eigenaar verhuurd was aan een derde partij. Deze persoon is op dit moment nergens te bekennen en wordt opgespoord.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Wij Surinamers zouden voor de eigenaren van zulke grote hoeveelheden hard drugs de doodstraf weer moeten laten voltrekken in het land. Dan hoeven we meteen ook minder belastinggeld te verspillen om dit tuig jarenlang op te sluiten en te verzorgen.


    Maak melding
  2. In maart 2015 werd Dino in New York veroordeeld tot 16 jaar en drie maanden gevangenisstraf. Hij werd eerst gedetineerd in het Metropolitan Correctional Center. Medio 2018 werd Dino na bijna vijf jaar overgeplaatst naar Yazzoo City, een gevangenis in Mississippi met lichter regime dan in New York

    Etienne Boerenveen.
    werd in maart 1986 in Miami door de CIA gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid tot invoer van drugs in de V.S. Hij werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens zijn betrokkenheid bij de handel in harddrugs.
    HAARLEM (ANP) – Ronnie Brunswijk, de voormalige Surinaamse rebellenleider, is gisteren door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 8 jaar cel wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Tegen hem was 9 jaar gevangenisstraf geëist.

    Brunswijk is volgens de rechtbank het brein geweest achter drie cocaïnetransporten tussen maart 1996 en juni 1997 van Suriname naar Schiphol. Het ging in totaal om ruim 61 kilo cocaïne. De oud-leider van het Surinaamse Jungle Commando heeft zijn schuld altijd hardnekkig ontkend. “Ik heb niets te maken met die smokkel”, liet Brunswijk 2 weken geleden weten. Hij was gisteren zelf niet bij zijn proces aanwezig.

    Desi Bouterse werd op 16 juli 1999 in Nederland voor zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne, dat in 1997 werd onderschept in de haven van Stellendam, bij verstek tot zestien jaar gevangenisstraf veroordeeld.

    Martinus Bordo werd op 1 maart 2019 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Dit gebeurde door een rechter in de Franse stad Le Mans in hoger beroep. Hij wordt door de rechter gezien als de spil achter de cocaïnesmokkel van meerdere bolletjesslikkers die van Suriname naar Frans Guyana reisden.


    Maak melding
  3. Tja, paniek paniek mie boi
    Chan is coming to take you all away and lock you up.
    Wie hebben zoveel geld dat ze arealen kunnen opkopen en daar coke kunnen produceren??
    Het antwoord is zo simpel, dat zijn natuurlijk mannen die al jaren, jarenlang hiermee bezig zijn. Het is heus niet van vandaag op morgen, het gaat misschien wel 5 tot 10 jaar terug.
    Wie hadden het voor het zeggen? Wie heeft toen zoooooooovewel geld gestolen om dit allemaal te bekostigen????????????
    Precies, de uitwerpselen van bouterse. de ndp toppers.🤪🤪🤪🤪


    Maak melding
  4. Hoor je iemand zeggen van wie de loods is?? Nee. Denk je dat ze het niet weten.
    Ze zeggen van dhr B of zo en gebroeders G hadden spullen daar. De hardwerkende gasten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES