donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi: 'Geen klassenjustitie bij aanhoudingsprocedure Bouterse en Dijksteel'

Amoksi: ‘Geen klassenjustitie bij aanhoudingsprocedure Bouterse en Dijksteel’

-

Does Travel - naar Suriname

Er is volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname geen sprake geweest van klassenjustitie, wanneer gekeken wordt naar de trage manier waarmee justitiële autoriteiten over zijn gegaan tot uitvoering van het vonnis van het Hof van Justitie tegen de voortvluchtige veroordeelden Desi Bouterse en Iwan Dijksteel.

Hij ontkent dat er te veel ruimte voor de twee veroordeelden is opengelaten om te kunnen vluchten. “In deze zie ik geen elementen van klassenjustitie. Het is de manier hoe het vonnis is gewezen en die procedures zijn in acht genomen. In dit geval is er geen gevangenneming ter terechtzitting gelast”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Amoksi maakte een vergelijking met de procedures na de veroordeling van andere ex-politieke ambtsdragers. Daar zijn er ook op dezelfde manier afspraken tussen het Openbaar Ministerie en de advocaat gemaakt, waarna die zich conform de afspraak hebben aangemeld om hun straf uit te zitten.

Alleen in dit geval lijkt het voorlopig nog mis te gaan. “Er is overleg geweest tussen het OM en de raadsman van de heren die nog buiten zijn. Je gaat ervan uit dat wanneer een advocaat van een veroordeelde overleg voert met het OM, je hun dan op hun woord mag geloven. Dit is dus dan niet het geval”, aldus de minister.

Hij stelde nog geen rapportage te hebben gehad over de huiszoeking bij Dijksteel aan de Arnoldstraat, en Bouterse aan de Patrijsstraat op Leonsberg.

Amoksi ontkende ook dat er sprake is geweest van klassenjustitie in de zaken van de voortvluchtige Joel ‘Bordo’ Martinus en ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad. Beide mannen hebben ook de kans gehad om het land uit te vluchten.

Bordo, die nationaal en internationaal wordt gezocht voor drugs gerelateerde misdrijven, is nog steeds actief via zijn Facebook-pagina. Volgens Amoksi is Hoefdraad bij verstek veroordeeld, omdat hij niet op de strafzitting aanwezig was.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. amoksi het heeft niets met klasse , het hof heeft gefaald om niet direct ter gevangenneming tijdens de uitspraak op 12 dec. dus jou justitie zijn luie gasten , daarom kon bouterse vluchten , amoksi dit is ook jou fout , je denkt dat dit een verhaal is uit een jongensboek , amoksi jij lust geen kaas , daarom hebt jij er geen kaas van gegeten , ben je soms een veganist


    Maak melding
  2. Wat opvallend is dat personen die hoe en belsngrijke functies hebbrn wel gemakkelijk weg vluchten en onderduiken bij deze regering.

    Zie:
    – boefdraad,
    – de haan bij slm en de andere lid met een functie bij de VHP,
    – wanted, couppleger, dictator, moordenaar, grote schulden veroorzaker bij binnen- en buitenlandse crediteuren, ontwaarding srd en daarvoor de surinaamse gulden, schaarste aan valuta. koersstijging valuta, wapenhandelaar, drugshandelaar, goudhandelaar, nieuwe Chinese mensenhandelaar, DNA-president, massamislleider, grote armoede en grote veroorzaker in Sme, vertrappen van mensenrechten, veroordeeld door de krijgsraad, fugitive/ wanted, neks no fout, zelfverrijker, enz.).

    Waar ligt het aan dat duidelijk was dat hij veroordeeld zou worden, hij als ex-president beveiliging vd staat genoot hij toch kon ontsnappen?

    Wat doet justitie en politie, inlichtingen dienst van SME fout?

    Welke les leert men uit deze fouten en wat eraan gedaan?

    Een kuiken wordt ook groter en wordt ook een Haan of Sherif/ smoking gun laat zien.


    Maak melding
  3. Moks-Aleisi probeerd zijn handen in onschuld te wassen. Het is een feit dat de autoriteiten (rechtsprekende macht, wetgevende macht en uitvoerende macht) gefaald hebben door wel een strafeis uit te spreken maar geen gevangenneming te gelasten. En dat terwijl de dader een meervoudige moordenaar is. Didibrie had alle tijd om z’n vakantie onderkomen te kiezen.
    Als het een gewone burger was, zat hij allang achter de tralies. Dus wel degelijk klassejustitie!!


    Maak melding
  4. AMOKSIE LEGT ALLEEN PANG PANG UIT. AL 4 X. DONDER HEM OP.

    KIJK ND VEILIGHEID VAN HET VOLK OOK. ALS JE EEN KIP HEBT VERKOCHT WORDT JE AL BEROOFD

    huiszoeking bij dijksteel was 20 minuten.

    niet eens onder bedden gezocht


    Maak melding
  5. Ik geloof kenneth wel.
    het enige is dat hij het woord klassejustitie niet kent.
    ik kan alleen speculeren over wat hij denkt
    denkt hij misschien
    klasse mang geweldig
    denkt hij dat justitie iets met jus is
    ik weet het niet boi
    wat ik wel weet is dat ze elkaar de zwarte piet toeschuiven
    channiehhh schuift het op het OM
    kenneth schuift het op de rechters die Niet hebben gezegd bouterse gelijk gevangen te nemen
    en hij schuift het af op kanhai die zich niet als een gentleman heeft gedragen
    wat een stelletje losers


    Maak melding
  6. Minister Amoksie,
    De enige schuldigen zijn voor de ontsnapping van Bouterse, en dat zijn de hoogst verantwoordelijken de rechters van het Hof van Justitie. Het openbaar ministerie had gevraagd om bij veroordeling tot directe aanhouding van Bouterse. Maar nee ze hebben dit totaal genegeerd. Dit is in strijd met Wet en Regelgeving niet gestoeld op de Rechtspraak, niet conform rechtspraak op democratische gronden in een democratische Rechtstaat en land!!!
    Dit is een bewuste keuze geweest van de verantwoordelijke Rechters om hem te laten ontsnappen.
    Minister Amoksie,
    De burgers van Suriname en de nabestaanden van de vermoorde surinamers roepen u op; om deze rechters met spoed te laten oppakken en in de cel te gooien. Ze zijn geen beschermers van Recht en Staat. Zeer onprofessioneel gedrag!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  7. Amoksie,
    Dit is een bananen Republiek uitspraak. Puur klasse justitie en meer van zwarte landen uitspraak. Heeft niets met Recht en Orde te maken in een democratische Rechtstaat. Een moordenaar die 3x wordt veroordeeld zonder directe aanhouding is sprake van klasse justitie. En jij met je hersenloze schorsen snapt er niets van.
    Als je echt geschikt bent voor je functie, laat dan de verantwoordelijke Rechters oppakken en in de cel gooien.


    Maak melding
  8. @ Faya Mang
    waarom zouden de rechters en het OM dit doen?
    Hier is maar 1 antwoord mogelijk
    ze zijn omgekocht? Nee dat hadden de rechters heus geen 20 jaar geëist, maar vrijspraak of een taakstraf
    bijvoorbeeld bouterse moet drie puffen vangen. Zo lang dit niet gebeurd wordt hij niet gearresteerd
    Ze worden ge chan teerd.
    Door wie dan ? Bouterse nee zie hierboven
    dan kunnen ze alleen maar worden ge chan teerd door chan niehhhhhhhhhh


    Maak melding
  9. Niets nut deze Amoksi en die hele regering, gewoon een joke. NDP heeft 10 jaar lang ons land vernietigt en deze clowns ook, enigste wat deze regering heeft gedaan is de koers kunnen stabiliseren, maar dat is meer dank aan een capabel Centrale Bank Gov, anders dan dat, alles fout.


    Maak melding
  10. De procedures voor gevangenneming moeten asap aangepast worden.
    Na zoveel missers moeten delinquenten die vluchtgevaarlijk zijn, onmiddellijk worden opgesloten.

    Noot:heel suri is vluchtgevaarlijk.


    Maak melding
  11. Een veilige plaats om te schuilen is bij Het Bazuin van de bijbehorende Bisschop. Want wie durft er een Kerk binnen te vallen! Dan krijg je internationale veroordeling.


    Maak melding
  12. Stel dat hij na een paar dagen of weken het leven zou laten, dan fa ! De wereld zou te klein zijn voor velen. Het is enerzijds goed dat het zo is afgelopen. Anderzijds zal hij de geschiedenis boeken in gaan als eens een onbetwiste leader en op zijn nadagen als gevluchte (ex) pres met zijn staart tussen zijn benen. Dit zal voor zijn kinds-kinderen een traumatische ervaring zijn. Bang om te sterven in Santa Boma. Hij heeft sinds1980 tot zijn dood, geschiedenis geschreven. Sandew Hira, waar ben je????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES