dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameBennie Miranda “NDP moet voorstel VHP ondersteunen. Dan is het klaar met...

Bennie Miranda “NDP moet voorstel VHP ondersteunen. Dan is het klaar met machogedrag ABOP!”

-

Does Travel - naar Suriname

Bennie Miranda, criticus en assistent-woordvoerder van de BEP, roept de NDP op om het initiatiefvoorstel van de VHP voor wijziging van de Kiesregeling en de grondwet, te ondersteunen. “NDP moet gewoon voor stemmen. Dan is het klaar met dat machogedrag van de ABOP”, zei Miranda op persoonlijke titel op Culturu TV.

De VHP heeft voorgesteld om artikel 92 van de grondwet te wijzigen, waardoor personen met een strafblad in de toekomst geen kandidaat meer kunnen worden voor het presidentschap en vicepresidentschap. Hierdoor zullen Desi Bouterse (NDP) en Ronnie Brunswijk (ABOP) voor voornoemde posten worden uitgesloten. Brunswijk heeft hierover al meerdere keren zijn misnoegen geuit.

Miranda stelt dat deze grondwetswijziging meer een probleem voor de ABOP zal zijn dan de NDP. “Want de NDP heeft genoeg capabele mensen. NDP kan ervoor kiezen om Adhin, Bouva, Tsang, Simons of die ene Inheemse vrouw naar voren te schuiven voor het presidentschap. Zij hoeven dus niet bang te zijn dat meneer Bouterse in problemen komt. Want Bouterse is al op leeftijd en hij heeft al genoeg gedaan voor Suriname. Hij moet gewoon een goede deal sluiten met de regering en voorwaarden stellen”.

De assistent-woordvoerder van de BEP vindt dat vooral Brunswijk moet gaan leren om de wetten van Suriname te respecteren. “Iedereen moet de grondwet naleven. Wanneer hij zegt dat niemand hem kan weerhouden om president te worden, dan is dat een opmerking die nergens op slaat. Het is een ondemocratische opmerking van de vp. Overal ter wereld, in alle landen waar men normale normen en waarden hanteert, houdt een ieder zich aan de wetten. Dat is wat goed is voor het land. Maar als de vp zo reageert, geeft dat aan dat hij niets te maken heeft met wetten en regels”, stelt hij.

Miranda voegt eraan toe dat Suriname een keurige president nodig heeft waarmee het buitenland blij zal zijn om zaken te doen. Zo iemand zal dan ook vrij naar het buitenland kunnen reizen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Suries zijn niet bewust van een keurig president, want dat hebben ze nu al, het is om voor nu door het bittere pil te bijten, dat moet gewoon om uit de eco shit te komen maar dat snappen ze ook niet. Het is wel jammer dat deze keurige samen moet werken met de abop.


    gemodereerd
  2. Bennie is de kluts kwijt of hij is al bezig met een overstap naar de Ndp. Ik zou van Bennie willen weten wat Bouterse voor het land gedaan heeft en welke afspraken er gemaakt moeten worden met Bouterse.


    gemodereerd
  3. Met de abop, marron-oerwoudbewoners, waarvan velen laag geletterden zijn, de Surinawmse westerse zeden, gewoonten, nornen, waarden, cultuur, rechtssysteem, democratie, enz niet kennen zal geen ontwikkeling voor de republiek Suriname en de Surinamers in zijn algemeen hrengen.

    De huidige kiesstelsel moet daarom zo snel mogelijk met alle DNA-leden die vooruitgang, goed onderwijs en wetenschap, productie, export, valuta goed gedrag, goede zeden, goede gewoonten, welvaart, welziin, normen, waarden goede regels, enz en men zich aan houdt veranderd worden.

    Suriname is de afgelopen 45 jaar ( 25 November 1975 – 2023 behoorlijk achteruitgegaan in alles. Het land en de bewoners is nu net zo arm als in Haiti.

    Henk arron, bruma, onafhankelijkheid op 25 November 1975, onderhandelingen met Nederland er over/ervan, de staatsgreep op 25 Februari 1980, dictatuur, Surinsmers met kennis.en ervaring die wegtrokken, 8 December 1982 moorden, eigen belangen vd ndp -ers , ddb, paloeloe boys, linkse groepen, grote leningen met hoge renten bij veel buitenlandse crediteuren die niet kunnen worden afgelost, grote armoede bij de bevolking, ondernemingen die sloten en vertrokken, devaluatie surinaamse gulden, hoge koersen voor omwisselen van valuta, geen export, slecht beleid en bestuur, zeer grote criminsliteit, drugshandel en doorvoer ervan, militaire wapenhandel ruilen voor drugs met de Farc in Columbia, menselhandel, casino’s, witwassenvan valuta, vele Chinezen, Haitianen, Brazilianen, Dominicanen, corruptie, slecht bestuur en slecht beleid, eigen belang ipv algemeen belang, etnisch stemmen op etnische politieke partijen, uitverkoop vd natuurlijke rijkdommen vh land. enz in Suriname.

    Zie het gevolg wat er met Suriname en de Surinamers terecht is gekomen

    Geen enkele regering, ddb stopt/e en het is nog steeds aan de gang omdat ook criminelen en ongeletterden in het beleid en bestuur van de regeringscoalitie zitten en het kiesstelsel en grondwet dat toestaan en het volk te dom is en van die leiders houden en voor stemmen.

    Mi lob a man, a man moi!


    gemodereerd
  4. NDP moet niet. Venetiaan hft met zn haat deze man Brunswijk groot gemaakt, Santokie hft met zn hebzucht om pres teworden en blijven ervoor gezorgd dat Brunsie dit gedrag vertoont. Laten zij ht oplossen. Als er regering gevormd moet worden en Abop nodig os, gaat zelfde VHP hun bek pieren. NDP wilde Brunsie niet. Opsodermieteren moet VHP.


    gemodereerd
  5. Artikel 92 Grondwet moet men niet gaan veranderen enkel om politieke tegenstanders monddood te maken, dat is de verkeerde reden.
    Sranan heeft politici nodig die niet corrupt willen zijn, om dit te waarborgen moet men bereid zijn om artikel 92 Grondwet te veranderen.
    Kandidaten voor een hoge publieke functie moeten van onbesproken gedrag zijn, en moeten zonder overleg van goed gedrag door een onafhankelijke kiescommissie geweerd kunnen worden. De kiescommissie kan iemand verbieden, uitsluiten van deelname, wegens ……..om deel te nemen aan de verkiezing.
    Iedereen weet wat onder goed gedrag bedoeld wordt, je hoeft niet alle redenen uitputtend gaan opnoemen.

    Ik ben het eens met Miranda, je moet van onbesproken gedrag zijn.

    Overigens moet men niet doen alsof de moraal buiten Sranan beter is dan in ons land.
    Men moet ook niet de illusie hebben dat met wijziging van dit artikel Sranan verlost zal zijn van corrupte politici. Ik merk dat het zo verkocht wordt aan het volk.

    Btw, misschien moeten we het vormen van politieke partijen afschaffen en op personen stemmen, hahaha.


    gemodereerd
  6. Aanpassing van de wet is niet voor nu, maar voor altijd en Bryunwijk moet ook aan de wet houden zo niet dan moet hij stoppen met politiek. Er zijn genoeg geleerde en verstandig marrons zonder straf blad die hun belangen kunnen behartigen. Het land Suriname moet op eerste plaatst dan geloof of afkomst


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES