zaterdag, mei 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameJennifer van Dijk-Silos: "Ik ben genezen van de politiek"

Jennifer van Dijk-Silos: “Ik ben genezen van de politiek”

-

Does Travel - naar Suriname

Jurist Jennifer van Dijk-Silos stelt geen politieke ambities meer te hebben. “Ik ben daarvan genezen. Na een onrechtvaardig ontslag genees je wel van de politiek. Absoluut”, zei de oud-minister in het programma Bakana Tori.

Van Dijk-Silos werd op 10 augustus 2015 onder het tweede presidentstermijn van Desi Bouterse benoemd tot minister van Justitie en Politie in Suriname, maar moest na anderhalf jaar op 21 maart 2017 weer het veld ruimen.

Aanleiding voor dit ontslag was een brief van het Hof van Justitie waarin de rechters hun vertrouwen in de minister hadden opgezegd. Van Dijk-Silos heeft vanaf toen vaker gesteld dat zij op een onrechtvaardige wijze is behandeld en ontslagen. Als zij nu een rol moet hebben in de politiek, dan is het geen eerstelijnsrol, maar iets als een deskundig adviseur.

“Je hebt resources nodig, brain trust waarop je kan bouwen. En ze zijn allemaal gespecialiseerd op verschillende gebieden. Men moet rationeel omgaan met hun kabinet. Dan komen ze er wel”, stelt zij.

Van Dijk-Silos is momenteel trekker van beweging ‘Passie voor Suriname’, welke in maart dit jaar werd gelanceerd. De organisatie wil voor de verkiezingen van 2025 ervoor zorgen dat het ’traditioneel stemmen’ met 20 tot 30% afneemt en men heel bewust kiest op wie men hun stem uitbrengt. Daarvoor zal ‘Passie’ ook het veld ingaan.

Echter stelt zij dat er binnen de beweging door enkele leden wel gesproken is om ‘Passie voor Suriname’ om te zetten in een politieke partij en mee te doen aan de verkiezingen. Zij vindt echter dat de beweging op dit moment nog geen reden heeft om die transformatie te maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Het zou geen slecht idee zijn als Suriname zou worden geannexeerd (in zijn geheel in bezit nemen) door de Verenigde Slangen van Amerika.

    Dan gaan Surinamers pas weten wat produceren en werken is…


    Maak melding
  2. @ mevrouw jennifer van dijk Kilos,

    Jij kan beter reclame maken voor michelin autobanden.
    jij mag het michelin mannetje vervangen, past goed bij jou !!!!!!!!!!


    Maak melding
  3. What a joke !

    ” …
    na anderhalf jaar op 21 maart 2017 weer het veld ruimen.
    … ”

    De rest van haar leven krijgt ze gratis geld !

    Dat geld waarvoor de bonden nu staken gaat naar dit soort profiteurs.
    Met dank aan bullshit Bouta !

    Wij willen een eerlijk Suriname !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. “Aanleiding voor dit ontslag was een brief van het Hof van Justitie waarin de rechters hun vertrouwen in de minister hadden opgezegd. Van Dijk-Silos heeft vanaf toen vaker gesteld dat zij op een onrechtvaardige wijze is behandeld en ontslagen. Als zij nu een rol moet hebben in de politiek, dan is het geen eerstelijnsrol, maar iets als een deskundig adviseur.”
    ============================================

    Dus precies daar ligt het probleem, je bent niet deskundig genoeg om adviezen te geven. Het enige wat je keer op keer in je rol hebt bewezen is Suriname samen met je kornuiten in chaos en ellende te brengen.


    Maak melding
  5. Jurist Jennifer van Dijk-Silos stelt geen politieke ambities meer te hebben. “Ik ben daarvan genezen. Na een onrechtvaardig ontslag genees je wel van de politiek. Absoluut”, zei de oud-minister in het programma Bakana Tori.@@
    Mag zij dit niet zeggen in een interview. Je een aan en uit-knop, tôg. Ze is lid van de NDP en dan. Een mede couppleger tevens van moord verdachte is de voorzitter, maakt dat haar ook besmet, of zoals iemand laatst opmerkte, je moet wel gek zijn. Ze heeft die periode niet meegemaakt. Trouwens hoe hypocriet komt het over op alle bezoekers bij president Bouterse tijdens zijn regeerperiode. Zelfs nu nog komen zijn “integere” tegenstanders op de koffie bij de “moordenaar”.
    Anderen gebruiken hun eigen moraliteit om over anderen te oordelen, hoe objectief ben je dan.

    Para, zo zijn de regels nu eenmaal, zo lang deze regels gelden kun je niemand kwalijk nemen, jij zou het ook accepteren, niet waar mi boi.
    De president, vicepresident en alle ministers krijgen hoge salarissen en sociale voorzieningen; zoals vrij stroomverbruik, alsook water, telefoon, vervoer met chauffeur voor het hele gezin, tuinman, bediende, bewakers et cetera. Als ambtenaren bijvoorbeeld 10 procent loonsverhoging krijgen, willen ze dat ook hebben. Ze wilden laatst hun salaris flink verhogen, werd onder druk afgeblazen, voor hoe lang. Dus Para zeur niet over moraliteit. Het is jouw eigen moraliteit die de doorslag geeft bij bestudering van gedrag, hoe objectief ben je dan.
    Je baas geniet dubbel en dwars van deze regeling, vraag hem naar zijn samengesteld salaris. Jip en Janneke.

    Je baas heeft nu de meerderheid in DNA, hij kan alles maken en breken, het ambtenaren reglement (of heeft het een andere naam) met name het betreffende hoofdstuk, kan hij zonder problemen laten aanpassen, hij hoeft niet eens zijn beproefde speeltje, presidentiële commissie, in te zetten.
    Adviseer je baas, laat mevrouw van Dijk-Silos zien hoe het moet, dit reglement aan te passen. Laat hij dat “eeuwigdurend” voorziening vervangen door vier jaar wachtgeld na aftreden. Heb je hulp nodig vraag de oranje helden, Sabaku, mr D en verder, die zijn zo ‘konijn’ ( ze dragen allen de achternaam van Konijnenburg, haha) dat ze je van dienst kunnen zijn.


    Maak melding
  6. Het klein narcistisch paardje zit weer BS uit te kramen. Als je niet een goed verhaal hebt en geen behoorlijke argumenten verder hebt moet je gewoon je bek verder houden. Men komt niet vaak hier mensen tegen die met zoveel woorden een hoop BS zitten te verkondigen. Je bent zo zuur dat je niet eens meer merkt waar je het over hebt. Lees al die postings van je hier op WKT nog maar eens na. Jet hebt te veel door het boekje van Jip en Janneke zitten bladeren.
    Ga dat verhaal van Jip en Janneke net zoals je kornuiten op bakabana torie vertellen, jullie zijn toch een stelletje nietsnutten die totaal geen toegevoegde waarde hebben voor Suriname en kosten het land alleen maar geld. Stelletje parasieten….


    Maak melding
  7. @ Pony

    Volgens mij eet je niet alleen gras maar rook je het ook.

    Je raakt telkens behoorlijk van streek wanneer iemand iets zegt over een (ex-) ndper. En vervolgens terug wijzen naar de tegenpartij.
    Wel erg kinderachtig om op die toer te redeneren.


    Maak melding
  8. Sabaku, dus dat. Jij kan niet tegen kritiek, gaaaaaap, ik lijk Esmeralda wel, 😜
    Stelletje parasieten….zegt een P…….Mwa, je kan gelijk hebben, wie profiteert niet van de ander.

    Para, sorry als ik je Santokhi heb opgedrongen, mijn fout dat ik je altijd als VHPer heb gezien.
    Ps, kinderen zijn niet dom.
    Ik raakt niet van streek, ik heb niks tegen welke politiek partij dan ook, ik vindt het gewoon storend en zo goedkoop.
    Para nooit wied gerookt, probeert het eens 😜


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES