maandag, mei 13, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEssed vraagt alertheid veiligheidsdiensten: "Indicatie dat men onlusten teweeg wil brengen"

Essed vraagt alertheid veiligheidsdiensten: “Indicatie dat men onlusten teweeg wil brengen”

-

Does Travel - naar Suriname

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden rondom de 8 decembermoorden in Suriname, roept de veiligheidsdiensten op om alert te zijn.

“Omdat ik wel indicaties heb dat men eropuit is om onlusten in dit land teweeg te brengen de komende dagen. En dat kunnen we natuurlijk niet hebben. Ik verwacht ook niet dat grote delen van de bevolking daaraan gaan meedoen, maar het kan wel aanleiding zijn voor een paar heethoofden om zich te richten tegen personen of goederen, wat ernstige leed of schade tot gevolg kan hebben.

Dus ik doe een dringend beroep aan de diensten, want er zijn scenario’s in de maak”, zei Essed woensdag in ABC Actueel. Volgens de advocaat kunnen de Surinaamse veiligheidsdiensten zich tot hem wenden indien zij inlichtingen daartoe nodig zouden hebben.

Essed uit zijn bezorgdheid over de ‘politieke rotzooi’ die men naar zijn zeggen wil gaan creëren. Dit zou gebruikt worden om de detentie van Desi Bouterse en overige veroordeelden te verhinderen.

“Maar voor het overige, strafrechtelijk is alles oké. Ik maak me helemaal geen zorgen over het uitvoeren van het vonnis op de wijze waarop het volgens onze wet moet”, aldus de advocaat.

Nu het Openbaar Ministerie het verzoekschrift van het nieuw advocatenteam van de veroordeelden heeft afgewezen, verwacht Essed dat er spoedig een kort geding door deze advocaten zal worden ingediend. Maar welke procedure het ook wordt, deze zal volgens Essed geen schijn van kans hebben.

“Nul komma nul. Ons strafrecht heeft een gesloten systeem van rechtsmiddelen. Het aantal rechtsmiddelen om op te komen tegen een vonnis zijn limitatief in de wet opgesomd en de procureur-generaal heeft die keurig in haar brief op een rijtje gezet”, aldus Essed.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Er zullen altijd wel een paar in rouw/partijkleuren zijn die voor een portie en een soft rellen zullen willen schoppen. Ik vertrouw die sardienfabriek van moengotapoe niet! Ma sma da’ai.


    Maak melding
  2. Wat een heisa om Bouterse en zijn helpers, het recht heeft gesproken dus oppakken die lui en achter slot en grendel zetten. Het lijkt erop dat het hele land draait om Bouterse en consorten. Het is niet de taak van de president om hen op te pakken maar van justitie en meneer Amoksie ,en daar zit het probleem want Brunswijk is de draaitol hij is goed met Bouterse en zijn minister krijgt geen toestemming van hem om op te treden.


    Maak melding
  3. haha en Chan is bezig om bouterse met alle egards te ontvangen .immers hij was ooi president
    die het land heeft vernietigt toch chan of heb je gejokt. jokkebrok
    de advocaten van bouterse hebben chan gezegd wat hij met z’n trias politica kan doen


    Maak melding
  4. haha de president heeft geen enkele taak, wel de meeste beveiliging en de meeste ambtenaren in dienst
    maar je kan ém voor niks verantwoordelijk houden


    Maak melding
  5. Wij kennen de pikin ingi boi in tussen heel goed.Telken male dat hij rust zei bedoelde hij onrust.in combinatie met zijn favoriete sigaretten merk kom je op de code die hij zond naar zijn mensen die dood voor hem willen gaan.


    Maak melding
  6. Als de rollen waren omgekeerd en het ex-president Sheriff die veroordeeld was voor moord en Baas de zittende president was, had Baas Sheriff’s m@rs allang gebroken en of opgesloten. Het heeft er veel van dat de huidige regering onder leiding van Sheriff uit een stelletje angsthazen bestaat.


    Maak melding
  7. Pak de vijf moordenaars op ,en gooi ze over de Wijdenboschbrug,en elk Boutist die in opstand wil komen ,de 8 dec methode daarbij toepassen….neks no fout.


    Maak melding
  8. Essed moet niet wachten op de veiligheidsdiensten om zijn informatie te delen. Het is zijn burgerPLICHT om onmiddellijk de informatie aan de bevoegde autoriteiten over te dragen. Of gaat het in deze soms om een stuk bluf of sensatie?


    Maak melding
  9. Zij die hun leven willen opofferen voor een koelbloedige Moordenaar moeten dat maar doen.

    De veiligheidsdiensten moeten vuurwapengeweld aanwenden als dat noodzakelijk mag blijken.

    Geen tje poti!!


    Maak melding
  10. Pae wilde het wel doen
    en nu ook channeman
    Mie lob deng mang dies
    He volk zal vhp behoorlijk afstraffen als chan een dealtje maakt. de gewone schurk in de bak en de ander zet je te kak


    Maak melding
  11. Na de onlusten/berovingen van17 feBruari 2023 verwacht ik wel dat de onruststokers nu doodgeschoten zullen worden….WIE ZIJN BILLEN BRANDT MOET OP DE BLAREN ZITTEN…Ba zoekoe,ba veni, ba tjari !


    Maak melding
  12. De Nationale Drugs Partij met aan het hoofd MOORDENAAR/DRUGSDEALER DESI BOUTERSE is funest voor de ontwikkeling van de arme en niet geschoolde Afro jongeren….Wanneer zullen hun ogen geopend worden zodat ze kunnen inzien dat ze MISBRUIKT worden ( om de moordenaar/drugsdealer in het zadel te houden) ?


    Maak melding
  13. Het is een spel dat gespeeld wordt met de media. Allemaal stemmingmakerij dat gevoed en geregisseerd wordt door bepaalde krachten in Nederland. De autoriteiten in Suriname willen deze krachten onder druk zetten. Maar deze figuren zitten veilig in Nederland het een-en-ander te provoceren en aan te sturen.


    Maak melding
  14. amoksie en mathoera hebben alle wapens en voertuigen en manschappen.

    er zullen 4e klassers zijn die brand gaan stichten of willen bedreigen.

    geen nood.

    dan maar noodtoestand en geen verkiezingen in 2025.

    Chan mag tot 2040 president blijven. neks no fout.

    alles wat ndp is uitroeien / wat onkruid is.

    de bezem gewoon door de ndp halen.

    voor de rest zijn onze surinamers rustige en gezellige mensen en vooral lieve mensen.
    rotte appels heb je altijd.
    wij surinamers zijn vredelievend.

    het vonnis is er. de 15 lijken zijn er. SO IT IS WRITTEN SO IT SHALL BE DONE!!!

    daarom politie en militairen.


    Maak melding
  15. De oproerkraaiers, terroristische groepen gaan zeker proberen de rust in het land te verstoren. Deze bendes moeten met harde hand geëlimineerd worden; maak ze tot militaire doelwitten. Ze willen oorlog?? Geef ze oorlog! PG, zoek hulp bij bevriende landen. Dit is geen teken van zwakte, maar de afgodendienaars kruipen als kakkerlakken uit hun holen. Gewoon korte metten maken: grijp de moordenaars in hun nek en gooi ze in de cel. Geen voorkeursbehandeling voor de hoofdmoordenaar, omdat hij ooit president was. Dat is gelul. Als hij een goede sergeant was, had hij nooit 1 moord gepleegd op een burger, laagstaande op 15. Het blijkt in dit geval dat een goede sergeant een dode sergeant is. Hij leeft nu al 41 jaar té lang in vrijheid.


    Maak melding
  16. De paniek zaaier is weer bezig. Hij wil graag onlusten in Suriname zodat men het in de schoenen van NDP kan schuiven. Mooi niet meer de advocaat. Je gaat wacht totdat je een ons weegt.


    Maak melding
  17. Na mi 10 januari 2024 Bij 17:54
    De paniek zaaier is weer bezig. Hij wil graag onlusten in Suriname zodat men het in de schoenen van NDP kan schuiven. Mooi niet meer de advocaat. Je gaat wacht totdat je een ons weegt.

    Wat een rare maar bovenal onbegrijpelijke reactie. Het was een adept van de fascistische beweging die rondbazuinde dat als de fascistische en terroristenleider opgepakt wordt er oorlog komt?
    Was niet de advocaat Essed die zoiets zei.
    Je bent gek in je ede


    Maak melding
  18. RobG 10 januari 2024 Bij 17:19

    Het is een spel dat gespeeld wordt met de media. Allemaal stemmingmakerij dat gevoed en geregisseerd wordt door bepaalde krachten in Nederland. De autoriteiten in Suriname willen deze krachten onder druk zetten. Maar deze figuren zitten veilig in Nederland het een-en-ander te provoceren en aan te sturen.

    ==============================

    Was te verwachten dat de kolonisators troefkaart gespeeld zou worden. Zou zeggen kijk even naar de Surinaamse media. Mensen als vd San, Oostburg en van Dijk Silos laten geen moment onbenut om de camera’s en radio stations op te zoeken. Deze vazallen zijn zorgvuldig door de NDP bestuur uitgekozen om Bouterse uit de gevangenis te houden. Met hun juridische kletskoek en aanval op de onafhankelijke rechtelijke macht proberen ze de bevolking angst in te boezemen. Meer is het niet.


    Maak melding
  19. telegraaf.nl/nieuws/1486523666/surinaamse-ex-president-desi-bouterse-moet-zich-vrijdag-melden-bij-de-gevangenis

    Waar ziet wie dan ook indiaan hier, gewoon een ordinaire rooie n word
    Door zijn neusgaten kan je bijna z’n hersenen zien. Ma ik zie niks, klopt
    Denk a mang


    Maak melding
  20. Neks no fout.
    Wees kalm en rustig. Maar blijf allert.
    De achterban van bouterse, heeft nu door dat het meegesleept is in het kwaad.

    Nu begrijpen ze dat bouterse, de achterban, het vuile werk liet doen.
    Ze weten nu pas dat ze ook een goede toekomst, kunnen krijgen.

    Het is hun duidelijk geworden om te delen EN niet te stelen.
    Het zal me niet verbazen, als het nieuwe team advocaten, spoorloos verdwijnen.

    God bouterse, zoals hij zich heeft laten noemen, door NDP- aanhangers, kent de vluchtwegen.

    Geloof het of niet!


    Maak melding
  21. er gaan geruchten dat DDB vrijdag zal worde opgehaald door een buitenlands team van politie en militairen .
    Dit gerucht berust op waarheid, want ze zijn al onderweg. Als er onlusten gaan ontstaan a’s vrijdag zou het heel jammer zijn om weer doden te moeten betreuren. Suriname heeft al genoeg ellende achter de rug.


    Maak melding
  22. Henkes 10 januari 2024

    Denk ik niet hoor. Bouterse gebruik een uzi maar Chan is een sluipschutter. Bouterse maakt kabaal net als zijn aanhangers maar Chan is net zo sluw als de rust waarmee hij praat. Denk je dat Chan geen tegen plannen heeft denk je dat het document toevallig of door onverschilligheid is uitgelekt. Nee is een deel van het plan om een reactie van de NDP te krijgen. Want waarom zou de NDP zich zodanig storen aan het document als zij niet bepaalde bedoelingen hadden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES