vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNieuw advocatenteam Bouterse gaat voorlopig niet in op verzoekschriften

Nieuw advocatenteam Bouterse gaat voorlopig niet in op verzoekschriften

-

Does Travel - naar Suriname

De groep advocaten die maandag 8 januari verzoekschriften in het 8 december-proces heeft ingediend, gaat vooralsnog niet inhoudelijk in op deze verzoekschriften.

In een perscommuniqué hebben de advocaten mr. M. Castelen, mr. M. Dubois, mr. M. Misiedjan, mr. N. Van Dijk en mr. D. Veira bevestigd dat zij verzoekschriften hebben ingediend bij de procureur-generaal, de president van het Hof van Justitie van Suriname en de minister van Justitie en Politie.

Uit de documenten komt naar voren dat de advocaten zich beroepen op de in 2012 gewijzigde amnestiewet, waaronder Bouterse en andere verdachten vrijuit gingen. Het Constitutioneel Hof oordeelde in 2021 dat die wet niet van toepassing is.

Volgens de advocaten zijn er destijds juridische fouten gemaakt. Daarom is er nu gevraagd om de uitvoering van het vonnis tegen hem en de andere veroordeelden te stoppen.

Het nieuwe advocatenteam heeft laten weten dat ze uit egards naar de desbetreffende autoriteiten, die nog moeten reageren, vooralsnog niet inhoudelijk op de verzoekschriften zullen ingaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
  1. Heel interessante ontwikkeling m.b.t. deze casus. Deze rechtszaak is helemaal gepolitiseerd wasrdoor er grove fouten zijn gemaskt. Laten we hopen dat de Surinaamse rechtspraak door jurisprudentie in deze zaak volwassen wordt.


    Maak melding
  2. RobG, Wat jurisprudentie? Jij wil alleen interessant doen en gewichtige taal gebruiken. We hebben nooit eerder een massamoordenaar in Suriname gehad, die politieke gevangenen op ‘de vlucht’ heeft doodgeschoten. Er is helemaal.geen jurisprudentie, die op deze zaak betrekking heeft.


    Maak melding
  3. deze man doet alles en onmogelijke om maar niet de cel in te gaan.
    alsof hij zich hysterisch vastklampt aan ee paal en men probeert hem los te rukke.

    Trouwens, Henry, jouw tijd is nu ook al verstreken, want als je me niet vóór zaterdag as. de link geeft van die Snijder-torie va je, ga ik je ermee bestoken, want tis ee lage torie va je.

    Realiseer je goed , Henry, want de bestoking zal net vóór de uiteindelijke arrestatie van de moordenaar beginne, waardoor je feeststemming zal worden gefrustreerd.
    Besef goed, Henry!


    Maak melding
  4. Dit groepje advocado’s schijnt nog niet rijp te zijn. Het zijn nog kuikens zoals hun baas hun typeert.
    Daarom bemoeit Kanhai daar niet mee, Kanhai is met een ander listig plannetje bezig.

    Maar beste mensen dit is een verklaring en een bevestiging waarom corruptie en criminaliteit hardnekkig is gevestigd in politiek Suriname.

    Niet alleen politieke partijen maar ook afgestudeerden hebben ons mooie Suriname verziekt !

    Al is de leugen nog zo snel,
    There is no God higher then truth.

    Wij vertrouwen onze nieuwe regering o.l.v. Santokhi, wij vertrouwen onze rechtsstaat !

    Wij willen gerechtigheid.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  5. Al is de leugen nog zo snel de waarheid zal hem altijd achterhalen.

    Jammer dat er zoveel mensen in Su zijn die de duivel aanbidden. Vind je het gek dat er een vloek over dit land heerst.


    Maak melding
  6. @Henkes, er bestaat al jurisprudentie in deze casus. Ik wil aangeven dat er meer jurisprudentie zich gaat ontwikkelen m.b.t. deze casus.Het is mogelijk dat er door nieuwe en andere rechters of deskundigen een andere interpretatie wordt gegeven aan ” ongeschreven voorwaarden ” die vereist zijn om iemand te kunnen straffen of te veroordelen. Deze ongeschreven voorwaarden noemt men de elementen in het strafrecht. Mijn juridische kennis heb ik voor de lol eens opgedaan in Groningen. ” Dus dat “. Period.


    Maak melding
  7. SLUIT DE MAN GEWOON OP.
    HET VONNIS VAN 2023 TELT. VANDAAG IS 9 JANUARI. PAK DE MAN OP EN DE 5 JONGENS. HELPERS.

    A NO KAW KA BEN DA DEN KRABASSI EDE. LUMMELS.

    DE REST IS BULLSHIT.
    BULLSHIT ADVOCATEN DIE 10 MILJOEN USD HEBBEN ONTVENGEN ALSOOK DUBOIS VAN HOEFDRAAD. LAAT HIJ VERTELLEN WAAR HOEFDRAAD IS. HIJ IS MEDEPLICHTIG AAN HET VLUCHTEN EN GEHEIMHOUDEN WAAR HOEFDRAAD ZICH SCHUILHOUD.

    DUS SROTO DEN MANG GEWOON. NAK DEN MARS IEN CEL 21 NA SANTO BOMA . DUBBEL JAIL. MEK DENG KREPEER DRAPE.
    MA PANG PANG MOORDENAAR DA JOE WAN WAKA VRIJ. SAKA SAKA SOORT INGIE.

    ALS GARCIA HAAR WERK NIET DOET DAN HEEFT ZIJ MILJOENEN USD ONTVANGEN EVENALS CHAN. DA MONIE WAKA ALS DE MOORDENAARS VANDAAG 9 JANUARI NOG RONDLOPEN.


    Maak melding
  8. Als de regering geen ballen heeft om hem op te sluiten laten ze de zaak maar over aan het Internationale Gerechtshof. Laten ze hem maar opsluiten in Scheveningen.

    1 militair vlucht samen met 1 marineschip vanuit de EU is genoeg, tegen het legertje die deze massamoordenaar waarschijnlijk nog heeft en waarbij de recent gestolen legerwapens uit zijn munitiekamer gebruikt zullen gaan worden. Er gaan eventueel nog meer doden vallen. In hoop wel aan de kant van deze ex dictator.


    Maak melding
  9. @RobG, er bestaat amper tot geen jurisprudentie in deze zaak. Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. Na de onafhankelijkheid zijn er geen soort gelijke zaken bekend. De amnestiewet is getoetst het Constitutioneel Hof. Naar voren is gekomen dat de wet in strijd is met de grondwet, verdrag voor rechten van de mens en internationaal verdrag voor burger en politieke rechten. In principe gaat internationaal recht dat is vastgelegd in verdragen en in besluiten van internationale organisaties altijd boven nationaal recht. Op het web zijn de vonnissen van de rechters terug te vinden. Raad je aan om deze te lezen. Laat dan wel je gekleurde bril thuis. Met jouw juridische achtergrond kom je tot conclusie dat revisie een kansloze zaak is. Zelfs advocaat Kanhai heeft revisie nooit in de mond genomen. En dat is een advocaat die zijn cliënten te vuur en te zwaard heeft verdedigd.


    Maak melding
  10. Een moordenaar v n roofoverval was allang in SB opgesloten. Geen gedoe met jurispudentie, gratie opschorting etc. Staat de NDP voor klasse justitie? Of staat de ongekroonde tralala boven de wet? Dit is n zelfbevlekking v d geschiedenis v Su. Hoezo revo. Beschamend door al figuren die hieraan mdewerken.


    Maak melding
  11. EEN INDIAAN IS EEN GEBOREN GRONDROVER . ROOFBOUW. ELKE DAG ERGENS ANDERS PLATBRANDEN EN PLANTEN. IS AL EEN EEUWENOUD PROBLEEM.

    DE INDIAANSE MOORDENAAR DDB IS EEN GEBOREN LEVENSBEROVER. EN WEL VAN 15 OF MEER.
    EEN GEBOREN SLACHTER EN KILLER VAN ANDERE MENSEN.

    DEZE INDIAAN DDB HOORT NIET IN ONZE MAATSCHAPPIJ THUIS.

    HIJ HEEFT INDERDAAD LEVENSLANG NODIG.


    Maak melding
  12. Lesley, het zou best kunnen dat je zinnige gedachten en ideeën hebt, maar omdat je in schreeuwige hoofdletters schrijft, heb ik nog nooit gelezen wat jij geschreven hebt. Waarom doe je niet normaal en schrijf je, net als iedereen, gewoon in kleinletters?


    Maak melding
  13. Ter controle of enkele reageerders op dit forum weten wat het mooie en indrukwekkend woord Jurisprudentie inhoudt heb ik deze vraag aan Google gesteld en dit is het antwoord:

    Wat is jurisprudentie?

    Antwoord: Geheel van uitspraken van rechters. De jurisprudentie vormt een richtlijn voor de rechtspraak in latere, soortgelijke gevallen.
    Dat proces van onze moordenaar Bouterse is uniek in Suriname, dus kan er nimmer reeds jurisprudentie gevormd zijn. En als er jurisprudentie was dan zouden wij ook moeten weten wat wij moeten doen met moordenaars, die een loopje met de Surinaamse rechtstaat nemen. Als dit vonnis niet wordt uitgevoerd zal ik de eerste zijn die stelt dat Suriname in schijn en niet in wezen een rechtstaat is. Anders gezegd: Als Suriname nog steeds blijft dansen naar de pijpen van deze moordenaar, die geweigerd heeft amnestie te verlenen aan zijn 15 slachtoffers, is Suriname in mijn ogen geen rechtstaat. Moordenaars moeten opgepakt en opgesloten worden.

    Wie heeft ooit gezegd: ” ik buig mijn hoofd voor de Surinaamse rechterlijke uitspraak.
    Deze man blijkt dus naast moordenaar ook een notoire leugenaar te zijn. Welke Surinaamse imbecielen hebben deze man tot president gemaakt?
    Ik eindig met te zeggen: “Ik buig mijn hoofd voor de Surinaamse rechtspraak en hoop dat Suriname bewijst een rechtstaat te zijn door deze man op te pakken, op te sluiten en de sleutel weg te gooien.
    Weg met Bouterse en figuren die dezelfde karaktereigenschappen vertonen.


    Maak melding
  14. haha bouterse zei toch; de onderhandelingen zijn bezig. Hij bedoelde natuurlijk met het OM en Cahanneman

    haha welke minister heeft ballen in Sur? Voor ballen moet je bij ndp zijn. kijk wat Boefdraad deed . daar heb je ballen voor nodig
    kijk hoe bouterse chan en zijn OM of is het OHM in een hoekje zet.
    Dan zie je wie ballen heeft en wie niet
    Kijk naar regeringsleiders met balllen, Kim Jung Un Edogan, Poeetin. Je kan het met ze oneens zijn maar ze tonen dat je niet met ze solt. Dan hebben we Amoksi Chan Ramdin hahaaha gewooon mietjes. Gelukkig vertegenwoordigen ze mij niet. Can gaat voorlopig niet naar het buitenland. Hij schaamt zich no go
    En terecht

    Chan is niet eens de orgeldraaier met een aapje🙈🙈🙉🙉🙉🙊🙊🙊. Hij is het aapje. Als Bouterse zegt boe a mang e long🏃🏿🏃🏿🏃🏿‍♂️🏃🏿‍♂️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️😭😭😭😭
    Chan vernietigt de VHP en Suriname en dat voor $ 5 mln? Alles is te koop
    Hij moet wel 1 x per maand melissa langs brengen voor een smeerbeurt


    Maak melding
  15. De paniek is groot bij bouterse. Als je Kanhai in dit stadium vervangtdan voel je je hopeloos verloren
    San lacht zich een breuk, wat er ook gebeurt hij heeft gewonnen.
    Eerst heeft hij wraak genomen op die koe lie
    Wat nu?
    Als bouterse jullie bobo chan verslaat stijgt hij bij Bouterse en de ndp in aanzien.
    Verliest bouterse dan is hij de man die tot op het laatste moment gevochten heeft voor bouuterse en is het allemaal de schuld van anderen dat het zover is gekomen. Hij zal de belangrijkste advizeur worden van de neiuwe leider
    Altijd winst en de inzet? De inzet was bouterse. Kost hem dus niets levert heel veel op
    Bouterse is dom heel dom geweest, maar meneer heeft zich gek laten maken.
    hij had twee betere opties
    met de president praten man tot man en hem vragen detentie thuis
    of wat professor dr ingenieur advocaat Pie Ko schreef zijn partner voor hem laten gaan


    Maak melding
  16. Elke Suri hengelaar weet dat de logo logo glad is.Maar dit keer helpt hem geen enkele gladheid.De kleine indiaan zit goed vast aan de haak van van het OM en moet maar zien te overleven met een strafvonnis in zijn maag.Het is te hopen dat het OM geen rekening mee houdt dat hij een ex-president is.


    Maak melding
  17. jacobus ===Het is te hopen dat het OM geen rekening mee houdt dat hij een ex-president is.======
    dat zouden ze wel hebben gedaan, maar dat heeft hij nu dankzij san verspeeld bij san tokki

    ====overleven met een strafvonnis in zijn maag======
    boeie en niet boeiend wie maalt erom of hij een strafvonnis heeft en rustig verder in Suri mag leven. Ik denk dat alle moordenaars, kinderlokkers verkrachters, dieven en al dit soort gespuis er voor tekenen
    het zou misschien wat anders zijn als hij zo’n grote zware zwarte bal aan een van zijn poten kreeg
    de indiaan zoals jij hem noemt is gewoon een nee ger die nee zegt tegen zwarten hij wil niet bij ze horen
    gotro go dat is hij.
    Suriname wordt iedere keer een stuk verder geworpen in de diepste krochten van de hel
    eerst in 82 erg, toen zijn eerste president schap het land kaal gevreten toen zijn tweede en derde schap verder kaalgevreten een ongelooflijke schuld achtergelaten en nu nu wil het buitenland niets meer met ons te maken hebben en zullen schulden worden opgeeist
    Jammer dat onze president een papieren sheriff blijkt te zijn Oregami


    Maak melding
  18. Men probeert terug te gaan naar een periode 2016 voor de uitspraak van het Constitutioneel Hof in mei 2020 waarin het CH oordeelde dat de amnestiewet in strijd is met de Surinaamse grondwet en internationale verdragen waar Suriname partij bij is. In die verdragen zijn standpunten ingenomen door de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, alsook het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens dat de misdrijven die zijn gepleegd op 7,8 en 9 december 1982 niet in aanmerking komen voor amnestie.
    Het is jammer dat zowel de advocaten van DDB als de media het volk niet volledig informeert door ook de volledige uitspraak van het Constitutioneel Hof naast de brief van Elgin in haar geheel te publiceren.
    Geen wonder dat het keer op keer fout gaat in Suriname.

    Potato potato, in het huidige geldend Surinaams strafrechtsysteem zijn alle partijen ondergeschikt aan de uitspraken van rechterlijke beslissingen.

    En de rechter heeft uitspraak gedaan.


    Maak melding
  19. @Sabaku, een derde rangs straatdammer annex Boutist, een zekere pseudo jurist Marcel Oostburg is de aanstichter van deze poppenkast. Die man ziet zijn afgod Bouterse in de cel verdwijnen. Dat is voor hem onverteerbaar. Hij benutte iedere media platform om zijn juridische kijk op deze zaak te geven. De woorden Constitutionele Hof en Internationale verdragen ben ik nergens tegengekomen.
    Hoop dat het Hof korte metten maakt met deze onzin. A mang moes go sroto. Afgelopen met de paarse show act.


    Maak melding
  20. @Lesly right to the point, I love it! Kijk dit is klare taal, opsluiten die kowlo ingie en in zijn cel mag hij gaan nadenken wat te doen, opschorting, gratie dit dat.

    Snap echt niet, waarom deze kowlo moordenaar nog vrij rond loopt, een ander was allang opgesloten. En binnen in zijn cel mag hij gaan ouwehoeren over andere maatregelen, MAAR NU OPPAKKEN EN OPSLUITEN DEZE GEWETENLOZE, LAGE, VERNIETIGER VAN SU, KOWLO LAFFAARD DAT IE IS.

    Als je ballen hebt, en een beetje respect hebt voor het land, dan meld je je bij de gevangenis. En wees God dankbaar dat de doodstraf niet bestaat want die verdien je zeker.

    zijne excelentie Santhokie en het OM, KOM ALSJEBLIEFT IN ACTIE AND LOCK HIM UP OR HANG HIM.


    Maak melding
  21. De laffe hond Bouterse….decennialang een grote bek en dreigementen naar alles en iedereen. Nu ligt er een eindvonnis en moet deze veroordeelde massamoordenaar, terecht, 20 jaar bajes uitzitten voor massamoord. En zie hoe dit politiek kuikentje met het angstzweet tussen zijn corrupte, criminele paarse billen, zich nu in allerlei bochten moet wringen om zijn verdiende loon te ontsnappen. Een vluchtpoging, zoals die andere paarse misdadiger Hoefdraad, sluit ik niet uit. De angst en lafheid straalt van deze paarse rioolratten af. LOCK HIM UP.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES