dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentVandaag begint de Avondvierdaagse in Suriname

Vandaag begint de Avondvierdaagse in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het grootste wandelevent van Suriname: de BVSS-Avondvierdaagse (AVD) oftewel Wandelmars gaat vandaag van start en wordt tot en met zaterdag 9 september gehouden. Vier dagen vol sportiviteit, muziek en mooie outfits. Dit jaar is het de 59ste keer dat de AVD plaatsvindt.

Vanwege de aanhoudende hitte overdag in Suriname is besloten om de wandeltocht te laten starten in de koelere namiddag om 17.00 uur.

Het thema van dit jaar is ‘AVD: We lopen allemaal weer mee!’ De slogan van het ministerie van Volksgezondheid is ‘Ken je cijfers – Meten is weten.’

De laatste AVD werd in 2019 gehouden. Het was de 55ste editie en vond plaats van 24 tot en met 27 april. Het thema was ‘55 yari  W’e waka kba!’. De wandelmars is in 2020, 2021 en 2022 niet door gegaan vanwege gezondheidsmaatregelen met betrekking tot de coronapandemie.

Bekijk hieronder de wandelroute voor de junioren en senioren van de 59ste AVD.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Succes met jullie Carnavalfestijn.

    Wandelmarsen moeten wekelijks in heel Paramaribo, heel veel plaatsen in Suriname, in heel Suriname gehouden moeten worden.

    Een wandelmarshoekje moeten alle wandelaars hebben en een stempel van krijgen, waar/ plaats ze gewandeld hebben, hoeveel km, en al de afgelegde afstanden bij elkaar opgesteld in bij gehouden worden. Een medaille voor te krijgen.

    Bij 1000 km afgelgd te hebben een bronsen
    medaille,

    bij een andere totaal afgelegde hoeveelheid afstand zilver en bij weer een totaal aantal afgelegde afstand aan km krijgt de wandelaar goud en bilijven lopen/ wandelen.

    Dan zullen jullie zien wat wandelmars is, het kan in een groep, maar echte wandelaars lopen alleen over de hele wereld.

    Buurtvereningingen verdiepen jullie je in wat wandelmars is en organiseren jullie dat in jullie plaatsen en stippel/ bepaal
    de veilige route voor de wandelaars, ook waar nodig met de politie.

    Je hebt ook:
    Stadswandelingen, bekijken van gebouwen. Een geschikte dag voor zou Zondag in de ochten uren kunnrn zijn.
    Boswandelingen oa in Cultuurtuin, i.v.m. veiligheid liefs met een groep,

    Bergwandelingen/ Bergbeklimmen.

    Boswandelingen zou ook in de Cultuurtuin
    onder goede professionele beveiliging moeten gebeuren, natuur kennes van flora en founa.

    De wandelsport moet meer aandacht krijgen dan de avond 4- carnaval vertoning. Surinamers moeten echt kennis maken met de echte wandelsport.

    Ook in Paramaribo, avondeandelingen door het centrum van Paramaribo, Middennacht wandelingen in Paramaribo en om 5.30 uur naar huis. 15 km, 30 km, 45 km, 60 km
    in 1 keer af leggen. Dan spreekt men van wandelmars, Zaterdagavond en thuis douchen en gaan slapen en om 13.00
    uur lekker uitgeslapen en relax wakker worden.


    Maak melding
  2. —————– De laatste AVD werd in 2019 gehouden. Het was de 55ste editie en vond plaats van 24 tot en met 27 april. Het thema was ‘55 yari W’e waka kba!’. De wandelmars is in 2020, 2021 en 2022 niet door gegaan vanwege gezondheidsmaatregelen met betrekking tot de coronapandemie.————-

    Ligt het aan mij dat ik de telling/het aantal AVD’s niet snap? Als ze in “20,”21,”22 niet zijn doorgegaan dan is het dit jaar de 56e editie dat dit evenement wordt gehouden.
    @Passant zou mij een groot genoegen doen om het AVD archief in te duiken want ik kan mij voorstellen dat er in de jaren 80/90 ook een paar edities zijn uitgevallen vanwege een onrustige sfeer in het land. Alvast bedankt daarvoor.


    Maak melding
  3. Ik zal zien hoeveel gasten flauwvallen. Hopelijk houdt men rekening dat gezondheidszorg op zn gat zit en dat jij alleen gaat schijten als je problemen krijgt.
    Jullie zullen gaan lopen en doen alsof het goed gaat in Su. Nadien moet je nr je huis lopen. Bussen moeten 4 x de prijs vragen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES