zaterdag, mei 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinisteries werken samen aan resocialisatie en re-integratie van personen in gevangenis

Ministeries werken samen aan resocialisatie en re-integratie van personen in gevangenis

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname en minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om middels het verzorgen van vakscholing en ondernemerschapstraining gedetineerden handvaten te bieden om na hun detentie aan de slag te kunnen, hetzij als werknemer, hetzij als micro-ondernemer.

Het gaat om een project van het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in samenwerking met het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).De ondertekening van de MOU heeft plaatsgevonden op 1 november 2023 op Juspol.

Minister Kenneth Amoksi gaf aan blij te zijn met deze samenwerking, zodat personen, vooral jongeren, die een tweede kans verdienen in de maatschappij, een vak kunnen leren. Minister Mac Andrew heeft benadrukt dat personen soms door bepaalde omstandigheden belanden in een ongunstige situatie en derhalve een kans verdienen om na hun detentie hun leven weer vorm te geven.

Zowel minister Mac Andrew als minister Amoksi gaven aan te beseffen, dat tijdens het sollicitatie proces een strafblad vaak een struikelblok vormt om aan een baan te komen. Dit is een van de redenen waarom zij vaktrainingen zien als de beste manier waarop deze personen geholpen kunnen worden. Minister Mac Andrew heeft te kennen gegeven dat de toevoeging van de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), beide werkarmen van AWJ, daarom noodzakelijk is bij dit project.

De SPWE kan volgens Mac Andrew deze doelgroep het nodige bijbrengen om aan de slag te kunnen als micro-ondernemer met de opgedane kennis en vaardigheden van de vaktrainingen. Als grootste vaktrainingsinstituut binnen de overheid zal de SAO de doelgroep de nodige vakkennis en kunde bijbrengen.  

Minister Amoksi riep partijen op om voortvarend te handelen, zodat de trainingen snel van start kunnen gaan. Dit project zal bijdragen aan de resocialisatie en re-integratie van gedetineerden in de maatschappij. De MOU is getekend in bijzijn van: Joyce Pané-Alfaisi (Hoofd  Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA),Seeta Nabi (Opper Penitentiair Ambtenaar, tevens trekker is van dit project), Shamora Troenopawiro (Staf medewerker Juspol),  alsook  Naomi Esajas-Friperson (Onderdirecteur Arbeidsmarkt op AWJ en Voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO alsook Voorzitter Raad van Toezicht van de SPWE), Joyce Lapar (Directeur SAO) en  Etienne Etman (Directeur van SPWE).  

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Alvorens het belastinggeld van de werkende bevolking te verbrassen aan dit zoveelste “WATERHOOFD”, zoeken jullie allereerst het antwoord op de onderstaande vraag:

    ……….HOE KAN IK MET ONWILLIGE HONDEN OOIT HAZEN VANGEN?……..

    Komen jullie pas dan terug nadat jullie het antwoord op deze simpele vraag hebben gevonden!!!!!!!!


    Maak melding
  2. Begin die zware criminelen van de straat op te pakken.
    Elke dan brute berovingen. Slapen en relaxen in Su is tegenwoordig luxe


    gemodereerd
  3. Het is water poelepantje dragen met dit tuig. Voor de aanhouding blaffer zijn werk laten doen. Kijk hoeveel belastinggeld bespaard wordt.
    Santa Boma is de zeven-ster chillen house van deze nietsnutten.
    Dus..opruimen die handel.
    2025 een nieuw ministerie van opruiming in het leven roepen


    Maak melding
  4. Amoksi mus aksi “Chan” monie fu bouw wan njung bigi strafoso. Wan ekte strafkamp pe deng draaideur mang de verplicht fu du 5 jaar lang aan landbouwarbeid onder streng toezicht (groenteteelt). We hebben geen Welofnieten nodig om ons te helpen de landbouwproductie te verhogen. Er zijn genoeg criminelen die dat voor ons kunnen doen.


    Maak melding
  5. Sang,..Moks-Aleisie heeft eindelijk een plan gelanceerd.

    Ik denk dat het gros van die agoe ede’s die daar zitten geen klap voor de neus waard zijn.
    Het is ook maar de vraag hoe gemotiveerd een draaideur crimineel is om een vak te leren en welke ondernemer bereid is om een moordenaar, rover of drugsdealer in dienst te nemen. Beter is om ze midden op de atlantische oceaan, voorbij de n-o passaatwinden in een bootje te zetten. Daar doen ze geen vlieg kwaad, laat je de natuur het probleem oplossen en je bent van ze af.
    Is een win-win-win situatie 😂


    Maak melding
  6. Waar is die wet voor invoering van taakstraffen gebleven?
    Lijkt mij handig om dat eerst te ordenen, dan kunnen de lichte vergrijpen en de jongeren onmiddellijk aan de slag in plaats van in jail.

    Troep opruimen in het centrum, in een oranje overall, lijkt mij een goed plan.
    Paars mag ook.


    Maak melding
  7. “om middels het verzorgen van vakscholing en ondernemerschapstraining gedetineerden handvaten te bieden om na hun detentie aan de slag te kunnen, hetzij als werknemer, hetzij als micro-ondernemer.”

    “Minister Kenneth Amoksi gaf aan blij te zijn met deze samenwerking, zodat personen, vooral jongeren, die een tweede kans verdienen in de maatschappij, een vak kunnen leren. Minister Mac Andrew heeft benadrukt dat personen soms door bepaalde omstandigheden belanden in een ongunstige situatie en derhalve een kans verdienen om na hun detentie hun leven weer vorm te geven.”

    “Zowel minister Mac Andrew als minister Amoksi gaven aan te beseffen, dat tijdens het sollicitatie proces een strafblad vaak een struikelblok vormt om aan een baan te komen.”
    ===================================

    Ik probeer Desiré Delano Bouterse in deze situatie te projecteren. Zou het kunnen dat dit project speciaal voor hem in het leven is geroepen?


    Maak melding
  8. Nope!

    Uitgelekte memo van de mini-ster:

    “Vanwege de jarenlange impact op de algehele gemoedstoestand en de mensonterende gijzeling van het volk, is het van groot belang om de veroordeelde eerst te posten naar de Noordzee om zijn straf uit te zitten.”

    Komt goed uit, want de gangen worden rollatorproof gemaakt plus krijgen ze verhoogde toiletpotten.

    Bijlmerpassie standby. 😋
    Sorry tegenwoordig is het Almere-buiten


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES