woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGewapende roofoverval in woning: buit 10.000 USD en 50.000 SRD

Gewapende roofoverval in woning: buit 10.000 USD en 50.000 SRD

-

Does Travel - naar Suriname

Drie criminelen hebben zondagavond een gewapende roofoverval gepleegd in een woning aan de Gongrijpstraat in Suriname. Ze hebben daarbij 10.000 USD, 50.000 SRD en persoonlijke spullen weggenomen.
 
De redactie van Waterkant.Net sprak met de benadeelde die vertelde dat hij zelf niet thuis was, maar een vriend op dat moment alleen in het huis was. Hij werd overmeesterd door drie rovers die gewapend waren met een vuistvuurwapen, een hamer en een mes.
 
De eigenaar werd rond 19.15u gebeld door zijn vriend die hem doorgaf dat hij overvallen was in de woning. De man reed na het telefoontje meteen naar huis, waar alles overhoop gehaald was (foto). Uit zijn kamer werden de geldbedragen weggenomen.

De vriend was mishandeld door de rovers en liep verwondingen op. Hij ging samen met de eigenaar naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.
 
De Surinaamse politie was ter plaatse voor onderzoek. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Op een Surinaamse bank is je geld helemaal niet zo veilig; als je je geld (vooral als het vreemde valuta is) thuis bewaart, loop je het risico dat het in een keer wordt meegenomen door een stelletje dieven. Als je het geld op een Surinaamse bank stort, bedenken ze steeds weer een ander slimmigheidje om er steeds een deel ervan achterover te drukken (overmakingskosten, onduidelijke bankkosten, geen of heel lage rente voor het geld dat je op de bank vastlegt, je rekening kan gehackt worden, zodat regeringsfunctionarissen aardappelen en uien kunnen uitdelen aan hun achterban, gekocht met jouw geld enz. enz.. Als je je geld op de bank zet wordt het ook gestolen, het enige verschil is dat de bank geen geweld, maar ingewikkelde constructies gebruikt om je te beroven.


    Maak melding
  2. Met al die criminaliteit, die roofovervallen, sommige met zwaar lichamelijk letsel en zelfs met levensberoving, inbraken en diefstallen, CORRUPTIE, valsheidsgeschriften enz. met de gevangenisstraffen die daarbij horen, stel ik mij voor dat Santo Boma nu aan het uitpuilen is. A djarie sa spang now. Het wordt tijd dat “Chan” de opdracht geeft tot het bouwen van een nieuwe grote gevangenis. Een gevangenis “nieuwe stijl” waarin de gevangenen zelf moeten werken om te voorzien in hun behoeften. Ik heb een locatie: Toemoek Hoemak gebergte. Daar is ruimte zat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES