zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKanhai: "Paragsingh heeft haar politieke kleur kenbaar gemaakt"

Kanhai: “Paragsingh heeft haar politieke kleur kenbaar gemaakt”

-

Does Travel - naar Suriname

Advocaat Irvin Kanhai zegt twijfels te hebben of mr. Garcia Paragsingh, die binnenkort beëdigd wordt tot procureur-generaal (pg) van Suriname, geen politieke kleur heeft.

“Ik moet u zeggen dat ik wel me twijfels heb of ze die politieke kleur binnenshuis heeft weten te houden. Ik geloof van niet. Dus ik twijfel aan haar objectiviteit en dat ze haar politieke kleur kenbaar heeft gemaakt”, zei de advocaat maandag in het radioprogramma Bakana Boskopu op Pipel FM.

Kanhai voerde aan dat er een aantal objectieve zaken zich in de afgelopen tijd hebben afgespeeld. Hij noemde onder andere de strafzaken tegen ex-Centrale Bank-governor Robert van Trikt, ex-president Ashwin Adhin en ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad. Met zoveel kritiek en weerstand op haar benoeming, stelt Kanhai dat indien hij in haar plaats was, hij de benoeming voorbij laten gaan. “Het besmeurt de persoon en haar hele rijke carrière binnen het Openbaar Ministerie”, aldus Kanhai.

“Wat mij heel erg tegen de borst heeft gestuit, is de zaak tegen Ashwin Adhin. In die zaak hebben we dingen meegemaakt, waarvan ik denk: moet dat zo? Ik was met Adhin op het politiebureau toen hij voor de eerste keer verhoord werd en voordat de hulpofficier een beslissing had genomen en in contact stond met de pg, heeft de president van Suriname in het parlement reeds kenbaar gemaakt dat Adhin in verzekering zal worden gesteld. Voordat het besluit was genomen. Dat doet mij dan twijfelen dat je als procureur-generaal niet in staat bent geweest je politieke kleur binnenshuis te houden. Ik weet niet of ze lid is of affiniteit heeft met de partij van de president. Maar in elk geval heeft ze doen blijken dat ze een belang had om die partij te dienen. En daarvoor moeten we waken”, aldus Kanhai.

Ook de in staat van beschuldiging stelling van Adhin is volgens hem in die tijd niet correct verlopen. De ex-vp werd toen in opdracht van het OM in verzekering gesteld, zonder dat hij eerst in staat van beschuldiging werd gesteld. De in staat van beschuldiging stelling kwam pas nadat Adhin al enkele dagen achter de tralies zat. Volgens Kanhai is dit een zuiver voorbeeld dat objectiviteit haar kennis heeft beïnvloedt.

De advocaat vindt deze houding van Paragsingh heel jammer, omdat zij iemand is met verschrikkelijk veel kennis. Daarnaast kent zij het Openbaar Ministerie zowel binnen als buiten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Deze persoon is de laatste figuur in Suriname die het over objectiviteit zou moeten hebben. De dienaar van het kwaad heeft het over objectiviteit.
    Als adepten van de NDP, die voor hun misdaden moeten worden gestraft in het kader van het strafrecht, wil deze figuur vertalen als het OM niet objectief zou zijn.
    Volgens hem is de leider van de NDP ook onschuldig en zou hij strafrechtelijk vervolgd omdat het OM subjectief te werk gaat.
    Wat een lulfiguur heeft de advocatuur in Suriname voortgebracht.


    gemodereerd
  2. Hoe geloofwaardig is de uitspraak van Kanhai dat indien hij in haar plaats was, hij de benoeming tot PG voorbij had laten gaan? Kanhai heeft, als advocaat, nog nooit geweigerd de grootste drugsdealers of moordenaars te verdedigen, als zij tenminste het geld hadden om voor zijn diensten te betalen en deze advocaat van de duivel zou een benoeming tot dik betaalde PG om principlële redenen aan zijn neus voorbij laten gaan? Dit is de grootste mop ooit. Bovendien zou een PG zonder politieke kleur in Suriname alleen mogelijk zijn als hij of zij uit Mars of Uranus afkomstig was.


    gemodereerd
  3. Deze Palu van het eerste uur die altijd heeft gekropen voor ddb wil netals het aapje ook meeroken. Hij moet zich zorgen maken om zijn eigen toekomst en kleur want ddb is een gevaar voor zijn advocaten. Moscovitsjin en die Duitse mrs dragula Weski hebben de gevolgen al gemerkt.
    Nog ff en Kanhai verkoopt Dagublad op straat. aan zijn houding kan je al zien dat hij een ervaren Dagubladsnijder is.
    Ik heb al jaren de overtuiging dat als ddb wordt veroordeeld en opgesloten, dat Kainkainhai op een vreemde manier potseling het leven laat. Hij is advocaat van ddb uit angst. VIES MANNEKE!


    gemodereerd
  4. De krab-dagoe mentaliteit van Surinamers weer ten toon gesteld!
    Typisch geval van zoals de waard is…..of spijkers op laag water zoeken.
    Alle tegenstanders met een etnische reden krijgen dit door de keel gedrukt want,
    er is op dit moment geen betere kandidaat in Suriname te vinden om de functie van PG te kunnen vervullen, dus wens ik mr. Garcia Paragsingh alvast heel veel succes bij de uitvoering van haar werk.


    gemodereerd
  5. Kanhai moet zijn grote *** dichthouden.Voor geld verkoop hij zelfs zijn ???.
    En een ieder die tegen de benoeming vd pg is heeft een kilo boter op zijn/haar kop.
    zet bennie miranda of moni hond daar. of misschien die broertje van bravo.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES