vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident Santokhi: "Hoge prijzen in winkels hebben te maken met factoren buiten...

President Santokhi: “Hoge prijzen in winkels hebben te maken met factoren buiten Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

“De hoge prijzen in de winkels hebben te maken met factoren buiten Suriname zoals de oorlogen die zorgen voor importinflatie. Het is mijn verantwoordelijkheid om het land zodanig te leiden dat het volk dat in mij vertrouwt het goed heeft. Ik heb samen met mijn team een strak fiscaal en monetaire beleid gevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat het IMF recentelijk in zijn Staff Level Agreement heeft aangekondigd dat de inflatie tegen het einde van 2024 onder de 20 procent zal liggen. Dit betekent dat de samenleving meer zal kunnen kopen met haar geld”, zegt president Chandrikapersad Santokhi.

Het staatshoofd zegt verder dat in de tussentijd personen die het moeilijk hebben tegemoet gekomen worden door goedkoop basisproducten aan te bieden via het Food Basket project. Volgens hem worden bij dit project negen producten waaronder aardappelen, uien, knoflook en gele erwten tegen een lagere prijs aangeboden en binnenkort wordt het aantal uitgebreid naar 20 producten. De food baskets zijn nu op het Veerplein van Commewijne, te Apoera, Wageningen, Meerzorg en Moengo.

“Wanneer mensen werken, maar met hun salaris toch weinig kunnen kopen, is dat voor elke president een groot zorgpunt. Dit probleem houdt mij nachten wakker, maar ik ben vastberaden te werken zodat basisgoederen in de winkels betaalbaar worden. We zijn nog niet overal, maar de regering doet er alles aan om burgers tegemoet te komen”, aldus de president.

Volgens Santokhi komt het land langzaam uit het dal en zullen producten in de winkels weer betaalbaar zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. Het komt door jouw wanbeleid, kapitaalvernietiging, reizen met 0,0 waarde. Hft geen hol te maken met buitenland. Jij kweekt die oplichters die zich importeurs noemen.
    Ga maar door slapen.


    gemodereerd
  2. Hahaha mensen beginnen steeds zenuwachtiger te worden nu het langzaam de goede kant op gaat in het land en gaan een hoop rare dingen roeptoeteren….
    Het is deze President niet gegund.


    Maak melding
  3. De koers ging van 6 naar bijna 50 srd. Dankzij de puinhopen van de vorige regering.

    De wereldprijs steeg ook na de covid. Als je beetje intelligentie heb kun je dan weten waarom alles zo duurder is geworden.


    Maak melding
  4. Alles is duur. Koop wat je nodig hebt en leef niet boven je stand.
    Zolang er ook meer import rommel is en geen eigen productie gaat alles ook duur blijven…


    Maak melding
  5. Mp heeft gelijk. Er zijn veel mensen die blind zijn om dit te kunnen zien en te dom om te kunnen begrijpen (ik noem maar geen namen). Ze zien niet verder dan hun neus lang is. Volgen wereld nieuws nee daar zijn ze te stom voor. Heel de wereld kamt met dit probleem en de Surinamers denken dat dit alleen maar in Su gebeurd.


    Maak melding
  6. Weet wel Nederland is nu relatief goedkoper in het levensonderhoud dan Suriname. Probleem hier is de winkeliers concureren niet wat wel in Nederland gebeurt . Dat is het verschil


    Maak melding
  7. ” …
    Het pad van groei en ontwikkeling moet volgens de econoom worden voortgezet.

    Voor een groot deel van de bevolking betekent niet echt iets. Hij pleit voor het vertalen van het macro-economisch beleid naar iets tastbaars voor de samenleving. Op dat stuk moet naar zeggen van Debipersad nog veel gebeuren.
    …” (SrHerald)

    Van dat zogenaamde “tastbare” wisten de Nationale Dagoes goed misbruik te maken. Oftewel, zand in de ogen strooien van domme- en kortzichtige Surinamers notabene hun eigen stemvee.

    Het proces van herstel en wederopbouw moet dus worden voortgezet. Het in place brengen om uiteindelijk ready, steady, go te kunnen zeggen kost tijd en inspanning dat voor de bevolking niet tastbaar is.

    Helaas laat een groot deel van de bevolking zich weer zand in de ogen strooien door visieloze leiders. En dit is het gevaar van onze mooie Suriname.

    Pasensi na wan bita bon.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  8. Ik raad iedereen aan zijn geld niet te sparen, maar houdbare voedsel en andere benodigdheden in te slaan. Want volgend jaar, v.a. april en het jaar daarna ook, wordt een hel van een jaar. De wereld zal daarna niet meer zijn zoals je het nu kent.


    Maak melding
  9. Alleen maar beloften en beloften…heel de regeerperiode..soso bla bla bla. Ondertussen leven de fam n friends als God in Frankrijk. Reizen de hele wereld rond. Waardeloos.


    gemodereerd
  10. Meneer de president ,je hebt makkelijk praten, lever 3/4 van je salaris elke maand in noh,jij komt niets te kort ,met lede ogen kijk je toe hoe t volk aan t pinaren is.


    Maak melding
  11. Dat is algemeen bekend, de wereldprijzen zijn gestegen dat is waar.
    Maar waarom heeft de president elke keer de bevolking voor gelogen dat de prijzen in de supermarkten naar beneden zouden gaan.
    Wees direct eerlijk en had dit dan gelijk gezegd en kom niet eerst met mooie verhalen waarvan je weet dat het toch niet waar is.
    Elke keer maar dezelfde sprookjes, wees toch eens eerlijk


    gemodereerd
  12. ZE veel mensen hebben vertrouwen in U als de enige leider die dit land naar welvaart en welzijn zal brengen. De onderontwikkelde deel van het volk kaart de problemen aan maar komt niet met oplossingen. Die staan liever in de rij voor de casinos of om vuurwerk te kopen.


    Maak melding
  13. Ik begrijp het, het is vraag en aanbod. Daarnaast genereert Suriname geen vreemde valuta in de vorm van export. Economie betekent zo effectief en effectief mogelijk handelen met beperkte middelen. De Export van een land moet altijd groter zijn dan de import. Suriname had allang een betere infrastructuur moeten hebben in welke vorm dan ook, om investeerders aan te trekken. Wat de regering nu kan doen is tijdelijk de btw op de import opheffen, zodat winkeliers nog schappelijke prijzen kunnen hanteren. Adviseur uit Nederland.


    gemodereerd
  14. Niet alleen in Su, ook hier in Ned zijn de kosten van levensonderhoud enorm gestegen. Echter, wij krijgen hier geen goedkope aardappelen, uien, gele erwten enz.
    Het klagende deel van su is zeer laag opgeleid en weet vaak niet de betekenis van een dalende inflatie.
    Ook het hebben van een president die zich inzet voor de zwakkeren in de maatschappij (inzet/uitvoering sociaal programma) wordt niet op waarde geschat.
    Deze groep leven als parasieten in de samenleving en hebben liever een moordenaar en drugsdealer als president.
    Thank God dat er nog slimme mensen in Su wonen die obv rede en verstand hun keuzes maken. We zullen dat in 2025 merken.


    Maak melding
  15. Wie tussen de letters door leest..

    (“Het is mijn verantwoordelijkheid om het land zodanig te leiden dat het volk dat in MIJ vertrouwt het goed heeft”)

    Zal begrijpen dat de president het niet met iedereen meent. Voornamelijk de reageerders die hierboven bv het woord nemen. Kunnen bij hem aankloppen. De rest bekijkt het maar…

    Dit is pure propaganda richting de verkiezingen. Niemand gelooft toch dat de ellende, de devaluatie van ons zuur verdiende geld, die deze komediant de afgelopen 3 jr heeft gecreëerd, makkelijk opgelost gaat worden…

    Afgelopen week wederom een lening van 150 miljoen Us erdoor gedrukt. Voor transparantie van het bestuur???????? Eyyyy.. gim wan brik yere


    Maak melding
  16. de koers is gestegen omdat suriname niets produceert?
    en dat is niet de schuld van suriname?
    de dikke opvreter lult zoals gewoonlijk uit zijn nek
    dit is gewoon weer verkiezingspraat
    alles wat er nu gebeurd is verkiezingspropaganda en zal na de verkiezing heel anders gaan
    hoe kan het dat de staat nog veels teveel mensen in dienst heeft? en dat levenslang uitbetalen van ex-opvreters?
    ook niet de schuld van suriname?
    alles wat gebeurd is de schuld van suriname, zeggen dat het niet zo is? is verkiezingsretoriek
    opdonderen met die dikke opvreter


    Maak melding
  17. Het is ook zielig voor hem, want misschien bedoeld hij het goed met het land, maar het lukt hem gewoon niet om het strak te kunnen leiden. Criminaliteit heeft de overmacht, toerisme gaat kapot, werken voor weinig geld waardoor mensen weg willen uit t land. Hij durft niks concreets hard aan te pakken. Goud ophalen en in de staatskas zetten durft hij ook niet. No balls.. In vergelijking met guyana zit Suriname ver onder qua verdiensten. Die Ali lacht hem uit.


    Maak melding
  18. Nadat je regeer termijn bijna over kunnen mwnsen dan levensmiddelen goeedkoper kopen.wat een straf foodbasket.wo kies voedselvergiftiging,ui,knoflook,aardappelen,geleerwten zijn goed koop bij de badkets.dus men kan niet kopen wat hij of zei wil! Foei toch president.no set neks moro gi unu,na bijkans 3 jaren hebben we toch kunnen serviven.dus no set neks moro.baske5 heeft geen groenten,geen vis,geen vlees.


    gemodereerd
  19. Prijzen gaan echt niet meer dalen Suriname moet bijna alles importeren en overal zijn de prijzen onnodig opgedreven onder het mom als gevolg oorlog Ukraine ??? Misschien dat er vanaf 2028 als olie exploitatie op gang komt er enige verlichting komt voor Suriname mits de olie dollars weer niet in de verkeerde zakken belanden.


    Maak melding
  20. Maar Suriname hebben olie. Dan kijk hoe Dubai regering geefe zijn mense 50% van die olie geld. Als woon jij in Dubai en ben jij oorspronkelijk bewoner, dan automatisch jij krijge groot huis, veel geld en werk bij overheid. Omdat weten die mense dat die olie geld moet ook zijn voor die bevolking. Dan bevolking is motiveert om te werke heel hard voor hun land en regering.


    Maak melding
  21. Mijnheer Singh,

    Dan misschien Surinaam eerst moet worde moslim land.
    Dan daar voor u geen plaats misschien of moet u afdoen u tulband en drage lange witte jurk 👗 zonder bee haa.


    Maak melding
  22. Santokhi moet duidelijker zijn, Srananman no sabi san na “importinflatie”. Het enige wat ze herkennen wanneer ze in hun hangmat liggen, is gratis pakket.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES