zaterdag, mei 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeerdere gewonden bij zware aanrijding in Paramaribo

Meerdere gewonden bij zware aanrijding in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Bij een zware aanrijding vanmorgen op de kruising van het Molenpad en de Zwartenhovenbrugstraat in Suriname, zijn meerdere gewonden gevallen.

Volgens eerste informatie die de redactie van Waterkant.Net binnen kreeg, gaat het om vijf gewonden. Onder hen ook kinderen.

Er zijn diverse ambulances ingeschakeld om de slachtoffers medische hulp te verlenen en af te voeren naar de Spoedeisende Hulp.

De Surinaamse politie is ter plaatse bezig met het onderzoek. Zo gauw meer bekend is wordt het bericht bijgewerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Een klein land met te veel auto,s, en te veel achterlijke achter het stuur!
    Hoe kan het een zware botsing zijn, waar 50 km/h gereden mag worden !

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  2. Over het verkeer in Su.

    Ik ben gisteren naar een buitensport geweest in de buurt van Zanderij.
    De heenweg viel mee maar de terugweg viel zwaar tegen. zo zwaar zelfs dat toen ik doodmoe thuis aankwam een snelle douche nam en vrijwel direct in slaap viel.Nu ik wakker ben en mijn gedachten op orde heb, ben ik in staat een verslag te doen van de zware monsterrit van ongeveer 50 kilometers naar Paramaribo als bijrijder, over de weg die ik ken als het Pad van Wanica.
    in de eerste plaats leek het alsof een ieder op hetzelfde moment besloot om naar huis te gaan want we belandden ogenblikkelijk in een file. In de tweede plaats kwamen we onderweg een serie ribbels tegen. sommigen waren duidelijk voelbaar en anderen duidelijk niet ( kennelijk intussen tot het bot versleten).
    Het plaatsen van ribbels is mij niet duidelijk. Gelaatst om in slaap gevallen chauffeurs wakker te schudden of om asfalt- en/of verfproeven op duurzaamheid te testen.
    in de derde plaats is de weg daarna bezaaid met verkeersdrempels, die heel slecht waren aangegeven.
    De straat is slechts aan de ene kant van de weg verlicht (voor ons dus de rechterkant) en door het licht van de koplampen van de tegenliggers wordt je dusdanig verblind dat je de andere kant, (links van de weg) minder goed kon zien en dus ook de op de weg geplaatste obstakels (bushaltes?). Het is bekend dat naarmate je ouder wordt, je steeds meer last krijgt van het licht van tegenliggers. Je moet dus voorkomen om in die lichten te kijken.
    Om de file te veroorzaken, te verergeren of te creëren, was er op Rijsdijk een road block opgesteld. gelukkig vielen wij niet in de steekproefcontrole dus mochten we doorrijden.
    We zijn van alles en nog wat onderweg tegengekomen.
    Onverlichte auto’s. Onverlichte bromfietsers en fietsers, die kennelijk vergeten dat zij het zwakke geslacht in het verkeer vertegenwoordigen en toch nog als gekken rondreden. Autos en bussen, die ons links inhaalden. Volgens mij maakten ze gebruik van de aanwezige fietspaden. Er was zelfs een bus, die bij de road-block door mocht rijden. Reden: de voorkant van de bus was keurig verlicht terwijl de verlichting aan de achterkant geheel ontbrak. Kennelijk had de controlerende agent dit niet gezien of niet hierop gelet. En de file ging door tot Paramaribo. Vanmorgen ben ik gaan nadenken hoe de overheid op een simpele en goedkope manier de fileleed van de Surinaamse weggebruikers kan verlichten en er kwam een gedachte in mij op en dat was” Lichtgevende verf”, Kleine moeite van de een, groot plezier voor de weggebruikers. Als je lichtgevende verf gebruikt om de weggedeelten aan te geven, drempels, obstakels etc, te vmarkeren etc. laat je de weg ‘spreken” tot de weggebruikers. Alles komt dan in een ander perspectief. Door op de weg te letten en de duidelijk aangegeven weggedeelten, die van verre reeds oplichten te volgen, voorkom je ook dat een weggebruiker gehinderd wordt door het licht van de tegenliggers. De rit wordt dan minder vermoeiend en hopelijk en daardoor ook minder fileleed. autorijden moet aangenaam zijn en blijven. Ook in een land als Suriname.

    In mijn volgend stuk zullen we het hebben over de overvolle Paramaribo.

    groetjes, Kwakoe met vakantie in suriname


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES