zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeiligheidsplan om stijgende criminaliteit halt toe te roepen gaat maandag in

Veiligheidsplan om stijgende criminaliteit halt toe te roepen gaat maandag in

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname zal in de Regio’s Paramaribo en Midden samen met het Nationaal Leger en overige veiligheidsdiensten ingaande maandag 11 september 2023 doorgaan om middels een ingesteld veiligheidsplan, veiligheid verhogende interventie maatregelen te treffen om de stijgende criminaliteit een halt toe te roepen.

Daarbij zal de aandacht meer gericht zijn op aanpak van de harde criminaliteit en het stelselmatig verbeteren van het veiligheidsgevoel in de samenleving. De harde criminaliteit en georganiseerde misdaad zullen zowel preventief als repressief worden aangepakt, meldt het Korps Politie Suriname.

“Op automobilisten en overige gemotoriseerde verkeersdeelnemers wordt het beroep gedaan er zorg voor te dragen, steeds alle bescheiden van het door hen bestuurd voertuig op dat moment, ter beschikking te hebben. Gaat u na dat de verlichting van het voertuig vooral bij de nachtelijke verkeerscontroles in goed werkende staat verkeerd”, schrijft de afdeling public relations van de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Waarom komt de regering nu pas met een plan om de criminaliteit te betrugelen? Onze opeenvolgende regeringen blonken en blinken uit in het bedenken van dit soort plannen met mooi klinkende namen als Aktie Schoonschip, Aktie Opgeruimd Staat Netjes en Aktie Meld Je Aan Bij Tigri Barba. Al deze akties hebben tot nu de criminaliteit niet noemenswaardig kunnen beteugelen en hadden allemaal stuk voor veel beter Aktie Dweilen Met De Kraan Open genoemd kunnen worden.


    Maak melding
  2. Ik ben super benieuwd wat de plan zal inhouden.
    Blijft het bij de zogenaamde “waterbedeffect”: het verplaatsten van de kwaal?
    Je kan mensen niet zomaar oppakken, als niets hebben misdaan lijkt me.
    Mensen die met verboden zaken bezighouden, kan je wel opsluiten.


    Maak melding
  3. Henkes, dit is volgens mij het zoveelste plan, dat zal worden uitgevoerd, maar niet uitgevoerd gaat worden. Dit is typisch Surinaams. Plannen maken kost niets, maar de uitvoering daarvan. Ook ik krijg die neigingen. Ik ben aan mijn 10 miljoen begonnen te sparen omdat het mij de voorgaande 9 keren niet is gelukt.
    Kijk maar naar de Surinaamse wettenmakers. Wetten worden bij de vleet gemaakt, ook gepubliceerd, maar uitvoeren en de controle op naleving daarvan is soep met balletjes. En dat is niet iets van vandaag. Kennelijk hebben wij dit geleerd van onze koloniale overheersers.

    Groeten van Kwakoe met vakantie in Su


    Maak melding
  4. De politie komt handen tekort en doet haar best met krakkemikkig materiaal.

    Simpel lijstje: Lockdown -overtreders, protestacties, goudroof-partijen, controle aan de grenzen en luchthaven.
    Drank, drugs en mensenhandel!
    Oproer in het binnenland.
    Witwaspraktijken en gokpraktijken.
    Winkeldieven, roofovervallen en tasjesdieven, mishandeling en misbruik. Kortom heel veel ellende.

    Hoe doen ze dit?
    Met… weinig manschappen en veel pupillen in een héél groot land.

    Het is niet nú, dat de politie actie onderneemt.
    In plaats van te klagen help mee, meld ongeregeldheden en schaf een alarm aan.


    Maak melding
  5. Het zijn slechts woorden, de regering en de veiligheidsdiensten moeten eerst bij zichzelf beginnen. Daar hoort er een voorbeeld gesteld te worden. Want indien jezelf schuldig bent aan een onzuiver geweten, kan je niet van het volk verwachten, dat ze braaf gaan zitten wachten, totdat ze wat kruimels gegund word. Daar zit het probleem…


    Maak melding
  6. Ze zouden om operatieve steun kunnen vragen aan en aantal EU landen. Ik kan er zo een paar opnoemen die dat graag zullen leveren te beginnen met de buren.
    België en Nederland zullen ook wel bereid zijn, die hebben er ook last van


    Maak melding
  7. A3, Belgie, Nederland, Frankrijk en het hele Westen willen de rest van de wereld niet helpen, ze willen alleen hun eigen belangen veilig stellen. Kijk maar naar Frankrijk die Haiti en de Franse kolonieën in Afrika dwong en dwingt om Franrijk te compenseren voor het verlies van hun bezittingen in die landen toen Frankrijk als kolonisator verdreven werd. en nog steeds streven Franrijk en het Westen ernaar zoveel mogelijk winst te maken in derde wereldlanden. Franrijk hoeft Suriname, wat mij betreft, niet te helpen, laten ze hun ex-kolonieën helpen zodat hun burgers niet de gevaarlijke migratietochten over de Middelandse zee hoeven te maken, maar in Niger, Mali, Chad, Guinea en Burkina Faso een menswaardig bestaan kunnen leiden. Ik zou mijn hoop er niet op vestigen dat het Westen ons onbaatzuchtig wil helpen.


    Maak melding
  8. De enige manier om de criminaliteit te elimineren is om een verplichte sterilisatie programma uit te rollen in het binnenland, want wat uit de blackhole komt belandt in de gevangenis of tussen 6 planken.


    Maak melding
  9. @henkes een departement van Frankrijk zit naast Suriname. Er is gegarandeerd overflow daar naartoe dus is het in hun belang om de misdadigheid en anarchie te onderdrukken. Ook naar België en zeker Nederland is er overflow. Er gaan elke dag volle vliegtuigen naar Schiphol waar een deel van de passagiers naar Brussel gaan. Ook komen er geregeld schepen uit Suriname aan in de havens van België en Nederland. Daar zitten dagelijks gesmokkelde drugs en misdadigers in. De controle en opsporing kosten geld, die net zo goed aan de bron kunnen worden besteed. Op de duur is dat goedkoper. Hetzelfde doet de US in de Antillen.


    Maak melding
  10. Criminaliteit is er in alle lagen van de bevolking, maar alleen de man die koffie of zo steelt wordt opgepakt


    gemodereerd
  11. De regering dient de hoge stortingskosten af te schaffen. Men betaalt 4 procent stortingskosten. Daarnaast stimuleer electronisch betaalverkeer.


    gemodereerd
  12. De fors toegenomen criminaliteit kan alleen ingedampt worden door aanpassing van de wetgeving. Zwaardere straffen opleggen en de toepassing van snelrecht zal onverlaten ontmoedigen om het criminele pad op te gaan. Ook taakstraffen opleggen aan kruimeldieven die zich steeds weer schuldig maken aan strafbare feiten. Maak straatvegers van ze.
    Hopelijk is het kalf nog niet verdronken…


    Maak melding
  13. Beste aanpak om de criminaliteit in te dammen is bijvoorbeeld alle schuldige misdadigers DWANG ARBEID onder toezicht te laten uitvoeren.
    Plan 2 werkgelegenheid creëren om de armoede in te dammen en de prijzen van de voornaamste levensmiddelen vr de bevolking koopbaar te maken.
    Voorlichting bijeenkomsten organiseren in stad / districten en het binnenland.
    Patrouilles intensief in gebieden waar de criminelen toeslaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES